Meer Schuld dan Economische Waarde:

De autoriteiten willen ons doen geloven dat de financiële problemen van 2008 zijn opgelost. Helaas, is dat niet het geval. Overheden hebben meer bubbels en meer schulden gecreëerd. De maatregelen tot opheffing van de “too big to fail banken” is niets meer dan politiek showmanschap geweest en is feitelijk erger geworden.

 

De wereldeconomie ziet er niet gezond uit. Kijk naar China. De tegenwind waarmee China wordt geconfronteerd kwam in het nieuws d.m.v. een dramatische devaluatie van de munt. De Franse en Duitse economieën groeiden niet of minder dan verwacht in het tweede kwartaal.

 

CEO_LETTER_도비라Sinds de crisis van 2008 is de schuld-BBP-ratio gestegen – een belangrijke graadmeter voor het bepalen van de algehele robuustheid van de nationale economie – in de VS van iets meer dan 60% in 2006 tot meer dan 100% in 2014, evenals elders of zelfs nog meer. En deze ratio stijgt nog steeds, wat aangeeft dat de recessie nooit helemaal eindigde, deze werd alleen maar uit het zicht verborgen door de constante stroom van meer schuld.

 

Dat bevestigt dat de westerse wereldeconomie onderwater staat, zonder mogelijkheden om deze te redden, behalve dan nog meer uitgaven, nog meer nieuwe schulden, en een snel onderuitgaande US dollar evenals alle andere fiat valuta’s, het is het drukken van meer van hetzelfde om dat naar de schuldeisers te gooien, en de belastingbetaler met steeds grotere financiële kosten op te zadelen. Dat is de spiraal waarin de wereld reeds jaren verkeert – door met elke drukronde de economie ongezonder te maken. Er is nu meer schuld in de wereld dan de Totale Economische Waarde groot is!

 

Centrale bankiers hebben keer op keer bewezen dat ze geen ruggengraat hebben, ze kunnen niets verbeteren, en zijn doodsbang voor hun eigen positie. Zo doende hebben ze herhaaldelijk dezelfde remedie toegepast – met meerdere renteverlagingen, meerdere rondes van kwantitatieve verruiming (QE), en regelrechte manipulatieve aankopen van activa, zoals staatsobligaties, aandelen en ETF’s. – De als maar groeiende geldhoeveelheid gemaakt uit dunne lucht is gestegen met 400% over de afgelopen zes jaar, maar de inflatie is magisch onbestaand gebleven, terwijl weinig tot geen loonstijging is genoteerd. De zaken zijn zeker niet zo rooskleurig als de leiders ons willen doen geloven.

 

“Typisch, gedurende de hele menselijke geschiedenis, hebben leiders en speciale belangen groepen getracht om hun macht te misbruiken door de markten te manipuleren om door controle prijzen in eigen voordeel om te buigen.”

 

Alle markten zijn gemanipuleerd; Wall Street en de grote banken lopen vooruit op de centrale bank aankoopprogramma’s omdat het hen geld oplevert. Maar nu lijkt het erop dat de dagen van het vertrouwen in de centrale banken voorbij zijn.

 

Kwantitatieve versoepeling:

d-day-for-euro-as-market-awaits-ecb-quantitative-easingKwantitatieve versoepeling is een zeer corrosief monetaire beleid van de centrale banken, eigenlijk voornamelijk t.b.v. ondersteuning voor de aankoop van staatsobligaties. Het is feitelijk een andere naam voor het drukken van geld. In de laatste paar maanden, is het duidelijk geworden dat de belangrijkste centrale banken nu uit eigenbelang handelen, om hun economieën te beschermen, en maatregelen nemen t.b.v. het lokale voordeel. – De Zwitsers hebben het voortouw genomen door de SFR te ontkoppelen van de Euro, waarna alle naties het gecoördineerde monetaire beleid met de Amerikaanse Fed afschaften.

 

De Economie in de EU loopt terug als gevolg van de bezuinigingen, terwijl de schuld toeneemt. BBP-groei is hopeloos, en mist keer op keer over de hele linie de verwachtingen. Werkloosheid in de EU is nog steeds een van de slechtste in de moderne tijd. – Commodity deflatie neemt toe. En vergeet niet: Deflatie en grote schulden zijn een explosieve mix. Als de prijzen dalen, hebben overheden en ondernemingen minder inkomsten. Bovendien, met minder inkomsten kunnen de schulden niet worden onderhouden.

 

China zou de oorzaak zijn. Centrale bankiers en overheidsbeleidsmakers zijn gestart met een economische oorlog tegen de verkopers op aandelenmarkten. Ze verlaagden de rente. Ze verlaagden bankreserveverplichtingen. Ze leenden honderden miljarden Chinese Yuan aan makelaars en vertelden hen om aandelen te kopen. Ze bevroren alle nieuwe beursintroducties om het aanbod van nieuwe aandelen tegen te houden, en leiders van grote ondernemingen werd verboden hun aandelen te verkopen.

 

deflation_cartoon_01-21-2015_normalHet Euro-QE experiment van ECB-president Mario Draghi is mislukt. De hele post-QE rally voor inflatieverwachtingen eerder dit jaar zijn inmiddels onderuitgegaan. Inflatieverwachtingen geprijsd in de 10-jarige Staatsobligatie markt zijn terug naar de dieptepunten van een half decennium geleden. Zelfs de eigen deskundigen van de Federal Reserve geven toe dat QE niet werkt.

 

De Fed van St. Louis heeft een paar weken geleden een economisch bericht vrijgegeven, geschreven door VP Stephen Williamson, dat een vernietigend citaat bevatte: “Er is geen rapportering, bij mijn weten, dat bevestigt dat QE uiteindelijke heeft voldaan aan de door de Fed gestelde doelen van inflatie en reële economische opleving.” – Het rapport stelde dat de QE, zogenaamde “forward begeleiding “op het beleid, van nul rente totaal heeft gefaald om inflatie en lonen te verhogen in de VS, de EU, Zwitserland, Japan, of ergens anders waar de massale QE-programma’s van start gingen.

 

Lang verhaal kort gemaakt; de interventies in de markten is een vergissing. Het vertrouwen in de centrale banken is vervaagd – en om goede redenen. Zelfs de beleidsmakers geven toe dat QE niet werkt!

 

Momenteel is voor de hele wereld de totale schuld opgelopen tot ongeveer drie keer het mondiale BBP. Om door alle grote cijfers heen te kijken; als vergelijking, stel je de situatie voor waarin je drie keer meer verschuldigd bent dan wat je aan inkomsten per jaar verdient, en geen harde activa bezit zoals een huis om de schuld af te dekken.

 

Zo kan China, als de grootste houder van schuld op de wereld niet voor onbepaalde tijd, of zelfs tijdelijk, de inkomende stroom aan schulden van vooral de VS en de EU absorberen. En dit brengt de rest van de wereld in een zeer precaire situatie. – Als China en, nog belangrijker, de Chinese bedrijven beginnen met in gebreke te blijven op hun schuldbetalingen, wat onvermijdelijk is, omdat ze niet in staat zijn de rente te betalen, wordt de wereld met een economische ramp geconfronteerd. Niet in de omvang wat zeven jaar geleden gebeurde, het zal vele malen erger worden, bestaande uit hele klassen van economische instortingen te gelijker tijd, versterkt door de omvangrijke diversiteit ervan.

 

Dit soort economische ineenstorting gebeurt alleen wanneer het gehele monetaire en bancaire systeem van een samenleving is ontwricht en daardoor in gebreke blijft. De cabal orkestreert dit soort instortingen met opzet maar deze keer vele malen erger dan de ineenstorting van 1930, die gevolgd werd door de Grote Depressie.

 

Verontrustend is, dat centrale banken geen of minder monetaire wapens ter beschikking hebben tegen de aankomende depressie, ze hebben minder of geen ruimte om rentetarieven te verlagen, en hebben gezwollen balansen wat het moeilijker maakt nieuwe rondes van aankoopprogramma van obligaties te effectueren.

 

Het doel van het drukken van biljoenen en biljoenen dollars, euro’s, Yen, en andere valuta’s, werd geargumenteerd als noodzakelijk om economische groei te creëren, de werkloosheid te verlagen, en gematigde inflatie te creëren. De resultaten zijn bedroevend, verschrikkelijk, en niet effectief geweest. Echter, wat wel gebeurde is dat de grote banken zeer grote winsten binnenhaalden, en riante bonussen uitbetaalden omdat ze de eersten waren bij de ‘voederbak’ van de centrale banken. – De “rijke 1%” genoten indrukwekkende toename van hun welvaart met de grootste winsten uit de geschiedenis, terwijl overheden in staat waren om meer en meer geld te lenen tegen lagere en goedkopere tarieven, waardoor ze meer en meer konden besteden tegen enorm stijgende kosten voor de belastingbetalers.

 

Geld drukken is nep rijkdom; het veroorzaakt bubbels, en als bubbels barsten is er maar één vraag die moet worden beantwoord: Wie betaalt de schade? De arme Grieken ontdekken nu aan de lijve dat zij gezamenlijk verantwoordelijk zijn om te betalen voor de fouten van een klein aantal Franse en Duitse bankiers. Met als direct resultaat, dat Griekenland in het proces verkeert al hun luchthavens, havens, en elektrische centrales, distributienetwerken, en telefoonnetwerken te verliezen aan ‘particuliere beleggers’ – t.w. cabal geallieerde buitenlanders – die de laatste cashstroom genererende activa weghalen die de Grieken nog over hadden.

Mondiale Schuld:

Deze ‘tweede Crisis’ wordt een ​​mondiale gebeurtenis. Er zal geen gemakkelijke ontsnapping zijn. Omdat de drie voorgaande opties deze keer niet zullen werken, dat zijn:

 

  • Lagere rente, tariefsverlaging op bijna nul sinds 2008, biedt geen ruimte om de rente verder te verlagen.
  • Belastingverlaging, om meer geld in de handen van consumenten en bedrijven te geven. Maar overheden zijn niet in staat om belastingen te verlagen, omdat ze ongeveer een half biljoen meer besteden dan ze als inkomsten ontvangen. En zij kredietverstrekkers biljoenen verschuldigd zijn.
  • “Drukken” van meer geld, of Kwantitatieve Verruiming (QE), door het opkopen van staatsobligaties ook uit de particuliere sector – door meer geld in de economie te injecteren om een ​​crisis te bestrijden. Dat zal de enige optie zijn, als een gevaarlijke stap op weg naar stagnatie, inflatie, en uiteindelijk hyperinflatie.

 

De hele wereld verdrinkt in de enorme hoeveelheid onbetaalbare schuld. De houders van dit enorme bedrag aan schuld, kunnen niet liquideren, omdat de schuldenaren in gebreke gaan, en dat betekent een verlies voor alle schuldhouders. Deze mensen dachten dat ze rijkdom hebben vergaard in dollars of euro’s of wat voor valuta dan ook, dat in één klap verdampt, omdat debiteuren niet kunnen voldoen. Met het gevolg dat de wereld verzuipt in waardeloos papier. Trouwens, er is niet genoeg geld in omloop om de schulden af te betalen, omdat alleen schuld-geld wordt uitgegeven en geen geld voor het betalen van de rente op de schuld. Regelmatige lezers zullen zich herinneren dat de cabal dit met opzet doet om bij wanbetaling het onderpand in beslag te nemen.

 

563501-debt-time-bomb-1Op een bepaald moment, niet al te veraf van nu, zal een her-activering van de crisis van 2008-2009 plaatsvinden, maar nu vele malen erger, want er is veel meer schuld. – Officiële is nu wereldwijd de schuld groter dan $ 199 biljoen.

 

Het is moeilijk om precies te zeggen wat er gaat gebeuren. Maar de zekere manier om te weten hoe slecht de dingen gaan, is de obligatiemarkten in de gaten te houden. Zolang beleggers staatsobligaties blijven kopen, zal er niets rampzalige gebeuren. Maar als het moment komt dat investeerders gewoon weigeren om schulden van de overheid of anderen te bezitten tegen bijna elke prijs, dan word je persoonlijk weggevaagd, als je jezelf niet vooraf hebt beschermd met goud en zilver, buiten het bancaire circuit opgeslagen.

 

De volgende crisis zal nog veel erger worden, mensen moeten zich voorbereiden op wat bijna vorige keer gebeurde toen de banken dreigeden te get-cash-nowsluiten, hadden ze de geldautomaten al stilgelegd toen mensen geld nodig hadden. En dat is de reden waarom je ervoor moet zorgen om nu contant geld bij de hand in eigen bezit te hebben. In de dagen en weken direct na een run op de lokale fiat munt, zal dat zeer belangrijk zijn, want er is niet voldoende papier geld in omloop. In een bankencrisis, die nu wordt verwacht, gaan de banken failliet en ze zullen niet worden gered, want er zijn onvoldoende middelen om dit te doen. Bovendien de fractioneel reserve banking is een fraude tegenover de mensen: daardoor is niet genoeg geld beschikbaar bij je bank om zelfs maar een klein percentage van de uitbetalingen te voldoen. – En vergeet niet; dit is het bewijs in tegenstelling tot edelmetalen, fiat cash-geld is gewoon waardeloos papier.

 

ATMs zonder geld:

En wanneer mensen dit beseffen, is hun reactie naar de bank te gaan om iets in hun handen te krijgen wat ze kunnen vasthouden, en dat is cash-geld. Ze denken dat ze een bankrekening met ‘hun’ geld erop hebben, en rennen naar de ATM om dat geld uit de geldautomaat te trekken, voordat het geld opraakt.

ATM quesMaar zeer waarschijnlijk hebben deze al niets meer, omdat een groot gebrek aan geld heerst om de verplichtingen en de behoeften van de bevolking te dekken. De westerse wereld is al lang geleden overgegaan naar kredietgeld. Het hele verhaal van de laatste 50 jaar is de continue uitbreiding van het krediet-geld, en dat is wat mensen gebruiken. En wanneer het krediet stopt, is de hele economie tot stilstand gekomen.

 

Geld op de bank is niet hetzelfde als het hebben van contant geld in je eigen bezit. Als je contant geld hebt is dat wat ze ‘vertrouwens-geld’ noemen. Dat betekent dat je daarmee dingen kunt kopen. Maar wanneer je een rekening bij een bank hebt, betekent dit dat de bank eigenaar is van jouw geld. Geld dat aan jou verschuldigd is. Dat betekent dat je een risicotegenpartij hebt gekregen. Er is iemand aan de andere kant, en als je de jaarrekening van de banken bestudeert en hun balansen bekijkt zijn ze allemaal in gevaar en op weg om failliet te gaan, omdat ze te veel geld hebben uitgeleend aan teveel niet-substantiële, ondeugdelijke projecten.

 

En al die zekerheden die ze hebben op huizen en het geld dat ze uitgeleend hebben aan bedrijven voor fusies en overnames dat is het eigenvermogen dat verdwijnt. Ineens is de bank, die zeer weinig ‘echte’ reserves heeft, illiquide. De bank is illiquide en failliet, terwijl jij een krediet hebt, omdat je bankrekening geen contant geld is. Het is hetzelfde als wat je aan krediet hebt bij een failliete instelling. Dus je bent zonder geld in grote problemen.

 

Niemand weet wanneer dit gaat gebeuren, maar als het gebeurt, zijn mensen in hun armoede gevangen. Als mensen zich volledig bewust waren van iets als dit, zal dat niet gebeuren.

 

Maar deze problemen komen voor de meeste mensen altijd bij verrassing. Dit kan volgende week gebeuren, volgende maand of aan het einde van dit jaar, of volgend jaar, maar zeker is dat het gaat gebeuren, omdat het punt van ‘no return’ al lang geleden is gepasseerd.

 

De wereld is in een situatie van steeds meer schulden. De reactie van de autoriteiten op de crisis van 2008-2009 was gewoon ‘meer schuld’ einstein-insanitytoevoegen aan een situatie die al werd veroorzaakt door te veel schulden. En zo werden de problemen van 2008 niet opgelost. Ze zijn nog erger gemaakt door het blik verder op de weg naar de afgrond te trappen, het werd daarmee alleen uitgesteld. Wat er gaat gebeuren is een crisis vergelijkbaar met 2008-2009, maar vele malen erger, want er zijn meer schulden, en geen oplossingen.

 

Mensen zullen waarschijnlijk verstandig worden en massaal hun toevlucht nemen in goud en zilver in deze wereldwijde financiële ramp, en dat zal de prijs voor deze edelmetalen doen stijgen. Bijvoorbeeld: het decennium 1970-1980 werd gekenmerkt door oorlog, recessie en zeer hoge inflatie. Dit maakte de jaren 1970 een verschrikkelijke tien jaar voor aandelen en obligaties. Maar het was geweldig voor bezitters van goud. Toen de mensen vluchtten uit aandelen stegen de prijzen voor edelmetalen, zoals goud met meer dan 2000% in dat decennium. Daarom is het zinvol goud en zilver te kopen als een vorm van waarde verzekering.

 

De combinatie van schuld die nooit kan worden terugbetaald en hogere rente die geen enkele regering zich kan veroorloven om te betalen, zal wereldwijd een absolute paniek in de obligatiemarkten creëren. Dit zal uiteraard zeer gunstig zijn voor goud en zilver, net zoals het was in de jaren 1970. Obligaties en aandelen markten over de hele wereld zullen eronder enorm lijden, het probleem is dat de obligatiemarkt de grootste zeepbel in de wereld is, verwacht wordt dat dit najaar een grote paniek in deze markt zal ontstaan. – Zodra spaarders beseffen dat ze goud en zilver nodig hebben, zal er een tekort aan fysieke edelmetalen zijn, dat de prijs naar veel hoger zal stuwen.

 

Voorproefje:

Het bevriezen van de bankrekeningen in Griekenland is slechts een voorproefje van wat komen gaat, op dit moment zijn ze tot op het hoogste niveau bij de overheid en het bankwezen druk in de weer om in een wanhopige laatste poging de verontrustende monetaire schok te keren, vergeleken met wat in Griekenland is gebeurd, lijkt dat nog mild. – Het zal het leven van mensen verstoren op manieren die men nog nooit voor mogelijk heeft gehouden. Je wordt plotseling afgesloten van je bankrekening, niet in staat om je geld op te nemen of te storten of een cheque te innen. Je beleggingen in aandelen zullen in waarde wild heen en weer slingeren. De uitkeringen van de overheid zullen stoppen.

 

Vergeet niet: de media desinformatie dient de belangen van de centrale- en wereldbanken, en institutionele speculanten, die hun voorinformatie over financiële en grondstoffenmarkten gebruiken om enorme hoeveelheden rijkdom te vergaren. De corporate establishment waaronder de speculanten regelt het doen en laten van overheden. Zo zijn de “bank bail-outs”, aan het publiek verkocht als een voorwaarde voor economisch herstel, dat heeft voor hen het voortschrijdende proces van onrechtmatige toe-eigening van welvaart van het volk vergemakkelijkt en gelegaliseerd.

 

Griekenland toonde de wereld het beeld van gesloten banken, ingegooide etalages, lege winkels en wanhopige mensen. Stel je eens voor dat spoedig ditzelfde gebeurt in jouw omgeving. In het begin weet niemand wat er gebeurt, mensen staren verwilderd in het rond, en vragen zich af hoelang hun voedselvoorraad het zal uithouden, en wat te doen als deze situatie niet snel wordt opgelost. Temeer omdat op topniveaus van overheid en bancaire instituten iedereen moedeloos is en in wanhoop nog een laatste poging ondernemen om de instorting van het systeem te voorkomen. Niemand zou dit voor mogelijk hebben gehouden, of zelfs ooit over hebben nagedacht.

 

Cash-geld versus kredietgeld:

cash-or-creditEr is een groot verschil tussen geld en krediet: In een crisis, stort het krediet in. Cash – zelfs geld gesteund door niets – heeft toch een fysiek tastbare aanwezigheid. Als de aandelenmarkt met de helft omlaaggaat, zijn die stukjes papier nog steeds aanwezig. Deze kunnen nog steeds worden gebruikt om water en voedsel te kopen, als dat nog beschikbaar is!

 

Al snel zal zich dit uitbreiden naar de zwakste schakel in de voedselvoorzieningsketen, waardoor enorme tekorten in de steden en voorsteden ontstaan. Hetzelfde zal gebeuren met het netwerk van tankstations, de autosnelwegen zullen leeg raken. En één voor één zal elke dienstverlening waar mensen van afhankelijk zijn ophouden te functioneren, zoals banken, supermarkten, de overheid, etc. De meest waardevolle les uit Griekenland is, dat mensen het geld dat ze niet in hun hand kunnen houden, niet kunnen vertrouwen.

 

Het minste wat je kunt doen is begrijpen hoe je jezelf en je vermogen tegen het onvermijdelijke kunt beschermen. De beste beschrijving van wat nu aan de gang is in de crisis is ‘Global Monetair War’. – Elke natie die haar handel en/of monetair systeem baseert op goud wordt onder de extreme media propaganda gebrandmerkt als schurkenstaat. Dit is precies de reden waarom Rusland wordt belasterd, omdat ze niet meer de Amerikaanse dollar willen gebruiken in hun handel en bankwezen, en een wereldwijde beweging leiden om de wereld te ontdoen van de USD als mondiale reservemunt. – De oplossing ligt in edelmetalen als de kern voor het bankwezen, handel en valuta’s, zelfs als behoud van vermogen. De gevolmachtigden belast met de verandering werken rond de klok. De Amerikaanse dollar is gedoemd, en de kapiteins rennen voor hun leven.

 

De Goud Standard zal terugkeren. als de oplossing voor de onbehandelde wereldwijde financiële crisis. De EUR Aziatische Trade Zone zal worden gebaseerd op de ‘goudenzijde route’, als de terugkomst van de ‘Silk Road’. Dit kan niet worden gestopt, zelfs niet door oorlog. De veilige haven is niet de Amerikaanse dollar, maar Goud en Zilver in baren en munten, gedefinieerd als echt-geld.

 

Uiteindelijk de belangrijkste drijfkracht voor hogere goudprijzen is de wereldwijde race om valuta’s te devalueren ‘de race naar de afgrond’. Regeringen over de hele wereld proberen wanhopig hun economieën draaiende te houden met een lage rente en geld drukken. De Bank of Japan heeft biljoenen yen per maand gedrukt als onderdeel van hun twee decennia lange strijd tegen deflatie. De Europese Centrale Bank drukt ook miljarden euro’s in een poging om de stagnerende economie te laten groeien. Het gemakkelijk geld beleid zal uiteindelijk al deze munten vernietigen. Echt geld – goud en zilver – zullen de winnaars worden. Het bezitten van fysiek goud en zilver is de beste manier om je vermogen te beschermen tegen dit destructieve monetair beleid.

 

Geheimen van het Plunge Protection Team:

Velen vragen zich af wat de oorzaken zijn van de recente volatiliteit op de aandelenmarkten. Deze worden veroorzaakt door het ‘Plunge Protection Team (PPT)’ dat in 1988 werd opgericht onder Ronald Reagan met de ondertekening van Executive Order 12631, om een volgende 1987 ‘Black Monday’ te voorkomen, d.m.v. geautoriseerd manipuleren van de markten. De PPT heeft de hele Schatkist van het Amerikaanse Ministerie van Financiën tot haar beschikking om de markten te manipuleren d.m.v. derivaten – toekomstige opties – om zo de prijzen van grondstoffen goud, zilver, valuta’s, aandelen, enz. te manipuleren,

 

Sinds 9/11, zijn er minstens drie grote lange-termijn aandelenmarkt rally’s geweest. In al deze gevallen toen aandelenmarkten openden en indexen snel begonnen te duiken grepen ze in, waardoor vroeg in de middag de markten teruggebracht waren van de rand van de afgrond, tot verrassing van iedereen.

 

Op dezelfde manier stijgen aandelen, terwijl edelmetalen en olie omlaaggaan, de overduidelijke indicatie dat de PPT manipuleert, ze kopen metaal futures – derivaten – in grote hoeveelheden, waardoor goud en zilver indexen omlaaggaan; aankopen op kosten van de belastingbetaler t.b.v. grote weddenschappen – derivaten – om te gokken tegen de werkelijke intrinsieke waarde van metalen.

 

Deze ‘wed-interventies’ van de PPT hebben elke keer met succes de markt indexen weer op peil gebracht, ondanks de reeds opgeblazen financiële realiteit die bestond. De aankoop van deze wed-derivaten geschiedt tegen een groot verlies, maar hebben elke keer de marktcrisis omgebogen tot een rally, waardoor ondertussen alles verder werd opblazen vanaf het reeds sterk overgewaardeerde marktniveau. Dit is de reden dat de grote banken Biljoenen aan derivaten in hun boeken houden, om te gokken en te gebruiken voor het manipuleren van de markten.

 

Ze manipuleren de waarde-index van edelmetalen om de aankoop van goud en zilver door beleggers te ontmoedigen om in de plaats daarvan Staatobligaties te kopen. Dit is de manier om een groot gat in de ‘huid’ van de financiële zeepbel dicht te plakken, om het barsten ervan tegen te houden. – De PPT kan niet geld blijven uitgeven dat het niet heeft. De pensioenfondsen waarvan ze ‘lenen’ zijn praktisch uitgeput. Dus zorg dat je wat goud en zilver koopt om benodigdheden te kunnen kopen, teneinde de komende ineenstorting te overleven, dan kun je je papieren fiat geld gebruiken om je huis te verwarmen.

 

Eerder vroeg dan laat zullen de ‘markt manipulaties’ de zeepbel niet meer van barsten kunnen weerhouden.

 

Dit heet het creëren van groei en welvaart zoals de overheid en de media ons willen doen geloven, maar ondanks, of dankzij al het gemanipuleer, de financiële zeepbellen staan op de rand van een explosie, in ieder geval nu is het duidelijk wie al deze ellende heeft veroorzaakt, het is de eigen regering met de ‘vertrouwde’ bancaire instellingen. – Intussen nemen oplettende marktanalisten de grotere instabiliteit in de markt waar, wat betekent dat de PPT nauwelijks nog opties over heeft

 

Schaf de Federal Reserve Bank af. | G. Edward Griffin

Als Amerika de Federal Reserve niet afschaft; zal de Federal Reserve Amerika afschaffen: Op 23 december 1913, ondertekende President Woodrow Wilson de inwerkingtreding van de Federal Reserve Act. Dit interview werd opgenomen op de 100ste verjaardag van de Federal Reserve en wordt hier herhaalt als toegift-presentatie. – Edward Griffin is de auteur van het boek “The Creature van Jekyll Island”: en werpt een tweede blik op de Federal Reserve, – en onthult de verborgen doelstelling van de Fed over de afgelopen 100 jaar en waarom, als Amerika de Federal Reserve niet afschaft, de Federal Reserve Amerika zal afschaffen.

 

In dit interview:

– De Federal Reserve is een parasiet van de Amerikaanse economie ►0: 54

– Verborgen doelstellingen van de Fed over de afgelopen 100 jaar ►6: 12

– Fed-voorzitter (nu Janet Yellen, toen Ben Bernanke) is slechts een werknemer, de banken regeren de show ►13: 53

– We hoeven de Fed niet te controleren; we moeten de Fed –en alle Centrale Banken – afschaffen! ►16: 46

 

 

Jim Sinclair – Zilver wordt Goud Op Steroïden In Komende Rally:

Gerenommeerd goud expert Jim Sinclair blijft bij zijn voorspelling van vorig jaar dat uiteindelijk de goudprijs $ 50.000 per ounce zal worden. Sinclair legt uit:

“Je moet begrijpen dat we een ongekende deflatie gaan beleven, en de reactie van de centrale banken over de hele wereld is het concept van deflatie te veranderen in hyperinflatie. – Er zal schuld-monetarisatie plaats vinden voor alle schuldsoorten om het evenwicht te handhaven. De prijs van goud zal naar ongekend niveau gaan dat iedereen zal verrassen. Ik kreeg te horen dat dit een rally wordt waarin je niets zult verkopen. Dat betekent dat goud gaat naar een niveau en daarvan niet zal terugkeren. – Dit is waarin goud gaat naar niveaus die vandaag de dag als idioot worden beschouwd i.p.v. een monetaire analyse. Zilver is het best begrepen als goud op steroïden, omdat welke richting goud ook gaat, zilver zal met 2 of 5 keer meer stijgen – zilver zal daarin goud overtreffen.”

 

Andrew Maguire: De Klokkenluider, Independent Londen Edelmetaal Handelaar en Analist:

Screen Shot 2015-08-29 at 15.42.34Bevestigt in onderstaand interview wat bovenstaand in deze essay is beschreven. – Dit najaar zal de bevrijding zien van de goud en zilver markt.