Mensen dienen zich zorgen te maken over

het geld in hun portemonnee:

 

Krediet schuldgeld:

In 1971 kwam de wereld in een credit-expansie trend terecht, nadat de Amerikaanse Fed, de particuliere centrale bank, bevrijd werd van de verplichting dollars voor goud te wisselen. Dat werd de oorzaak van de lange-termijn kredietexpansie, om voldoende dollars aan de rest van de wereld te leveren, in ruil voor producten, goederen, en diensten vanuit het buitenland. Het dwong de VS ook een ​​permanent tekort op de handelsbalans te accepteren met de rest van de wereld, teneinde een ​​permanente stroom van dollars naar de rest van de wereld te onderhouden, vereist om voldoende monetaire reserves te creëren voor alle andere centrale banken.

 

Om dollars te verkrijgen, moet de rest van de wereld producten, goederen, en diensten aan Amerikaanse klanten verkopen tegen een lagere prijs dan door Amerikaanse leveranciers wordt verlangd. Het spreekt voor zich dat er geen ander middel bestaat aan dollars te komen dan door het exporteren van goederen en diensten naar het grondgebied van de VS, en wel m.b.v. prijsbederf aan Amerikaanse concurrenten.

 

Handelstekorten:

Dit veroorzaakt handelstekorten die niet zouden zijn ontstaan bij gebruik van gezond – door goud gedekt – geld. Dat een fundamenteel en uiterst belangrijk punt is dat helaas de meesten niet begrijpen, op zijn minst ontbreekt bij Donald Trump en team, want dit is de elementaire oorzaak van handelstekorten. De enige oplossing deze handels te korten te verhelpen, is het gebruik van gezond geld, teneinde de Amerikaanse handelsonbalans op te heffen. Het cruciale punt voor de oplossing van handelsonevenwichtigheden is niets anders dan; wat wordt ingevoerd ook betaald is. Omdat, kredietgeld uit dunne lucht wordt gemaakt, en wanneer besteedt, het automatisch handelsonevenwichtigheden creëert. Dus, handelsonevenwichtigheden worden niet veroorzaakt door valuta-manipulaties, of product subsidies en dergelijken, zoals velen denken. Het is puur het gevolg van het gebruik van ondeugdelijk geld.

Als gevolg hiervan, reageert de rest van de wereld op de inkomende stroom van dollars bij de centrale banken, met overeenkomstige uitbreiding van kredietverlening, dat dan een op krediet gebaseerde welvaart bevordert.

 

Kredietkrimp:

Echter, in de afgelopen twee en een half jaar is een daling in de monetaire reserves opgetreden van ongeveer 42 miljard dollar per maand. In dit tempo, zullen tegen het einde van dit jaar de internationale reserves zijn afgenomen met nog eens 500 miljard dollar, tot $ 10,31 biljoen, 14,31% omlaag van de piek in 2014. Dit is een proces dat zich zeker zal versnellen door het voornemen van Trump het handelstekort van de VS te verminderen, of te elimineren, dat als gevolg de internationale reserves bij de centrale banken in de rest van de wereld verder verlaagd.

 

De daling van het totaal aan internationale reserves is een duidelijk teken van wereldwijd kredietcontractie. Het economisch gevolg van een wereld gebouwd op de vooronderstelling van steeds groeiend krediet zal tot gevolg hebben de wanhopige liquidatie van investeringen zowel door bedrijven als particulieren, in de rest van de wereld, om de eerder gemaakte in dollar luidende schulden af te betalen. Deze vereffening zal een enorm gevecht worden tegen de afnemende stroom van dollars waardoor een toenemende schaarste aan dollars ontstaat.

 

Ludwig von Mises wees hierop; zodra een centrale bank zich overgeeft aan de uitbreiding van krediet d.m.v. het verlagen van de rente op leningen, het krediet niet verder kan uitbreiden d.m.v. verdere verlagingen van de rente die zij heeft toegepast. Als de centrale bank besluit de markt zelf de rente te laten bepalen, dan zal de voorgaande expansie worden omgezet in een totale liquidatie, om de eerder gedane malinvestments te liquideren. Als de centrale bank niet toestaat dat de markt de rente bepaalt, en doorgaat met de uitbreiding van krediet totdat de crack-up boom plaats vindt, is een enorme schuld liquidatie het gevolg.

 

Deze inkrimping van krediet over de hele wereld zal zich uiten in de vorm van faillissementen op alle niveaus, vernietiging van financiële activa, instortende prijzen, massale werkloosheid, links en rechts valutadevaluaties, en natuurlijk, wereldwijd politieke instabiliteit, en chaos.

 

Aan de andere kant van deze medaille; staan rijkdom verslindende overheden. Hoe groter de overheid, hoe meer bedreven in het wegnemen van kapitaal en het onjuiste gebruik ervan, dat de economie in een onherstelbare stagflationary spiraal stuurt.

 

Vergaande macht over deelnemers:

Nog belangrijker dan de status van de dollar als ‘s werelds reservevaluta, is het overwicht van Amerikaanse bedrijven in de internationale financiële wereld, dat de Amerikaanse overheid met een enorm vergaande macht biedt over alle deelnemers aan het formeel non-cash financiële systeem. Ze kunnen iedereen aan de Amerikaanse wet laten gehoorzamen, in plaats van aan lokale of internationale regels.

 

Elk internationaal opererende bank kan worden gechanteerd door de Amerikaanse overheid in het opvolgen van hun bevelen, omdat ze anders hun vergunning intrekken om zaken te doen in de VS of in dollars, dat in feite neerkomt op het sluiten van de onderneming. Zoals o.a. gebeurde bij Deutsche Bank, die gedurende maanden moest onderhandelen met de Amerikaanse schatkist, over het betalen van een ​​boete van 14 miljard dollar en zeer waarschijnlijk failliet zou gaan, of weg te komen met 7 miljard en te overleven.

 

Met de macht om de grootste banken, of zelfs grote landen failliet te laten gaan, hebben ze praktisch ook de macht over andere overheden. Deze macht door middel van hun dominantie over het financiële stelsel en bijbehorende affaires, bestaat reeds. Hoe minder contant geld in gebruik is, hoe uitgebreider en veiliger hun macht is, omdat het gebruik van contant geld een belangrijke uitweg is voor het ontwijken van deze macht.

 

Goud het reddende geld:

5000 jaar geleden werd goud geïntroduceerd als de nieuwe vorm van geld. Het is geld dat mensen kunnen vertrouwen. Het is geen belofte van iemand. Geen bedreiging voor anderen. Het wordt niet verrekend met de winst van volgend jaar, of vestigt de verwachting dat ze je te hulp zullen komen als je wordt aangevallen door een derde partij.

 

Dit nieuwe “goudgeld” was iets anders. Het was iets waarop mensen konden rekenen. Dat het gemakkelijk maakte om een ​​transactie direct af te wikkelen. Geen noodzaak om te onthouden aan wie of wat schuldig is. Geen noodzaak om dezelfde taal te spreken of dezelfde religie na te leven. Dit nieuwe “goudgeld” was iets waard op zichzelf.

 

Goud hielp samenwerking triomferen over brute kracht. Met goud in de hand, kon men onderhandelen over goederen en diensten, in plaats van af te persen. Geen noodzaak een tarweveld met geweld in beslag te nemen om zichzelf te voeden. In plaats daarvan konden ze het koren kopen.

 

Force werkt niet in menselijke aangelegenheden, omdat het de mensen niet brengt wat ze echt willen. Force levert nooit een “win-win” handel. Evenmin werkt force in de economie. Als centrale banken de geldende rente naar beneden drukken, dwingen ze kopers en verkopers naar iets dat ze anders niet zouden doen. Het is de uitoefening van brute kracht op de markten. Net zoals gecentraliseerde economische planning, wat ook niet werkt.

 

Waarde wordt bepaald door wat mensen echt willen wanneer ze vrij zijn om te kiezen, het zal de wereld niet armer maken. Waarom doen overheden dingen die de wereld benadeelt? – Omdat ze het slachtoffer zijn van het sluipende zombieism. Bureaucraten dwingen de rente naar omlaag om overal zombies te ondersteunen. Lage rente maakt ook meer geld beschikbaar voor overheden om hun zombie vrienden te helpen.

 

Volatiele Bitcoin:

Bitcoin is een elektronische munt, niet veel verschillend van papiergeld. Bitcoin, zoals papiergeld, heeft nul intrinsieke waarde. Ook zijn er een groot aantal risico’s. Als voorbeeld, kunnen Bitcoins spoorloos verdwijnen, als er iets gebeurt op het internet. Zoals een tijdelijke afsluiting, of cyberaanvallen, dan zullen beleggers een toegangsprobleem ondervinden naar hun Bitcoins. Het grootste probleem is regelgeving door overheden. Als Bitcoin evenals andere cyber valuta’s te succesvol worden, zullen regeringen beginnen de markt te reguleren, zodat het gewoon als een andere papierenmunt is. Bitcoin heeft niets te maken met het opslaan rijkdom. Er is geen betere vorm van vermogensbehoud dan edelmetalen.

 

 

De prijs van Bitcoin schoot onlangs door het dak. Maar velen hadden geen idee hoe vluchtig deze digitale munt zou kunnen zijn. De prijs van Bitcoin daalde met meer dan 20%, nadat de People’ s Bank of China (PBOC) de crash veroorzaakte, nadat ze beleggers vertelden op hun hoede te zijn met digitale valuta’s. Het ontstak nog eens een 13% duik.

 

Reuters meldde:

De prijs van digitale valuta Bitcoin gleed rond de $ 50 op woensdag nadat de Chinese centrale bank zei een onderzoek te hebben gelanceerd op bitcoin beurzen in Beijing en Shanghai om marktrisico’s af te weren. Het onderzoek naar de Bitcoin beurzen, waaronder BTCC, Huobi en OKCoin, was om te zoeken naar mogelijke marktmanipulaties, het witwassen van geld, ongeautoriseerde financiering en andere kwesties, volgens de verklaring gepubliceerd op de Website van de People ‘s Bank of China.

 

In de periode van een week verloor Bitcoin meer dan een kwart van haar waarde. Dat is een duizelingwekkende daling. Vergeet niet, dat Bitcoin beschouwd wordt een munt te zijn. Maar valuta’s mogen nooit zo volatiel zijn.

 

Dit vertelt, dat Bitcoin nog geen geld is. Het is nog steeds een speculatief middel. Als je weet wat je doet, kun je een fortuin in de handel met Bitcoin maken. Maar als je dat niet doet, kun je zeer snel een hoop geldverliezen.

 

Niettemin is Bitcoin een stap in de goede richting. Immers, alles is beter dan geld gecontroleerd door roekeloze en steeds wanhopigere overheden en bankiers. Maar Bitcoin en andere soortgelijke digitale valuta’s hebben nog een lange weg te gaan voordat ze “geld” kunnen worden genoemd.

 

Bitcoin en andere crypto-valuta’s zijn gebaseerd op de blockchain technologie, dat een enorme verbetering is ten opzichte van het bestaande banktransfersysteem, waar alle transacties een clearing procedure ondergaan. Blockchain maakt deze procedure overbodig, de transacties sneller, goedkoper en veiliger, zonder gebruik van het banksysteem.

 

Blockchain betalingssysteem is het dichtste bij digitaal cashgeld; blockchain is geen currency, en ook geen geld. Het is een technologie die de manier waarop mensen dingen kopen en verkopen veranderen. Het is veiliger, goedkoper, en betrouwbaarder dan het betalingssysteem dat nu bestaat – zoals contant geld, cheques en creditcards.

 

Goud de ware wereldvaluta:

Goud, daarentegen, is een bewezen vorm van geld. Mensen hebben hiermee goederen en diensten gekocht en verkocht gedurende duizenden jaren. Het heeft elke soort van financiële crisis overleefd. En het heeft ook talloze soorten papiergeld overleefd. De waarde van Goud wat ook geldt voor Zilver, is stabiel. Het zal niet met 25% of meer dalen in de loop van een paar dagen. Er is ook geen centrale autoriteit in de wereld die de prijs fysiek goud en zilver bepaalt, of het aanbod ervan regelt. Het is een echte wereldvaluta. Dat is de reden waarom goud nog steeds de beste manier is om jezelf te beschermen tegen roekeloze overheden en centrale bankiers.

 

De prijs van goud is sinds het begin van dit jaar met 5% gestegen. Nu is de goudprijs boven de $ 1200 per ounce voor het eerst sinds november. Maar, het kan nog veel hoger gaan. – Vergeet niet dat de centrale banken over de hele wereld hun greep op hun valuta’s beginnen te verliezen. Als dit zo blijft zullen meer en meer mensen alternatieve currencies gaan gebruiken. Velen van hen zullen zich schuilen in goud, ‘s werelds meest vertrouwde safe-haven activa.

 

Pas op; Elk “geld” gehouden in een centraal geregelde instelling kan van de ene op de andere dag worden onteigend. De regels zullen zonder waarschuwing veranderen, dan is er geen gelegenheid meer aan het oplichterssysteem te ontsnappen.

 

Hoe maak je een Crook:

Ooit geweten hoe je wordt uitgekleed door je bank? Leer de verschillende methoden die ze gebruiken, en leer ook hoe ze op dit moment hun kunstjes op jou toepassen.

 

De grootste zwendel in de geschiedenis van de mensheid: – In 7 minuten uitgelegd.

De geschiedenis van de Federal Reserve; gebrek aan verantwoordelijkheid, en transparantie. Een groepje Elite bankiers, in de vorm van aandeelhouders (leden), hebben de controle over de munteenheid van de Verenigde Staten, en daardoor ook over vele andere munteenheden, het machtigste land in de wereld.