Sancties verwoesten de economie:

Washington en haar EU-marionetten verwezenlijken nog meer sancties tegen Rusland. Gezien de incompetentie van de beide regimes is het onduidelijk wie het hardst zal lijden – Rusland of Europa. Rusland heeft niets gedaan om sancties te verdienen. Alle sancties zijn gebaseerd op flagrante leugens eerst door het neerhalen van de MH17 en nu tegen de “Russische strijdkrachten waarvan ‘wordt verteld’ dat die met Russische wapens en Russische tanks het oosten van Oekraïne binnen trekken”, maar dat is gewoon een andere bewuste leugen: “… waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben in de afgelopen twee weken geen troepen, munitie of wapens geregistreerd die de Russisch-Oekraïense grens overstaken.” Meldt Global Research.

 

De EU-sancties tegen Rusland illustreren eenvoudig het beleid van; afleiden, ombuigen, bedriegen en cowontkennen, zegt financieel commentator Mitchell Feierstein van RT. Rusland is in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd, wat betekent dat ze niet alleen verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd in Lugansk en Donetsk, maar ook voor wat er is ondernomen aan de kant van Kiev (het neerhalen van de MH17), concludeert politiekanalist Alexander Pavic.

De EU heeft 24 Russische leiders en ondernemers toegevoegd aan de lijst die niet in de EU mogen komen, eveneens werden politici in de Krim en de Donbass toegevoegd aan deze zwarte lijst. Volgens het officiële document, zal de EU ook stoppen met de dienstverlening aan Rusland om olie en gas te winnen in het Noordpoolgebied, diepzee, en schalieolie winning projecten.

 

Als de EU “niet in staat is de inspanningen te zien” van Rusland om vrede te stichten in de Oekraïne, zet desalniettemin Moskou zich toch in voor de uitvoering van het vredesplan, ondanks het “niet-constructieve” beleid van Brussel. Maar dat is niet in het belang van de EU en VS; die willen oorlog om een doorbraak naar Eurazië te forceren. Dmitry Peskov een woordvoerder van Putin zegt letterlijk:

“We vinden het jammer dat de Europese Unie een nieuwe ronde van sancties heeft aangenomen. We hebben herhaaldelijk onze ontevredenheid met de eerder opgelegde sancties en onze bezwaren hiertegen geuit. We beschouwen deze ook illegaal.”

 

Het EU-besluit “is absoluut niet te begrijpen en te verklaren,” voegt Peskov eraan toe, vooral gezien Ruslands recente inspanningen door te helpen het bloedvergieten in de Oekraïne te stoppen, en het conflict tussen Kiev en zuidoostelijke regio’s op vreedzame wijze op te lossen. Hij benadrukte dat Brussel, hetzij niet erin slaagt dat te zien, of “niet bereid is om de werkelijke situatie in de Donbass te zien, en niet geïnformeerd wil worden over de stappen die de partijen bereid zijn te nemen om tot een schikking te komen.” Moskou betreurt dat de EU nog steeds “het liefst de taal van de sancties spreekt,” in plaats van “bij te dragen tot een vreedzame oplossing van het conflict, niet in woorden, maar in daden.”

 

“Op hetzelfde moment, is het onbegrijpelijk dat hoe dan ook Europese bedrijven de dupe worden, en de belastingbetaler zal moeten betalen voor de schade van al die sancties.” – Hetgeen nu al het geval is, terwijl binnen de EU daar tegen niet wordt geprotesteerd.

 

“Ondanks de afwezigheid van een constructieve houding van Brussel, zal Rusland alles in het werk blijven stellen om de uitvoering van het bestaande vredesplan te realiseren, evenals de stabilisering van de situatie in het zuidoosten van Oekraïne in z’n geheel te ondersteunen.”

 

Moskou zal “passende maatregelen” nemen als reactie op de nieuwe sancties van de Europese Unie, zei Aleksandr Lukashevich van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Eveneens dat het Malaysia Airlines MH17-ongeluk in het oosten van Oekraïne afgelopen juli gebruikt is als voorwendsel van het Westen om economische sancties tegen Rusland af te dwingen.

 

Buitendien, de ware redenen achter de MH 17 tragedie zal onder externe druk nooit worden onthuld door de internationale onderzoekcommissie naar de MH17 crash. Aleksandr Lukashevich zegt hierover: “Het lijkt erop dat de internationale commissie – onder druk door bepaalde westerse mogendheden – met opzet de uitslag van het onderzoek vertraagt ​​(en misleidt) en duidelijk niet de werkzaamheden uitvoert, die voor elke luchtvaart deskundige duidelijk zijn. Als gevolg daarvan zal de redenen voor de tragedie nooit worden vastgesteld en zal ook niet worden bekend gemaakt.”

 

Als reactie op de vorige reeks sancties gericht op banken, energie, en wapens van de EU – introduceerde Moskou een embargo van een jaar op voedsel tegen de VS, de EU, Noorwegen, Australië en Canada, welke wordt geschat op een waarde van $9 miljard aan agrarische export naar Rusland. En dit levert het bedrijfsleven in de EU een begroot verlies op van € 12 miljard.

 

Amerikaanse en Europese leiders blunderen in hun poging de Oekraïne om te zetten in een westers bolwerk op de Russische grens. Nu de gevolgen zijn blootgelegd, is het een nog grotere vergissing dit onzalige beleid voort te zetten. Concludeert de Council on Foreign Relations (CFR) een cabal entiteit – “De Oekraïne Crisis is veroorzaakt door het Westen – en niet de fout van Poetin.” Blijkbaar is de harmonie binnen het westerse illuminatiekamp over?

 

Officiële verklaringen van de Russische regering duiden erop dat de president en de mpresidentinister van Buitenlandse Zaken blijven vertrouwen op de goede wil van “onze westerse partners” een redelijke diplomatieke oplossing uit te werken voor de problemen in Oekraïne, veroorzaakt door Washington. Niet alleen is er geen bewijs van deze goede wil in westerse hoofdsteden, de vijandige maatregelen tegen Rusland nemen zelf toe. Vijandige maatregelen waarvan het belangrijkste effect in het nadeel van Europa uitvalt.

 

Domste Sanctie:

Zo heeft bv. de socialistische president van Frankrijk op orders van Washington geweigerd een schip, door Rusland onder contract besteld, uit te leveren. Als Rusland nog niet heeft betaald, dan is de niet-levering een grote schade voor degenen die de bouw van het schip financierden. Als Rusland wel heeft betaald, dan heeft de idiote Franse president, Frankrijk in contractbreuk geplaatst, en volgens het internationaal recht is Frankrijk onderworpen aan zware financiële sancties.

 

Het is niet duidelijk in hoeverre Rusland hieronder lijdt. Het is de strategisch nucleaire macht van Rusland dat het Westen heeft te vrezen, maar niet bepaaldelijk een helikopter carrier. Wat Hollande Rusland wel heeft geleerd; is geen zaken meer te doen met Frankrijk of enig ander land binnen de NAVO.

 

“Het kernpunt van een reeks regionale oorlogen, georganiseerd door de Amerikanen, in het bijzonder de huidige ramp in Oekraïne, draait om het Amerikaanse verlangen de controle over het noorden in Eurazië te verkrijgen, om daarmee haar positie tegen China te versterken,” zegt Glazyev. “Dat is hoe het Amerikaanse leger en de oligarchen proberen het leiderschap in de wereldwijde concurrentie met China te handhaven.” Deze inspanning zal averechts werken, aldus Glazyev, die over een ronde van vergeldingsmaatregelen sprak waarin Rusland een verbod oplegt op de invoer van voedsel en landbouwproducten voor een jaar uit de VS, de EU, Noorwegen, Canada en Australië. De door de VS geleide “economische oorlog” tegen Rusland zal zich keren tegen de EU omdat die de hoogste kosten in het conflict, moet betalen.

 

Het EU handelsblok zal naar schatting ongeveer € 1billion verliezen, en het mogelijke faillissement van een aantal Europese banken en bedrijven tot gevolg hebben, vanwege het doorsnijden van de financiële en economische banden. Een energiecrisis in Europa zal een scherpe piek in de brandstofprijzen veroorzaken en een behoorlijk verlies aan concurrentievermogen voor Europese producenten opleveren. Ondertussen zullen de Turkse, Chinese, en Oost-Aziatische landen de achtergelaten leegte in de Russische markt opvullen vanwege het vertrek van hun Europese rivalen.

 

bearDe fall-out kost Duitsland alleen al € 250 miljard, terwijl de drie Baltische Staten aan de rand van een “economische catastrofe” worden geduwd. – Litouwen en Letland zullen het equivalent van de helft van hun totale economische productie verliezen, en de kosten voor Estland zullen meer dan 50 % bereiken van het bruto binnenlands product. Volgens Glazyev.

 

Wat zijn hiervan de gevolgen voor Rusland? Rusland overweegt de sluiting van het luchtruim voor westerse luchtvaartmaatschappijen die de belangrijkste route van Europa naar het Verre Oosten is – dat gaat de luchtvaartmaatschappijen een klein fortuin aan extra brandstof kosten.

 

In het geval van het Westen, zal niet alleen de Europese economie verder in verval raken, maar erger de nieuwe sancties en bestaande plannen van de EU t.b.v. Ukraine zullen de Westerse belastingbetaler hard treffen om effectief twee decennia van het Oekraïense overheid falen te subsidiëren en de economie in betere banen te leiden. Europese burgers zijn meerdere malen veroordeeld te betalen voor iedere fout gemaakt door elke politicus.

 

De resultaten van het induceren van negatieve groei als economisch wapen, zijn zelden een regelrechte overwinning, tenzij de agressor een gigantisch economisch voordeel bereikt. In een vervlogen tijdperk, was dat ooit mogelijk voor Europa. Maar nu is de EU een gefragmenteerd moeras van de mislukte superstaat ambities, opgezadeld met een kreupele eenheidseuro. Voor het enorme leger van werkloze Europeanen, is de toepassing van meer sancties een daad van economisch vandalisme. Hetwelk evolueert in een situatie waar zowel de EU als Rusland zich dreigen te verenigen in een zuiver lose-lose scenario.

 

“Rusland is het rijkste land ter wereld en heeft unieke maritieme hulpbronnen die helaas naar het buitenland gaan. Terwijl, de vraag naar deze producten op de internationale markt zeer hoog is,” constateert Irina Yarovaya, een Doema lid. De nieuwe sancties zullen Rusland helpen zijn landbouw sector te ontwikkelen en het gemakkelijker te maken voor de Russische boeren om hun producten op de markt te brengen, zegt Igor Rudensky, hoofd van Doema’s Economische Beleid, Innovatie en Ondernemerschap.

Al in augustus heeft de Russische minister voor energie, Aleksandr Novak, gewaarschuwd dat Oekraïne in de komende winter zou kunnen beginnen met het aftappen van Russische leveranties die bestemd zijn voor Europa als ze nu niet in staat zijn de nodige reserves aan te leggen. Hij vertelde dat Oekraïne tot 16 miljard kubieke meter gas had opgeslagen, maar dat is nog 10 miljard te weinig. Het Oekraïense aardgasverbruik wordt geschat op ongeveer 50 miljard kubieke meter per jaar, terwijl de eigen productie van het land ongeveer 20 miljard kubieke meter groot is. De escalerende politieke crisis in Oekraïne en het risico dat de toevoer wordt uitgeschakeld heeft de gasprijs sinds juli al met 35% doen stijgen. Meldt Reuters.

 

EU geen alternatief energie levering:

De Commissaris voor Energie in de EU Guenther Oettinger zei op 3 september dat de EU al voorbereidingen voor een “Plan B” had getroffen om de gasvoorziening in de worst-case scenario t.b.v. energiezekerheid te beschermen. Het plan zou de EU de “doorverkoop” van gas verbieden teneinde voldoende voorraden te houden om het continent te verwarmen tijdens de wintermaanden.

 

Letland, Litouwen, Estland, Finland, Bulgarije en Tsjechië importeren 100% van hun aardgas uit Rusland en willen logischerwijs hun import opties diversifiëren. Slowakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk, Polen, Turkije en Griekenland krijgen elke meer dan 50% van hun aardgas uit Rusland.

 

Rusland heeft alle kaarten in handen en kan de EU kleinkrijgen door het uitschakelen van de aardgastoevoer en kan ook de gehele Oekraïne in twee weken of minder terug bij Rusland inlijven. russian gasRusland heeft geen interesse om een vazalstaat van het Westen te zijn. Maar Westerse leiders zijn te dom om dat te beseffen, totdat ze de pijn voelen, en dan zal het te laat zijn. De EU-sancties tegen Rusland zijn suïcidaal, een daad van economische wurging, in opdracht van Washington schrijven de onbenullen hun eigen doodvonnis.

 

Rusland heeft briljante strategen en speelt het schaakspel dat ze gaat winnen. Europa heeft zichzelf in de voet geschoten en geen enkele optie om te herstellen van haar suïcidale embargo’s. Hun eigen bedrijven verliezen miljarden aan inkomsten om de VS te plezieren. Europa heeft geen sterke staatslieden om op te staan tegen de VS en te vertellen dat ze een deur verder moeten gaan. Rusland is al begonnen t contact op te nemen met China en Azië om de handel te hervatten in het nadeel van het EU bedrijfsleven. Poetin zegt dat de EU-sancties zullen worden vervangen door veilige alternatieven die Rusland niet langer in gevaar zal brengen.

 

En Poetin vervolgt: “Ik heb de sterke indruk gekregen, dat Oekraïne zelf niet een onderwerp van belang is, maar gewoon wordt gebruikt als een instrument om de internationale betrekkingen te ondermijnen.” Een verbod op de invoer van westerse auto’s en kleding in Rusland is in voorbereiding en deze beperking kan worden gezien als vergelding voor de tweede ronde van sancties. Er zijn veel verkopers van niet-agrarische goederen in het Westen, die sterk afhankelijk zijn van de Russische markt. “Dat geldt bijvoorbeeld voor de auto invoer, in de eerste plaats voor gebruikte auto’s, maar geldt ook voor bepaalde soorten van consumptiegoederen, die Rusland in staat is zelf te produceren. Misschien niet alle soorten kleding, maar zeker bepaalde soorten”, aldus woordvoerder Belousov.

 

De belangrijke vraag die moet worden beantwoord is: Zijn de EU-leiders zo stom om het economisch herstel in de EU in gevaar brengen met hun sancties, of worden deze bewust genomen om de EU-burgers leeg te plunderen tot ze dood erbij neervallen, om maximale rijkdom te stelen, alvorens ze om zeep te brengen met de invoering van de Nieuwe Wereldorder? Mensen wordt nu wakker en besef dat deze crisis moedwillig in stand wordt gehouden, gearrangeerd om het volk naar het slachthuis af te voeren.

 

US ‘heading for disaster’ by putting empire over economy

Clyde Prestowitz is voormalig raadgever van de minister van Handel in de Reagan Administration. De VS is op weg naar een ramp door haar empirebelangen boven de economie te plaatsen. Een goed gedetailleerd interview waarin hij stelt dat Amerika dom handelt, en het ontbreekt aan inzicht en de juiste maatregelen te nemen uit angst voor de tegenwerken van verschillende naties die de VS kunnen bedreigen. Hij spreekt over “valuta- en handelsoorlogen” welke een indicator zijn voor de ineenstorting van de wereldeconomie.