De wereldeconomie is failliet

Banken bevinden zich in desolate situatie

Centraal Bankieren is Zwendel

De ‘crack-up’ fase

  

De wereldeconomie is failliet

Mensen zijn ongeduldig en hun geheugen is erbarmelijk kort. Zeer weinigen zijn in staat een ​​lange-termijn visie te nemen over wat gaande is, omdat iedereen gewend is geraakt “in het nu te leven” en niet gericht is op wat tegemoet komt.

 

De nieuwskanalen schreeuwen niet over een “beurskrach” of een “economische depressie”, afgelopen oktober zou het de maand zijn geweest dat alles ging gebeuren. Maar dat betekent niet dat de economie op elke wijze van fantasie aan de beterende hand is.

 

De HSBC bank eigendom van de Cabal; de grootste in de westerse wereld, zegt dat een wereldwijde recessie is begonnen, en de pijn die we tot nu toe hebben ervaren, slechts het topje van de ijsberg is. Dus denk niet dat het tijd is om te ontspannen, ga gewoon door met de voorbereidingen.

 

De wereldeconomie is failliet in elk aspect en elke regio. Het merendeel van de naties staan onder druk, terwijl Portugal is uitgegroeid tot het meest recent acute land. De Portugese Socialistische Partij heeft samen met de communisten een links blok gevormd en heeft daarmee de absolute meerderheid in het land, hetgeen niet wordt geaccepteerd door marionet president Aníbal Cacavo da Silva, die hen niet uitnodigt om een nieuwe regering te vormen, omdat ze tegen de bezuinigingen, en de voorgestelde loonmatiging zijn. De socialisten willen ook dat de Portugese schuld met 50 procent wordt afgeschreven, en de EU muntunie verlaten. De euro heeft inmiddels al genoeg Europese landen kapotgemaakt.

 

Banken bevinden zich in desolate situatie

De banken verkeren in een desolate conditie, omdat de rente nul procent moet blijven, want anders is elke instelling die derivaten houdt failliet, zoals bijvoorbeeld Deutsche Bank die rond de $ 100 biljoen aan derivaten heeft die op springen staan en zij zijn niet de enige bank met een dergelijke massale blootstelling.

 

Ook JP Morgan, feitelijk alle Amerikaanse TBTF banken hebben gezamenlijk maar liefst meer dan $ 250 biljoen aan derivaten-blootstelling. De werkelijke blootstellingswaarde voor deze banken wordt geschat op rond $ 500 biljoen. Wanneer een van de tegenpartijen onderuitgaat, zal het banktotaal van $ 500 biljoen, en het wereldwijd totaal aan derivaten exposure van $ 1,5 biljard onvoorstelbare schade aanrichten.

 

De huidige economie wordt geconfronteerd met de dodelijke convergentie van drie kritische factoren als fall-out van de grootste schuldzeepbel in de geschiedenis.

 

Veroorzaakt door:

 

  • Rampzalig experiment met globalisering
  • Het masseren van statistische cijfers tot het punt waar de economische trends volledig zijn verduisterd
  • Het belangrijkste van alles; de nadering van overbelasting door schulden zonder enig rendement in de energie-, andere sectoren, en derivaten, terwijl Staats Obligaties worden gedumpt door China, Rusland, en tal van andere landen.

 

Centraal Bankieren is Zwendel

De Oostenrijkse School econoom Ludwig von Mises beschreef wat nu gebeurt als een “crack-up boom”.

 

Wees je bewust dat de Oostenrijkse School economie waarschijnlijk de beste theorie levert over de manier waarop de wereld werkt. Ook zij hebben hun bedenkingen over de manipulaties om de natuurlijke werking van de economie weer onder ‘controle’ te krijgen – ze hebben in het bijzonder hun bedenkingen tegen centrale banken.

 

Het feit dat een eenmalig “Oostenrijker” Alan Greenspan, die in de geschiedenis de meest gevierde centrale bankier werd, vergroot alleen maar de vermoedens dat hij wordt verondersteld degene te zijn die het centraal bankieren perfectioneerde, omdat hij begreep wat het feitelijk is; te weten zwendel.

 

De ‘crack-up’ fase 

Von Mises legt uit dat een “crack-up boom”; “De eerste fase van het inflatoire proces is, dat vele jaren kan duren. Zolang het duurt, zijn de prijzen van veel goederen en diensten nog niet aangepast aan de veranderde geldkwaliteitverhouding. Er zijn veel mensen in het land die zich nog niet bewust zijn van het feit dat ze worden geconfronteerd met een prijsrevolutie die uiteindelijk resulteert in de aanzienlijke stijging van prijzen, alhoewel de omvang van deze stijging in verschillende goederen en diensten niet overal en altijd dezelfde is.

 

Mensen geloven nog steeds dat de prijzen op een dag zullen dalen. Ze wachten op die dag, ze beperken hun inkopen en verhogen hun beleggingen en hun kasmiddelen. Zolang dergelijke ideeën binnen de publieke opinie wijd en zijd verspreid is, is het nog niet te laat voor de overheid haar inflatoir beleid te verlaten.

 

“Maar uiteindelijk als de massa wakker wordt. Worden ze zich plotseling bewust van het feit dat inflatie een welbewust diefstalbeleid is, en eindeloos doorgaat. Als de totale ineenstorting begint. Is dat de crack-up boom”.

 

Iedereen is bezorgd over de waarde van zijn geld en wil dat ruilen tegen ‘echte‘ goederen, ongeacht of ze die nu wel of niet nodig hebben, ongeacht hoeveel geld ze ervoor moeten betalen. Binnen een zeer korte tijd, een paar weken of zelfs dagen, worden de middelen die gebruikt werden als geld niet langer meer geaccepteerd als ruilmiddel. Het wordt W.C.-papier. Niemand wil daarvoor nog iets van de hand doen.

 

“Een ‘crack-up boom’ is in wezen een financiële boom in reverse, heel veel geld tegelijk komt versneld in het systeem. Mensen beseffen nog niet dat het nep geld is, ze kunnen het verschil niet vaststellen. Dit geld hangt rond in de financiële sector en iedereen daarbinnen beleefde een grandioze tijd.”

 

Dan is de economie in de ‘crack-up’ fase. Waarin vier dingen de manier en wijze bepalen hoe de economie en de markten zich zullen ontvouwen.

 

Ten eerste, is het waarneembaar dat toenemende wanhoop en extreem financiële repressie bij de centrale banken, die zichzelf in de hoek hebben gewerkt, zonder enige uitweg waardoor ze verloren zijn en wanhopig worden.

 

Mises beschreef de irrationele fasen van een klassieke inflatoire cyclus als volgt:

 

In het begin, kan niemand het verschil zien tussen een echte euro – eentje die verdiend is, gespaard, of geïnvesteerd was, en daarna werd uitgegeven – en eentje die net van de drukpers komt. Ze denken dat de nieuwe euro net zo goed is als de oude. En dan, gaan de prijzen stijgen – de mensen weten niet waardoor. Pas later, beginnen ze het te beseffen en te hamsteren – en dan breekt de hel los.

 

Ten tweede, toenemende marktverstoring en volatiliteit. Gedurende de laatste maanden, gedroeg de beurs zich als een dronken matroos. Maar bedenk dat het gewoon een stelletje robots zijn en daghandelaren die gedachteloos grafische spitsen verhandelen. Het heeft niets te maken met binnenkomende informatie van gegevens over de echte wereld. Een dezer dagen gaat een van de centrale banken wankelen. En dan komt de markt in een heftige reset.

 

Ten derde, kijk naar de Baltic Dry-index en het is duidelijk dat de economie lijdt onder achterblijvende vraag naar verschepingen en de over-fabricage van bulkcarrier -capaciteit als gevolg van de door centrale bank gedreven goedkoop geldhausse politiek gedurende de afgelopen 25 jaar. Dit zal het financieel stelsel en de wereldwijde economie uit elkaar scheuren op een manier die niet eerder is gezien of meegemaakt. De vraag blijft drastisch achter bij een steeds toenemende schuld. Wat het gevolg is van het gelddrukken door centrale banken, in ongekende grootte van monetaire stimuleringsmaatregelen van ongeveer $ 60 biljoen aan nieuwe schulden die werd toegevoegd tegen ergens rond de $ 15 biljoen dollar aan GDP groei, of te wel slechts een kwart hiervan ‘extra’ groei opleverde. Ter vergelijking; in de crisis van 2008 was het totale schuld volume 9 Triljoen, nu in 2022 is deze 31 T dollars, een meer dan drievoudige vergroting!

 

Ten vierde, het krediet is in de afgelopen 20 jaar, 20 keer vergroot. Zoiets is nog niet eerder in de geschiedenis voorgekomen. De 25-jaar durende wereldwijde centrale bank credit boom heeft wereldwijd enorme overinvesteringen veroorzaakt in olie-exploratie, mijnbouw, de industrie, het transport, onroerend goed en distributie capaciteit, etc.. Maar nu dat de kredietinflatie haar allerlaatste begrenzing heeft bereikt, is de ‘crack-up’ fase aangebroken, de krachten van een wereldwijde deflatie zullen de prijzen van goederen en veel consumenten diensten omlaag drijven.

 

Het Energie-adviesbureau Wood Mackenzie zei dat naar schatting $ 1,5 biljoen aan waarde in de olieprojecten in Noord-Amerika geen geld heeft opgeleverd toen olie werd verhandeld tegen $ 50 of minder. Zelfs na grote bezuinigingen en de prijsverhoging van nu, worstelen veel Amerikaanse olie bedrijven om hun enorme schulden te betalen…

 

Wanneer de crisis verder doorzet, zal cash-geld koning zijn. Cash zal meer alledaagse goederen en diensten kopen, en zal meer dan ingrijpend voor alle soorten financiële- en vastgoed- activa de prijs bepalen.

 

Het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen en trapsgewijze effecten zullen zijn. Maar de mate van overinvesteringen en overcapaciteit in alles van schalie olie-exploratie, tot ijzererts mijnen – droge bulk carriers – aluminium fabrieken – staalfabrieken – onroerend goed projecten en zo voorts, is extreem groot, iets dat nog niet eerder werd waargenomen, de problemen zullen eerst veel erger worden voordat het beter wordt.

 

Tot slot de grote Hamvraag; Wanneer begint de doorbraak? Zodra de slapende meute wakker wordt en in opstand komt tegen de onomkeerbare gevolgen van hun gif-injecties, de welbewuste diefstal via inflatie door banken, het misbruik van vertrouwen door leugens en bedrog van de eigen overheid, en al het andere onrecht dat is aangedaan.

 

In feite hebben wij Lichtwerkers en Patriotten de strijd tegen de Deep State Cabal al op punten gewonnen. Wat belangrijk is; is dat de hele wereldbevolking achter deze overwinning staat om te voorkomen dat negatieve krachten ergens in de toekomst terugkomen naar planeet aarde om de bevolking opnieuw tot slaaf te maken en te onderdrukken.

 

 

Dit deel van de Melkweg is reeds lang verzadigd met gevechten van de donkere machten