marketmanipulationWat kan een Centrale bank stoppen om simpelweg haar eigen geld te drukken en dat op de valutamarkt te ruilen voor dollars, euro’s of yen, om ze dan te investeren in aandelen of vastgoed? En, wat kan de centrale banken stoppen om in concurrentie met andere banken geld te drukken, om in hun idiote haast eigenaar te worden van de grootste bedrijven ter wereld? Eigenlijk niets omdat de Centrale Bank niet aan regels is gebonden, zelfs niet van hun regering. Centrale Banken worden beschouwd onafhankelijk te zijn, omdat ze monetaire-beleidsbeslissingen nemen die niet door de overheid of wie dan ook behoeven te worden goedgekeurd. De FED is een privé bank eigendom van o.a. de Rothschilds, de Rockefellers, en de Warburgs. In het kort: Een stelsel van bedrog, humbug, en diefstal dat de hele economie heeft vernield. Van hoog naar laag wordt elke financiële beslissing naar hun voorkeur in een andere richting gedraaid.

Het officiële Forum voor Monetaire en Financiële Instellingen (OMFIF) berekende dat centrale banken over de hele wereld op hun obligatieportefeuille zo’n $200 tot $250 miljard aan rente-inkomsten hebben verloren. Ironisch genoeg is de oorzaak het ultra lage obligatierendement, gecreëerd door de centrale banken zelf, waarom ze nu in aandelen beleggen.

Het is tegen de wet om aandelenprijzen te manipuleren. Maar de Centrale Bank doet het op klaarlichte dag, door verlaging van de rente op obligaties gaan ze middels de aandelenmarkt de relatieve waarde van toekomstige inkomstenstromen vergroten, wat overigens arbitrair en ondeugdelijk is. Desalniettemin lijkt het te werken. De aandelenmarkten hebben all-time hoogte punten bereikt, zelfs indien de winstbron van de onderliggende economie worstelt om vaste grond te vinden.

stockmarket

Blijkbaar had het oppompen van de papierwaarde van beursportefeuilles tot doel de economie een impuls te geven – om de consumenten aan te moedigen geld te besteden aan nieuwe tv’s, diners, grotere duurdere huizen, dure vakanties, en nieuwe auto’s.

Waarom autoriteiten denken, dat ze weten wat andere mensen met hun geld moeten doen is nooit volledig onthuld. Ook is het niet helemaal duidelijk dat de wereld een betere plaats wordt als mensen risicovolle beleggingen maken. Maar nu krijgen de centrale banken een koekje van eigen deeg. Als gevolg van hun interventies met de obligatierendementen, worden banken gedwongen te investeren in dure aandelen ter compensatie van hun tegenvallende inkomsten.

Met geld gecreëerd uit het niets, kopen ze participaties in bedrijven. Anders zouden hardwerkende mensen die echt geld verdienen met de productie van echte goederen en diensten het eigendom van deze bedrijven hebben verworven, zo verschuift dus meer van ‘s werelds echte rijkdom van de mensen die het verdienen – naar de lieden die het gewoon nemen.

Zodoende zijn de centrale banken de grootste kopers van aandelen geworden. Met andere woorden, de centrale banken zijn het slachtoffer van hun eigen onderdrukking van rentetarieven. Nu ze de pijn voelen gaan ze meer en meer van hun portefeuilles verplaatsen in aandelen. De OMFIF zegt “mondiale publieke investeerders” – met inbegrip van centrale banken – hebben hun beleggingen in aandelen vergroot “voor ten minste $ 1 biljoen in de afgelopen jaren.” Een goed geïnformeerde bankier vertelde: “De Federal Reserve Bank kocht direct na 9/11 voor grote sommen geld de gecrashte aandelen.”

En er zal nog meer komen, particuliere beleggers beroofd van een behoorlijk rendement op hun spaargeld, gaan nu ook aandelen kopen. – Big business lenen van de banken om hun eigen aandelen terug te kopen. – Centrale banken kopen ook aandelen. Aandelen gaan omhoog. Ze zien wat een succes dat is, ze kopen allemaal meer! Heeft er ooit een beter systeem bestaan om de aandelenmarkt te manipuleren? Is er ooit een dommer plan bedacht, dat onherroepelijk leidt tot een absolute ramp?

Het is schandalig – er is helaas geen ander beleefd woord voor – dat dit ongehoorde misdrijf kwalificeert. De centrale bankiers waren in staat om een geweldige puinhoop van de economie te maken – maar nu kunnen ze ook de aandelenprijzen verhogen. Waar komt het geld vandaan dat de centrale banken besteden om aandelenbelangen in echte bedrijven te verwerven? Als het hun eigen verdiende geld is, kan men nauwelijks klagen, ze kunnen dat naar eigen inzicht en wil besteden.

Maar zoals de meeste van jullie inmiddels wel beter weten. Centrale banken verdienen hun geld niet eerlijk. Ze digitaliseren het bestaan ervan via hun computer. Wat geeft hen het recht om geld te creëren, zoals valsemunters doen? Banken – en hun centrale bank achterban – is door de overheid het monopolie verleend voor de geldcreatie. Het is de meest domme en beschermde franchise ooit in deze wereld verstrekt.

En zo hebben centrale bankiers de geldhoeveelheid vergroot tot ver boven de groei van het BBP. Ze creëren geld uit het niets. Zonder een druppel zweet. Zonder spierpijn. Geen verkoop gemaakt. Geen winst geboekt. Op dit wonder van ‘iets-voor-niets’ berust het hele financiële systeem. Zonder dat, zou de markt en de economie instorten. Helaas er is geen teken dat dit beleid gaat veranderen.

Integendeel, er zijn meer en meer tekenen dat het zal blijven doorgaan tot het bittere einde, of totdat het hele systeem instort – welk van de twee het eerst komt. Een verandering zou de wereld een grote verbetering geven. Hoe langer dit spel doorgaat, des te meer schuld wordt gemaakt, met meer verkeerde allocaties van kapitaal, meer verliezen, meer corruptie, en dit alles wordt met de dag alleen maar erger.

fascism

Maar er is concurrentie op de markt, niet alleen westerse centrale bankiers spelen dit spel: China’s State Administration of Foreign Exchange is een onderdeel van de People’s Bank of China (PBoC). Volgens het rapport van OMFIF, is het nu ‘s werelds grootste aandeelhouder in de publieke sector, “met $ 3.9 biljoen onder beheer.” En dat geld stroomt ook in aandelen. Zoals de OMFIF het stelt, “In deze nieuwe ontwikkeling lijkt het erop dat PBoC zelf, directe minderheidsbelangen in belangrijke Europese bedrijven heeft gekocht.”

Waar komt dat geld dan vandaan? Ook dat is uit de lucht gevallen. Chinese zakenmensen en handelaren verdienen vreemde valuta met de verkoop van hun goederen aan het buitenland – geld dat ook uit dunne lucht werd gemaakt. Om de waarde van de Chinese munt laag te houden, creëert de Chinese centrale bank stapels renminbi (uit lucht) en ruilt deze met de vreemde valuta’s tegen een vaste wisselkoers.

Dit laat de Chinese centrale bank met een berg aan vreemde valuta zitten – vooral dollars en euro’s – die dan weer worden geïnvesteerd in buitenlandse activa in diezelfde valuta – waaronder aandelen. Kortom, er is een hoop geld dat daardoor beschikbaar is, en er zal waarschijnlijk nog veel meer komen.

Japan heeft het probleem van een “dubbel tekort” – op haar lopende rekening, en in de overheidsbegroting. De Centrale-bank moet geld drukken, om die tekorten te financieren. Dus, Tokyo geeft obligaties uit, en de Bank of Japan (BOJ) creëert daarvoor nieuwe yen om ze te kopen.

Het jaar daarop moet de overheid meer lenen. Het geeft dus meer obligaties uit. De centrale bank drukt meer yen. Een deel ervan wordt gebruikt om de rente te betalen aan de BoJ ter aflossing van maturing obligaties. Wat moet een ‘slechte’ centrale bankier nu doen? Hij heeft geld. Hij moet daar iets mee doen. Waarom niet investeren in aandelen? Volgens een rapport in de Britse krant de Daily Telegraph, koopt de Bank of Japan voor ongeveer 200 miljoen dollar op de beurs verhandelde fondsen, als de beursindex omlaag gaat.

En wie klaagt er als ze daarvoor aandelen kopen? Niemand. In plaats daarvan wordt de overheid bedankt, iedereen is dankbaar voor de financiering van hun tekorten. Ze krijgen applaus van beleggers, want die zijn blij als ze zien dat hun investeringen omhoog gaan.

Managers in het bedrijfsleven zullen ook blij zijn; hun bonussen zijn afhankelijk van hogere aandeel koersen van de onderneming. De 1% wordt rijker. En de overige 99% zullen niet weten wat er aan de hand is. Een van de meest elegante kenmerken van deze nieuwste aandelenkoopacties is, dat het niet ten goede komt aan gewone mensen.

Als centrale banken nieuw geld creëren – circuleert dat binnen de financiële gemeenschap – en uiteindelijk eindigt dit in de aandelenmarkten. De meeste mensen zien dit geld nooit, nog veel minder kunnen ze het besteden. Dat geld zal hun handen nooit bereiken. En in de officiële statistieken van consumentenprijzen stijgen de prijzen nimmer. Wat is het resultaat? Geen klachten van gewone burgers, de media of investeerders. Kortom, een grand slam succes van bedrog. De World Series voor financiële rampen gaat beginnen. Maar dat kan nog even duren.

Westerse centrale banken hebben in het algemeen discreet aan deze regeling meegewerkt. Echter niet de Chinezen, door hun flagrante goklust worden de gebreken ervan voor iedereen zichtbaar.

Georgetown University historicus Professor Carroll Quigley die de bibliothecaris van de internationale bankiers is. Schreef in zijn 1966 boek ‘Tragedy and Hope’, dat hun doel is “niets minder dan een wereldsysteem van financiële controle in particuliere handen te creëren, in staat om het politieke systeem en de economie van elk land van de hele wereld te domineren.” Dit systeem moet worden gecontroleerd “op een feodale wijze door de centrale banken van de wereld, in onderling overleg vastgelegd in geheime overeenkomsten,”t.w. centrale banken die “privéondernemingen” zijn.

Het zijn de Chinezen die niet in overeenstemming handelen, die dit kartel doorbreken. De Chinese centrale bank is net zo min transparant als elke andere speler in het spel, maar het is niet een “onafhankelijke” centrale bank. Het is een overheidsinstelling die verantwoording aflegt aan de Chinese regering, en uitsluitend namens haar optreedt.

De Chinezen hebben blijkbaar het spel van de “onafhankelijke” centrale bankiers begrepen en gebruiken dat nu in hun eigen voordeel. Als de Fed kwantitatieve versoepeling kan doen, kunnen de Chinezen dat ook – en zo kopen ze met deze opbrengst, activa in westerse bedrijven. Het bezitten van ondernemingen in plaats van Amerikaanse Staatsobligaties helpt de Chinezen de Amerikaanse dollar hegemonie te breken.

Ongeacht welk machtsspel achter de schermen gaande is; het wordt steeds duidelijker dat dit niet ten goede komt aan de gewone burger. Wereldwijd is de regelgeving voor centrale banken systematisch gebrekkig en zal radicaal moeten worden herzien.

Wall Street runt een VIJF Biljoen dollar per jaar PAPIERSILVER PONZI
Nicholas Larkin – van Bloomberg beweert dat de “zilvermarkt” een $5 biljoen ponzi markt is! Lees en herlees de eerste zin, als volgens Bloomberg de zilvermarkt een “$5 biljoen markt” is (als al het papier wordt getotaliseerd), dan zullen de houders van dit schaarse edelmetaal in fysiek het zeer goed doen, als de prijs voor FYSIEK binnenkort deze werkelijkheid weerspiegelt. En vraag je af, waarom de goudmarkt ‘slechts’ “$ 18 biljoen” waard is, als zilver een $5 biljoen markt is? Antwoord: Er is veel meer papier in zilver dan papier in goud. Je kunt het zelf hier lezen: New Silver Prijzen Benchmark ook gezien als een voorloper van een Gold Fix Revamp. 

Bron: SGT Report

Spoed Crash Course voor een leerzame Wake Up Call:
Waarin duidelijk de aankomende gevaren worden uitgelegd, en de manier hoe je jezelf kunt voorbereiden, evenals je familie en vrienden op de gebeurtenissen die niet meer kunnen worden ontlopen. De gebruikte gegevens en analyses welke hieraan ten grondslag liggen, vertegenwoordigen meer dan een decennium van intensief onderzoek en studie. In die tien jaar blijken de prognoses steeds met de werkelijkheid in overeenstemming te zijn geweest, zoals de ineenstorting van de zeepbel in de huizenmarkt in 2007, de kredietcrisis van 2008, het bloedeloze ‘herstel’ sinds de olieprijzen voortdurend meer dan $ 100 per vat zijn, de vijfvoudige stijging van de goudprijs, en vele andere symptomen van een onhoudbare wereldeconomie, welke nu het fatale moment zal bereiken. Bedenk; dat de risico’s waarvoor in deze video wordt gewaarschuwd, helaas zeer reëel zijn, en zullen plaatsvinden.

Zodra je deze video hebt bekeken, bedenk dan dat je deze informatie goed kunt delen met degenen van wie je vermoedt die hiervan kunnen profiteren. Hoe meer mensen WAKKER WORDEN door deze boodschap, hoe meer handen er dadelijk zijn om elkaar te ondersteunen, maak vandaag je plannen voor morgen.

Het bedrog zit overal:
Volgens Gordon T Long & John Rubino, is er een totaal aan $2 biljoen dollar besteed aan de terugkoop van eigen aandelen in 2013 en 2014. Dit soort STOMME AANKOPEN verwoest totaal de waardering in de aandelenmarkt. Dit is een ‘must see’ video over de verbazingwekkende hoeveelheid aan bedrog in de obligatie-en aandelenmarkten. Ze bespreken de Belgische US Staatsobligatieaankopen dat de aandelenmarkten steeds verder naar nieuwe hoogtepunten stuwt, ondanks dat meer slecht economisch nieuws binnenstroomt. Men heeft geen idee van de hoeveelheid aandelen die op de markt worden teruggekocht. Dezelfde fouten van 5 jaar geleden worden weer gemaakt; blijkbaar heeft niemand iets geleerd. Natuurlijk, is bekend dat aandelen worden teruggekocht, maar het is onbekend in welke mate en hoe dit effect de befrijfsresultaten in hevige mate beïnvloedt. Het wordt sterk aanbevolen deze video te bekijken en te delen met je vrienden, familie en medewerkers.

Bron: SRS Rocco 

De gehele Amerikaanse Goud Schat is inmiddels verdwenen:
“En daarom heeft de VS haar vazalstaat Duitsland opgedragen te zwijgen, en met de verklaring te komen, dat ze tevreden zijn om hun goud bij de Fed te laten liggen. Misschien moest de VS hen omkopen of een ander voordeel geven. Maar in wezen hebben ze elk Duits verzoek voor de terugkeer van hun goud gestopt omdat het niet kan worden geretourneerd.”

Beluister Dr. Paul Craig Roberts op King World News