Alle Markten behalve Cryptos zijn gemanipuleerd:

 

 

Het Wanbeleid van Bankiers:

Manipulaties met Libor, Euribor, gesecuritiseerde hypotheek gedekte beleggingen, edelmetaalopslag, zilver en goud, en vrijwel alles dat van waarde is, hebben hun vruchten afgeworpen. HSBC was winstgevend met bijna $ 700 miljard mede door het witwassen van geld voor terroristen en drugskartels.

 

“De zes grootste banken in de Verenigde Staten – JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs en Morgan Stanley – zijn gezamenlijk 37% groter geworden sinds de recessie in 2007 die zij zelf hebben veroorzaakt. Het Amerikaanse bankensysteem heeft $ 14.4 biljoen aan totale activa. Deze zes grootste banken bezitten hiervan 67%.”

 

De werkelijkheid is dat deze instellingen nauwelijks nog banken zijn. Op dit moment, hebben vier van de “too big to fail” banken elk een totale blootstelling aan derivaten van ruim $ 60 biljoen. De blootstelling aan derivaten bij Goldman Sachs is ruim 281 keer groter dan hun totale vermogen. Deze banken bezitten oliepijpleidingen, elektriciteitscentrales, edelmetalen en grondstoffen magazijnen, en distributiesystemen, met zeegaande rederijen. De lijst gaat nog verder, en groeit uiterst verontrustend.

 

Zelfs, de verkoop van effecten – ontworpen door de banken zelf, waarvan ze weten dat ze zullen falen – om dan op hun mislukking te wedden, is ook gerechtvaardigd. Allemaal om hogere winsten te maken terwijl deze “banken” het belastinggeld en de deposito’s van burgers, misbruiken dat ze vrijwel renteloos lenen. De enige die hiervan niet profiteren zijn de belastingbetalers en de mensen die het kapitaal en alles van waarde in het systeem injecteerden.

 

Er zijn nog 6.885 andere banken, het laagste aantal sinds de Grote Depressie. Deze kleine spelers worden geteisterd door regels die de concurrentie en risicobeloning drukken. Banken met $ 10 miljard of minder in activa beheren minder dan 20 % van alle bancaire activa, maar zijn wel goed voor iets minder dan 60 % van de klein zakelijke en persoonlijke leningen. Maar de regels tegen hen worden aangescherpt ten gunste van de grote wereld dominerende financiële instellingen die zich voordoen als banken, en feitelijk het leverage risico omhoogstuwen bij industriële bedrijven, en exotische derivaten.

Een van de eerste financiële leugens van deze eeuw:

 

“De commissie blijft van mening dat een accommoderend monetair beleid, in combinatie met een robuuste onderliggende groei van de productiviteit, het verstrekken is van doorlopende ondersteuning aan de economische activiteit.”

Dat zei Alan Greenspan in 2000. Achttien jaar later is nauwelijks enig resultaat te zien.

“Men zou denken,” klaagt Ron Paul, “dat deze (>100 jaar Fed) verjaardag een soort van publieke erkenning van de groei van de Fed is, van quasi vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën, met de taak een elastische valuta te verstrekken, maar uitgroeide tot een de facto onafhankelijke instelling die volledige controle over de economie heeft genomen via haar centrale monetaire planning.”

 

“We zijn begonnen met een uniek experiment in monetaire manipulatie,” vertelt Jim Grant aan het Duitse weekblad Finanz und Wirtschaft. “Dat soort centrale banken kunnen beter centrale planners worden genoemd.”

“Als je economen vraagt, zullen ze je vertellen dat prijscontrole een heel slecht idee is.” – “Maar dat is precies wat deze mandarijnen bij de Centrale Banken aan het doen zijn,” zegt Jim Grant. Dat wil zeggen dat de Fed de belangrijkste prijs van alles manipuleert nl. de rente. Slechts twee weken geleden, verklaarde de Fed dat de fondsrente op praktisch nul blijft” ver voorbij “het moment dat de werkloosheid van de huidige 7,0% tot onder 5,5 % is gedaald.”

 

Het resultaat is een grote rem op de economische vooruitgang. “De rente is nu zo laag dat zelfs de slechtst geleide bedrijven kunnen overleven.” zegt Grant bij wijze van voorbeeld. “Dat vermindert op onbedoelde wijze de dynamiek van onze economie.” – “In een dynamische samenleving, beginnen ondernemers nieuwe activiteiten, welke andere ondernemers voortzetten of beëindigen, of bankiers beëindigen voor ondernemers, omdat die ondernemers hebben gefaald. Zonder falen, is er echt geen succes. Anders heb je een hopeloos systeem van permanent door de staat gesteunde ondernemingen.” Maar het is zelfs erger dan dat: Er is een Fed met pathologische angst voor deflatie.

 

De Centrale Banken hebben de markten veranderd:

De Centrale Banken zijn uitgegroeid tot een kartel met lidmaatschap voor de privileges om jouw vermogen te stelen ten behoeve van de zeer rijken. Kwantitatieve versoepeling heeft de zeepbel in het hele banksysteem opnieuw opgeblazen. De activa van de Fed zijn gegroeid van ongeveer $900miljard in 2008 tot bijna $ 4.000miljard in minder dan 5 jaar. De manipulatie van de dollar door de Federal Reserve heeft de levens van miljoenen mensen ondermijnd. Het heeft de levensstandaard voor de gemiddelde burger op twee belangrijke manieren omlaag gebracht. Ten eerste het gemiddelde huishouden verdient minder geld op een moment dat de prijzen van eerste levensbehoeften stijgen. Ten tweede, is het bijna onmogelijk voor mensen om de waarde van hun extra gespaard geld te beschermen. Het geld dat in deposito op bankrekeningen wordt gezet, koopt volgend jaar minder dan nu het geval is.

Kortom, de Centrale Banken hebben de markten veranderd. Ze hebben ook de manier van investeren veranderd. Er gelden nu overwegingen waarover 20 jaar geleden nooit gedacht werd. Het is niet langer voldoende om conjunctuurcycli en bedrijfsresultaten te bestuderen. Beleggers moeten de onbedoelde gevolgen van kwantitatieve versoepeling bestuderen. In tegenstelling tot het Centrale Bank-mandaat uit 1978 om “stabiele prijzen” te handhaven, hebben ze nu een officiële inflatiedoelstelling van 2 %, terwijl ze officieus proberen om 4 % inflatie te bereiken.

Auteur Jim Rickards van het boek Currency Oorlogen, zegt; Centrale bankiers “maken nooit onderscheid tussen deflatie en economische vooruitgang,”

 

“In het laatste kwart van de 19de eeuw, dankzij nieuwe ontwikkelingen, die voor voortgang zorgden, zoals elektrisch licht, staalproductie, en telefonie, gingen gedurende een periode van 30 jaar kosten en prijzen omlaag. De reële lonen stegen, sommige mensen moesten eronder lijden, maar velen niet, de maatschappij ging vooruit, de mensen werden rijker. Door nu kunstmatig het prijsniveau proberen te verhogen, bereikt de Fed in feite het tegenovergestelde dus geen vooruitgang van onze maatschappij.” Zegt Jim Grant.

 

“Wij plukken nu de schadelijke effecten van een eeuw lang los monetaire beleid,” concludeert Ron Paul, “omdat onze economie blijft steken in middelmatigheid en volkomen afhankelijk is geworden van een stroom van gemakkelijk geld van de centrale bank.”

 

Paul is geneigd om de wetgevers van 1913 het voordeel van de twijfel te geven. “Waren de wetgevers toen bekend geweest met wat we nu weten, zouden ze nooit het Federal Reserve System hebben goedgekeurd.” Nu weten we echter wel beter. “We weten dat de Federal Reserve de verbinding tussen banken en politici blijft versterken. We weten dat het inflatoire monetaire beleid van de Fed winstgevend is voor Wall Street terwijl Main Street – het volk- verarmt. En we weten ook dat het huidig monetair regime balanceert op de afgrond.”

Dat is verschrikkelijk. Maar wat kan je op Main Street ertegen doen? Vertel het je vrienden en zij weer op hun beurt aan hun vrienden, hoe de hele wereld wordt gemanipuleerd ten nadele van het volk. WAKKER WORDEN allemaal, en laat de mensen kennisnemen van deze leugens en trucs, om ze niet meer te accepteren!

 

De Centrale Bank kan de economie niet echt controleren. Het kan die beïnvloeden. Het vaststellen van de rentetarieven op een ander niveau dan gekozen door leners en geldschieters, leidt tot verstoring van de prijs voor het krediet – en daarmee de prijs van zowat elk ander financieel actief dat is geprijsd op basis van rente. Verstoring van prijzen leidt altijd tot problemen – ofwel tekorten of overschotten. Door de vaststelling van rentetarieven op ultra lage niveaus, steelt de Centrale Bank van de ene groep om het aan een andere groep te geven. De middenklasse, spaarders en werkende mensen verliezen hun rijkdom. Hedge fund managers, bankiers, zombies, en natuurlijk de centrale bankiers winnen.

 

Dat is de reden waarom de rijken steeds rijker worden, en ieder ander verliest. Ze noemen het een “stimulus” programma. En daarin hebben ze gelijk: Het is heel stimulerend voor degenen die het geld ontvangen.

 

Er is altijd nog goud. “Als de wereld inzicht verkrijgt in het beleid van voorzitter Yellen van de Fed en de gevolgen van deze maatregels begrijpt, dat centrale bankiers waarschijnlijk blijven voeren,” zegt Grant: “gaat de goudprijs omhoog, en veel ten opzichte van de dollar.”

De waarde van Goud gaat nooit omlaag:

En vergeet niet: De prijs van goud kan ook nog dalen – misschien aanzienlijk. Maar de waarde van goud zal niet veranderen. Voor goudbeleggers die de meest ongebruikelijke eigenschap van het goud begrijpen – zijn het tijdloze en onveranderlijke eigenschappen – een beermarkt in de nominale prijs is een prachtig geschenk. Alhoewel dit aan vele goud en zilver bezitters hartzeer zal geven.

 

WELKOM BIJ DE WAARHEID | Volledige documentaire 2014

Gepubliceerd op 13 september 2014

Dit is een informatieve en coherente documentaire die de verborgen waarheid blootlegt die je nooit of zelden zult zien in de reguliere media. Het heeft te maken met de heerschappij van geheimzinnigheid achter de schermen van de wereldpolitiek, die gestaag aan een verborgen plan heeft gewerkt om de wereld te domineren en over ons te heersen zonder onze toestemming. De wereld moet wakker worden om de realiteit onder ogen te zien, voordat het te laat is.

 

 

0:00 Open je ogen

7:20 Een Wereld Gouvernement/ New World Order

11:15 Wie heeft er echt controle?

21:07 Economische slavernij voor de Elite

36:00 Satanisme en occultisme

1:40:04 De waarheid over 9/11

2:04:02 Oorlog tegen Afghanistan

2:19:50 Oorlog tegen Irak

2:54:51 Oorlog = winst

3:00:19 De-populatieagenda

3:22:55 Wereldwijd (elektronische) valuta

3:25:13 RFID-microchip

3:31:48 Big Brother

3:43:03 Media-monopolie

3:47:04 De invloed door de Media