gold-barsDe Chinezen bereiden zich voor op een valutacrisis door rustig al het goud te verwerven dat ze te pakken kunnen krijgen. Zij hebben ongeveer $ 1.3 biljoen aan kasreserves, en kopen gestaag zoveel mogelijk al het beschikbare goud op. Feitelijk vorig jaar, produceerden, importeerden, en verbruikte ze meer goud dan enig ander land in de wereld. Ze weten ook dat in deze tijd bijna alle regeringen over de hele wereld grote hoeveelheden geld drukken, ondersteund door niets anders dan loze beloftes. China ziet haar grote kans, door haar munt met edelmetaal te steunen.

Een eeuw geleden, gebruikte China zilver om haar munt te steunen. Nu lijkt het erop dat ze goud hebben gekozen. Waarom ze nu grote hoeveelheden van de wereldgoudvoorraad opkopen. Het is een van de snelst groeiende economieën ter wereld, met de grootste kasreserves, zetten ze hun munt op koers met goud te worden ondersteund. Ze verlangen desperaat terug te keren naar de status als een van ‘s werelds grote mogendheden – en erkennen de grote kracht van het hebben van een dominante wereldmunt. Ze begrijpen dat deze kracht alleen kan worden verkregen door een met goud gedekte valuta, die uiteindelijk ook nog eens nieuwe reservemunt van de wereld zou kunnen worden.

China onderneemt ook een poging om de goudmarkt te “beheersen”. Financieel historicus Richard Russell schreef:gold-paper “China wil de renminbi ondersteunen met een hoog percentage goud, waardoor de renminbi ‘s werelds beste en meest betrouwbare munt wordt.” Daarom willen ze de goudmarkten van de wereld beheersen. En kopen zoveel goud als ze kunnen bemachtigen. Ook de Chinese burgers worden aangemoedigd grote hoeveelheden goud te kopen, het biedt de regering de mogelijkheid voor een gemakkelijkere toegang tot enkele honderden tonnen meer. Vergeet niet; China is een communistisch land. Ze kunnen hun burgers vragen om al hun goud aan de overheid te verkopen, of indien nodig in beslagnemen.

In hun streven naar meer goud kochten ze op 15 juni 2012, de London Metals Exchange voor $ 2.1 miljard. Evenals de iconische Chase Manhattan Tower, gebouwd in de jaren 1950 door David Rockefeller. Wat waarschijnlijk velen niet zullen weten is dat dit gebouw ‘s werelds grootste goudkluis herbergt – langer dan een voetbalveld en vijf verdiepingen diep onder de straten van de stad New York. Architecten van het gebouw verklaarden dat het was geconstrueerd om de effecten van een nucleaire bom te weerstaan. Ironisch genoeg ligt deze kluis direct naast de kluis van de New York – Federal Reserve Bank.

De Chinezen weten dat bijna alle grote landen over de hele wereld enorme schulden hebben – en praktisch elk land in de schuld geld drukt, waardoor ze steeds dieper de schuld ingaan, en daardoor hun munt ontwaarden. Als antwoord hierop, begrijpen de Chinezen de kracht van het hebben van een door goud gedekte valuta, en dat is de reden waarom ze zoveel goud kopen als mogelijk is. Weinig mensen zagen dit aankomen, omdat China haar goud kocht buiten de traditionele markten. Zo accumuleerden ze een gigantische hoeveelheid goud in een heel korte tijd, zonder dat daardoor de prijs ervan ging stijgen. Dus China deed dit op een bewonderenswaardig stille manier, en wel door te investeren in de mijnbouw.

Nu produceert China elk jaar ook nog veruit het meeste goud in de wereld. En elk grammetje dat wordt geproduceerd in China – of het nu uit de grond gegraven is door de overheid of een buitenlands bedrijf – moet bij wet direct terug worden verkocht aan de overheid. Bovendien wordt over de hele wereld goud gedolven in mijnen die Chinees eigendom zijn, en dat goud belandt ook in China. Daarom investeerden ze in goudraffinaderijen niet alleen op eigen bodem maar ook in Australië, Zuid-Afrika en Zwitserland. Al dat goud wordt in één kilogram baren opgeslagen in kluizen in Shanghai.

goldbarsDe Chinezen kwamen tot de simpele en logische conclusie dat het bezit van goud de beste manier is om hun huidige financiële reserves te beschermen, omdat bijna elk andere papierenvaluta op het punt staat waardeloos te worden.
Daarom ging China op een geheime missie om zoveel mogelijk van de wereld goudmarkt te controleren. De Chinezen, met ‘s werelds grootste kasreserve, zullen in toenemende mate hun blootstelling aan de dollar en andere valuta’s met goud afdekken. Door de overname van de wereldgoudmarkten en het opbouwen van een enorme goudvoorraad, zullen ze in staat zijn om met hun munt – de wereld haar traditionele vorm van geld terug te geven. Zodra ze gereed zijn zullen ze de Yuan vrij inwisselbaar maken, hetwelk een enorme vraag naar hun obligaties en valuta zal creëren omdat hun valuta de meest betrouwbare is geworden – nl. de enige die ondersteund is met goud.

De impact op de meeste andere valuta’s zal catastrofaal zijn. Al het gangbare papiergeld zal onderuitgaan, waardoor China’s goudvoorraden nog waardevoller en invloedrijker worden. Hoe weet je wanneer je je goud moet verkopen? “Het eindspel voor de goud bullmarkt zal waarschijnlijk een situatie zijn waar je je goud tegen een officiële prijs kunt ruilen voor valuta die converteerbaar is in goud.”

Het maakt niet uit of de rest van de wereld het leuk vindt of niet wat er gebeurt – het is gewoon ordinaire economie. “China gaat achter al het goud aan dat het kan verkrijgen. Het is duidelijk dat goud binnen vijf jaar een veel belangrijker rol speelt binnen het financiële systeem – en daardoor veel meer waard wordt – dan het nu is. “Deskundig bronnen schatten dat China inmiddels zo’n 20.000 ton goud verzameld heeft, en daarmee elk ander land op de aardbol overtreft.”

Wat moet je doen tegen deze situatie? Bescherm wat je hebt. Het eerste wat je je moet beseffen is dat wat er gebeurt tussen China en het westen ongelooflijk schadelijk is voor mensen die het grootste deel van hun vermogen in US dollars en in euro luidende beleggingen hebben vastgelegd – zoals aandelen en obligaties. Dit is waarschijnlijk voor elke westerling het belangrijkste artikel van de wereld, voor zover het je financiën, je toekomst en je pensioen betreft.

China accumuleert goud om twee simpele redenen: Ten eerste, ze willen zoveel mogelijk van hun buitenlandse reserves buiten de US dollar en andere devaluerende valuta’s diversifiëren, welke worden ondersteund door niets anders dan een belofte van een buitenlandse mogendheid.

Ten tweede, “China wil een wereldklasvaluta, gesteund door zoveel goud als mogelijk is, dat misschien zelfs de wereld “reservemunt” zou kunnen worden. Door de overname van de wereldgoudmarkten, en het opbouwen van een enorme goudvoorraad, zullen ze in staat zijn om met hun munt de traditionele vorm van geld terug te brengen. Zodra ze klaar zijn om de Yuan vrij inwisselbaar te maken, zullen ze een enorme vraag naar hun obligaties en valuta zien omdat hun valuta ‘s werelds meest betrouwbare is geworden … en de enige die ondersteund wordt door goud.”

Hoe laat China de goudmarkten in het komende jaar schudden? “Alle onderzochte data geven de indruk dat China waarschijnlijk haar goudschat voltooit in de loop van volgend jaar met een grootte van meer dan 20.000 ton. De officiële aankondiging hiervan zal schokgolven veroorzaken in alle financiële markten, en maken uiteindelijk China en de Yuan een van de grootste spelers aan de internationale tafel.”

Ze hebben als basis de mijnbouw en de infrastructuur om een flinke deel van de toekomstige goudvoorraad van de wereld te beheersen. Dat betekent een ernstig gekrompen hoeveelheid goud dat voor levering aan de rest van de wereld ter beschikking overblijft.

Dit zal iedereen treffen, omdat de goudprijs omhooggaat – veel hoger in de komende jaren, dus ook andere grondstoffen, zoals zilver, olie, uranium, platina, palladium, etc. Goud en grondstoffen investeringen zullen de komende jaren zeer lucratief blijken te zijn. De impact op de dollar en de euro kunnen catastrofale gevolgen veroorzaken. En elke dag dat de dollar valt, stijgt de Chinese goudvoorraad in waarde, en wordt dominanter. Tegelijkertijd worden de meest andere papierenvaluta’s waardelozer.

Wie verkocht z’n goud aan China? “Enkele van de grootste leveranciers op de markt waren de (Westerse) centrale banken.” – “Hun kluizen moeten al behoorlijk leeg zijn, omdat het goud dat zij nu verzenden schroot is uit het achterste deel van de kluizen. Het zijn restanten zoals oude gouden munten, die letterlijk geraffineerd moeten worden om tot 99.99 % zuiver goudbaren te worden gegoten, voordat het op de markt kan worden verkocht.” Zei Ian MacDonald, directeur van het Dubai Multi Commodity’s Centre in 2008.

“De consequenties beginnen wanneer de run op goud start, de westerse centrale banken in Londen en de New Yorker Fed, die verondersteld worden het goud in grote hoeveelheden voor vreemde naties te bewaren, hebben dat goud inmiddels al op de markt verkocht.” het excuus wordt, “We vertrouwden deze goudbanken en het blijkt dat ze het verhuurde goud niet kunnen teruggeven. Er is hier een probleem, maar dat was niet onze schuld.”

Dus, het grootste deel van de westerse goudschat is ondertussen verkocht. “En zo hebben zij (de VS) hun vazalstaat (Duitsland) verteld te zwijgen en te komen met een andere verklaring, dat ze tevreden zijn het (goud) bij de Fed te laten liggen. Misschien moesten ze hen (Duitsers) omkopen of een ander voordeel bieden. Maar in wezen hebben ze elk Duits verzoek voor de terugkeer van hun goud gestopt, omdat het niet kan worden geretourneerd.” Zegt Dr. Paul Craig Roberts.

Bijgevolg, is het Duitse verzoek om de goudreserves van de natie uiterlijk in 2020 naar Frankfurt terug te brengen beëindigd, in plaats daarvan hebben ze nu besloten om $ 635 miljard aan goud in de Amerikaanse kluizen te laten liggen. De Duitsers hebben of hadden de op twee na grootste goudreserves van de wereld, ter waarde van meer dan 1 biljoen euro, het houdt ongeveer 31% in de Bundesbank in Frankfurt, de rest is in het buitenland opgeslagen, waarvan 45% bij de Amerikaanse FED, 13% in Londen, 11 % in Parijs.

“De Amerikanen zijn een goede beheerder van ons goud, wij hebben geen reden ze te wantrouwen,” verklaarde Nobert Barthle, woordvoerder van het Duitse Parlementaire Budget tegenover Russia Today. Het transport van het goud zou een high security operatie zijn geworden. Toen aan Frankrijk in 1966 haar reserves werden overgedragen, maakten ze gebruik van een onderzeeër.

De mislukte pogingen om het Duitse goud uit de VS terug te krijgen ‘opent de vraag over haar soevereiniteit‘.

“De goudbanken worden de zondebok voor het falen van de deskundigheid bij de centrale banken om het goud te inbrekerbewaren. Iedereen vindt de banken verdacht terwijl het heel gemakkelijk is de Westerse centrale banken schuldig te verklaren voor de verliezen, de corruptie en de verdwijning van het goud. Maar de burgers van landen zoals Duitsland (en ook Nederland) zijn nog steeds verontwaardigd dat het goud niet inactief in handen van de Amerikaanse Fed is gebleven, maar in plaats daarvan werd gebruikt om de goudprijs te onderdrukken.” Zegt Chris Powell.

“Ik heb altijd geloofd dat dit het (opzettelijke) plan van de Westerse centrale banken is geweest. Ik zal je een voorbeeld geven: De Bank van Portugal verhuurde 17 ton goud aan Drexel Burnham. Toen Drexel in 1990 onderuitging, kreeg de Bank van Portugal nooit meer haar goud terug. Haar vordering was bij Drexel verdampt. Dus nu blijkt dat de Fed en alle andere betrokkenen bij de actie de goudprijs te onderdrukken die banken opzettelijk het verlies te laten nemen. Dit zal uiteraard het bankroet voor sommige van deze banken betekenen, om zo de vorderingen op het goud verbeurd te verklaren, net zoals het geval was voor Portugal toen Drexel onderuitging.” Concludeert Eric King.

“Het zal onmogelijk worden om te betalen als dat het geval wordt. De centrale banken moeten de vraag beantwoorden: ‘Waarom was je hierbij betrokken?’ Nu, ze waren betrokken bij de algehele regeling van valutamarktmanipulatie. Dus inderdaad, het is allemaal erg verdacht. De Deutsche Bank heeft besloten zich terug te trekken van de London Gold fix nadat de Duitse financiële regelgevende instantie besloot om de goudmarktmanipulatie te onderzoeken. Er is nu een enorme hoeveelheid stress in de goudmarkt, wat resulteert in een grote druk op ambtelijk niveau. Ik probeer alles te doen wat ik kan om die stress verder te verhogen.” Zegt Powell.

“Ongeacht welke wetten gelden, het is en blijft een internationale misdaad. Als je kijkt naar de Processen van Neurenberg, die gingen over ‘misdaden tegen de mensheid’. Dit westerse beleid van goudprijsonderdrukking heeft veel onnodige ziekte, hongersnood en sterfte gebracht in plaatsen zoals Zuid-Afrika en vele andere derdewereldlanden. Daarom, is het een misdaad tegen de mensheid.”Concludeert Eric King.

“Zeker is dat het geval. Ik ben net terug van het ontwikkelingsland Suriname, en de regeringsleiders vertelden me dat ze geweldig ondersteboven waren over de duik van de goudprijs gedurende het afgelopen jaar en wat dat betekend voor de inkomsten van de overheid. Goud is in dat land het grootste export product.” Vermeldt Powell.

Al die biljoenen dollars in nep fiat papiergeld over de hele wereld, zal de aankoop van fysieke metalen versnellen en het zal allemaal in een uur weg zijn, overal op de wereld. Wereldwijd zijn de fysieke zilver- en goudmarkten erg klein. Zodra de eerste tekenen van een wereldwijde economische ineenstorting duidelijk wordt, zullen in enkele uren voor de crash ALLE economieën van de wereld BINNEN ÉÉN UUR verwoest zijn als het derivaten dominospel crashend tot stilstand komt en de massale angst zich onmiddellijk over de hele wereld verspreidt, zal al het fiat papiergeld harde activa zoeken als een veilige haven voor het behoud van hun waarde.

De edelmetaaldealers zullen letterlijk lamgelegd worden als hun telefoonlijnen overbelast raken, en biljoenen dollars en euro’s in papierfiatkapitaal brullend de edelmetalen najagen – het papierfiatfiasco bestormt de New York Commodities Exchange en andere fiat Futures casino’s over de hele wereld.

En hier is de volgende stap op weg naar onze slavernij: Gold verslaggever verkreeg informatie dat de Federale Financiële Toezichthouder (BaFin) de Duitse banken en investeringstussenpersonen in een brief heeft gevraagd alle details tot medio juli te verstrekken over de investeringen van hun klanten in edelmetalen. De overheid wil weten hoeveel geld Duitsers hebben geïnvesteerd in goud en zilver.

Degenen die denken dat $100.000/ounce zilver onmogelijk is moeten hun parameters aanpassen. De 100+ jaren van zilverprijsonderdrukking werkt zo vervormend dat de werkelijke waarde van dit majestueuze metaal niemand meer weet waar de werkelijk prijs nu zou moeten liggen. Op het moment dat de zilvermanipulatie eindigt, zul je een veel beter inzicht in de werkelijke waarde van zilverhebben… het zal je verstelt doen staan!

DE AANKOMENDE TWEE-STAGE RALLY IN ZILVER
De meerderheid van de edelmetaalanalisten bespreken de herwaardering van zilver alsof het gaat om de hoeveelheid fiat geld in het systeem. Alhoewel dit een goed uitgangspunt is – bekeken vanuit historische gronden – gaat deze algemene vergelijking maar voor een deel op. De tweede en misschien wel de belangrijkste factor… is de vernietiging van “PAPIER CLAIM CONTROLE” op fysieke activa.

Het einde van de reserve status van de US Dollar:
Hoe meer de VS de wereld antagoneert met spionage of enorme boetes op buitenlandse banken, des te sneller verloopt het proces van het dumpen van de US dollar als reservevaluta, bekijk dit drie minuten interview tussen Peter Schiff en RT.