De Race naar de Ondergang

Het is moeilijk om nog enig geloof in officiële instellingen op te brengen. Of nu het probleem het martelen is van onschuldige mensen in Guantanamo Bay, het bespioneren van onschuldige burgers, of het beroven van je spaargeld, de overheden zijn zeker niet meer zo integer als ze ooit waren. Verwacht niet dat de regering zich fatsoenlijker zal gaan gedragen. Het is allemaal onderdeel van de verborgen agenda om niet alleen de economie, maar ook het volk erbij te vernietigen, door het extraheren van het maximum aan rijkdom van jouw echte rijkdom, geaccumuleerd gedurende vele jaren door hard te werken. De middenklasse is al snel aan het verdwijnen, en de Amerikaanse dollar is op zijn weg naar de ondergang – de dood van de dollar is niet langer meer een speculatie. China is op full alert en is klaar om de fakkel over te nemen als dat nodig is – Xinhua News Agency meldde dat Yi Gang de vicegouverneur van de centrale bank die zei, “China is volledig voorbereid” op een valutaoorlog. Het bureau was zeer beknopt over de zaak, met vermeldde alleen dat, “In termen van zowel het monetaire beleid als andere mechanismen, zal China volledig rekening houden met het beleid van kwantitatieve versoepeling door de centrale banken van andere landen.”

Dus, China is meer dan klaar om de renminbi de glansrol van de dollar te geven. Als China voorbereid is om de # 1 economische macht van de wereld te worden, staat het ook te popelen om met die status te pronken door de internationalisering van haar munt, waarmee ze druk bezig is.

Christine Lagarde vertelt, verder terugschroeven van QE betekent niets zolang de Fed maar geleidelijke op afgemeten wijze tapert, dat ze ongetwijfeld zullen doen. “We willen geen massaal, zware en ernstige gevolgen anticiperen,” zei ze. Ze moet zich hiermee hebben vergist. Als de Fed doorgaat met het terugdraaien van haar obligatie-aankopen, veroorzaakt deze terugtrekking een schok op de aandelenmarkt en in de economie. De economie gaat onderuit. Aandelen kelderen. En Janet Yellen zal onmiddellijk meer QE aankondigen!

De Fed, de Bank of England, de Bank of Japan, de Europese Centrale Bank, de Zwitserse nationale bank, de People’s Bank of China – en elke andere centrale bank proberen te “fixen” wat hun economie scheelt – elke prijs in de kapitaalmarkten is nu gemanipuleerd, verdraaid, verwrongen of vervormd. De wereld leeft in een luchtbel van vertrouwen in de centrale banken, waar niets is wat het lijkt. Proberen om een coherente economische visie of een beleggingsstrategie te hanteren is nog nooit zo moeilijk geweest. En vergeet niet, geen papierenmunt heeft ooit een complete kredietcyclus overleefd.

Wat zal er gebeuren wanneer de rente weer terug gaat naar hun historische normen? Als dat gebeurt is er geen twijfel dat je blij zult zijn met een portefeuille geconcentreerd rond aandelen en obligaties. Wat is het volgende dat staat te gebeuren? – Inflatie? Deflatie? Hyperinflatie? Boom? Bust? Bubbel? De gok is dat je ze allemaal zult beleven – in de niet al te verre toekomst.
currency warOm de Amerikaanse Dollar dominantie op het wereldtoneel te verzekeren, is er een steeds groter aanbod van vers gedrukte dollars. Amerika heeft bij default ‘s werelds reservemunt en daardoor kan de rest van de wereld voor haar werken. Analyseert Zon Zhaoxue; “grote spelers zoals Warren Buffet en Goldman Sachs praten over hoe ze goud haten en voorspellen prijsdaling voor goud en goudmijnen aandelen waarop ze grote weddenschappen hebben afgesloten.”

“Het heetste onderwerp op dit moment is olie en goud. De veldslagen die we over de hele wereld zien denk ik is de oorlog om olie, terwijl goud de valutaoorlog wordt.” Waarom? Wij merken op dat de integriteit van waarde de kurk was van de Amerikaanse dollar ten aanzien van de rest van de wereld waarop zij de wereld reserve valuta verkregen. Nadat de Amerikaanse dollar in 1971 ontkoppeld werd van het goud, veroorzaakte dat een massale devaluatie van de Amerikaanse Dollar. “Vanaf 1990 was de eurozone in overleg om een sterke euro te vormen tegenover de Amerikaanse Dollar, om te voorkomen dat de VS de rijkdom uit Europa zou weghalen. De Euro werd in 1999 geboren, gesteund door de sterke economie en 11.000 ton goud.”

“Met de geboorte van de euro werd het een concurrent van de Amerikaanse dollar, en dus besloot de VS als onderdeel van de valutaoorlog een val voor de Eurozone te leggen. Een aantal landen in de eurozone overtraden de eurozone normen door eigen uitgifte van obligaties. Waaraan werd deelgenomen door geen ander dan de Amerikaanse investeringsbanken. Nadat de schuld was uitgegeven, waren de Amerikaanse ratingsbureaus als de kippen erbij een klap aan de eurozone uit te delen door te verklaren dat er ernstige economische problemen waren. Alleen goud bleef op gelijke voet met de Amerikaanse dollar om te profiteren van de Eurozone en de ineenstorting van de Euro. Dat was de reden waarom de VS begon de goudprijs te onderdrukken door afgifte van een verklaring dat de eurozone haar goud moet verkopen als het niet in staat is om haar schulden af te lossen, om dan drie dagen later te verklaren dat het nieuws vals was.”

Voorts maakte Goldman Sachs aan het begin van vorig jaar een voorspelling over de goudprijs, maar plotseling veranderde haar koers door te zeggen dat de goudprijs tot $ 1300 zou vallen. Buffet zei dat hij geen goud zou kopen, zelfs indien de prijs daalde tot $ 800. Onderzoek wijst uit dat Buffet een hoop winst maakte uit vier goudmijnen. Dus zijn verklaring strookte niet met zijn persoonlijke daden.

Een toespraak van Bernanke volgde, waarin hij zei dat monetaire versoepeling zou eindigen, nu de Amerikaanse economie was verbeterd. Deze reeks van voorbeelden laat zien dat de daling van de goudprijs met voorbedachten rade is geënsceneerd. Waardoor dit proces een echte valutaoorlog is geworden. Veel mensen zeggen dat goud mooi is om te hebben. Vraag vervolgens de VS waarom ze zoveel goud opslaan in plaats van te verkopen, maar bij voorkeur schuldpapier uitgeven aan andere landen om de financiële markt te redden.

De Amerikanen zijn Duitsland veel goud schuldig, maar in plaats van dat onmiddellijk terug te geven, stellen ze een 2020 deadline om het goud terug te geven. Uit dit voorbeeld en de gemelde feiten, blijkt om de Amerikaanse Dollar hegemonie te handhaven een valutaoorlog aan de gang is, in haar poging alle andere valuta’s te verslaan.

Currency cartoon“Het plotselinge te kort aan goud in het Westen biedt China enorme slagkracht in deze koude valutaoorlog, en zelfs nog meer als de valutaoorlog verder opwarmt. De suggestie dat Amerika met China samenspant in de goudmarkt, is dus onzin. De werkelijkheid heeft alles te maken met verschillende filosofieën over goud. Geavanceerde westerse economieën hebben voor geruime tijd overleefd zonder het gebruik van goud als geld.
Valuta en krediet inflatie hebben de moderne financiële sector geheel afhankelijk gemaakt van fiat papier en iedereen in de reguliere financiering is geconditioneerd om te geloven in de winstgevende wereld van fiatvaluta’s. Zij zijn dus voorbestemd om goud af te doen, en te stellen dat het ooit weer geld zal worden. Dat is de reden waarom het Westen zich minder zorgen maakt over het verlies van fysiek goud, dat het eigenlijk wel zou moeten doen, terwijl China blij is met de mogelijkheid om het te kopen. En de verwachting is dat ze dat zal blijven doen, ongeacht de prijs, omdat ze weet dat uiteindelijke goud het enige echte geld is.” Overgenomen met toestemming vanGoldMoney.com.

Volgende week het vervolg in deel 2.

Zero Hedge meldt dat JPMorganChase de goudmarkt in het nauw heeft gedreven met het bezit van een deel van meer dan 60 procent aan waarde van alle goud derivaten in de Verenigde Staten, men vraagt zich af waarom de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission dit ‘corneren’ van de markt toelaat? De positie van Morgan is dat ze feitelijk de Amerikaanse regering zijn, en het Gold Reserve Act Exchange Stabilization Fund, de Amerikaanse regering machtigt om de goudmarkt te manipuleren, zoals in het geheim ook elke andere markt.

Zilver Manipulatie:
Stephen Leeb vertelde King World News dat iemand de zilvermarkt manipuleert: …het meeste zilver, in de wereld komt uit lood, zink, koper en goud. Als je kijkt naar de prijs van zilver ten opzichte van deze andere metalen is de prijs de afgelopen jaren behoorlijk gedrukt. De prijs van zilver is niet echt in beweging geweest, maar toch is de vraag naar zilver veel, veel hoger geworden. Dus er iets vreemds aan de hand in de zilvermarkt. Iemand is de prijs van zilver aan het manipuleren, maar de hel wie doet dat?
Maar ik denk dat zilver minder dan $ 20 een goede koop is. Alleen de prijs is niet zinvol. Ik weet dat er een enorme vraag is, maar waar komt het aanbod vandaan? Er is een enorme vraag vanuit China voor zilver, en wereldwijd voor munten als investering. Nogmaals, waar komt dit zilveren vandaan?

Ook, heb ik reden te geloven dat de Chinezen grote voorraden zilver aanleggen voor hun toekomstig infrastructuurbehoeften. Dus, ik ben geen gewone samenzwering theoreticus, maar er is iets vreemds aan de hand in de zilvermarkt. Maar ik denk dat degene die de prijs van zilver manipuleert niet in staat is de zilverprijs nog veel langer in bedwang te houden.
Bovenal de recente wereldwijde onrust stuurt een signaal naar de Chinezen hun accumulatie van deze materialen te versnellen. Vergeet niet, naast olie, is zilver de meest vitale en strategisch grondstof ter wereld. Naast deze enorme vraag naar zilver uit China, hebben we ook de monetaire aspecten van zilver, die zullen helpen de prijs in de nabije toekomst omhoog te stuwen.

De basis lijn is dat de prijs van zilver veel, veel hoger moet zijn dan nu het geval is. Dus ik denk dat je een zeldzame kans hebt om zilver te kopen op deze extreem lage prijs. Zilver zal worden verhandeld in drievoudig-prijscijfers voordat dit voorbij is. Het zal uiteindelijk worden geprijsd in honderden dollars per ounce – dus minder dan $20 is een koopje. Tegen de tijd dat de wereld begrijpt dat er een echt tekort aan zilver is, zal er heel weinig van over zijn. Wanneer je de monetaire premie bij het komende wereldwijd tekort optelt, zal de zilvermarkt in een explosie naar omhoog geraken.” — “Uiteindelijk heeft dit land discipline nodig en de enige manier waarop we dat ooit zullen verkrijgen, is als goud een component van onze reserve valuta wordt. Silver zal drastisch beter presteren, maar de hoop op globale en financiële discipline zal van goud moeten komen.”

Wat gebeurde werkelijk met het in bewaring gegeven Duitse goud in de Verenigde Staten? 
Het goud opgeslagen bij de FED werd vele malen opnieuw her-gehypothekeerd door de Fed en uiteindelijk verkocht. De kleine hoeveelheid die naar Duitsland terug is getransporteerd had zelfs niet eens meer de originele stempels van de Bundesbank op de bars, dat betekent dat de Duitse bars voor het transport naar Duitsland waren omgesmolten. Het einde van dit omvangrijke Ponzi schema zal verschrikkelijk worden.
“Zorg dat je goud wordt of is opgeslagen zonder tegenpartijrisico en buiten het bankwezen, en met een directe controle voor de belegger. Bedenk dat 2008 slechts een kleine repetitie was. Wat nu begint zal veel erger worden. Iedereen die niet volledig is beschermd door uit dit systeem weg te gaan, moet dit nu doen. Er zullen exchange controles en bank bail-ins komen. Helaas, zal dit jaar een ramp worden voor mensen die niet zijn voorbereid.”

Bekijk de uitleg en analyses in deze video.