Door de Amerikaanse out-of-control schuld, staat de natie op het punt haar meest waardevolle bezit te verliezen; VERTROUWEN. De meeste mensen nemen het vertrouwen voor lief, evenals het vertrouwen dat ze stellen in hun regering, dat was de reden waarom Amerika in de afgelopen eeuw zo’n dominante macht werd. Met dat vertrouwen kon de Amerikaanse regering gedurende de bestedingsgolf van historische proporties wegkomen – veel langer dan iemand redelijkerwijs had verwacht.

 

Het wijdverspreide vertrouwen in de US dollar over de hele wereld, betekende dat de VS bijna alles kan kopen tegen relatief lage prijzen, omdat de Amerikaanse munt overal in de hele wereld wordt geaccepteerd. De VS kunnen betalen voor al haar aankopen in gedrukte dollars. Het ruilen van papieren dollars zonder kosten geproduceerd tegen waardevolle goederen is niet een langdurige optie.

 

Daardoor was Amerika in staat meer te importeren dan het exporteerde, meer te consumeren dan werd geproduceerd, en meer uit te geven dan het verdiende. Maar zodra het vertrouwen in Amerika wordt gebroken, zal het “leiden tot een enorme daling van de levensstandaard van de burgers van de VS zoals we nog niet eerder hebben gezien in bijna een eeuw.” Zegt Jim Rogers. En dat gaat gebeuren als het grote publiek erachter komt wat echt is gebeurd is met de goudreserves van de U.S..

 

Volgens publiekelijk toegankelijke FT-900 documenten heeft, “in 2012, de Verenigde Staten ongeveer $ 24 miljard goud geëxporteerd en ter waarde van $ 11.2 miljard geïmporteerd. Op netto-basis betekent dit, dat 12.8 miljard aan goud gedurende 2012 werd geëxporteerd. Gebaseerd op de gemiddelde goudprijs van 2012 heeft de VS op netto basis ongeveer 217 ton goud geëxporteerd. In 2013 exporteerde Amerika meer dan $ 26 miljard aan goud en importeerde bijna $ 11 miljard. Dat betekent dat op netto basis 15.4 miljard  aan goud werd geëxporteerd, meer dan 300 ton goud.”

 

Hoe kon Amerika zoveel goud exporteren? Een onderzoek over de afgelopen decennia, leert dat de goud-exporten reeds gedurende vele jaren plaats vonden. Het gevonden resultaat is verbazingwekkend, “sinds 1991, heeft de VS op netto basis consequent grote hoeveelheden goud geëxporteerd. – En… de hoeveelheid goud door de VS geëxporteerd was veel hoger dan wat de Amerikaanse staat had kunnen exporteren.”

 

“Gebruikmakend van gegevens uit de Gold Fields Mineral Services, het US Census Bureau, de US Mint, en Bloomberg, werd de totale vraag en aanbod van goud in de VS gedurende 20 jaar gereconstrueerd. In die tijd hadden de VS een totale hoeveelheid van 7.532 ton goud beschikbaar voor consumptie… maar de VS verbruikten 7.605 ton.” kluisDus op netto-basis werd meer geconsumeerd dan er beschikbaar was. Dat betekent dat de VS een netto-importeur van goud moet zijn geweest.

 

Maar vreemd genoeg is het een feit: “De VS exporteerde meer dan 5.504 ton. Hoe kon ze meer dan 5.500 ton goud exporteren nadat ze al het beschikbare goud verbruikt had, en nog een beetje meer?” Een berekening laat zien dat het onmogelijk is. Waar kwam al dat goud vandaan? Het moet ergens vandaan zijn gekomen. Dat maakt deze conclusie zo alarmerend: “Er is een onverklaarbare aanbodkloof van 5.577 ton goud. En er is maar één instelling in Amerika die in staat is stiekem een dergelijk grote hoeveelheid goud te leveren; en dat is Federal Reserve.”

 

Bill Gross, oprichter van Pimco, het grootste obligatiefonds, noemt dit schandaal “de Fort Knox Fairy Tale”, verwijzend naar de zwaarbewaakte opslag waar het goud zou moeten liggen. Dit is wat hij onlangs zei: “$ 54 biljoen aan krediet in het Amerikaanse financiële systeem gebaseerd op het vertrouwen in een centrale bank met niets in de kluis om dit te onderbouwen. Verbazingwekkend!”

 

In de jaren 1950, had de U.S. 20.500 ton goud. “Op dat moment, vertegenwoordigd dit de helft van al het goud ooit gedolven. Het was de grootste accumulatie van rijkdom die de wereld ooit had gezien.” Deze enorme concentratie van rijkdom was het benijdenswaardige symbool voor andere landen van het almachtige en rijke Amerika. Maar in de laatste vier decennia heeft de Amerikaanse overheid al die rijkdom verkwist.

 

“Tegen het einde van de jaren 1950, begon de Amerikaanse regering met de verkoop van het grootste deel van het goud aan verschillende Europese landen. In de periode van 1957 tot 1972 liep de voorraad terug van 20.500 ton naar 8.500 ton, een daling van bijna 60%. – Sinds het einde van de jaren 1970, is de Amerikaanse goudreserves zoals officieel gemeld constant gebleven op 8.133 ton. Dus, volgens de Fed, heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën voor meer dan drie decennia geen ounce goud gekocht of verkocht.”

 

Hoe is dat mogelijk? “Eigen documenten van de overheid – de FT-900 – rapporten dat de VS enorme hoeveelheden goud in de afgelopen 20 jaar exporteerde. Maar de Fed heeft ons verteld voor meer dan 30 jaar dat de Amerikaanse goudreserves nooit zijn gewijzigd.” – “Nogmaals, de wiskunde klopt gewoon niet. Fort Knox wordt nog steeds door velen gezien als het goudenbaken van het financiële systeem van de wereld… een symbool van super powerstatus en de macht van het Amerikaanse imperium.”

 

Dit alles is een groot rookgordijn. Het laatst overgebleven symbool van de Amerikaans financiële macht staat op het punt te worden ontmaskerd, als niets meer dan een monetaire illusie. “Het FT-900 document suggereert dat de kluizen leeg zijn. Maar de Fed blijft rapporteren, dat er 8.133 ton aanwezig is.” De Fed weet dat als het bekend wordt dat het grootste deel van het goud verdwenen is,  dit zal leiden tot een grote vertrouwenscrisis in de US dollar en in de Amerikaanse staatsobligaties.

 

Denk hierover eens na, – als de Amerikaanse goudreserves een leugen zijn, wat is dan nog meer gelogen, en waar, indien ergens, ligt de waarheid? Het “volledige vertrouwen en krediet van de Amerikaanse overheid is dan van de ene op de andere dag waardeloos geworden. En dat zal leiden tot de ineenstorting van de wereld economie, en de manier waarop we leven zal totaal veranderen. Duidelijk, het betekent het einde van het geloof in de Amerikaanse financiële macht en het verlies van vertrouwen in de overheid.”

 

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft onlangs in een nieuw rapport gepubliceerd waarin wordt toegegeven dat dit soort verlies aan vertrouwen desastreuze gevolgen voor Amerika zal hebben. “(Het) heeft het potentieel catastrofaal te zijn: de kredietmarkten zullen bevriezen, de waarde van de dollar zal dalen, de Amerikaanse rente zal omhoogschieten, de negatieve effecten zullen over de hele wereld weerklinken, en er komt een financiële crisis en recessie die de gebeurtenissen van 2008 in de schaduw zullen stellen of erger.”

 

Dat verklaart waarom de Fed niet wil dat iemand weet dat het Amerikaanse goud verdwenen is. Maar uiteindelijk zullen ze niet in staat zijn om dit voor het publiek nog veel langer te verbergen. “Want de waarheid is… het FT-900 document is niet het enige gevonden bewijs dat suggereert dat de Fed heeft gelogen over de Amerikaanse goudreserves.”

 

Uit het FT-900 document blijkt, dat de VS enorme hoeveelheden goud in de afgelopen twee decennia hebben geëxporteerd. Dit is geen nieuw fenomeen. In feite wekten de exportnummers al in 1992 argwaan. Dat was toen de voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan de mogelijkheid opperde dat al het goud dat de VS exporteerde van de Fed zelf kwam. Volgens de notulen van een gesloten-deur-bijeenkomst in 1992, zei voorzitter Greenspan: “Hoorde ik je goed als je zegt dat de goudexport van oktober afkomstig lijken te zijn uit de kluis van de Federal Reserve Bank van New York? Heeft iemand de laatste tijd hier gekeken? De heer Truman reageert: Nu, ik wil niet al te veel geheimen vertellen in deze tempel!”

 

Met andere woorden, het antwoord op de vraag van de heer Greenspan is NEEN – niemand heeft gekeken. De Fed kluizen werden nooit gecontroleerd gedurende de laatste 60 jaar. En dat is exact de reden waarom de Fed voortdurend een  audit weigerde. De enige manier om voor eens en voor altijd te bewijzen dat de Fed niet liegt over de Amerikaanse goudreserves, is door het houden van een volledig onafhankelijke audit. Echter, de laatste controle van het opgeslagen goud in Fort Knox vond plaats in 1953, vlak nadat de Amerikaanse president Dwight Eisenhower aantrad. Dus in meer dan 60 jaar is er geen uitgebreide audit van Fort Knox geweest.

 

lege kluisAlle beursgenoteerde ondernemingen moeten jaarlijks een audit ondergaan, waarom zou de federale overheid hiervan zijn vrijgesteld? Wat hebben ze te verbergen? Het zou zeer eenvoudig zijn voor de overheid om het goud te controleren. Volgens een document van de Treasury kost de uitvoering van zo’n audit ongeveer $ 15 miljoen. Desondanks heeft de US overheid gebrek aan respect voor alle verzoeken om een audit uit te voeren, en deze allemaal afgewezen vanwege de te hoge kosten die daarmee gemoeid zijn, wat natuurlijk belachelijk is.

 

Is er nog iemand die nog steeds verwonderd is over wat gebeurd is met het Duitse goud? De Fed is in staat geweest om tot nu toe de mensen voor de gek te houden, maar Duitsland als U.S. bondgenoot heeft geen vertrouwen meer in de Fed, en verzocht haar goud terug. En wat te denken van alle andere centrale banken zoals Nederland die hun goud hebben opgeslagen in kluizen onder de controle van de Fed? Dat goud zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook verdwenen zijn.

 

“Een groot deel van het goud in de (Fed) kluizen kwam daar tijdens en na de Tweede Wereldoorlog toen  veel landen hun goudreserves op een veilige locatie wilden opslaan.” – “De Duitse centrale bank, houdt in feite 1.536 ton van haar goud in opslag in de kluizen van de Federal Reserve in Manhattan, zo’n 25 meter onder de zeespiegel. De Fed heeft de Duitsers verboden hun eigen goud te inspecteren!”

 

De repatriëring van de goudreserves van een land zou een vlotte en snelle aangelegenheid moeten zijn. Het valt niet te verwachten dat dit zeven jaar gaat duren. Maar eenmaal begonnen met het aan elkaar leggen van alle stukjes van de puzzel, valt gemakkelijk te begrijpen waarom. – Het goud is er niet meer. Het is weg. Edelmetalendeskundige John Embry zegt: “Als het goud werkelijk aanwezig is, kunnen ze dat binnen een week in een paar vrachtvliegtuigen laden en terug vliegen naar Duitsland.”

 

Maar als het Amerikaanse goud niet ligt waar het zou moeten liggen – in de kluizen onder controle van de Federal Reserve – waar is het dan? Er bestaan een aantal gegevens die laten zien dat enorme hoeveelheden goud verhuisd zijn naar andere landen in het Oosten, met name China. Uit vrijgegeven informatie door het Census and Statistics Department in Hong Kong blijkt dat de laatste paar jaar alleen al, China 2.614 ton goud heeft geïmporteerd. – Het goud is weg. De Fed heeft nu tijd nodig om te proberen een deel ervan terug te kopen. – Het probleem is dat de Fed geen tijd meer heeft.

 

Door de geschiedenis heen is goud altijd gegaan naar de plaats waar de rijkdom werd gecreëerd. – Van Athene naar Rome naar het Byzantijnse Rijk. De enorme goudvoorraad na de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten waren duidelijke een weerspiegeling van de unieke Amerikaans economische macht.

 

Kijk naar wat in Groot-Brittannië gebeurde toen het begon met de verkoop van haar goud. – Het land was voor bijna 200 jaar op de gouden standaard, van 1717 tot 1914. Dat was een welvarende periode voor het Britse Rijk.

 

Hoeveel goud is er nog in het Westen? En wat gebeurt er als de fiat valuta’s instorten en er is gewoon geen goud beschikbaar in het Westen? Simpel gezegd, de mensen zullen niet in staat zijn om nog goud te kopen, want er is niets meer beschikbaar.

 

In tegenstelling tot bovenstaande conclusie, beweert Jim Rickards in bovenstaande video interview met Peter Schiff, dat het goud wel in handen is van de Fed, maar alleen meerdere malen werd verhuurd, het ligt nog steeds in de kluizen van de Fed, zegt hij. Als dat het geval is, waarom laat de Fed geen fysieke controle toe? – De Fed en de grote banken zijn dagelijks onmiskenbaar bezig te proberen om de prijs van goud en zilver laag te houden – maar hebben moeite de zilverprijs te drukken. De reden: India en China kopen fysiek zilver in grote hoeveelheden.

 

Ter informatie; Jim Rickards is een frontman voor de Amerikaanse overheid, belast met de taak om de wereld het idee te verkopen de Amerikaanse dollar te vervangen door IMF SDR als de nieuwe reserve valuta, wat feitelijk onmogelijk is, omdat het SDR-systeem in de komende jaren nog niet operationeel kan zijn, en bovendien als het vertrouwen in het geldsysteem verdwenen is, dit alleen kan worden terug gewonnen door de nieuwe munt met waarde te dekken, b.v. met goud.

 

De VS is wanhopig op zoek om een einde te maken aan de alliantie tussen Duitsland, China en Rusland. – Beleggers moeten overgewicht in fysiek goud en zilver creëren om de komende chaos te overleven door de verschuiving van de macht die staat te gebeuren. Zegt Stephen Leeb in een interview op King World. Hij stelt:

 

“De olieproductie daalt, terwijl de prijs van olie ook daalt, omdat de vraag er gewoon niet is. – En Europa is niet in de positie om de gevolgen van de economische teruggang die nu plaats vinden te tolereren. – De Baltische staten hebben echter een belangrijke handelsrelatie met Rusland. – De handel wordt nu gedaan in roebels. Dit zet de dollar op een nog groter risico, met verlies van de reserve valuta-status. – Uiteindelijk zal dit een sterke goudprijsstijging veroorzaken, en dat zal de mensen doen schrikken als de goudprijs omhoog schiet. – De Chinezen blijven een zeer, zeer sterke invloed in de goudmarkt houden. Te oordelen naar de actie in goud, wanneer het lijkt alsof die omlaag gaat, krijgt goud de steun in de vorm van de vraag door China. – Dus er is niet veel meer-neerwaarts risico in goud. Als de dollar uit de gratie valt, krijgen goud en zilver een turbocharge en ook de manier waarop de wereld wordt geleid, zal volledig veranderen. – In die tussentijd, zou ik me nog steeds op zilver oriënteren. Ondanks de economische zwakte in de wereld, denk ik nog steeds dat zilver een sterkere performer zal zijn dan goud. – Zilver is voor de massa veel goedkoper om te kopen.”

 

Einde van het ‘No-Alternatieve-To-Dollar’ Tijdperk

Oorlogen en vernietiging worden gevoerd om de beurs overeind te houden. Als er vrede is, stort de markt in. Daarom gaan ze door met de financiering van de oorlogsmachine, en met gratis geld voor warmongers. De herhaling van het 9/11 boogeymen verhaal. Het levert evenmin de zo nodig beoogde economische groei. Ze worden uitgevoerd om de controle over olie en andere natuurlijke hulpbronnen te behouden. En de volledig vernietiging van de economie.

 

De absurditeit ten top: Amerika gebruikt Amerikaans militaire uitrusting om een andere Amerikaanse militaire uitrusting aan de andere kant van de wereld te bombarderen. De Amerikaanse wapens die de VS aan het  Iraakse leger gaf, hebben volledig gefaald om Irak veiliger te maken en zijn terreurinstrumenten geworden. Nu moeten de Verenigde Staten Amerikaanse wapens gebruiken om de Amerikaanse wapens te vernietigen die ze de Irakezen verstrekten om Irak veiliger te maken. Het einde van het Amerikaanse Empire is nu op weg naar haar totale desintegratie! De Amerikaanse Natie is uitgegroeid tot een uit de hand gelopen schurkenstaat.

 

In deze aflevering van Keiser Report, vertellen Max Keiser en Stacy Herbert dat rekening moet worden gehouden met de ineenstorting van het U.S. Empire, ze hebben inmiddels alle boogeymen gedood, en het bloed voor olie heeft niet bijgedragen tot het creëren van de noodzakelijke ontsnappingssnelheid uit de misères. Ze bespreken ook wat het rendement van de bultrug walvissen en de grote witte haaien ons kunnen vertellen, die nu in de wateren voor de kust van Manhattan liggen – over het einde van een monocultuur in fiat valuta’s – waar de dollar als opperhoofd heeft geregeerd. In de tweede helft, interviewt Max, Dr. Michael Hudson over de oorlog machine – de uitspraak van Judge Griesa – super-imperialisme, en het einde van een 60 jarige cyclus zonder alternatief voor de dollar.

 

 

“Er bestaat geen enkele reden waarom de VS de Duitsers hun goud niet laat zien. Het is zeker niet ‘een veiligheidsprobleem.’ Want het goud is van Duitsland. De hele situatie is belachelijk. Maar… het is natuurlijk  wel een veiligheidsprobleem als de kluis leeg is of bijna leeg. Dan kun je de Duitsers niet binnen laten, want dan is het echt een veiligheidsprobleem. Dus wanneer een land in een hoek wordt gemanoeuvreerd zoals nu met de VS het geval is, met betrekking tot het Duitse goud, dan zijn ze goed wanhopig, en deze situaties vragen om wanhopige maatregelen.” Lees meer op King world news.