Euro – ECB – EU op weg naar Vergetelheid

Aanvulling 23/4 2016 – Italië het begin van het EU-einde?

Europees financieel stelsel:

Wat gebeurt met het Europees financiële systeem is geschiedenis in de maak, het kan weleens een ​​van de belangrijkste nieuwsverhalen van de tweede helft van 2016 worden. De Euro kan veel sneller instorten dan velen verwachten. Door het stimuleren met negatieve rente t.b.v. kredietnemers, heeft de ECB de spaarders en pensioenfondsen weggevaagd, en contant geld laten onderduiken, wat de economie deed krimpen. Dit alles is de reden waarom de EU niet meer valt te repareren, en dat is ook de reden waarom de euro in grote problemen zit. De ontrafeling kan worden geactiveerd door ernstige problemen in Italië en Duitsland.

 

De grootste banken in de EU gaan gebukt onder toenemende problemen. Op één punt bereikte Credit Suisse een all-time EU-crisislaagterecord, en de Duitse bankgigant Deutsche Bank sloot vorige week op een all-time recorddieptepunt van 12,93. Mensen zijn getuige van een full-blown financiële ineenstorting.

 

Deutsche Bank wordt absoluut onderuitgehaald. Het is inmiddels duidelijk dat de grootste en belangrijkste bank in Duitsland op instorten staat, waarom zou anders de koers van het aandeel keer op keer blijvend omlaaggaan? Sinds het begin van 2016 is de waarde van de Deutsche Bank met de helft gedaald, en velen hebben erop gewezen dat het traject dat het volgt, zeer vergelijkbaar is met dat van Lehman Brothers in 2008.

 

Bailout of Bailin?

Duitsland zal niet in staat zijn om Deutsche Bank een bailout te verstrekken. Andere banken die ook een bailout vereisen is o.a. de Italiaanse kredietverstrekker Monte dei Paschi di Siena – de oudste bank van de wereld. De Europese Centrale Bank waarschuwde dat de Italiaanse bank gevaarlijk hoge niveaus aan slechte schulden houdt. De Italiaanse regering wil geld aan de banken verstrekken zonder dat beleggers het aandeel verliezen. Maar de EU heeft nu bailin-regels die het mandaat van de beleggers wegneemt en een deel of alles zullen verliezen. Alle nationale maatregelen worden aanzienlijk belemmerd door de niet-coöperatieve houding van de Brusselse dictatuur.

 

De Italiaanse bankencrisis is echt. Het laat zien hoe gevoelloos mensen zijn geworden v.w.b. grote aantallen. In een land met ongeveer 60 miljoen mensen, is er naar verluidt € 360 miljard aan oninbare vorderingen. Dit is meer dan 6.000 euro aan slechte schulden voor elke Italiaanse burger. Dat is belachelijk. – Maar wat nog absurder is, is het geschil tussen de EU en de Italiaanse regering. De EU wil dat de Italianen zich houden aan de EU-regels en de schuldhouders bij alle banken redden via bailin. De Italianen willen een regering bailout omdat er al teveel Italiaanse bankschuld in handen is van Italiaanse burgers waarvoor een bailin scenario een catastrofe zal zijn voor de overheid. De Italiaanse situatie is verre van over, maar het betekent wel, weer een andere voor de hand liggend verschijnsel van de diepte van de rot in het wereldwijde financiële systeem.

 

Hoe dan ook Italië heeft dringend behoefte aan een bailout voor Monte Paschi, maar de Duitsers verzetten tegen een dergelijke beweging. Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën, verklaarde in een persconferentie in Berlijn dat Italië van plan is vast te houden aan de bancaire-unie regels, zoals door zijn Italiaanse collega, Pier Carlo Padoan aan hem werd overgebracht. Maar Premier Renzi verklaarde dat;

 

 “De problemen van Italiaanse banken iz. hun slechte leningen zijn minuscuul in vergelijking met de problemen waarmee sommige Europese banken worden geconfronteerd m.b.t. hun derivaten.”

 

Hij herinnerde eraan dat de Duitsers en andere Europese banken, veel grotere problemen hebben dan Monte Paschi, een indirecte hint in de richting van Deutsche Bank.

 

“Als dit non-performing kredietprobleem de moeite waard is, dan is de kwestie van de ‘afgeleide’ ervan bij andere banken honderd keer meer de moeite waard. “Dit is de verhouding: 1-100,” verklaarde Renzi, volgens Reuters.

 

Renzi is correct, als derivaten worden opgenomen in de blootstelling van de bank kan dat meer dan 100 keer het eigen vermogen zijn. Neem bijvoorbeeld Deutsche Bank; de totale balanstotaal blootstelling is 25 keer het eigen vermogen. Met het toevoegen van hun derivaten blootstelling van € 68 biljoen, is hun leverage 100 keer het aandelenkapitaal incl. reserves. – Dit betekent dat alle deposanten die hopen hun geld terug te krijgen van de bank, zich ervan bewust moeten zijn dat een verlies van meer dan 1% van de activa van Deutsche Bank, de bank failliet verklaart. Er is uiteraard geen twijfel dat DB slechts 1% zal verliezen. Ze verliezen vrijwel gegarandeerd meer dan 10% en waarschijnlijk ten minste 50% van de totale activa, wat betekent dat als je een depositohouder bent, je geld niet terugziet. De meeste Europese banken verkeren in een vergelijkbare positie en zo ook veel Amerikaanse banken, waaronder JP Morgan, Bank of America en Citigroup. En geloof niet dat de Japanse, Chinese of de banken in opkomende markten in een betere vorm verkeren. Dit is duidelijk de oorzaak waarom de aandelenkoersen van de meeste grote banken met 75-95% zijn gedaald, sinds 2006.

 

De ECB-president, Mario Draghi is druk bezig het bankwezen uit te moorden, de pensioenstelsels van de EU te laten verhongeren, en de verzekeringsmaatschappijen failliet te laten gaan, zonder enig waarneembaar voordeel. De hamvraag; Op welk punt zal een centrale bankier zeggen: “We zijn te ver gegaan”?

  

Aanvulling 23/4 2016

Italië het begin van het EU-einde?

Als Italië toch een bailout onderneemt voor haar banken, dan is dat tegen de bankregels van de EU. En dat maakt de weg vrij voor andere landen binnen de EU hetzelfde te doen, en ondermijnen daarmee het gezag van de EU in Brussel.

 

Is het alternatief nog erger? Als geen stappen worden ondernomen om het falen van de Italiaanse banken tegen te gaan, zal zich een kwaadaardig gif verspreidden door het hele financiële systeem. Dat komt omdat er een besmettelijk verband bestaat tussen banken binnen de eurozone in landen zoals Italië, Portugal en Spanje die elk enorme hoeveelheden staatsschuld bezitten.

 

Standard & Poor’s meldt, dat de schuld in het EU-banksysteem wordt gewaardeerd op 118% van het totale kapitaal. In de U.S., is de gelijkwaardige blootstelling van binnenlandse banken aan staatsobligaties slechts 14% van het totale kapitaal.

 

De bottom line is, dat Italiaanse banken tot over de oren gevuld zijn met Italiaanse staatsschuld. Als Italiaanse banken imploderen, breekt paniek uit onder de beleggers die de Italiaanse staatsobligaties massaal zullen verkopen. Dat zal een epische ineenstorting van het Italiaans financiële systeem veroorzaken, welke de economie en de overheid zal raken. In principe, houdt Italië op financieel te bestaan.

 

Maar dat stopt de schade niet. Omdat een verlammende besmetting optreedt. Het domino-effect op andere Europese banken met blootstelling aan de Italiaanse schuld zal verlammend zijn.

 

Franse banken bezitten ongeveer €300 miljard aan Italiaanse schuld. Duitse banken hebben €100 miljard aan waarde van deze rommel. En de Spaanse banken hebben meer dan €70 miljard van dit waardeloze papier.

 

Wat gebeurt er met de banken zodra deze verliezen optreden? En wat gebeurt er met het bezit aan staatsschulden in de Franse, Duitse en Spaanse banken wanneer die beginnen te mislukken? De besmetting zal niet meer kunnen worden gestopt. En dat is wat het initiatief loze bestuur in Brussel zal opblazen.

 

Degenen die zich met goud en zilver hebben ingedekt staan er goed voor, ongeacht wat er in de EU financiële soep gaat broeien.

 

Wees ervan verzekerd wat er ook gebeurt in Italië in de komende weken, het voortbestaan van de EU zal voor altijd veranderen. De Europese Unie zal nooit meer hetzelfde zijn. Het valt niet te voorspellen wat er zal gebeuren. Maar reken in ieder geval op chaos.

 

Brexit:

De nagalm van Brexit blijft het Europees financiële systeem schudden. De besmetting van een ernstige bankencrisis kan zich gemakkelijk verspreiden over de hele wereld. Het hele banksysteem is geïntegreerd samen met de centrale banken.

 

Duitslands voornemen de Deutsche Bank niet te laten falen is aan het wegebben. Post-Brexit spanningen lopen hoog op onder de overblijvende leden, zoals tussen Duitsland en Italië. Of wordt misschien een andere geheime truc toegepast?

 

Als gevolg van de eerder harde houding van de Duitsers, is het waarschijnlijk dat een actie de Deutsche Bank een bailout te verschaffen op grote weerstand zal stuiten bij alle andere aangesloten landen. Indien DB toegestaan ​​wordt te mislukken, zal dit een crisis veroorzaken tien keer erger dan die waaraan Lehman Brothers ten onder ging.

 

De onvermijdelijke ineenstorting begint!

Italiaanse banken staan aan de rand van de afgrond van een landelijk bankroet. Deutsche Bank in Duitsland is opgehangen aan haar vingertoppen. Deze bank is een van de belangrijkste kandidaten onder te gaan, terwijl ten minste drie Italiaanse banken ook in de ineenstorting-modus verkeren, met het risico van de ondergang van de Italiaanse regering.

 

Als dat gebeurt breekt in Italië de revolutie uit. Als de banken moeten worden gered is de enige oplossing, nog meer gelddrukken dus nog meer Euro’s die in super-overdrive mode komen. Geen enkel lidstaat kan z’n eigen valuta drukken, waardoor de geldhoeveelheid voor alle Euro-leden toeneemt, omdat geen enkel lid zelfstandig haar eigen munt kan herwaarderen.

 

Euro-US-toastDoordat andere EU-naties onvrijwillig worden overgewaardeerd, wordt dit een onmogelijke situatie. En dat is de reden waarom de Euro niet kan overleven. Soevereine staten met hun eigen crisis, vereisen afzonderlijke maatregelen die zich onderscheiden van andere landen. Dus dat zal uiteindelijk het euro-systeem opbreken, en stuurt het kapitaal in de Amerikaanse dollar, die binnenkort ook toast zal zijn, maar om andere redenen. Alleen de slimme lieden kopen goud en zilver. Tegen de tijd dat deze puinhoop zichtbaar wordt, kan alleen een grote monetaire hervorming de wereldeconomie redden, de kans is groot dat dit eerder dan later zal gebeuren.

 

Pensioenfondsen worden in beslag genomen:

Als failliete overheden wanhopig worden, nemen ze de Multi-miljarden euro’s in beslag van de belastingvrij opgebouwde pensioenfondsen. Nu de wereld danst op de rand van massale instorting, wordt de reeds lege schatkist van de overheid verder gedecimeerd, omdat de economie over de hele linie krimpt en belastinginkomsten dalen. Op dat moment, in plaats van de uitgaven te verminderen, mensen te ontslaan, en departementen te sluiten, zoals elk gewone onderneming zou doen, zullen politici de pensioenfondsen nationaliseren voor het “goed van de natie”.

 

Wetten zijn reeds aangenomen, waardoor overheden bankrekeningen van burgers kunnen bevriezen en in beslag nemen in het geval van een bankencrisis. Genaamd “bailin.” Dit keer als de onvermijdelijke crash komt, zal het geld van de belastingbetaler niet worden gebruikt voor het redden van banken. Volkspensioenfondsen en deposito’s zullen worden gebruikt. Zoals het geval was in Cyprus waar deze wet voor de eerste keer werd gebruikt. Bankspaarders ontdekten, dat tot 60% van hun fondsen waren verwijderd.

 

Monetair systeem:

Het monetaire systeem is geen eigendom van het volk zoals het behoord te zijn. Het is het geldsysteem gemaakt door, voor en t.b.v. de financiële insiders. Het geldsysteem is eigendom van de RKM cabal-etablissement!

 

Sommige mensen zullen bezwaar maken en vragen: “Is het geldsysteem dan niet opgezet door onze gekozen elitebankersvertegenwoordigers, die verondersteld worden ons allen te dienen?” – Néén ‘s werelds geldsysteem is grotendeels onder de controle van een organisatie genaamd de Fed. En de Fed werd opgericht in een geheime bijeenkomst van plutocraten en bankiers in de begin jaren 1900. Het is niet in handen van de mensen, noch van hun regering. Het is eigendom van particuliere banken. En het wordt bestuurd door een kleine groep van niet-gekozen insiders – vooral bankiers en hun economen.

 

Centrale banken hebben nog nooit accountantscontroles gehad. En geen enkel lid van het Congres of het Parlement weet echt wat er aan de hand is. Bijna de hele wereld – aandelen, obligaties, vastgoed, schilderijen, antiquiteiten, maar ook ondernemingen, winkeliers, bedrijven, investeerders, bonused-up executives, notoire speculanten, PhD. economen en politici – bijna iedereen met rijkdom en macht is afhankelijk van het goedkope geld van de insiders.

 

Het herhaaldelijk praten over helikopter geld moet waarnemers alles vertellen wat ze moeten weten over hoe wanhopig de elites inmiddels zijn. Helikopter geld is niets anders dan QE op steroïden als de centrale banken rechtstreeks de tekorten van regeringen financieren in een poging de verslechtering tegen te gaan veroorzaakt door deflatoire druk. Dit verzekert vrijwel zeker hyperinflatie in de nabije toekomst. Beleggers en spaarders kunnen niet genoeg fysiek goud en zilver inslaan.

 

Mensen op hoge plaatsen bereiden zich voor op de ondergang van de US-dollar en het monetaire stelsel. De dollar en de wereldeconomie zijn toast! Leveringen zijn net op tijd, in het geval van een ineenstorting, reken op lege schappen in de supermarkten. – Fiat Money doet precies waarvoor het was ontworpen om te doen, mislukken: verklaart Rob Kirby. https://www.youtube.com/watch?v=3BRUMGh1yiE

 

Zilver is de Achillespees van de centrale bankiers:

Goud en zilver expert Rob Kirby zegt dat het zilver het metaal is waarvoor centrale banken de meeste angst hebben. Hij zegt:

Zilver is Achillespees van de centrale bankiers… Waarom? Omdat ze geen zilver bezitten. Ze hebben geen fysieke voorraad van zilver om de markt mee te voeden om de prijs omlaag te brengen. Dus, onlangs, met de stijging van de zilverprijs, om deze te temmen was hun enige aanval op de goudprijs gericht. Met het idee als ze erin slaagden de prijs van goud naar beneden te manipuleren, dat de zilverprijs in sympathie met de aanval op goud ook zou gaan dalen.”

 

De oplossing is de Goud Standard:

De oplossing is, effectief het huidige monetaire systeem afschaffen, en de Goud Standard invoeren. Vaak aangeduid als, Herwaardering (RV) en Global Currency Reset (GCR). De Oosterse landen controleren het grootste deel van de industriële capaciteit, en daarom kunnen zij voor de betaling van producten en diensten betaling in goud eisen. Zij zullen de US-dollar als betalingsmiddel weigeren.

 

Het daaruit voortvloeiend effect zal zijn dat in het mondiale banksysteem goudactiva worden opgebouwd. De daarvoor te gebruiken ‘Gold Trade Notes’ zullen zich ophopen, om na verloop van tijd te worden omgezet in goud en als bankreserve te worden benut. Uiteindelijk zullen goud gedekte valuta’s ontstaan, als resultaat van het goud gedekte valuta-systeem.

 

Goud zet de westerse elite buitenspel:

Goud zet de westerse elite buitenspel. De Goud Standard zal de Westerse bankierselite onderuithalen. En hun vrije toegang naar gemakkelijk geld tegen nul procent rente t.b.v. de elites afsluiten om de grote banken TBTF overeind te houden, en daarmede de overheidstekorten te dekken, of de schuldenberg te maskeren. In het kort, dat zal de huidige machtsstructuur op z’n kop zetten, waardoor een echte oplossing wordt bereikt, echter niet zonder een behoorlijke ontwrichting.

 

De landen, die een gigantisch handelstekort hebben, zullen lijden onder de schokgolven als ze worden gedwongen nationale initiatieven te starten om meer te produceren voor de export, en om zodoende hun tekorten te verminderen. Zij zullen buitenlandse investeringen en nieuwe productieve investeringen aanmoedigen. Het effect van de tekorten op de handelsbalans zal op grote schaal de verkoop worden van nationale eigendommen, en de dwang zijn voor snelle verandering en aanpassing.

 

Het mondiale economisch systeem moet worden vernieuwd, met een kolossale hoeveelheid bouwprojecten, investeringen in infrastructuur en bedrijfsactiviteiten, als herstel van onevenwichtigheden. Dit zal de mensen weer aan het werk zetten, maar wat nog belangrijker is, het is een positief constructieve manier met een positieve druk naar omlaag. Feitelijk; de Herkapitalisatie van het mondiale financiële systeem.

 

Dit initiatief zal zeker goud en zilver hierbij betrekken als het primaire reserve actief. Dit gebeuren zal samenvallen met een enorme stijging van de goud- en zilverprijzen. Het hele mondiale systeem zal tot leven komen zodra goud en zilver zijn geïnstalleerd. Fake geld zal worden verdrongen door goud en zilver, die beiden vitale rollen zullen vervullen.

 

Zilveren Roebel munt:

Rusland werkt aan de creatie van een zilveren Roebel munt, dit is een belangrijk precedent, omdat het buiten het centrale banksysteem wordt gedaan, zoals ook president Kennedy in 1963 van plan was te doen met de zilveren dollar, dat het belangrijkste motief was om hem te vermoorden in Dallas in november 1963.

 

De Zilveren Roebel munt zal een noodzakelijke verandering markeren, omdat de Zilveren Roebel munt zal worden uitgegeven door het ministerie van Financiën van de Russische Federatie, hetgeen betekent dat Rusland het soevereine recht om geld te creëren bevestigt – een recht dat de RK-maffia zich toe-eigende t.b.v. bijna alle centrale banken in de wereld die ze bezitten – terwijl de monetaire waarde van de Russische Roebel is opgeslagen in de waarde van het zilvergehalte.

 

Een stijgende zilverprijs wordt vertaald in een stijgende monetaire koopkracht voor de Silver Roebel, waardoor het ideaal is als een instrument voor het kleinste spaarbedrag, opdat zelfs de armste Russische spaarders met een bescheiden beurs hieraan kunnen deelnemen; de stijgende monetaire waarde van de Zilver Roebel beschermt de spaarders tegen inflatie, terwijl ze op elk moment liquide blijven.

 

Referenda, Opstand, Revolutie:

De meeste mensen gedragen zich, zoals Mark Twain (1835 – 1910) het typerend formuleerde:

 

“Het is gemakkelijker mensen voor de gek te houden dan hen te overtuigen dat ze voor de gek zijn gehouden.”

 

De opstand tegen de elites is niet beperkt tot één land in het bijzonder. De opinie over de Elite in het Verenigd Koninkrijk, bij de meeste van de Labour en Tory partijleiders, is dat ze een groot voorstander waren Groot-Brittannië in de Europese Unie te houden. De kiezers zeiden naar de hel ermee.

 

foolsNederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden hebben de opkomst beleefd van nationalistische, protectionistische, anti-immigratie, EU-sceptici politieke partijen die de elites als AFSCHRIKWEKKEND zien. In Frankrijk, is Marine Le Pen’s Front National nu de grootste politieke partij. Partijen vergelijkbaar met het Front National hebben in Polen en Hongarije ook overwinning gescoord.

 

Elites noemen deze partijen “rechtse franje ‘, maar al deze partijen van zowel rechts of links, zijn overduidelijk in hun kritiek over het elite establishment, en zijn tegen hun dictatoriale wetten, regels en manipulaties. De elite politieke structuur is zich aan het ontrafelen. Ook in de Verenigde Staten, is de opstand tegen de elites niet afkomstig van slechts één politieke richting.

 

De in mei jl. gehouden presidentsverkiezingen in Oostenrijk, welke de ‘rechtse nationalistische’ kandidaat, Norbert Hofer, met een minuscuul verschil versloeg(?) door een andere buitenstaander, de ‘groene groepering’ kandidaat Alexander Von der Bellen. Deze verkiezing was zo zonder duidelijkheid dat het Grondwettelijk Hof van Oostenrijk een re-run heeft opgedragen.

 

Canada’s minister-president is de rijke zoon, voormalig vervangend leraar, parttime acteur, Justin Trudeau. Hij heeft een elite vader, Pierre Trudeau, maar Justin heeft geen van de andere geijkte elite kwalificaties voor hoge politieke functies.

 

Zelfs in de doorgaans bezadigde politiek van Australië heeft een shake-up ondergaan. Australië heeft in de afgelopen zes jaar vijf premiers gehad. De Aussies weten zeker hoe ze die klootzakken eruit moeten gooien!

 

Waarom zijn over de hele wereld gewone burgers zo boos op de elites?

 

Omdat wereldwijd de elites opzettelijk met vrijwel van alles fout zijn geweest.

 

Centrale banken – eigendom van de elite – hebben met hun onverantwoordelijke maatregelen over de hele wereld w.b.t. de toekomst van het papiergeld en het welzijn van de mensheid een onvermijdelijke ramp gecreëerd.

 

Ze zullen alle beschikbare maatregelen toepassen voordat ze uiteindelijk opgeven. Dit omvat niet alleen gelddrukken en meer negatieve rentetarieven, maar ook kwijtschelding van schulden, devaluaties, moratoria, diefstal van de pensioenfondsen en bankdeposito’s en nog vele andere trucs meer, die de meeste gewone burgers zullen verarmen. Noch overheden, noch de centrale banken zullen enige spijt hebben dat ze de rijkdom van hun volk volledig vernietigen, omdat dit hun opzet is, teneinde het mensdom gemakkelijker in de Nieuwe Wereldorder in te lijven.

 

Iedereen is gewaarschuwd, wakker worden mensen het uur der waarheid is aangebroken!!!

 

Helaas zullen deze afschuwelijke consequenties voor een zeer lange tijd voelbaar zijn, de wereld is nu dichtbij het begin van een ramp die een grotere impact zal hebben op de mensheid, dan welke oorlog, ziekte of depressie ooit ervaren. – Fysiek goud en zilver is het beste geld om te bezitten in plaats van de waardeloze papierenmunt.

 

Wereld Collaps Uitgelegd in 3 minuten