Goud, het stabielste lange termijn geld:

 

Goud is als een kameleon:

Goud is een kameleon; het verkleurt in reactie op de omgeving waarin het zich bevindt. Binnenkort zal goud een belangrijke verandering ondergaan. Op sommige momenten, gedraagt ​​ goud zich als een commodity, het volgt het wel en wee van commodity-indices. Op andere momenten, wordt goud gezien als een veilige investeringshaven, als het concurreert met aandelen en obligaties voor de aandacht van beleggers. En nu, neemt goud zijn rol in als de meest stabiele lange termijn geldsoort van de wereld, dat ooit heeft bestaan.

 

Als een strategisch geopolitieke zet, dumpen grote mondiale investeerders hun staatsobligaties om met de opbrengsten ervan goud te verwerven. Dat betekent dat deze trend zich zal voortzetten tot de doelstellingen van de As van het Goud zijn bereikt. Deze doelstellingen omvatten de omverwerping van de Amerikaanse dollar als de wereldwijde benchmark reservemunt. Wanneer dat gebeurt, zal het vertrouwen in de dollar instorten en de dollarprijs van goud de pan uitrijzen.

 

Voor het eerst hebben 1,7 miljard mensen een goudstandaardinvestering ter beschikking:

Dit zal een “Gold Shock” opleveren, de grootste ooit gezien. – Als gevolg van een slimme maas in de wet, heeft de World Gold Council, een islamitisch-compliant goudinvestering ontworpen. Wat betekent, dat in tegenstelling tot de meeste goud ETF’s of futures, deze fondsen nu wel ondersteund worden met echt fysiek edelmetaal. En dat is waarom het nog spannender wordt voor goudbeleggers die besluiten nu actie te ondernemen. Bedenk; de Islamitische Goudzucht is een belangrijke nieuwe ommekeer in de fysieke goudmarkt.

 

Houd in gedachten; dat de meeste goudinvesteringen worden ondersteund door niets. De ETF’s en goud futures, die worden verhandeld op de London en Comex beurzen, worden niet ondersteund, het zijn papierencontracten, niet meer waard dan het papier waarop ze gedrukt zijn. Dat resulteert dat er meer dan 250 vorderingen zijn op elk grammetje goud dat fysiek beschikbaar is. In feite, is dat de reden waarom de islamitische wet verbiedt in de goudhandel te participeren: omdat feitelijk de meeste ‘goud’ investeringen worden ondersteund door niets!

 

De overvloed aan papierencontracten vertegenwoordigt niet de schaarste van fysieke edelmetalen; maar dat gaat snel veranderen. Met de oprichting van deze nieuwe door goud gedekte beleggingsvehikels t.b.v. de islamitische wereld, zullen miljoenen meer beleggers gaan genieten van de ongekende kans om goud gedekte fondsen te kopen en te verhandelen, t.w. blijvend gedekt door aanwezig fysiek edelmetaal.

Mammoet vraag naar goud:

Er komt slechts een beperkt aantal van deze goud gedekte instrumenten beschikbaar, beperking wordt veroorzaakt door de aanwezig fysieke hoeveelheid metaal. Verwacht wordt dat een enorme golf van nieuwe handelaren en kopers in de door goud gedekte investeringsmarkt stappen, iets dat nog nooit eerder in deze aantallen is gebeurd. De effecten van deze nieuwe wettelijke veranderingen zijn bijna onmogelijk te voorspellen. Wie weet hoe hoog goud kan gaan als gevolg van de symmetrie tussen vraag en aanbod? Waarschijnlijk kan $ 5000 het omslagpunt worden naar ondenkbaar hogere niveaus, zoals $ 7.000 of zelfs 10.000 $/ounce. Door de aankomende aanpassing t.b.v. in de islamitische wet, kan plotseling een fortuin worden gemaakt in de goudmarkt.

 

China zoekt controle over goudprijzen:

China zal de controle over de prijsstelling van goud overnemen, sinds China vorig jaar de Shanghai Gold Exchange opende. Dit was een historische stap die de Chinezen de mogelijkheid biedt de mondiale goudmarkt te domineren. Tot nu toe hebben slechts enkelen inzicht in de dramatische gevolgen van deze ontwikkeling.

 

De Shanghai Gold Exchange heeft meer dan 10 miljoen klanten, en dat is nog maar het begin. Als China blijft proberen om zijn economische, politieke en sociale kwesties te bestrijden, zal in de nabije toekomst de Shanghai Gold Exchange een explosieve groei doormaken, zowel v.w.b. het aantal klanten als de vraag naar goud.

 

Over de hele wereld, is er sprake van een tekort aan goudexploratie, met zeer weinig belangrijke ontdekkingen. Gewoon op basis van het ontbreken van nieuwe mijnen in aanbouw, en de afwezigheid van nieuwe goudexploraties, en bestaande uitbreidingen; kan geen aanzienlijke groei in goudproductie worden verwacht in de komende drie tot vijf jaar. Een tekort aan goud om te voldoen aan de vraag in China, zal spoedig van invloed zijn voor beleggers in de rest van de wereld. Daarom bereid nu jezelf voor, door je te positioneren om te profiteren van de toenemende vraag naar goud.

 

De Chinezen hebben stilletjes goud in een hectisch tempo opgekocht. Sommigen schatten tot 20 ton per maand. Een rapport toont aan dat China zelfs tot maar liefst 30.000 ton goud in haar bezit heeft. Als deze schattingen juist zijn, of zelfs in de buurt ervan liggen, zijn de goudreserves van China bijna het dubbele van dat van alle andere belangrijke landen gecombineerd!

 

De Chinezen willen de prijs van het goud controleren en deze baseren op de werkelijke fysiek goudprijs op basis van. vraag en aanbod op de markt, en dit zal een echte game-changer worden. De laatste veertig jaar is de goudprijs gebaseerd op contractuitwisselingen van papiergoud, welke gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden om de goud- en zilverprijs naar omlaag te drukken, met o.a. het doel de valse sterkte van de Amerikaanse dollar currency in stand te houden. De Chinezen gaan dit nu veranderen, door de prijs van edelmetalen te baseren op de vraag en de beschikbaarheid ervan.

 

Convergentie van sterke krachten:

De convergentie van deze twee machtige krachten is zo perfect, dat zelfs sommige de vraag hebben gesteld of dit allemaal gewoon toeval is? In feite hebben de Chinese stilletjes Yuan “clearingbanken” in het Midden-Oosten geopend. Deze banken bevorderen het toenemende gebruik van Chinees geld in grote financiële en handelstransacties. Onlangs is een nieuwe Yuan bank in Dubai geopend, dat het financiële centrum van het Midden-Oosten gaat worden.

 

Dankzij deze clearingbanken, kunnen moslims op de Yuan gedomineerde Shanghai Gold Exchange handelen. Dat maakt van Azië de wereld gold center.  Dar een directe uitnodiging is aan miljarden mensen van Dubai tot Tokyo in fysiek goud gedekte transacties te participeren.

 

Aanbodzijde van goud:

Tot nu toe is de vraagzijde van het goudverhaal belicht. Er bestaat ook nog een andere factor, namelijk de beschikbaarheid of levering van goud. Met de vraag; zal er genoeg goud zijn om aan de nieuwe vraag te kunnen voldoen?

Experts zeggen: piek goud werd reeds een paar jaar geleden bereikt, waarna de productie van goud snel afnam, terwijl de vraag groot bleef, zo niet stijgende was, deze goudtrend is buiten de mijnbouwsector nauwelijks bekend. Vorig jaar, waarschuwde Goldman Sachs dat nog slechts 20 jaar aan bekende mijnbare goudreserves aanwezig zouden zijn. Dat is het gevolg van het feit dat de kosten van de mijnbouwexploratie 10-voudig zijn gestegen, zelfs als er nieuwe ontdekkingen zouden worden gedaan, wordt het steeds minder. Dit betekent een krimpend nieuw aanbod van goud, terwijl de vraag stijgt. Door de ongekende en plotselinge sterke stijging van de vraag van 1,7 miljard moslims wereldwijd, zal wiskundig gesproken de prijs gaan stijgen, zo niet vrij snel torenhoog worden.

 

De nieuwe Shanghai Gold Exchange kan fysiek goud terugbrengen naar de goudmarkten op basis van prijssetting d.m.v. vraag en aanbod, en wel door het creëren van een grote vraag met een tekort in het aanbod. In combinatie met de te verwachte snelle devaluatie van de dollar, werkloosheid in Europa, en aandelenmarkten zonder stoom, zijn de geplande voorbereidingen voor de beurscrash.

 

Samenvatting:

Deze situatie zendt onafhankelijk van de onderliggende componenten, edelmetalen t.w. in het bijzonder goud en zilver in de aanloopfase van een nieuwe bull markt. Verwacht wordt dat rond 31 maart a.s. de sluizen voor de vraag naar goud opengaan. Dit voorval zal onvermijdelijk goud in een ongelooflijk snelle vaart omhoogstuwen naar over $ 5000/ounce. Als de media van dit nieuws lucht krijgt, begint het reeds vóór 31 maart, en dan zal de goudmanie in overdrive losbarsten. De Goud kooprazernij kan dan eerder beginnen, in afwachting van de komst van de verandering van de islamitische goud wet die op 31 maart a.s. in werking treedt. Het is dus nu tijd voor actie.

 

Maak Geld weer echt:

Er ontwikkelt zich een gras-roots-campagne om geld weer echt te maken, dat de noodzakelijke eerste stap is op de weg naar Amerika weer groot te maken. Dus als president Trump zijn derde week in functie als president begint, wordt iedereen aangemoedigd op deze site de petitie om geld weer echt te maken te ondertekenen. Het vraagt ​​president Trump om een ​​executive order te ondertekenen die het mogelijk maakt goud en zilver opnieuw officieel als betaalmiddel te gebruiken, door de verwijdering van alle belemmeringen hiertegen. Door dat te doen verkrijgen Amerikanen het recht hun valuta te kiezen. Belangrijker nog, het maakt dat mogelijk voor iedereen, die weer echt gezond geld willen gebruiken voor hun dagelijkse transacties.

James Turk vertelt de details hierover.

 

Als Trump een Goud Audit eist, explodeert de goudprij, zegt Rob Kirby: