Satoshi Nakamoto een genie geek is de uitvinder van Bitcoin. Hij schiep het volledig uit codes. Het moest alle belangrijke functies hebben dat goed geld heeft. Het moet deelbaar, draagbaar, duurzaam, gelijk in kwaliteit, en schaars zijn. Hij koos voor het model van open source-code; zodat iedereen kan zien hoe het is gemaakt. Het zou worden opgeslagen in een grootboek op het internet in de cloud, het grootboek zou aan strenge controles onderhevig zijn wat betreft het scheppen van nieuwe eenheden en het eigendom van bestaande eenheden.

Er was slechts één probleem: Zijn nieuw gecreëerde Bitcoin had geen enkele waarde. Nakamoto wist dat als het ooit waarde moest verkrijgen, de programmeurs dat niet konden geven. De waarde moest van de markt zelf komen. Het bitcoin product verscheen in januari 2008 op de markt. Dat een daad van capitulatie zou kunnen zijn – een definitieve verklaring van wantrouwen in het bestaande monetair systeem.

 

BitcoinGedurende de negen volgende maanden, was het niets anders dan een curiositeit. De droom van een techneut die nooit verder zou kunnen reiken dan het obscure deel van het internet, alleen iets voor de groep van soortgelijke geniale-geeks. Maar in oktober 2009, gebeurde er iets wonderbaarlijks. Bitcoin kreeg waarde op de markt. Het begon te verhandelen voor ongeveer 0,2 cent. Met andere woorden, 1 cent was gelijk aan 5 Bitcoins. En zo is inmiddels vier jaar later “Bitcoin” de gedecentraliseerde virtuele valuta op het internet geworden, welke contant geld benadert.

 

Goud heeft gedurende haar hele geschiedenis bewezen een betrouwbare opslag van waarde te zijn, omdat het niet zomaar “gedrukt” kan worden om meer van te maken, terwijl digitale bestanden meestal deze beperking niet hebben. Je kunt onbeperkt kopieën maken van je digitale bestanden, zoals o.a. foto’s. En zo gebeurt dat nu ook met de huidige papieren valuta’s!

 

De makers van bitcoin bouwden echter deze “beperking” in hun systeem. Ze maakten hun virtuele valuta deflatoir. Ze programmeerden nieuwe bitcoin creatie in de tijd te vertragen – langzaam maar zeker – totdat het uiteindelijk stopt. Waardoor elke resterende bitcoin waardevoller zal worden nadat de langzaam toenemende hoeveelheid bredere acceptatie verkrijgt als de virtuele valuta. Als dat waar is, dat een computer programma de levering van bitcoins beperkt, dan is ook waar dat de levering van Bitcoin-achtige opvolgers als het universum zelf kan worden uitgebreid.

 

Er zijn minstens 60 vormen van digitale valuta / betalingssystemen. De grootste ervan is Bitcoin, gevolgd door Litecoin, Peercoin, Namecoin en Quarkcoin. “Geld heeft slechts een tijdelijke betekenis,” schreef Bill Bonner. “Het heeft geen waarde op zich. Het geeft alleen je positie aan ten opzichte van ieder ander… Het maakt eigenlijk niet uit wat je als geld gebruikt. Maar sommige dingen werken beter dan anderen.”

 

Er is maar één opslag van waarde die niet in de krantenkoppen wordt vermeld – en dat is het hiervoor genoemde goud. Dat heeft wat meer “geloofswaarde” als geld, maar iedereen lijkt nu te juichen over de bitcoin van vandaag. Voor sommigen is nog steeds het echte geld beter om op te vertrouwen.

 

Decentralized currencyMaar wat bitcoin zo aantrekkelijk maakt, is hetzelfde dat de centrale bankiers niet graag zien. Ze kunnen het niet controleren. Dus kunnen ze het niet gebruiken om van de mensen te stelen. En ze kunnen het niet gebruiken om hun vrienden te subsidiëren – de zombies ermee ondersteunen – of zinloze oorlogen financieren. Of te gebruiken om hun tekorten te dekken, of de economie te manipuleren.

Waarom kunnen de centrale bankiers niet hun enorme rekenkracht aanwenden om de bitcoin te manipuleren? Om op deze manier de bitcoin de rijksmunt te maken, die ze wel kunnen beheersen – met grote reserves voor henzelf? Zijn ze te druk met het bespioneren van mensen? Zijn ze te dom om het potentieel te zien? Of is het de ingebouwde dubbele zekerheid die in het systeem onkraakbaar maakt?

 

Een pseudonieme lezer schreef – in ABN vertaald: “Bitcoin zekerheid is gebaseerd op SHA256(SHA256), een twee keer fijngehakt door elkaar gedraaide hachee van bits en bites. Het fiat monetair systeem is beschermd door slechts één enkelvoudige SHA256 hachee, waarop de zekerheid van bijna alles in de wereld is gebaseerd. Wanneer een inbraak plaats vindt in SHA256 stort gelijk het wereldwijde bankwezen in één zucht in elkaar met daarna de rest van het internet voordat een tweevoudig SHA256 bescherming in de problemen komt. Dat wil niet zeggen dat bitcoin het overleeft als het internet uitgaat, maar de rest van de wereld heeft wel een groter probleem als de enkelvoudige SHA256 gekraakt wordt. De overheden zijn dan eenvoudig uitgespeeld, bitcoin is dan nog één magnitude veiliger, het is dus de luis in de pels van de overheid.”

 

Bitcoin is de anonieme alternatieve valuta, het is een goede manier om je geld in te sparen. Betalingen blijven anoniem en gaan niet via een online clearinghouse – via instellingen die een digitaal papierenspoor achterlaten.

 

Buying BitcoinsIs Bitcoin dan een zegen voor criminele ondernemingen, o.a. voor het witwassen van geld geworden? Wat vroeger een duur, ingewikkeld proces was – waarin schijncorporaties nodig zijn voor elke overboeking van geld, met aanzienlijke extra overhead kosten – is het nu zo eenvoudig geworden als het opkopen van Bitcoins? Om maar niet te denken aan illegale activiteiten, zoals drugshandel via het internet. De anonimiteit – en niet traceerbaarheid – van Bitcoins bepaalt duidelijk de keuze voor criminelen.

 

De anonimiteit is wat Bitcoins zo aantrekkelijk maakt. Nu kan iedereen zijn geld besteden zoals hij/zij dat nodig acht – waaronder bijvoorbeeld gewone burgers de oppositie van onderdrukte regimes kunnen financieren. Zoals de general counsel van de Bitcoin Foundation de Senaat Subcommissie – ‘Homeland Security’ vertelde, “Bitcoin kan transacties privé en anoniem mogelijk maken, welke beschermd zijn tegen toezicht en controle.”

 

Dat mes snijdt van twee kanten. Het maakt het voor criminelen gemakkelijker om immorele daden te verrichten, maar het beschermt ook onschuldige mensen die de lokale corruptie willen omzeilen. Om niet te vergeten, dat deze digitale valuta al een belangrijke financiële ruggengraat levert aan naties met een mislukte valuta. In veel van die gevallen blijkt de digitale munt populairder te zijn dan de “officiële” munt.

 

Bitcoin is privacyVanaf het begin, is bij Bitcoin het argument privacy geweest zoals de anonimiteit, omdat men geen persoonlijke gegevens behoeft te verstrekken zoals sofinummer, bankrekening, of andere identificaties om een transactie in Bitcoin te verrichten. Maar dat betekent niet dat het gebruik van Bitcoin een groot geheim is. In feite, worden alle Bitcoin transactie in de openbaar toegankelijke ‘block keten’ opgenomen en geregistreerd. Dit openbare logboek voorkomt frauduleuze activiteiten zoals bv. twee keer dezelfde Bitcoins besteden. Alhoewel het moeilijk is deze openbare transacties te traceren naar de werkelijke identiteit van gebruikers, is het blijkbaar niet onmogelijk. “Onderzoekers van de Universiteiten in Californië, San Diego en George Mason University hebben onlangs een synopsis van de Bitcoin economie opgesteld welke kan worden gebruikt door justitie om de stroom van Bitcoins uit het criminele circuit te houden, door legitieme bedrijven, en andere legitieme uitwisselingprogramma’s en diensten een zgn. ‘Bit-zegel’ te verlenen.”

 

Zoals Bitcoin ontwikkelaar Jeff Garzik het zei: “Het verrichten van grote illegale transacties met Bitcoin, en de toepassing van statistische analysetechnieken, verstrekken genoeg informatie voor de rechtshandhaving waarom het verdomd stom is zulke transacties te ondernemen.”

 

“Het ministerie van Justitie erkent dat veel virtuele valuta systemen legitieme financiële diensten bieden en het potentieel vergroten om efficiënter wereldwijd handel te bevorderen,” vertelde een ambtenaar van het ministerie van Justitie aan de Senaat. Bitcoin kan “op lange termijn belovend zijn,” zei Ben Bernanke. “Als dit goed geregeld wordt,” voegde een anonieme ambtenaar er aan toe. Publiekelijk speelt de Fed het koel met bitcoin. In privé zullen ze wel zweten.

 

Bitcoin is mogelijk de meest ontwrichtende monetaire technologie tot nu toe uitgevonden. Het kan het belangrijkste financiële verhaal worden sinds goud.

 

Toch kan Bitcoin waarschijnlijk al op korte termijn in het stof bijten. Het probleem met nieuwe technologie is dat er altijd weer een nieuwere technologie komt – en misschien een betere bitcoin. Maar hoe dan ook: “De dood van de dollar komt, en het zal waarschijnlijk China zijn die de trekker overhaalt.”

 

Wees overtuigd dat de huidige correctie in goud en zilver prijzen de aanloop wordt naar een tweede grote stijging – en, uiteindelijk, een echte goud en zilver manie van historische proporties. Maak je geen zorgen. Wees blij. Als je tenminste nog steeds je goud en zilver hebt bewaard. Wanneer het fiat geldsysteem onderuitgaat, gaat goud omhoog. Ergo, ergens in de toekomst ben je in staat om je goud voor meer dan $ 1221 per ounce te verkopen.

 

 

Het laatste nieuws:

De FT meldt: “China heeft een harde lijn tegen Bitcoin genomen, met de uitspraak dat een virtueel product geen munt is, en alle financiële instellingen van het land verboden heeft zaken te doen met het bedrijfsleven in welke vorm dan ook. De stijgende Chinese vraag is één van de belangrijkste drijfveren dat Bitcoin dit jaar 5000 procent in waarde is toegenomen. De aankondiging van de Chinese financiële toezichthouders, werd afgelopen donderdag gepubliceerd, het is de eerste officiële beleidsuitspraak van Peking over deze virtuele valuta.”

 

Waarschuwing:

Het tijdperk van bailouts voor obligatiehouders en deposanten is ten einde, het worden nu bail-ins. De voorbereidingen zijn of worden getroffen door de internationale monetaire en financiële autoriteiten. De meerderheid van het publiek is zich niet bewust van deze ontwikkelingen, en de risico’s die het voor hen brengt. Het is nu zo, dat in geval van een bankfaillissement, al je geld bij de bank in beslag wordt genomen. Dit betreft alle banken in de EU, het VK, de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

 

 

Manipulatie van prijzen voor edelmetalen:

Europese toezichthouders onderzoeken of banken bedriegen, in de vaststelling van de prijzen voor edelmetalen. De tests zijn gericht op een handvol Europese financiële instellingen, waaronder de Deutsche bank.

 

 Karen Hudes Wereldbank Klokkenluidersregeling …

De opkomst van de Bitcoin is waarschijnlijk het gevolg van manipulaties verricht door een complot van banksters om de rijkdom van de wereld van ons mensen te stelen – elke burger wordt opgelicht. Zelfs onze geestelijke leiders in tegenstelling van wat ze horen te doen zijn medeplichtigen. Het Vaticaan wast het geld wit van door de overheid gesponsorde drugskartels. Presidenten die dit wilden stoppen werden vermoord zoals JFK en Lincoln. Honderd jaar geleden was het President Wilson die het Amerikaanse volk verkocht aan deze elite groep door de oprichting van de FED goed te keuren. De elite broederschap eigenaar van 43.000 bedrijven en ondernemingen participeren hierin. Zij hebben de media omgekocht om de waarheid en leugens te verbergen. Syrië is het laatste voorbeeld; acteurs worden ingehuurd om voor dode mensen te spelen dat wereldwijd op tv-schermen wordt gepresenteerd. Om de President van Syrië, Bashar al – Assad, op de knieën te krijgen door hem te impliceren met deze oorlogsmisdaden, met als doel een gaspijpleiding door Syrië aan te leggen om het westen van natuur gas te voorzien.

Mevrouw Karin Hudes een 20 jaar lange veteraan bij de Wereldbank, en klokkenluider werd, alarmeert de wereld over de aanhoudende corruptie en leugens gepleegd door onze leiders, in een openhartig interview met Greg Hunter.

MENSEN WAKKER WORDEN, en doe je huiswerk zoals Karen het hier uitlegt.

Eerder gepubliceerd in december 2013