Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar  

 Het geldsysteem maakt van ons Slaven:

Goud is waterproof en onverwoestbaar in de zee van fiatgeld:

Geen financiële storm waait goud omver. Geen regenhoos verandert het. Dat is de reden waarom slimme beleggers – en slimme centrale banken – naar de weersomstandigheden kijken om goud te accumuleren. Een economie bestaande uit huishoudens met dalende inkomens is niet een goede markt om in aandelen te investeren. Misschien is dat in een economie die nauwelijks groeit gerechtvaardigd? Maar nu zeker niet met de hoogste koersen aller tijden. En, misschien werkt de obligatie koopwoede van de Fed met $85 miljard per maand ook niet?

Nu de centrale banksters beloven nog meer geld te drukken, zou je verwachten dat de waarde van goud ging stijgen. Duidelijk het werk van computerprogramma’s die hun werk bleven voortzetten om de prijs van goud en zilver weer opnieuw omlaag te manipuleren! Terwijl nu de wereld uiteindelijk ontdekt, dat dit alles een frauderend Ponzi-piramide geldsysteem is.

 

QE is een Zombie Verrijkingsprogramma:

Economen, analisten en adviseurs hebben geprobeerd om erachter te komen wat QE voor de economie doet. Wat heeft de Centrale Bank met het toevoegen van meer dan één biljoen/jaar aan de monetaire basis eigenlijk bereikt? In ruil daarvoor zou dat enig effect moeten opleveren. Sommige deskundigen zeggen dat QE een asset-swap is – van rente betalende overtollige reserves voor rentedragend Staatspapier – en niet een additief proces is.

Dat is bepaald niet het geval als centrale banken voortdurend nieuw geld creëren om staatsobligaties op te kopen van de banken. Kopen de banken vervolgens meer staatsobligaties, en dat proces gaat zo maar door. Het is een geld transfer van de Centrale Banken aan overheden. Terwijl het overheden extra kosten bespaart, om het uit andere bronnen te verkrijgen tegen een hogere rente. Al het geld is net als water, het vindt uiteindelijk zijn weg naar de zee. En door het toevoegen van 1 biljoen per jaar in de economie wordt ongetwijfeld het zeeniveau verhoogd.

 

Waarom is goud waterproof? Wanneer de grote oceaan van contant geld, krediet, derivaten, en medeplichtigheid in woede uitbarst – met huilende wind en torenhoge golven – zal goud hoog en droog blijven staan​​ als een onverwoestbare rots in de branding. Geen financiële wind waait het omver. Geen stortregenbui verandert het van kleur. Dat is de reden waarom slimme beleggers en slimme centrale bankiers naar de financiële weerkaart kijken en goud accumuleren.

 

Wat is de echte essentie van het door centrale banken beheerde papieren geldsysteem? Het is nl. het systeem dat insiders kunnen manipuleren. Ze manipuleren de waarde van ons geld, liegen over wat er werkelijk gaande is en stelen rijkdom van spaarders en werknemers, om hun favoriete projecten en zombie vrienden geld te geven. Dat is de manier waarop het altijd is geweest en altijd zal zijn, punt uit.

 

Jacques Rueff de econoom onder Charles de Gaulle, verklaarde reeds in 1958 waarom inflatie de werkgelegenheid leek te stimuleren. Het was omdat de inflatie de arbeiders van een deel van hun loon beroofden, om zodoende de arbeidskosten te verlagen en het makkelijker te maken voor werkgevers om ze te huren. En zoals Marc Faber het onlangs uitlegde, hoe QE meer dan 90 % van de bevolking berooft om de elite broederschap te betalen. Alle QE-liquiditeit van de Fed gaat naar de aandelenkoersen! Wie verdienen geld als de aandelenkoersen stijgen? Wall Street en haar elite klanten! Ieder ander verliest.

 

En hoe zit het met de zombies? De overheid leent van de Fed nep dollars tegen historisch lage rentevoeten. Wat gebeurt er met dat geld? Gaat dat terug naar de belastingbetaler? Gaat het naar echt productieve bedrijven, of naar echt productieve werknemers? Neen! Het gaat naar alle soorten zombies –  naar 7 van de 10 gezinnen die meer krijgen van de overheid dan ze aan belastingen betalen, en naar defensieondernemingen om meer oorlog te kunnen voeren. QE is een Zombie Verrijkingsprogramma. Hoe eerder dat eindigt en hoe eerder de Centrale Banken worden afgeschaft, des te beter zal het zijn voor ons hardwerkende mensen.

Sinds 2008 is ondertussen niets ondernomen om de oorzaak van de financiële crisis aan te pakken. De wereld heeft nog steeds enorm hoge schulden, veel te veel om nog te kunnen financieren. De EU en de VS blijven steeds meer en meer en in grotere hoeveelheden geld lenen, zo veel zelfs alsof er helemaal niets was misgegaan. Tegenwoordig, maken de financiële ondernemingen enorme winsten, hun totale winsten maken een onevenredig groot aandeel uit van de S & P 500 ondernemingen.

En het is niet alleen zo in de VS.

 

“In de EU bedroegen in 2007 de overheidsschulden 66 % van het bbp. Vandaag de dag is dat meer dan 100%. In het Verenigd Koninkrijk was in 2007 de overheidsschuld gelijk aan 43 % van de economie. Nu is het ook 100%. Ongelooflijk… niemand in de ontwikkelde wereld lijkt nog rijkdom te genereren maar slechts alleen meer schulden.”

 

“Om deze schulden te financieren, blijven de EU en de VS aan buitenlanders grote delen van hun bezittingen verkopen. Hierdoor worden ze steeds armer. Tien jaar geleden, waren de gezamenlijke economieën van Brazilië, Rusland, India en China – de zogenaamde “BRIC ” landen – gelijk aan ongeveer 29% van de Amerikaanse economie. Tegen 2007, waren hun economieën gelijk aan 53% van de VS, nu is dat gelijk aan 91% geworden. Het lenen heeft hun expansie gefinancierd.”

 

“In 2009 begon de Federal Reserve massaal de Amerikaanse schuld te monetariseren, waarvoor de US Treasury meer en meer schuldbewijzen uitgaf om daarmee bestaande schulden terug te betalen door deze simpelweg terug te verkopen aan de Federal Reserve (de financiering voor dergelijke aankopen werd bereikt door het creëren van meer geld). De Fed heeft zodoende sindsdien voor ongeveer $3.5 biljoen gedrukt. En heeft nu beloofd dit te blijven doen. Als gevolg hiervan is sinds 2007, M2 – een fundamentele maatstaf van de hoeveelheid geld in de economie van de VS – gestegen met 38%.”

 

En dan: “Wat gaan de buitenlandse meesters van Amerika doen? Zij dumpen hun Treasuries en kopen daarvoor Amerikaanse activa. Chinese bedrijven zijn nu zelfs eigenaar van de personal computerdivisie van IBM, de AMC-filmtheaterketen, Smithfield varkensvlees producent, en – eigenaar van een aantal van de meest waardevolle nieuwe energiebronnen, verkregen via vermogenstransacties met Devon Energy en Chesapeake Energy. Alleen al in 2013 heeft China 10 miljard dollar uitgegeven aan Amerikaanse activa, vergeleken met minder dan $1 miljard in 2008.”

“De buitenlandse meesters begonnen ook met het opkopen van grote hoeveelheden van het Amerikaanse woningbestand, als ze hun holdings van obligaties in Freddie en Fannie omzetten in de onderliggende activa. In 2012 kochten de Chinezen voor $3 miljard aan commercieel vastgoed in Californië. Binnenkort zullen ze beginnen met het opkopen van grote pakketten Amerikaans residentiële woningen.” Dus, in drie of vier jaar betalen letterlijk miljoenen Amerikanen hun huur aan de Chinezen. En dat zal zeker gebeuren.

 

Het onvermijdelijke verschuiven naar de toekomst:

De mensen die dankbaar zijn voor de “bailout” van de economie door de centrale bankiers en de overheid, moeten daarover nog eens goed nadenken. Het enige wat werkelijk is gebeurd, is het verschuiven van de onvermijdelijke ondergang van de economie in de niet al te verre toekomst. Door de verkoop van de grootste troeven aan hun belangrijkste economische rivalen. Dit is echt de aller slechtst mogelijke uitkomst. Stel je voor wat in 20 jaar nog over is.

 

Het geldsysteem maakt van ons Slaven:

De allergrootste oplichting op Aarde is de fraude met het geld! De Geld Fraude is direct verborgen in het volle zicht, weliswaar begraven door complicaties en verwarring. Een gepensioneerde bankier noemt het eenvoudig; ‘s werelds grootst opgezette Geld Scam is de oorzaak waarom elk land failliet gaat.

Private bankiers hebben het geldcreatieproces gestolen terwijl elke regering “schuldenvrij” zou zijn zodra het haar eigen geld creëert, dat nu door particuliere banken wordt gebakken uit dunne lucht en uitgegeven als rentedragende schuldenlast. In de hedendaagse door bankiers gecontroleerde wereld is geld = schuld, schuld = slavernij, dus geld = slavernij. De monetaire systemen zijn systemen van slavernij geworden. Geld wordt gecreëerd uit het niets, uitgegeven als schuld, terwijl niet genoeg geld wordt gecreëerd voor toekomstige rentebetalingen en de inflatie ons spaargeld steelt. Het geldcreatieproces moet van de centrale banken worden afgenomen en teruggegeven aan de regeringen die zelf het eigen geld kunnen creëren, schuldenvrij en rentevrij. Dit is de manier waarop het zou moeten gebeuren. Dan zijn ook de belastingen overbodig. In deze video, wordt op eenvoudige wijze uitgelegd wat wij mensen moeten doen om te stoppen met het ondersteunen van deze geldoplichterspraktijken.