Geld versus Credit :

Weinig mensen hebben echt geld. Maar praktisch iedereen heeft krediet. Bij de huidige ultra-lage rentetarieven, kunnen ze gemakkelijk spullen kopen die ze niet nodig hebben met geld dat ze niet hebben. Dat is de reden waarom Janet Yellen van de Fed de wereld vertelt “normalisering” van de rente valt op korte termijn niet te verwachten. Ze weet dat de hel losbreekt wanneer mensen hogere financieringskosten moeten betalen. Trouwens, hoe kan de Fed de rente laten stijgen? De federale overheid is verslaafd aan de lage interest rente op haar $ 17.5 biljoen in schulden. Op basis van de huidige lage rentetarieven betaalt de Amerikaanse regering in 2024 $ 880 miljard aan rente voor een naar schatting totaalbudget uitgave van $ 240 miljard. Om dit in perspectief te plaatsen: de rentebetalingen zijn 50 keer groter dan het budget voor de NASA, en 105 maal voor de FBI begroting.

 

De Schaduw regering dicteert het overheidsbeleid en de gebeurtenissen in opdracht van het Huis Rothschild, dat het mondiale financiële systeem controleert; zij hebben hun macht geaccumuleerd door diefstal en uitbuiting. Hun systeem is gebaseerd op een gigantische fraude, omdat er geen geld is, zoals mensen denken. Het geld dat je hebt verdiend wordt ondersteund door niets. De waarde is alleen de waarde waarvoor mensen kunnen worden verlijd het geld te accepteren. Het zijn waardeloze stukjes papier of cijfers op een computerscherm waarmee mensen worden misleid als waarde te aanvaarden. Geld wordt in omloop gebracht als ‘credit’ van geld, met het geloof dat het echt bestaat. Banken lenen niets, maar de mensen betalen fortuinen door het te doen.

 

Reeds gedurende eeuwen controleren de Rotschilds de banken en de overheden, en waren zo in staat om credit cardde wetten voor het financiële stelsel te dicteren, nl. het ‘fractioneel reserve lenen’ in te voeren. Hierdoor kunnen banken tien keer meer geld uitlenen dan ze op deposito hebben. Met andere woorden: ze lenen ‘geld’ uit dat ze niet hebben en ook niet bestaat – genaamd credit – maar wel belast wordt met rente. Dus het banksysteem is een fantastische business, ze lenen geld uit dat ze niet hebben en belasten de lener met de betaling van rente op die lening. – Uitgevonden door Mayer Amschel Rothschild.

 

“De heer Rothschild leende pandbrieven uit – die waardeloos waren – aan regeringen en particulieren. Wanneer de economie floreerde, maakte hij het geld schaars, door de controle op het systeem aan te scherpen, om zo het onderpand van de leningen in beslag te kunnen nemen als gevolg van de contractuele verplichting. Zij besluiten wanneer deze cirkelgang wordt herhaald – door o.a. druk uit te oefenen door een ​​oorlog te beginnen,” – zoals onlangs in Syrië werd geprobeerd en mislukte, en nu in Oekraïne wordt ondernomen. “Dan controleren ze de beschikbaarheid van valuta om te bepalen welke kant de oorlog mag winnen. De overheid, die hen de controle over hun economisch systeem geeft, krijgt de steun. De incasso wordt gegarandeerd door economische hulp aan de vijand van de schuldenaar te verlenen.”

 

“De winst verkregen uit deze economische methodologie maakte meneer Rothschild schatrijk. Hij ontdekte dat publieke hebzucht de extra valuta gewoon accepteert, die in opdracht van de overheid gedrukt wordt – terwijl het nieuwe gedrukte geld de limiet van ondersteuning door edelmetalen ver te boven ging. Waardoor de productie van goederen en diensten inflateerden en meer groei van het BBP werd verkregen.”

 

“Door het beheersen van de uitgifte van het geld door middel van krediet, controleren de Rothschilds de gehele wereldeconomie. Ze kunnen naar believen de economie laten groeien of laten crashen. De depressie die in 2008 begon is gewoon een andere Rothschild creatie om hun agenda van een gecentraliseerd wereldwijd financieel systeem in te voeren, dat zal leiden tot de reeds lang geplande wereld centrale bank. Gedurende eeuwen hebben ze booms en busts gecreëerd om hun doel te bereiken. Dat is gemakkelijk beggarsuitvoerbaar vanwege de controle over de geldschepping en de bepaling van de rentevoet over het geld. Het verschil tussen de boom en bust is de hoeveelheid geld in omloop, met schijnbare waarde. Zij dicteren beiden, ze beslissen hoeveel geld wordt uitgegeven en verspreid via hun controle van banken en overheden. Ze stimuleren een boom door eenvoudig het credit goedkoop te maken – meer geld in omloop te brengen, want tijdens economisch goede tijden steekt de bevolking zich dieper in de schulden. Dan crashen ze de economie door het vinden van een excuus om geld uit de circulatie te nemen en het krediet moeilijker verkrijgbaar te maken.”

 

Bedrijven en mensen kunnen dan hun leningen niet terugbetalen, omdat er niet genoeg geld in omloop is waardoor gebrek aan economische groei ontstaat, en zo pakken de Rothschilds hun beloningen via alle zekerheden die werden toegezegd toen de leningen werden aangegaan. Dit vermindert het aantal bedrijven dramatisch. Hun producten en markten worden overgenomen door de Rothschild bedrijven om hun wereldwijde economische macht verder te centraliseren. “Hetzelfde gebeurt met overheden, wanneer een depressie de inkomsten van overheden decimeert zoeken ze nog meer leningen om hun uitgaven in stand te houden, waardoor de Rothschild meer controle over de overheid verkrijgt.” Op dezelfde wijze heeft de cabal doelbewust de huidige wereldwijde economische crisis gecreëerd.

 

De Crisis:

Ineens, stapelen de onverkochte “dingen die mensen niet echt nodig hebben” zich op in de magazijnen en op de verkoop schappen in de winkels. Dan ondervinden de werknemers die de “dingen die niet echt nodig zijn” maken, dat hun werkuren worden gekort. Waardoor de economie krimpt.

 

Overheden en politici weten ook, dat het gemakkelijk krediet hen het mogelijk maakt om goedkoop te lenen – en gebruiken het geld om stemmen te kopen. Dat is een andere uitleg om te begrijpen hoe de moderne overheid werkt. Ze hebben het oude model van “aanvallen, veroveren, stelen” verlaten, en vervangen door het “print, dupe, afgeef” model. Met andere woorden, Chicaneren en Frauderen hebben diefstal en brute kracht vervangen.

 

Regeringen heffen namens de cabal belastingen, zoveel en zo hoog als ze bij het volk kunnen doordrukken – ongeveer zo’n 50% in de westerse democratieën. Ondertussen verhogen de goedkope kredieten van de injectioncentrale bankiers de totale belastingopbrengst door het oppompen van de omzet en de winst. Deze helpt ook de financiering van alle overige regeringssubsidies en uitkeringen.

 

Op deze manier wordt rijkdom overgedragen van de mensen die het verdienen en het bezitten naar de zombies. Belastingen stellen overheden in staat om de productie van vandaag te besteden. Maar krediet maakt het mogelijk om de productie van morgen nu uit te geven: Het steelt van toekomstige generaties belastingbetalers om de huidige generaties van kiezers en zwendelaars nu af te kopen.

 

Het probleem is dat het model alleen werkt zolang het productieve deel van de samenleving snel genoeg groeit om dat hele plan te financieren. Japan krimpt al. De Europese economie ligt stervend onder water. En de VS is slechts met gemiddeld 0,9% per jaar gegroeid over de laatste vijf jaar, terwijl de overheidsschuld vier tot vijf keer sneller is toegenomen. Als de zombies zich sneller vermenigvuldigen dan de mensen die echte goederen en diensten produceren, is het gewoon een kwestie van tijd voordat het hele systeem instort.

 

Volgens het Census Bureau, waren in 2012 – 103.087.000 heel jaar lang fulltime werknemers in de Verenigde Staten – met inbegrip van 16.606.000 heel jaar fulltime overheidswerknemers. De welzijnszorg afnemers waren in aantal met 6.544.000 groter dan de heel jaar fulltime werknemers. Meer credit leidt tot meer zombies, wat weer leidt tot minder reële productie per persoon. Onvermijdelijke conclusie: een ramp.

 

Zwitsers goudreferendum:

Op 30 november a.s., zullen de kiezers in Zwitserland naar de stembus gaan om te stemmen in een referendum over goud. Gestemd wordt over een maatregel om de Zwitserse Nationale Bank (SNB) verdere swiss goldverkoop van goud te verbieden, en al het Zwitserse goud naar Zwitserland te repatriëren, met als mandaat dat het goud ten minste 20% van de activa van de SNB uitmaakt.

 

Het referendum is het gevolg van een zelfde bevolkingssentiment en acties in de Verenigde Staten, Duitsland, en Nederland, en is de inspanning het toezicht en verantwoording bij de SNB, de centrale bank van Zwitserland, te vergroten.

 

Net als de VS en de EU, wordt Zwitserland op het federale niveau geregeerd door een groep elites die meer bezig zijn met hun eigen status, welzijn en internationale reputatie, dan met het welzijn van het land.

 

Als het goudreferendum succesvol is, zal dat een klap in het gezicht om de elites zijn. De Zwitserse burgers waarderen het initiatief van hun voorouders om grote goudreserves aan te leggen, een alom gerespecteerde munt te handhaven, met een sterk onafhankelijk banksysteem. Ze willen deze eeuwen lange strijd niet verspild zien door de centrale bank.

 

De resultaten van dit referendum zullen een graadmeter zijn, welke aangeeft hoe sterk volksbewegingen zijn in de vaststelling van de verantwoordelijkheid en rol van de centrale bank en de terugkeer van de monetaire rol voor goud.

 

Jim Rickards denkt dat het Zwitserse goud referendum de laatste “sneeuwvlok” is dat tot een financiële lawine kan leiden. De uitkomst zal zeer impactvol kunnen zijn, als dat de twijfels kan ontzenuwen of bevestigen t.a.v. de hoeveelheid fysiek goud beschikbaar bij de New York Fed. Met het gevolg dat de prijs van goud vele malen hoger wordt.

 

Wanneer zal de laatste zilver en goud manipulatie eindigen? Als alles gaat zoals “zij” gepland hebben, zullen we een opwaartse beweging zien na afloop van de COMEX zilvervalutadatum van 26 september a.s.. De vraag is, zullen ze de stijging van de zilver en goud prijs weer korthouden? Moeilijk te zeggen, maar dit keer kan het anders zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal de wereld een vrije zilverenmarkt tegen het einde van dit jaar zien. En is dat dan het einde van de manipulaties? We zullen zien. Bekijk hieronder het interview met Chris Powell van GATA om te weten hoe goud en zilver prijzen worden gemanipuleerd.

 

Goud manipulatie informatie vrijgegeven:

“Gold manipulatie, het is nu wel duidelijk dat de manipulators zich moeten schamen …” “Een groot deel van de goud manipulatie wordt eigenlijk gedaan door overheden,” – “We weten dit omdat ze door iets genaamd de BIS geholpen worden (Bank for International Settlements), gevestigd in Bazel, Zwitserland.”- “Als je de voetnoten bij hun jaarrekening leest… staat er dat ze goud verkoop- en leasingtransacties uitvoeren voor rekening van de centrale en commerciële banken.” Er zijn: “Brieven van de president van de Verenigde Staten aan de kanselier van Duitsland waarin staat: ‘He, willen jullie geen goud kopen, want we willen de prijs laag houden.’ ”

 

Bekijk onderstaand interview met Chris Powell van de GATA (Gold Anti Trust Action) om te zien hoe de goud en zilver prijzen worden gemanipuleerd:

Onder de besproken aspecten blijkt dat de Amerikaanse overheid zelfs een vergunning heeft verleend om alle markten in het geheim te manipuleren, volgens documenten die de Amerikaanse regering onlangs onthulde, blijkt dat de centrale banken in het geheim de handel in alle grote futures markten manipuleren, o.a. de documenten opgesteld door GATA waaruit de regeling blijkt m.b.t. de goudprijsonderdrukking, waarom de goudwinning industrie weigert hieraan iets te doen, de reden waarom de regeling zal blijven bestaan tot het moment goudinvesteerders de “papieren goud” markt mijden, en tot slot het verraad van de centrale bankiers in ontwikkelingslanden.

 

Video interview –