gold-silver-2611-300x200
De goud- en zilverprijs manipulaties worden steeds duidelijker. Op 6 februari werd de prijs van goud en de beurs-futures tegelijkertijd gemanipuleerd. “Het kartel (elite broederschap) heeft getoond dat ze blijft doorgaan de papieren of elektronische markt voor goud te manipuleren. Dat is waar hun kracht ligt. Wanneer je een digitale drukpers hebt, die de Fed en de BIS beiden hebben, en je moet massief de banken die jouw agentbanken zijn backstoppen – zoals JP Morgan en Goldman Sachs – in een goudmarkt waar bijna niemand fysieke levering verlangt, zoals op de Comex, kun je in wezen naar vrije wil die markt misbruiken en manipuleren. Dit vereist simpelweg dat de manipulators geen bezwaar hebben de regels te overtreden, en deze lieden hebben daarmee geen enkel probleem. Dat is de reden waarom ze voortdurend worden belast met illegaal gedrag. Zoals reeds enkele van hen openlijk hebben toegegeven.”

Dus als ze de goudmarkt aanzienlijk lager willen hebben, kunnen ze dat doen door het plaatsen van een ongedekte 400-ton short verkooporder. Natuurlijk heeft niemand 400ton ‘good delivery’ goudbaren voor levering ter beschikking, maar wie daarop let is een kniesoor. “Er is absoluut niemand in de private sector, inclusief JP Morgan, die binnen de kapitaalsregels, in staat is om een bestelling als deze te plaatsen, maar deze opdracht werd daadwerkelijk in april vorig jaar geplaatst.”

Het bancaire- en regeringscomplex heeft jaren lang met hun desinformatie getracht de massa te overtuigen hun spaargeld in het steeds sneller devaluerende fiat geld te houden i.p.v. dit verstandig om te zetten in het enig echte geld – fysiek goud en zilver – dat geen tegenpartijrisico heeft. Wanneer je de reusachtige 50% instorting beschouwt van de Argentijnse peso in minder dan 5 jaar, de 40% instorting van de Venezolaanse bolivar in één jaar, en de instorting van de Oekraïense munt -hryvania- met meer dan 50% alleen al dit jaar, en het feit dat Oekraïense banken nu de opname van contant geld beperken tot ongeveer $ 100 per dag, dan besef je dat edelmetalen geschikter zijn om je koopkracht veilig te stellen.

Bankiers en overheden hebben opzettelijk gedurende de laatste 6 jaar de mensen verkeerd geïnformeerd, met het publiceren van een vloed van anti-goud artikelen en bankiersvoorspellingen dat goud zijn hoogtepunt had bereikt en dat eind vorig jaar het zou gaan crashen tot $ 250 tot $ 300 per ounce. Echter: “In een aantal recente gevallen heeft goud geprobeerd zich eerst door de $1300 en nu $1350 per ounce barrière te duwen. Als de goudprijs boven dit niveau stijgt, zal dat vanuit de hedgefondsen tot een vloed van shortsdekkingen leiden die met de goudbanken “meeliften” op de manipulatie van de goudprijs. De aankopen door de hedgefunds om hun short posities te dekken zal de goudprijs omhoog stuwen.” Stelt dr. Paul Craig Roberts.

Goud en zilver zijn historisch de ruggengraat tegen economische en financiële instorting. En, instortingen zullen komen omdat het geldlenen over de hele wereld gebaseerd is op schuldenopbouw, dat betekent dat de schuldenlast nu alleen nog sneller groter wordt tot het punt waarop het financiële valutastelsel instort met de Amerikaanse dollar in het middelpunt in dit theater, en voor de meesten onder ons een catastrofe zal worden.

Het is inmiddels wel duidelijk dat overheden hun uiterste best doen om deze onvermijdelijke ineenstorting uit te stellen. Elk geldsysteem gebaseerd op fiat valuta en kredietverlening heeft de wiskundige zekerheid dat de rente op de collectieve schuld nooit kan worden terugbetaald. Het plan om het onvermijdelijke te voorkomen bestaat uit: bail-ins, t.w. de inbeslagname van spaargelden – in ruil voor aandelen in zombie banken – plus eenmalige kapitaal heffingen – die muteren in twee-, driemalige, etc. heffingen. Dit alles gaat zonder twijfel mislukken.

Maar deze maatregelen zullen wel meer tijd kopen. Tijd waarin de enorme schuldenberg verder opgebouwd wordt en uiteindelijk culmineert in inflatie en hyperinflatie, met als gevolg vernietiging van spaargelden, pensioenfondsen, en papierenbeleggingen van iedereen. Daarna is er geen andere mogelijkheid over als de definitieve instorting van het systeem.

Degenen die hun papieren besparingen niet hebben omgezet in inflatie proof goud en zilver zullen er goed aandoen dit nu zonder uitstel alsnog te doen, om op middellange termijn en mogelijk op gold-price-uplangere termijn te profiteren, als in een nieuwe valutastart – historisch gebruikelijk – het financiële systeem overgaat op een door goud en zilver gedekte valuta. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal dit gebeuren. Goud en ook zilver worden dan gelijkgesteld met alle rijkdom op de wereld. Er is ongeveer 1 ounce goud per persoon in de wereld met een gemiddeld vermogen van $ 41.600 – € 30.000 – pp, terwijl de hoeveelheid zilver nog beduidend geringer is!

Beide edelmetalen verkopen tegenwoordig ver onder hun productiekosten. Terwijl dalende erts kwaliteit de aanvoer aanzienlijk heeft verzwakt, waardoor de kosten voor beide metalen in de mijnbouw behoorlijk zijn gestegen. In de afgelopen maanden lijken de prijzen voor beide metalen de bodem te hebben bereikt en weer beginnen te stijgen. Terwijl er geen twijfel bestaat dat de prijzen met opzet laag werden gehouden door manipulatie in de papiermarkten voor goud en zilver, loopt dit proces op zijn einde voor een deel te wijten aan geringere fysieke voorraad. Als de edelmetalen uiteindelijk bevrijd zijn van de papierenmarkt, zullen de prijzen hoogstwaarschijnlijk dramatisch escaleren zelfs in constante valuta.

Goud en zilver beschermen je rijkdom en houden een zeer grote belofte voor de komende jaren met dramatische vergroting van je vermogen. De tijd om te kopen is NU omdat tekorten in de aanvoer steeds vaker zullen optreden. Dit manifesteert zich nog niet in de spotprijs als gevolg van manipulaties, maar wel in de dealerpremies door gebrek aan voorraad. Dus verzeker je welvaart en koop nu.

Yellen“Op een gegeven moment, later dit jaar, waarschijnlijk in mei of begin juni als de aandelenbeursparabool knakt, is dat het tweede component dat nodig is om hoge inflatie aan te wakkeren. Als de crash begint zal de inflatie die is opgeslagen in aandelen, in de grondstoffenmarkten stromen. Dit proces zal worden verergerd als Yellen de tapering de rug toekeert en de QE verdubbelt om te proberen de aandelenzeepbel weer op te pompen. Dit is hetzelfde als benzine op het vuur gooien, waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar of beging 2015 zullen grondstoffenprijzen door het dak omhoog schieten.”

“De Fed gaat weer exact dezelfde fout maken die ze gedurende de laatste tien jaar maakten. Hun gemakkelijk geld beleid heeft een zeepbel in aandelen geblazen, net zoals ze de zeepbel produceerden in het onroerend goed in 2005. Toen de zeepbel plofte, probeerde de Fed deze weer op te pompen. Ze zullen deze keer daarin niet slagen, de geknakte aandelenbeursparabool weer naar omhoog te drukken, maar het zal wel leiden tot een explosie in de grondstoffenprijs. De snelle stijging in de grondstoffenprijzen zal de wereldeconomie doen instorten net zoals in 2008 gebeurde. Omdat de kunstmatig en gemanipuleerd beermarkt van het afgelopen jaar de aanbodzijde van de (grondstoffen)markt zwaar heeft aangetast, verwacht ik dat edelmetalen de grote begunstiger zullen worden tijdens de aankomende Grote Inflatie van 2014.” Zegt Toby Connor op Gold Scent.

De Centrale banken blijven in een steeds sneller tempo meer geld drukken, totdat het systeem uitelkaar valt en crasht. Of ze stoppen nu met het drukken van geld en dan valt de hele zaak ook uitelkaar en crasht.
Wanneer de ‘beschermende’ dijk van het burgerlijk geloof in het geldsysteem breekt, zullen de prijzen voor goud en zilver vrijwel direct omhoog schieten. Nu is het kopen van edelmetalen nog een goedkope optie tegen een zeer lage verzekeringspremie. Maar als je het nu niet doet, ben je te laat en zul je de slag niet overleven. Punt uit!

De nucleaire Iran-Verhandelingen in Geneva kunnen beter worden omschreven als de Petrodollar-Overgave Verhandeling, dat is een meer waarheidsgetrouwe draai aan het verhaal. “De Petrodollar wordt afgevoerd naar de wereldbegraafplaats, waar oorlogen meestal worden geactiveerd. Verbazingwekkend is dat het eigenzinnige buitenbeentje Iran de embryonale structuur heeft geschapen voor handelsbetalingen in goud. De goudhandel staat al lange tijd centraal in de controversiële financiële banden tussen Halkbank van Turkije en het ministerie van olie in Iran.”

Onderzoek uitgevoerd in mei 2013 door de Stichting voor Verdediging van de Democratie en de Roubini Global Economics, onthulde dat de Halkbank een gouden maas heeft uitgebuit in het strafbeleid van uitgebreide sancties door de Amerikaanse regering tegen het regime van Iran. De truc van dit ontwerp was de publieke verklaring het nucleaire programma van Iran te beteugelen. Maar in werkelijkheid ontworpen was om de verkoop van energie buiten de US Dollar om te stoppen. De gedetailleerde uitwerking is zo eenvoudig en elegant als ze sterk is.

Het meeste Saoedische goud is al gestolen: “In de nasleep zal geen natie op aarde de Amerikanen en Britten meer vertrouwen, zij hebben de Saoediërs beentje gelicht door hun goud te stelen. Als Find the truthWashington als excuus de Saoediërs als terroristen afschildert, wacht dan totdat de Royals onthullen wie echt de hoofddader van 9/11 is.”

De Verenigde Staten verkrijgen snel de kenmerken van een derde wereld natie. “Hun financiën zijn Derde Wereld. Hun president is de Derde Wereld. De integriteit van hun bankiers is Derde Wereld. De verdwenen industrie is de Derde Wereld. De rottende steden zijn Derde Wereld. De VS solliciteert dringend naar de Derde Wereld munt, en die zal binnenkort worden geleverd. De (VS) natie is al te lang een profiteur van de mondiale reservevaluta. En dat komt binnenkort aan z’n einde.” Jim Willie .

China is de grootste natie binnen de wereldhandel groter dan enig ander land – waaronder de Verenigde Staten – waarvan het merendeel verrekend wordt in Amerikaanse dollars. Hierdoor blijft de vraag naar Amerikaanse dollars hoog, en het zorgt ervoor dat de VS enorme hoeveelheden goederen tegen zeer lage kosten kunnen importeren uit het buitenland. Als een belangrijke exportnatie, eindigt China met gigantische hoeveelheden dollars. Ze lenen veel van die dollars terug aan de VS tegen belachelijk lage rentetarieven. Met als gevolg dat China meer van de Amerikaanse nationale schuld bezit dan enig ander land. Als China besluit om hiermee te stoppen en met de afbouw begint van Amerikaanse dollars en hun schuld, zal de economische welvaart van de VS snel achteruitgaan. De vraag naar US dollars valt en de prijzen gaan omhoog. Terwijl de rente op de schuld en al het andere in het financiële systeem naar verlammende niveaus omhoog gaan. Het is dus van cruciaal belang voor de Amerikaanse financiële toekomst dat China blijft doorgaan met dit spel. Maar nu zijn er tekenen dat China besloten heeft te beginnen met een geleidelijke afbouw van dit spel. China dumpte in de maand december bijna 50 miljard dollar van het Amerikaanse schuldpapier. Nu China niet langer van plan is om US dollars of Amerikaanse schuld te houden, beleggen ze de opbrengsten in goud. In feite heeft China al geruime tijd gulzig grote voorraden goud aangelegd en hun honger naar meer goud lijkt nog steeds te groeien.

Luxembourg aiming to be European hub for Yuan trade.