De Maatregelen die het schuldenprobleem gelijk oplossen:

 

 

Geef Collaps een Kans:

Herinner je je nog, hoe de EU en de VS enkele jaren geleden wanhopig pogingen ondernamen een catastrofe te voorkomen tegen ineenstorting? De Europese banken redden hun speculanten. Daarna redde de overheid hun banken. Toen redde ze de landen die waren gered door hun banken. In Amerika heeft de overheid de banken, de verzekeringsmaatschappijen, de autofabrikanten en nog enkele industrieën meer gered. Daarna hebben de Europeanen en de Amerikanen elkaar gered. En vandaag de dag zijn ze nog steeds aan het redden.

 

De VS heeft een begrotingstekort zo groot dat verloren is gegaan hoeveel het werkelijk is, was het 1,5 triljoen dollar of meer? Terwijl in de EU het net zo slecht is.

Niettemin, tot op heden treffen de Europeanen voorbereidingen voor nog grotere reddingsoperaties t.b.v. Griekenland, Cyprus, Spanje, Portugal, Italië, en wie weet welk land nog meer.

 

Elke bailout maakt de wereld armer, want het is overduidelijk dat het goed geld gooien is naar kwaad geld. Griekenland is niet ineens een goed kredietrisico geworden omdat het meer geld heeft geleend. En het volk zal niet rijker zijn gemaakt, omdat de FED en de centrale banken hen meer schuld geeft tegen de laagste rente!

 

Meer doen van iets dat niet werkte:

Het meer doen van iets dat niet werkte, is geen goed idee. Het is geen goed idee om meer geld te steken in een belegging die zijn vruchten niet afwerpt, of om meer middelen toe te wijzen aan een industrie die al een generatie geleden stopte met het leveren van winst.

Wat gebeurt er als Griekenland en of Italië uiteindelijk in gebreke blijft? In een beetje ironie, Griekenland speelde een rol in de eerst bekende schuldencrisis meer dan zes duizend jaar geleden. Bloomberg meldt:

 

“Het eerste soevereine faillissement was in de 4e eeuw voor Christus, veroorzaakt door 10 Griekse gemeenten en één schuldeiser, t.w. de tempel van Delos …”

 

De opinies over een Grieks faillissement hebben zich verzameld in twee kampen. De ene kant probeert een catastrofe te vermijden ten koste van alles. De andere ziet het als een gezonde daad van zuivering die niet snel genoeg kan komen.

Angela Merkel drukte haar somberste angsten uit, over het argument van een Grieks faillissement,

 

“het zou het vertrouwen van investeerders vernietigen” en kon “de vonk voor besmetting zijn” van het soort Lehman Brothers in 2008. “We moeten stappen ondernemen dat we dat kunnen beheersen. Wat we niet kunnen doen is het vertrouwen van alle beleggers in dit proces vernietigen en een situatie krijgen waarin ze zeggen dat alles wat we hebben gedaan voor Griekenland, we ook zullen doen voor Spanje, voor België, of een ander land, want dan zal niemand meer zijn geld willen steken in Europa.”

 

Aan de tegenovergestelde kant, gelooft Jim Rogers dat Griekenland niet snel genoeg failliet kan gaan – en zegt dat hij euro’s zal kopen als dat gebeurt. Via een Reuters interview legt hij uit:

 

Nu ik hoop dat Griekenland failliet gaat. Het zou goed zijn voor Europa, het zou goed zijn voor Griekenland, en het zou goed zijn voor de wereld. Het zou goed zijn voor de euro als ze eindelijk de realiteit accepteerden van een Grieks faillissement en de mensen die de slechte leningen accepteerden hun verliezen laat nemen, en dat ook accepteerden voor elk ander EU-land.

 

Alles zal onderuitgaan, veel … maar dat zal een prachtig aankoop signaal worden, ik zou op dat moment de euro kopen, want dan zouden we weten dat we een gezonde munt gaan krijgen, dan gaan we naar een sterke euro.

 

Het zal niet gebeuren, maar als het op die manier gebeurt, wow. Dan zouden we een serieuze concurrent van de Amerikaanse dollar hebben.

 

De Maatregelen die het schuldenprobleem gelijk oplost:

Laat ons die catastrofale collaps hebben en eindelijk eens duidelijkheid verkrijgen. Beter nu dan later. Het zal alleen maar erger worden als het wordt uitgesteld. Het probleem kan niet worden opgelost. Wanneer je te veel geld leent, moet je het terugbetalen, of failliet gaan. Het is beter om het ineens af te wikkelen en zo snel mogelijk. De ‘oplossing’ is duidelijk. Jaag de kogel door de kerk.

 

Maar er is meer. Er is ook nog de zombiefactor. Dit is iets dat gemakkelijk kan worden aangepakt. Als instituten ouder worden – met inbegrip van de privé-industrie – trekken ze parasieten aan. Het is allemaal een bekend gebeuren binnen een samenleving die nodig aan een revolutie toe is, of een schop onder de derriere moet hebben. Laat bedrijven en naties failliet gaan. Geen subsidies. Geen bailouts. Geen leningen beneden de marktprijs. Laat ze crashen en verbranden.

 

Dan, verlaag de belastingen tot 10%, zonder enige aftrek. Geen mitsen of maren. Rusland heeft al een belastingsysteem als dit. En het floreert. Verbiedt het lenen en drukken van geld. Deze maatregelen zouden van de ene op de ander dag ingevoerd kunnen worden en de schuldenproblematiek gelijk oplossen. Het zal de euro en de dollar beschermen tegen verdere erosie. Dit zou beleggers, ondernemers en huizenbezitters geruststellen, en vooral de begrotingstekorten elimineren.

Een vlak 10% belastingtarief zou het grootste deel van de zombies elimineren. Bevrijd van de dode hand van het zombidom kan de privésector weer aan het werk gaan.

 

Het grootste risico is politiek. EU-politici zijn niet geïnteresseerd in een soort van vernieuwing dat niet strookt met hun eigen belang, te veel van de lucratieve goedbetaalde banen zouden moeten verdwijnen. In plaats van schouders eronder om het vertrouwen te herstellen, bezinnen ze zich op een nieuwe tijdrovende herstructurering.

 

Claude Juncker, de Europese Commissie president, beweert dat de “strijd voor de economische en politieke toekomst van Europa een nieuw federaal moment vereist.” Wat een onzin: Het vereist excuses aan de woedende kiezers van de EU. Een krantenkop in de Duitse Die Welt zegt het al:

 

‘De jongere generatie heeft geen idee wat ze te verwachten staat’.

 

Jonge Duitsers geconfronteerd met enorme schulden: Slechts zes procent weet dat de huidige nationale schuld meer dan twee biljoen euro is, terwijl een groot deel van die schuld nog verborgen is.

 

Het Griekse debacle is het resultaat van het samenvoegen van onverenigbare economieën. De 19e-eeuwse Latijns Monetaire Unie tussen Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland, stortte in toen de Grieken (en de paus) werden betrapt op het ontwaarden van het gemeenschappelijke zilveren muntstelsel, toentertijd hield de wereld ook niet op te bestaan.

De euro kan niet zonder een groot gevaar ontmanteld worden in deze huidige turbulente omstandigheden, maar op langere termijn is de toekomst ervan een andere zaak. De kolossale wrok gegenereerd door het euro-lidmaatschap, in gelijke mate in de debiteuren- als crediteurenlanden, vormen de echte bedreiging voor Europa als ideaal. EU-onrust is een hoofdpijn die de wereld niet nodig heeft. Maar hoofdpijn is zelden fataal.

 

In China is het nationaal economisch beleid niet anders als in het westen, ook daar wordt de rente op dezelfde wijze te laag gehouden. Het is een openlijke, zij het indirecte, subsidie ​​aan de banken door de overheid. De banken op hun beurt, maken riskante leningen tegen gunstige voorwaarden, aan bevoorrechte, vaak door de staat gecontroleerde ondernemingen.

Het resultaat van de lage Chinese rente en vele jaren van al te risicovolle leningen, is belichaamd in verhalen van overcapaciteit binnen de Chinese industrie, en economisch niet verantwoorde showcaseprojecten die als monumenten de ijdelheid van een aantal vooraanstaande autoriteiten strelen.

In China, zoals overal elders, is het geld “te goedkoop” dat leidt tot allerlei dwaze investeringen. Denk maar aan de vele verhalen, zoals lege vliegvelden, verlaten winkelcentra, doorkijk steden zonder inwoners, bruggen naar nergens, stilliggende staalfabrieken en scheepswerven.

 

Uit het resultaat van de Amerikaanse verkiezingen blijkt, dat de VS steeds meer op weg is naar het Europees economische model dat zeker het belang van goud zal bevorderen. Zoals in China het geval is, waar goud hun bescherming is tegen de langzaam eroderende waarde van de Chinese bezittingen in US-Staatsobligaties.

 

Hoe dan ook, voor iedereen met een gezond verstand is het tijd en van het grootste belang, zich voor te bereiden op de historische omwenteling in de maatschappij, die zich waarschijnlijk eerder dan later gaat voltrekken, door zich nu te prepareren op een veranderde nieuwe toekomst.

 

In onderstaande video wordt getoond hoe een zelfverklaarde Liberiaan en zijn zakenpartner, Dr. Steve Lantier, een ziekenhuis, en de mentaliteit van het personeel veranderden als voorbereiding op het nieuwe tijdperk. Nadat ze waren gedesillusioneerd over de manier waarop patiënten werden behandeld. In 1997 kochten Smith en Lantier de overblijfselen van een voormalig chirurgisch centrum, met als doel een voor-winst faciliteit te creëren, welke eerste klas zorg kan leveren tegen een fractie van wat traditionele ziekenhuizen berekenen.

 

Als je morgenochtend wakker wordt en al je geld plotselinge waardeloos is, wat zou je doen? Denk niet dat het niet kan gebeuren; het minste wat je kunt doen, is er eens over na te denken.