Het voorbeeld:

Griekenland toont de wereld het beeld van gesloten banken, ingegooide etalages, lege winkels en wanhopige mensen. Stel je eens voor dat spoedig ditzelfde gebeurt in jouw omgeving. In het begin weet niemand wat er gebeurt, mensen staren verwilderd in het rond, en vragen zich af hoelang hun voedselvoorraad het zal uithouden, en wat te doen als deze situatie niet snel wordt opgelost. Temeer omdat op topniveaus van overheid en bancaire instituten iedereen moedeloos is en in een wanhopige laatste poging een verontrustende instorting van het systeem proberen te voorkomen. Niemand zou dit als mogelijkheid hebben verwacht of zelfs ooit over hebben nagedacht.

 

De autoriteiten hebben biljoenen besteed in een poging om dit probleem te keren, en nu lijkt het alsof ze op het punt staan de strijd te verliezen. –

Man on diagram. Crisis. 3d

Plotseling worden mensen van hun bankrekening afgesloten, ze zijn niet meer in staat om hun geld op te nemen, te storten, of een cheque te innen, de beurs is uit haar evenwicht en volatiel, de sociale uitkeringen, pensioenbetalingen worden niet zoals gebruikelijk op de respectieve bankrekeningen gestort. Geldautomaten werken niet meer, tenminste er komt geen geld uit. Er is geen elektronisch geld meer, credit- en debet cards, werken niet. Mensen zijn hierop niet voorbereid, omdat de mainstream media de gevaren die de samenleving bedreigen bijna volledig negeren. Tot op heden heeft de overgrote meerderheid van de mensen nog geen enkel idee wat voor donkere wolken dreigend boven hun hoofd hangen.

 

“Er is geen officiële opgave, maar er wordt geschat dat er ergens tussen de € 1 tot € 1.5 biljoen in de EU per maand van hand wisselt. Mensen kopen voedsel, melk, en betalen babysitters. Ze betalen hun hypotheken en hun belastingen. Alleen al bedragen de consumentenbestedingen ongeveer 11.2 biljoen per jaar. Maar er is slechts € 1.2 biljoen aan werkelijke waarde in euro’s en dollars aan fysieke geld beschikbaar. In de hele wereld.”

“De Schatting is dat 50% tot 75% van de Amerikaanse dollars op buitenlandse bankrekeningen wordt aangehouden door overheden. De rest heet “dood geld” – het geld dat in matrassen en kluisjes ligt. In feite is het bedrag aan US dollars en euro’s die op deze manier worden opgepot nu op een ‘all-time’ hoogte.”

 

Het credit systeem:

“Sinds de jaren 1970, is het credit-systeem uitgegroeid tot het omvangrijkste niveau ooit – en nog crucialer – ook het actief. Meer dan twee keer de waarde van elk huis bij elkaar opgeteld. Meer dan drie keer de waarde van alle activa in elke Amerikaanse bank bij elkaar opgeteld. EUROPA-IN-CRISIMeer dan twintig keer de biljoenen dollars welke de Amerikaanse overheid aan belastingen per jaar ontvangt. – Maar het is ook de grootste aansprakelijkheid ooit.”

“Want al dat krediet kan alleen bestaan ​​zolang de mensen geloven dat ze terugbetaald worden. Dat is… zolang ze geloven dat er genoeg geld in Amerika aanwezig is om te worden terugbetaald, t.w. al die $ 60 biljoenen aan uitstaand krediet.”

 

De waarheid is dat dit niet het geval is. Het creditsysteem is failliet. En wanneer het faalt, wat het zeker zal doen, zal het meer welvaart vernietigen dan in welke andere crisis in de geschiedenis ooit. Om dat in perspectief te zetten; tijdens de financiële instorting van 2008 verdween $ 10,2 biljoen. De aankomende crisis zal zesmaal dat bedrag vernietigen.

 

In de moderne westerse wereld bestaan lange complexe ketens van productie en distributie voordat het voedsel op tafel staat, evenzo voor de levering van brandstof voor je auto. Acht van de tien mensen wonen in steden of voorsteden. Bijna niemand – zelfs niet de boeren – kunnen zich voeden vanuit hun eigen tuinen of eigen land. Integendeel, ze zijn allemaal afhankelijk van krediet. – Eerst krijgt de boer een lening van de bank om zijn boerderij te kopen. Dan maakt hij gebruik van krediet t.b.v. de aankoop van voorraden, brandstof, kunstmest, zaden, etc. Nadat de gewassen zijn geoogst, komt de groothandel – die een lening verkreeg om zijn magazijn en verwerkingscenter te bouwen – en maakt ook gebruik van kredietverlening om de voedseloogst van de boeren te kopen, opdat hij deze kan verwerken en verpakken.

 

Dan komt het transportbedrijf – die een auto-lening afsloot om zijn trucks te kopen – ze maken gebruik van credit om brandstof te kopen, om het voedsel te vervoeren naar een retailer. De retailer heeft een krediet voor de inrichting van zijn zaak, om de schappen te vullen, en de winkels open te houden. Elk deel van deze keten kan zich veroorloven zich in de schuld te steken, omdat ze weten dat uiteindelijk de consument het voedsel zal kopen, waarschijnlijk met behulp van een credit card.

 

Als slechts één cruciale schakel van deze keten – het credit – stopt met werken, zijn plotseling voorsteden en steden afgesneden van hun voedselvoorziening. Bedrijven kunnen niet meer functioneren, ze kunnen de salarissen voor hun werknemers niet meer betalen. Als het creditsysteem begint in te storten, vernietigt het niet alleen het mechanisme dat onze economie laat draaien. Het vernietigt ook de toegang tot het geld van de mensen.

 

Stel je voor wat er gebeurt als geldschieters proberen 60 biljoen euro’s in waarde aan krediet af te lossen als er slechts 250 miljard contant geld in omloop is. – Papieren Euro’s en Dollars worden ultra-schaars, de prijzen schieten omhoog, banken gaan onderuit. In feite duurt het slechts ca. drie uur voordat het gehele systeem dichtklapt. Klinkt onmogelijk, maar het is een feit, want de laatste keer in 2008 toen het creditsysteem tot de rand van de afgrond kwam, was dat precies wat bijna gebeurde. Elke bank op Wall Street en de rest van de westerse wereld zou failliet zijn gegaan, als de FED niet zo krachtig had ingegrepen door 26 biljoen in het systeem te pompen, alhoewel de regering hierover heeft gelogen door te vertellen dat het ‘slechts’ iets meer was dan 1 biljoen. – Credit werkt op vertrouwen. Iemand met een enorme kredietlijn bij Lehman Brothers in 2008 ging failliet; zijn krediet was verdwenen.

 

De Voedselketen:

Maar er is een groot verschil tussen geld en krediet: In een crisis, stort het krediet in. Cash – zelfs geld gesteund door niets – heeft toch een fysiek tastbare aanwezigheid. Als de aandelenmarkt met de helft omlaaggaat, zijn die stukjes papier nog steeds aanwezig. Deze kunnen nog steeds worden gebruikt om water en voedsel te kopen.

 

Food chainAl snel zal zich dit uitbreiden naar de zwakste schakel in de voedselvoorzieningsketen, waardoor enorme tekorten in de steden en voorsteden ontstaan. Hetzelfde zal gebeuren met het netwerk van tankstations, de autosnelwegen zullen leeg raken. En één voor één zal elke dienstverlening waar mensen van afhankelijk zijn ophouden te functioneren, zoals banken, supermarkten, de overheid, etc. De meest waardevolle les uit Griekenland is, dat mensen het geld dat ze niet in hun hand kunnen houden, niet kunnen vertrouwen.

 

Enkele van de rijkste, meest invloedrijke mensen zijn zich hierop al aan het voorbereiden. Sommige kopen goud en zilver. In de onmiddellijke nasleep van de crisis, kun je verwachten dat fysieke dollars en euro’s zeer schaars zullen worden. Getallen op een scherm zullen niets meer betekenen als het krediet instort.

 

Daarom; als je alles van deze essay negeert, is het te hopen dat je voor deze “noodsituatie” in ieder geval een kasreserve ter waarde van ten minste één maand aan kosten voor levensonderhoud thuis aanhoudt. Maar bedenk; contante euro’s en dollars zijn niet de enige vorm van geld welke tijdens een crisis wordt aanbevolen om te houden; je hebt ook nodig noodvoedselpakketten, water, onderdak, brandhout, een openhaard of kachel om je overlevingskans te vergroten, en je woning te verwarmen in de winter, enz.

 

Noodrantsoen 30dTijdens het eerste decennium van de 21ste eeuw was de slogan voor goud: “Trade of the decade – de aankoop van het decennium”: Koop goud en zilver, en verkoop je aandelen en obligaties. Feitelijk is er een goede mogelijkheid dat de prijs van goud drastisch omhoog gaat, en zeer snel. Het is ook een uitstekende opslag van waarde – beschouw het als je onverwoestbare spaarrekening, maar deze keer niet in een bank.

 

Maar goud is eigenlijk niet zo praktisch voor dag-tot-dag transacties als eenmaal dollars en euro’s schaars worden en de elektronische vormen van betaling niet meer werken. Tijdens de financiële ineenstorting van Argentinië, gebruikten de Argentijnen radicaal andere ‘nieuwe’ vormen van geld om mee te ruilen. Veel van de dagelijkse dingen die je al in eigen huis hebt, zijn waardevol in een crisis. Het is gewoon een kwestie van een vooruitziende blik om deze op te slaan en beschikbaar te hebben als de vraag groot wordt. In de nasleep van een grote crash zijn verschillende producten als “munten” voor verschillende transacties gebruikt binnen het lokale barter transactiesysteem.

 

De Oorlog tegen goud:

In het jaar 1933 verbood president Roosevelt het bezit van goud. Een vereiste van de centrale bank – het particuliere eigendom van de RK Maffia – onder het argument noodzakelijk t.b.v. de volledige controle over het geld, wat feitelijk inhield dat het goud voor henzelf werd geconfisqueerd. Toentertijd werd de dollar nog gesteund door goud. Zodat controle van de dollar niet anders betekende dan controle van goud.

 

Zodra ze het goud hadden, konden ze de dollar devalueren door de dollar-goudprijs van $ 20 naar $ 35 te verhogen. In een oogwenk, verloren de mensen meer dan 40% van hun rijkdom – gemeten in goud.

 

Dat verbod duurde 42 jaar, en eindigde in 1975, dankzij het ‘Nationaal Comité voor Goud’ dat hard werkte om het verbod opgeheven te krijgen en dus te legaliseren. Tegenwoordig zal het niet nodig zijn om goud te verbieden. Goud wordt beschouwd als “gewoon een ander vermogensbestand,” zoals Van Gogh schilderijen of antiek. Weinig mensen bezitten goud. Weinig mensen zijn erin geïnteresseerd – zelfs de centrale bankiers niet. Ze besteden waarschijnlijk er niet veel aandacht aan – tenminste, tot nu toe.

 

Slimme mensen zullen zich tot goud wenden, niet alleen op tijd, maar ook voor het geval dat. Het is een vorm van traditioneel-geld, de beste vorm wel te verstaan. Je kunt het zelf onder controle houden. En goud, kun je ruilen voor brandstof, voedsel, en andere vormen van rijkdom. Veel dingen kunnen verkeerd gaan in een crisis. Cash helpt je er doorheen.

 

Het huidige vijf jaar lage niveau van de goud en zilverprijzen, is precies het moment voor het bezit van fysiek goud en zilver. Beschouw; overheden controleren het geld op je bank. Op elk moment, kunnen ze besluiten dat je het niet meer mag aanraken. En er is niets wat je hiertegen kunt doen.

 

Het bezit van fysiek goud en zilver zorgt ervoor dat je niet aan de genade van je overheid bent overgeleverd. Dat is waarom mensen gedurende duizenden jaren goud en zilver kochten, om hun rijkdom te beschermen tijdens een monetaire crisis. Het is de enige manier om je vermogen veilig te stellen wanneer banken sluiten en de overheid niet toestaat je eigen geld aan te raken. Het klinkt als een nachtmerrie, maar het is nu realiteit voor de Grieken.

 

In het algemeen, stijgt de prijs van goud gedurende onzekerheid en wanhoop. Goud is nuttig. Net als Bitcoin en papieren euro’s en dollars in de hand – in tegenstelling tot euro’s en dollar die de bank verschuldigd is aan jou, goud zit niet onder de duim van de overheid of banken. Als je goud hebt, hoef je niet in de rij te staan ​​om het te krijgen, of om het te besteden. – Meer mensen wenden zich tot goud als een manier om te voorkomen dat ze in de rij moeten staan; centrale bankiers kunnen het opnieuw verbieden. Maar als goud illegaal wordt, zal het een wereld worden waar mensen het meer dan ooit willen hebben.

 

Financiële Fraude:

Trust-and-financial-markets-Lessons-from-the-Madoff-fraud_knowledge_standardHet bevriezen van de bankrekeningen in Griekenland is slechts een voorproefje van wat komen gaat, op dit moment zijn tot op de hoogste niveau bij de overheid en het bankwezen druk in de weer om in een wanhopige laatste poging de verontrustende monetaire schok te keren, vergeleken met wat in Griekenland is gebeurd, lijkt dat nog mild. – Het zal het leven van mensen verstoren op manieren die men nog nooit voor mogelijk heeft gehouden. Je wordt plotseling afgesloten van je bankrekening, niet in staat om je geld op te nemen of te storten of een cheque te innen. Je beleggingen in aandelen zullen in waarde wild heen en weer slingeren. De uitkeringen van de overheid zullen stoppen.

 

Vergeet niet: de media desinformatie dient de belangen van de centrale- en wereldbanken, en institutionele speculanten, die hun voorinformatie over financiële en grondstoffenmarkten gebruiken om enorme hoeveelheden rijkdom te vergaren. De corporate establishment waaronder de speculanten regelt het doen en laten van overheden. Zo zijn de “bank bail-outs”, aan het publiek verkocht als een voorwaarde voor economisch herstel, dat heeft het voortgaande proces van onrechtmatige toe-eigening van welvaart van de mensen vergemakkelijkt en gelegaliseerd.

 

stop the lootingEnorme hoeveelheden aan rijkdom en geld worden verworven door middel van marktmanipulatie, en bedrog. Middels insider-informatie en voorkennis van grote financiële spelers, met behulp van instrumenten van de speculatieve handel hebben ze de mogelijkheid om te knoeien en de markt te manipuleren in hun voordeel, of de ineenstorting van een concurrent te bevorderen, het systeem zelf is opgezet om grote chaos te bewerkstelligen in de economieën en maatschappijen van de ontwikkelingslanden.

 

Neem de waardevolle les van het Griekse debacle ter harte, en leer ervan, laat andere mensen weten dat de periode van de laatste drie maanden van dit jaar 2015 bestemd is voor de crash die de wereld in chaos zal brengen, zoals eerder gepland door de RK maffia, om het volk van hun laatste rijkdom te beroven, en hen zo op hun knieën te brengen, opdat ze zullen smeken voor de implementatie van de Nieuwe Wereld Orde, – zonder enige opstand. Het is de reeds lang geleden goed geplande Probleem – Reactie – Solution thesis. Alhoewel het ook nog goed mogelijk is dat deze gebeurtenissen een eigen leven zullen leiden en op hun beurt zelfs voor de RK maffia uit de hand lopen. Je kunt beter de komende twee maanden besteden om je op het ergste voor te bereiden om te overleven.

 

Athene toont het volledige beeld wat staat te gebeuren in jouw omgeving:

 

Grieks en Russische Overeenkomst – De Russische Alliantie met Zuid-Europa.

Paul Craig Roberts: Het is duidelijk; de eisen die aan de Griekse regering worden gesteld om de schuld terug te betalen zijn groter dan het vermogen van de Griekse economie. Alle bezuinigingen die werden opgelegd aan Griekenland heeft de economie omlaag gedreven, dus het resultaat van deze bezuinigingen is dat de last van de schuld nog groter is geworden.