De oorlog tegen Cash:

Het geld op je spaarrekening wordt niet bewaard in de kluis van je bank, dat is beslist niet waar. Jouw spaargeld bestaat niet echt. Het zijn cijfers in een elektronisch rekeninggrootboek. Mensen gebruiken deze digitale valuta-eenheden wanneer ze een overschrijving doen, of een creditcard gebruiken.

war on cashHet concept dateert uit de Middeleeuwen, toen de Italiaanse bankiers beseften dat ze hun transacties zonder fysiek geld konden uitvoeren. Veiliger dan het risico te lopen van transport van gouden munten over land. In de middeleeuwen annoteerden de bankiers in hun grootboek alleen de debet en credit veranderingen. Ze hadden geen computers, maar het was wel hetzelfde concept – ze boekten transacties en saldi ‘bij’ of ‘af’ op de grootboekrekeningen, in plaats van fysiek goud te verzenden.

 

Het betekent dat het ‘geld’ op je spaarrekening niet echt van jou is. Je hebt eigenlijk geen spaargeld. Wat je wel hebt is een vordering op spaargeld bij je bank. Jouw rekening is slechts een vermelding in de kolom ‘aanspraken’ in hun digitaal grootboek. Wanneer je een storting doet, ontvang je voor je geld een ‘belofte’ van een bankier het geld weer aan je terug te betalen. Inmiddels zijn er talloze regels waardoor de kracht van die ‘belofte’ kan worden gebroken. Het is geen ‘vrij’ systeem. En elk rationeel denkend mens zou moeten overwegen om op zijn minst een noodfonds buiten dit systeem in eigen beheer te bewaren.

 

En dit is precies de reden achter de oorlog tegen cash-geld van de centrale planners. Om te laten zien hoe ver ze zijn gevorderd in deze richting gedurende de afgelopen jaren, hier enkele feiten:

 

 • Italië maakte contante transacties boven € 1000 illegaal;
 • Zwitserland heeft verbod voorgesteld op contante betalingen van meer dan 100.000 SF;
 • Rusland heeft contante transacties verboden voor meer dan $ 10.000;
 • Spanje heeft contante transacties boven € 2.500 verboden;
 • Mexico maakte contante betalingen van meer dan 200.000 peso’s (€11.354) illegaal;
 • Uruguay heeft contante transacties verboden van meer dan $ 5000; en
 • Frankrijk heeft contante transacties boven € 1000 illegaal gemaakt, een daling op de vorige limiet van € 3.000.

 

Ze willen de ‘hand-tot-hand’ valuta elimineren, zodat overheden alles kunnen registreren, controleren, en fiscaal belasten, voor alles en van iedereen.

 

SDR de wereldmunt:

global_currencyEind jaren 1960, zette het IMF haar idee van een wereldmunt op een hoger plateau toen zij besloten hun eigen digitale valuta te creëren voor het exclusieve gebruik door overheden en centrale banken. Ze noemden deze valuta ‘Speciale Trekking Rechten’ – Special Drawing Rights (SDR). Hoewel de IMF balans ​​bijna 300 miljard SDR bedraagt – ongeveer € 200 miljard, bestaat geen enkele SDR in fysieke vorm. Het IMF is een club van bankiers uit de hele wereld die het gehele internationale monetaire stelsel reguleren.

 

Dus, 100% van de SDR geldhoeveelheid is digitaal. Net zoals bij Bitcoin, bestaat deze munt in computer databases, waardoor het feitelijk het digitale equivalent is van het 500-jaar oude boekhoudsysteem.

 

Alle centrale banken beslissen zelf over de hoeveelheid valuta die ze uit lucht creëren, maar de SDR is in het bijzonder een nog grotere zwendel; de enige reden van het ontstaan van de SDR was dat het IMF niet genoeg echt kapitaal bezat. Zodat ze het probleem oplosten met de creatie van een nieuwe digitale valuta om op die manier zelf gemakkelijk geld uit de lucht te halen. Er is nog een andere zwendel aan de gang, de SDR wordt ‘gesteund’ door de US Dollar, de Euro, het Pond, en de Yen, maar al deze valuta’s doen mee aan de race naar de afgrond en zullen op NUL eindigen, wat de SDR in wezen een regelrechte flop maakt!

 

world reserve currenciesVoor de juistheid; tegenwoordig gebruikt de wereld zeven verschillende valuta’s die door centrale banken worden aangehouden als ‘reserve’. Bijgevoegde grafiek toont al deze valuta’s die in aanmerking komen voor de status van “reserve”, en de percentages waarin regeringen over de hele wereld deze aanhouden. De Amerikaanse dollar is veruit de dominante reservemunt. De meeste centrale banken houden reserves aan in geld anders dan hun eigen valuta, zij houden het grootste deel van het buitenlandse geld in dollars, maar liefst 62%. Gemiddeld bezitten zij ongeveer 23% in euro’s, en ongeveer 4% elk, in Japanse yen en het Britse pond. De Zwitserse Franc, is in feite ook een reserve valuta, maar landen houden een schamele $ 17 miljard in Francs aan, dat is zelfs niet genoeg voor 1% van het totaal.

 

Wie zijn de identificeerbare partijen in de onderhandelingen over een wereld regering? – De Fransen, Duitsers en andere Europese bondgenoten moedigen het IMF aan om het machtigste instrument van de Nieuwe Wereld Orde te worden, door de Chinezen uit te nodigen zich aan te sluiten aan de SDR tafel en daarmee de Amerikaanse dollar te vervangen met iets wat ze kunnen ‘controleren’. Het probleem hierbij is dat het IMF een gruwelijke ‘staat van dienst’ heeft van verkrachting, plundering en verarming van landen waarvan alleen big business profiteert. Niemand op aarde wil een IMF-wereld regering, behalve de RKM die eigenaars zijn en het IMF en dit volledig controleren.

 

Om het huidige monetaire systeem te redden, is het de bedoeling de Amerikaanse dollar als reservemunt te vervangen door de SDR munt van het IMF, hierdoor worden de gevaren alleen maar nog groter.

 

Nadat ook China zich heeft aangesloten bij de IMF club, om het probleem van de enorme wereldschuld ‘op te lossen’ is het zeer waarschijnlijk en mogelijk om zo de wereldschuld weg te inflateren tot waardeloze proporties door massale uitgifte van SDR valuta.

 

Precies hetzelfde wat ook gebeurde met de overgang van nationale valuta’s in de Europese eenheidsmunt de euro, zal ook deze keer weer plaatsvinden met de overgang naar de SDR wereldmunt; dat een enorme waarde vermindering van de oorspronkelijke euro valuta oplevert, een gigantische geldontwaarding dat alleen de rijke elite machthebbers dient, de Khazarians zullen de invoering van een nieuwe goudenstandaard niet toelaten, want dat betekent vermindering hun macht.

 

Erger nog, de burgers wordt niet toegestaan ​​de SDR valuta buiten het bankcircuit te houden, deze munt komt dus niet fysiek inloop! Wat het definitieve einde van alle cash-transacties betekent! Het is duidelijk dat de koopkracht krimpt, terwijl niemand weet wie de schuldige is. Het IMF wordt niet geleid door gekozen vertegenwoordigers, en de meerderheid van de bevolking weet niet eens wie een rol speelt bij het creëren van de inflatie. De Centrale Planners kunnen zelfs beweren dat ze het doen om de wereld te redden, zoals recentelijk gebeurde met het reddingsplan voor Griekenland.

 

Alternatieve niet gecontroleerde valuta’s:

Geld dat niet wordt gecontroleerd door de centrale bankiers en het IMF is ‘misschien’ Bitcoin. Dat zeker een optie is, ervan uitgaand dat niemand

Cryptocurrency coin on digital world map background

Cryptocurrency coin on digital world map

het controleert, het is een nieuw concept in een tijd waarin een nog betere optie bestaat, nl. de door goud gedekte Bitcoin. Gelijk aan goud, of zelfs beter want goud en zilver hebben allebei een ongelooflijke staat van verdiensten omdat anderen ze niet uit lucht kunnen maken. Voor het moment, is zelfs ook fysiek contant geld een goed alternatief, in ieder geval beter dan het te houden in een sterk gecentraliseerd banksysteem.

 

De centrale bankiers, en in het bijzonder de FED die de wereldreserve munt uitgeeft, hebben de drijfveer om de goudprijs laag te houden, omdat goud wordt gezien als hun concurrent. Dat de goudmarkt wordt gemanipuleerd is geen samenzweringstheorie meer, het is goed gedocumenteerd dat markten feitelijk worden gemanipuleerd in de richtingen die centrale bankiers zich wensen. Dit is een vaststaand FEIT en wordt bevestigd door verschillende centrale banken, en de veelvoud aan schuldbekentenissen van financiële instellingen die voor hen het vuile werk verrichtten!

 

Hierdoor staat de papiergoud ratio op bijna 300 dat is niets anders dan de weerspiegeling van hoe wanhopig de banken zijn om een rem op de prijs goud en zilver te houden. De papierverhouding ten opzichte van fysiek edelmetaal is een exceptionele veelvoud en gaat veruit boven de verhouding die de CFTC (Commodity Futures Trading Commission) en CME (Chicago Mercantile Exchange) toestaan in elk andere grondstoffenmarkt. Het vernietigt volledig het doel van de futures-markten. Goud futures werden eerst in 1974 ingevoerd; een jaar na de Amerikaanse devaluatie van de dollar ten opzichte van de yen waarvan Paul Volker de Fed-voorzitter 20 jaar later toegaf dat het grote fout van de FED was om de prijsstijging van goud te voorkomen als de dollar werd gedevalueerd. In 1973 kon de prijs van goud niet worden gemanipuleerd, omdat toen de goud futures niet bestonden.

 

De WAARHEID over de huidige zo bejubelde economische verbeteringen. Hier zijn vier ontnuchterende economische indicatoren die aantonen dat er geen economische groei is, en de recessie niet zal eindigen.

 

 1. Wereldwijd is de economie in dalende lijn:

De Baltic Dry Index (BDI) meet de prijs t.b.v. de scheepvaart voor het transportprijs van materialen zoals ijzer, kolen en granen. De index is voor 23 verschillende scheepvaartroutes en vier scheepsgrootten. Het is een van de meest nauwlettend gevolgde indicatoren v.w.b. de gezondheid van de wereldeconomie. Vorige week is voor de eerste keer in 20 jaar de BDI gesloten onder de 500, t.w. op 498. Het was de eerste keer dat de index in haar twintigjarige geschiedenis onder de 500 sloot. Sinds mei 2008, toen het een all-time hoog werd bereikt, is het vanaf dat punt 96% gevallen. Het daalde alleen al met 59% sinds jl. augustus.

 

Mærsk is ‘s werelds grootste rederij. Het transporteert ongeveer 15% van alle geproduceerde goederen die wereldwijd worden verzonden. Als Mærsk worstelt, betekent dat de wereldhandel zich vertraagt. Een omzet daling van 15% in het derde kwartaal werd gemeld. Dat was het vierde kwartaal op rij waarin de omzet daalde t.o.v. van het voorgaande jaar. CEO, Nils Smedegaard Andersen, zei dat hij personeel moest ontslaan, omdat de wereldwijde economie sneller vertraagt ​​dan mensen denken.

 

“Wij geloven dat de wereldwijde groei vertraagt ​​… De handel is momenteel aanzienlijk zwakker dan normaal volgens de groeiprognoses.”

 

Vorige maand, verlaagde het Internationaal Monetair Fonds haar wereldwijde BBP voorspelling van 3,3% naar 3,1%. De IMF verlaagde ook haar groeiprognose voor 2016 van 3,8% naar 3,6%. Volgens Andersen, zijn deze nieuwe prognoses nog te optimistisch.

 

De EU-economie zakte in elkaar, de export, de levensader van de Europese economie, stortte in. Manufacturing ging onderuit. Werkloosheid omhoog. De belastinginkomsten van de EU-landen omlaag die nodig zijn om goed te maken op hun schulden en nu ernstig worden bedreigd. – Nog erger: Duitsland, de economische macht van de EU, werd gebombardeerd met een hagelbui van verschrikkelijk nieuws. – Deutsche Bank – de grootste bank van Duitsland – rapporteerde Multi-miljard euro’s aan verliezen en ontsloegen duizenden werknemers, en sloten een tiental kantoren over de hele wereld. – Volkswagen, de grootste werkgever van Duitsland werd gevangen in een op zichzelf frauduleus emissie schandaal, dat kan leiden tot tientallen miljarden euro’s aan verliezen. Met als resultaat dat de machtige Duitse economie, de enige economie instaat de EU overeind te houden, wankelde en vervolgens afgleed. Verbazingwekkend voor lezers die dachten dat eerdere analyse hier gemaakt onjuist waren; dit alles gebeurde in een tijdsbestek van slechts een paar weken, te beginnen zoals toen gemeld in de eerste week van oktober.

 

Als meer dan 90% van de verkochte auto’s zijn gefinancierd, melden nu de grootste ‘subprime’ auto kredietverstrekkers dat de kredietkwaliteit van hun ‘portefeuilles’ snel afneemt. Zij zijn op weg naar een strop van ongeveer € 1 biljoen. Op hetzelfde moment, blijft de kredietverlening aan super-lage kwaliteit leningen aan “slechte subprime” leners groeien. Met andere woorden, net zoals werd gezien in het begin van de huizencrisis in 2007, blijven geldschieters geld lenen aan “klanten” van slechtere dan slechte kredietwaardigheid, zelfs terwijl meer en meer van hun bestaande leners al gestopt zijn met betalen.

 

 1. De komende derivaten en obligaties bust zal de grootste crash in de geschiedenis zijn:

Standard and Poor waarschuwde dat de grootste commodity trader in Azië, Noble zal worden gedegradeerd tot junk-status. Noble kan beter gezien worden als de Glencore of Trafigura in Azië, die grondstoffen derivaten houden en op koers liggen van implosie. De dreigende downgrade van Noble Group is slechts het begin van dat proces. Geruchten doen de ronde dat Deutsche Bank betrokken is bij deze derivaten, zodat het de moeite waard is hen ook te observeren. – Met koperprijzen bijna onder $ 2.00 / lb., zei Moody’s vorige maand dat een val onder de $ 2,20 / lb. voor koper dit de drempel was voor hun downgrade van de credit rating voor Glencore!

 

Mike Maloney wijt de markt volatiliteit van tegenwoordig aan de Federal Reserve. Hij zegt:

“We gaan naar de Bernanke bust. De 2008 financiële wereldcrisis was gecreëerd door Alan Greenspan. Ben Bernanke reageerde daarop. Deze keer zullen het aandelen, vastgoed en obligaties zijn. Dus, dit wordt een veel grotere zo niet de grootste crash in de geschiedenis. De zeepbel in de obligatiemarkt werd voortdurend verder opgeblazen in de afgelopen 35 jaar. Wanneer deze uitbreekt, zal dat verwoestend zijn. Een obligatie zeepbel betekent deflatie.”

 

Wat betekent dat voor goud en zilver? Maloney zegt:

“In de laatste grote deflatie, die goed is onderzocht, steeg goud in de Grote Depressie met 70% … Eigenaars van goud, hadden uiteindelijk twee en een half keer meer aan koopkracht … Goud was één van de weinige bezittingen die het goed deden gedurende de laatste grote deflatie.” Bekijk de video hier.

 

 

 1. Rentetarieven bedrog:

Wanneer in de toekomst in de geschiedenis wordt teruggekeken naar de huidige periode, dan is het duidelijk dat de grootste officiële fraude gepleegd door de Fed ‘het verhogen van de rente’ een loos dreigement is, de wereld zal dan begrijpen hoe en waarom dit werd gedaan, nl. om een rem op edelmetalen te houden.

 

Rente, moet door reële vraag naar kapitaal worden vastgesteld. De rente motiveert dan om te sparen, wat de economie stimuleert, en kapitaal creëert. De rentetarieven fungeren als een rem op roekeloze speculatie, en vereist dat ondernemers en grote bedrijven die nieuwe projecten overwegen deze ook de moeite waard zijn.

 

Wanneer de opoffering van zorgvuldig sparen geen kapitaal creëert, en wanneer ondernemers in wezen niets betalen om te gokken, worden slechte investeringen gedaan die de markten verstoren, wat alleen kan worden verholpen d.m.v. een crack-up boom.

 

Silver-SGT1 Smart Money is running to physical silverGoed beleid stimuleert economische activiteiten, maar lage rente behoeft niet per se bonafide economische groei of echte rijkdom te creëren. Door te knoeien met de belangrijkste prijs in het kapitalisme – t.w. de prijs van het kapitaal zelf, hebben Centrale bankiers bewust de doorstroming van informatie tussen consumenten en producenten, en tussen leners en spaarders, verstoord. Verandering in het prijssysteem verandert het gedrag, omdat de informatie over de prikkels die mensen ontvangen is veranderd. En dat werkt op de lange termijn zelden stimulerend. En vergeet niet, de centrale banken vertellen alleen wat mensen willen horen.

 

“Vergroting van de geldhoeveelheid is inflatie. Een hyperbolische toename van de geldhoeveelheid is per definitie “hyperinflatie”. De Federal Reserve heeft de Amerikaanse dollar al tot hyper proporties opgeblazen; het is reeds gebeurd. Niets kan dat nog voorkomen, het is reeds een voldongen feit.” – zegt Jeff Nielson,

 

Geloof niet in de leugens van Banksters, houd zelf fysiek goud en zilver. Mensen hebben gedurende vele duizenden jaren goud als geld gebruikt. Het heeft hun rijkdom beschermd gedurende elke denkbare vorm van financiële crisis. Goud zal weer hetzelfde doecollapse-of-the-dollarn als de volgende crisis uitbreekt. Dit is de reden waarom elke spaarder fysiek goud en ook zilver moet bezitten. Het is de eerste stap om je vermogen te beschermen.

 

 1. De Fed heeft de dollar al hyper-inflateerd.

Jeff Nielson bespreekt het absurde banen rapport en de kern van de harde waarheid over het Amerikaanse schuldplafond, de Dollar, en hyperinflatie: