Wie is wie die de Covid Pandemie Winst delen?

 

Grote Broer houdt je in de Smiezen

Wie controleren echt de wereld? Systeemanalisten zeggen dat het een unieke poging is om de controle in de wereldeconomie te ontwarren. En om uit te vinden wie dat werkelijk zijn; De Illuminati? Vrijmetselaars? De Bilderberg Groep? Of zijn dit allemaal afleidingsmanoeuvres om je nieuwsgierige ogen af te leiden van de echte wereldelite? Het antwoord is niet zo eenvoudig, zoals bij de meeste onderwerpen die de moeite van het onderzoeken waard zijn. Er bestaat geen twijfel over dat er geheimzinnige wereldmachten zijn, wiens enige doel is om die macht te behouden en te laten groeien. Maar het is misschien niet zo geheimzinnig als je zou denken. En dat maakt het nog misdadiger…

 

“Feiten houden niet op te bestaan, omdat ze genegeerd worden.

                                Aldous Huxley

 

En, Henry Ford zei ooit;

 

“Het is maar goed dat de mensen ons bank- en geldsysteem niet begrijpen, want als ze dat wel deden, geloof ik dat er voor morgenochtend een revolutie zou zijn.

 

Elke belangrijke geopolitieke beslissing van de laatste vijf decennia is genomen door een van deze organisaties: de Bilderberg Groep, de Trilaterale Commissie, de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen en de Wereldbank/Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 

Terwijl de Trilaterale Commissie iedereen die momenteel een openbare functie bekleedt uitsluit van lidmaatschap, dient de – wereldwijde who’s-who van machtsmakelaars – als een draaideur van de rijken en machtigen uit de financiële, politieke en academische elite.

 

Voor de financiële elite volg het geld – Systeemtheoreticus James B. Glattfelder werpt met zijn wetenschappelijke procesanalyse licht op de duistere hoekjes van de bankcontrole en de internationale financiën en haalt enkele van de belangrijkste spelers uit het duister.

 

“Uit een enorme database van 37 miljoen bedrijven haalde Glattfelder de 43.060 transnationale ondernemingen – het zijn de bedrijven die in meer dan één land actief zijn – die allemaal door hun aandeelhouders met elkaar verbonden zijn. Door verder te graven, construeerde hij een model dat laat zien hoezeer deze bedrijven met elkaar verbonden zijn door hun aandelenbezit en hun respectievelijke bedrijfsopbrengsten”.

 

Slechts 1318 transnationale bedrijven vormen de kern van de economie. In bijgaande grafiek zijn de super verbonden bedrijven rood, zeer verbonden bedrijven zijn geel. De grootte van de stip vertegenwoordigt de inkomsten.

 

Bovenstaande afbeelding is een huiveringwekkend beeld dat lijkt op een soort intergalactische lichtbol. Glattfelder heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door deze connecties terug te brengen tot de belangrijkste acteurs – en ook aan te geven hoeveel macht zij hebben over de wereldmarkt. Deze “eigendomsnetwerken” kunnen onthullen wie de hoofdrolspelers zijn, hoe ze georganiseerd zijn, en hoe precies deze machten met elkaar verbonden zijn. Uit New Scientist:

 

“Elk van de 1318 had banden met twee of meer andere bedrijven, en gemiddeld waren ze verbonden met 20. Wat meer is, hoewel zij 20% van de wereldwijde bedrijfsinkomsten vertegenwoordigen, blijken de 1318 via hun aandelen gezamenlijk de meerderheid van de grote blue chip- en productiebedrijven in de wereld te bezitten – dat is de “echte” economie – die nog eens 60% van de wereldwijde inkomsten – BBP – vertegenwoordigt.

 

Toen het team het web van eigendomsverhoudingen verder ontrafelde, bleek dat een groot deel ervan terug te voeren was op een “superentiteit” van 147 nog nauwer verweven bedrijven – al hun eigendom was in handen van andere leden van de superentiteit – die 40 procent van de totale rijkdom in het netwerk in handen hebben. Volgens de gevonden gegevens heeft Glattfelder vastgesteld dat de top 730 aandeelhouders maar liefst 80% van de totale inkomsten van transnationale ondernemingen in handen hebben.

 

En – verrassing, verrassing! – Het zijn vooral financiële instellingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat is een enorme hoeveelheid geconcentreerde controle in een klein aantal handen…

 

De top tien van transnationale bedrijven die de meeste controle hebben over de wereldeconomie – en als je een van de miljoenen bent die ervan overtuigd zijn dat de Grote Banken de wereld besturen, dan zou je uit deze lijst een gevoel van rechtvaardiging moeten halen:

 

  • Barclays plc.
  • Capital Group Companies Inc.
  • FMR Corporation
  • AXA
  • State Street Corporation
  • JPMorgan Chase & Co.
  • Legal & General Group plc.
  • Vanguard Group Inc.
  • UBS AG
  • Merrill Lynch & Co Inc.

 

De top 25 wordt gecompleteerd door de gebruikelijke bedrijven, waaronder JP Morgan, Credit Suisse en Goldman Sachs. Wat je niet zult vinden zijn ExxonMobil, Microsoft, of General Electric, wat vreemd is. In feite is alleen China Petrochemical Group Company op nummer 50 het eerste bedrijf in de rij dat iets creëert.

 

De top 49 van bedrijven bestaat uit financiële instellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen – met uitzondering van Wal-Mart, dat op nummer 15 staat… De rest schuift in wezen alleen maar geld naar elkaar door. De onderlinge verbondenheid van de topspelers in dit internationale schema, zijn:

 

De nummer één speler is Barclays: “Barclays was een van de hoofdrolspelers in het LIBOR manipulatieschandaal, en bleek te hebben gefraudeerd en samengespannen met andere grote onderling verbonden banken. Ze kregen een boete van 200 miljoen dollar van de Commodity Futures Trading Commission, 160 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Justitie en 59,5 miljoen pond van de Financial Services Authority voor “pogingen tot manipulatie” van de Libor- en Euribor-tarieven. Ondanks hun misdaden betaalde Barclays in datzelfde jaar toch nog 61.781.950 dollar aan bonussen, waaronder maar liefst 27.371.750 dollar aan het hoofd van investment banking, Rich Ricci. En ja, dat is eigenlijk zijn echte naam … “

 

Dit zijn de jongens die de wereld besturen. “Het is in wezen ‘te groot om failliet te gaan’ argument in een wetenschappelijke setting – alleen in plaats van Amerikaanse en Britse banken, hebben we het over een internationale kliek van banken en financiële instellingen die zo verstrengeld zijn dat ze een serieuze bedreiging vormen voor de wereldeconomie. In plaats van ‘too big to fail’, zijn deze ‘too connected to fail’…

 

Als deze informatie gelinkt wordt met degenen achter de nep Covid Pandemie, specifiek Big Pharma betrokkenheid, wordt het nog vreemder;

 

Wie is Wie die de Covid Pandemie winst delen?

Een Franse FWC-lezer zocht naar wie is wie van aandeelhouders en vond dat de belangrijkste aandeelhouder van Pfizer de Vanguard Group is, zoals hierboven vermeld in de top 10 rangschikking.

De belangrijkste aandeelhouder van Johnson & Johnson is Vanguard Group

De 3e aandeelhouder van AstraZeneca is Vanguard Group.

De 4de grootste aandeelhouder van Moderna is Vanguard Group.

De op twee na grootste aandeelhouder van Sanofi is Vanguard Group. De 1e aandeelhouder is L’Oréal, maar de 3e aandeelhouder van L’Oréal is Vanguard Group.

 

Vanguard Group is een Amerikaans pensioenfonds. Het beheert ongeveer 7 biljoen dollar, meer dan het BBP van Frankrijk en Duitsland samen. Op het internationale lobby niveau, moet het grote invloed hebben.

 

En dan de aanhangers van de lobby zijn:

 

Google met YouTube, Google Map, WhatsApp, enz. met hun hoofdaandeelhouder Vanguard Group.

 

De grootste aandeelhouder van Facebook is Vanguard Group.

 

De grootste aandeelhouder van Microsoft is Vanguard Group.

 

Apple ‘s grootste aandeelhouder is Vanguard Group.

 

Vanguard Group is slechts de 2e aandeelhouder van Amazon. In feite is GAFAM de enige. Dus op het lobby niveau om ons iets te verkopen, zonder twijfel is dat zeer, zeer machtig.

 

GAFAM is het acroniem dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de Amerikaanse tech-giganten Google, Apple, Facebook, Amazon en Microsoft. Samen hebben zij vijf van de zes topposities in een lijst van ‘s werelds meest waardevolle publieke bedrijven.

 

En dan is Akamai ook nog eens de grootste aandeelhouder in de Vanguard Group.

 

Akamai is ‘s werelds grootste bedrijf op het gebied van digitale gegevensopslag. Het is dit bedrijf dat, samen met de nationale drukkerij, de gegevens opslaat van de hele anti-Covid operatie en dus ook de gegevens van de QR-code beheert die gebruikt wordt door alle punten waar het wordt toegepast, inclusief de sanitaire pas.

 

Verder om mensen ziek te maken, zijn hier enkele andere voorstanders voor deze baan;

 

Mc Donald ‘s eerste aandeelhouder is Vanguard Group.

 

De eerste aandeelhouder van Coca-Cola is Vanguard Group.

 

Disney ‘s grootste aandeelhouder is Vanguard Group.

 

En tenslotte de kers op de taart;

 

De eerste aandeelhouder van Philip Morris is Vanguard Group.

 

Philip Morris is ‘s werelds grootste tabaksfabrikant. Tabak doodt 8 miljoen mensen per jaar met goedkeuring van de staat. En in landen waar het kan, zijn kinderen het eerste doelwit. Ironisch genoeg is een van Pfizer ‘s meest kosteneffectief medicijnen Champix, een medicijn om te stoppen met roken …

 

Wat zijn de risico’s van Champix? De meest voorkomende bijwerkingen van Champix, die bij meer dan 1 op de 10 patiënten voorkomen, zijn misselijkheid (zich ziek voelen), slapeloosheid (moeite met slapen), abnormaal dromen, hoofdpijn en Neus laryngitis (ontsteking van neus en keel).

 

De gezondheids- of vaccinatiepas met 3 doses à € 19,50 in 6 maanden voor 50 miljoen Fransen, levert $ 2,975 miljard op, alleen al voor Frankrijk, voor de hierboven genoemde farmaceutische bedrijven en dus indirect voor Vanguard Group geholpen door Google, Facebook en Phillip Morris.

 

Doe wat huiswerk en zoek uit wie de belangrijkste aandeelhouders van Vanguard Group zijn.