Als kredietgeld faalt, ben je bevrijd van slavernij

 

Petrodollar systeem is kapot

Grote paradigmaverschuiving

Zet de televisie uit

Het banksysteem is een fantastische onderneming

Kwantitatieve verruiming

 

Petrodollar-systeem is kapot

De economische wet van eerlijke ruil, eist alleen dingen van echte waarde als valuta en kan niet worden herroepen. De chaos van vandaag is het resultaat van meer dan 50 jaar experiment met wereldwijd fiatgeld en vereist een terugkeer naar geld met echte waarde.

 

Die dag nadert nu, omdat de olieproducerende landen goud, of het equivalent daarvan, eisen voor hun olie, in plaats van dollars of euro’s.

 

Denk erover na; Wat is de stimulans om olie in dollars te blijven prijzen en grote dollarreserves aan te houden, als de VS niet langer je grootste klant is?

 

“Het petrodollar systeem is gebroken, nu olie internationaal niet meer in dollars wordt betaald, is dat in wezen de doodsteek voor de Amerikaanse dollar als reservemunt. Dit betekent dat de VS niet meer kan lenen met ‘exorbitante privileges’, en het betekent dat de Amerikaanse schatkistmarkt op weg is naar een uit de hand gelopen rentespiraal.”

 

“Volgens deskundigen ligt er zo’n 15-20 biljoen dollar aan valuta in handen van het Midden-Oosten, waarvan een groot deel in ‘papieren’ dollars. Hoe lang zullen ze al die dollars willen laten rondslingeren?

 

US one hundred dollar bill on fire

Vooral wanneer Azië en de landen rond de Stille Oceaan nu goed zijn voor meer dan een derde van het wereldwijde olieverbruik en de VS slechts 20%? Ondertussen heeft ‘s werelds grootste olie-importeur – China die kroon al zo’n 8 jaar geleden van de Verenigde Staten afgepakt. Dit ondermijnt de petrodollar hevig.

 

De afgelopen jaren heeft China met veel van zijn handelspartners afspraken gemaakt om zaken te doen in elkaars valuta. China en Rusland, China en Brazilië, China en Australië, zelfs China en zijn oude/nieuwe vijand Japan, ze hebben allemaal valuta swaps en andere regelingen getroffen om de US-dollar te omzeilen.

 

Grote paradigmaverschuiving

De wereld staat nu op het punt in het mondiale monetaire systeem, een enorme paradigmaverschuiving te ondergaan, en bijna niemand is zich daarvan bewust. Veel zakenmensen maken plannen en geven kapitaal uit alsof de wereld niet in een recessie verkeert.

 

Het volk geeft weinig geld uit en sparen waar mogelijk. Maar, investeerders blijven investeren alsof alles perfect in orde is. Ze hebben moeite om de waarheid te vinden over de wereldeconomie, die als nooit tevoren in de schulden zit.

 

De wereld zit zo diep in de schulden dat deze cijfers voor de mensheid verbijsterend zijn. Triljoenen dollars/euro’s aan kapitaal kunnen hierdoor verloren gaan en de wereld zal terechtkomen in iets waarover nog eeuwenlang zal worden geschreven. En, worden genoemd de donkerste periodes in de menselijke geschiedenis, onder de titel Gigantisch Fiat Geld Instorting.

 

En toch is niet één op de honderd mensen zich hiervan bewust, of denkt zelfs maar dat het mogelijk is.

 

Zij die zich er wel van bewust zijn, en die hun vermogen hebben geïnternationaliseerd en het merendeel ervan in harde activa zoals edelmetalen houden, welke zich buiten het financiële systeem bevinden, bij voorkeur zelfs buiten hun eigen land, maken de beste kans om de komende veranderingen met succes te overleven.

 

De dagen van de machtige “petrodollar” zijn geteld; en het “exorbitante privilege” of, economische meevaller die Amerika heeft genoten als emittent van ‘s werelds reservemunt loopt nu ten einde door hun arrogantie, inmengingen en oorlogsinterventies.

 

Toen Amerikaanse en EU-politici begonnen met economische sancties tegen Rusland, hadden ze waarschijnlijk nooit gedacht dat dit ernstige gevolgen zou hebben voor de VS en de EU. Maar nu melden de Russische media dat het Russisch ministerie van Financiën de trekker heeft overgehaald van haar “de-dollariseringsplan”.

 

Al tientallen jaren wordt vrijwel alle olie en aardgas wereldwijd gekocht en verkocht tegen Amerikaanse dollars.

 

Zet uw televisie uit

Nooit eerder was het zo belangrijk om uw televisie uit te zetten, uw eigen onderzoek te doen en uw financiële zaken in eigen hand te nemen.

 

“Alle grote centrale banken drukken duizelingwekkende hoeveelheden geld. Er is een kunstmatige oceaan van liquiditeit en daar moet ooit een einde aan komen. Als dat gebeurt, wordt het heel moeilijk.”

 

Het banksysteem is een fantastische business

Het banksysteem is een fantastisch bedrijf; ze lenen geld uit dat ze niet hebben en brengen de geldlener daarover rente in rekening; voeg daarbij de ‘fractional reserve lending’ die de banken in staat stelt tien keer meer uit te lenen dan wat ze op deposito hebben. Met andere woorden, ze lenen ‘geld’ uit dat ze niet hebben en dat ook niet bestaat, correct genoemd – kredietgeld – terwijl ze rente erover berekenen en vangen.

 

De leningen worden niet geboekt, zodat elke aflossing en rentebetaling 100% winst is. In geval van faillissement van de lener bestaat geen verlies! Een andere bron van inkomsten is inflatie om voortdurend geld van het volk te stelen.

 

Er zijn twee soorten geld in omloop, het eerste is het geld dat gebaseerd is op energie, het werk of intellect van mensen, energiegeld genoemd dat waardevol is vanwege de energie-input; en de tweede soort is kredietgeld dat door de bankiers uit het niets is gecreëerd, zonder enige waarde! De gepleegde fraude door de banken is de gelijkschakeling van beide soorten, waarmee ze het volk kaal plukken.

 

Samengevat;

Het ongedekt geldsysteem is onze slavenketen. Het volk mag in geen geval welvarend worden, want dan werkt de onderdrukking en volgzaamheid niet meer. Het wordt dus bewust in armoede gehouden door alle overschotten van verdiensten uit arbeid en intellect weg te zuigen om in de zakken van de cabal te laten vloeien. Onder andere door illegale belastingen, onzinnige maatregelen en inflatie wordt dit mogelijk gemaakt. Zoals bijvoorbeeld deze hoax;

 

Dat de VS met hun olie fracking voldoende olie heeft voor de toekomst, en zich op die basis zal herstellen. Maar olie fracking is bedrog, het is pure misallocatie van kapitaal om niets te produceren, het is een hoax, gebaseerd op Junk Economie.

 

Kwantitatieve verruiming

In de depressie van de jaren dertig was het de geldhoeveelheid die telde, maar nadat Nixon in 1972 de gouddekking voor de Amerikaanse dollar afschafte, veranderde hij het “echte geld”-systeem in een kredietgeldsysteem. Dus nu is niet de geldhoeveelheid van belang, maar de krediethoeveelheid. Zolang het krediet stijgt in een gezond tempo van <2%, wat in feite inflatie is, oftewel preciezer “diefstal” gaan de markten en het BBP omhoog.

 

Als het krediet niet toeneemt, verwacht je een recessie en een berenmarkt. Het idee achter de verhoging van de geldhoeveelheid betekent meer kredietgeld, maar omdat er geen markt voor was, werd deze Quantative Vergemakkelijking (QE) genoemd, een waardeloos instrument, want deze QE creëerde niet méér leencapaciteit.

 

“QE creëert geen nieuwe leencapaciteit. Om het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen; Reserves zijn bankactiva. Kredietverlening wordt beperkt door kapitaal. QE verschuift activa, maar verandert niets aan het kapitaal. “Als de Fed voor $2,6 biljoen aan schatkistpapier koopt van de niet-overheidssector… verkoopt de niet-overheidssector voor $2,6 biljoen aan schatkistpapier aan de Fed.

 

“Hoe komt het dat de Fed $2,6 biljoen aan liquiditeit in het systeem heeft ‘geïnjecteerd’? “Dat het netto effect nul is?

 

“Dus om te zeggen dat een bank naar Goldman kan gaan en die $2,6 biljoen kan gebruiken alsof het iets nieuws is, klopt niet. Ze konden dat doen voordat ze schatkistpapier als onderpand gebruikten.

 

“Het idee dat de overtollige reserves wijzen op toekomstige hyperinflatie is ook absurd. De veronderstelling is dat het banksysteem die overtollige reserves op de een of andere manier zal ‘uitlenen’. Dat kan niet gebeuren. Dat is onmogelijk. Banken kunnen geen reserves uitlenen. Punt uit. Het wordt vermoeiend daarop te wijzen. Zelfs hele slimme mensen hebben het mis…”

 

Maar,

 

“De Fed weet dat krediet moet toenemen, anders wordt het een depressie. En tegenwoordig zijn de schuldniveaus zo hoog opgelopen, dat een depressie catastrofaal zou zijn. De ramp wordt wereldwijd, niet alleen in de VS. En mensen zullen sterven.

 

“Want een depressie in de VS betekent dat tientallen miljoenen, misschien wel honderden miljoenen mensen in China en Zuidoost-Azië hun baan zullen verliezen. Bedrijven gaan failliet. Regeringen gaan failliet. Mensen die in de marge leven – zonder spaargeld – zullen dan snel wanhopig worden en misschien wakker worden? Zo niet, dan zal de beschaving niet overleven. Daarom moet de Fed hoe dan ook een echte kredietkrimp toestaan.”

 

Conclusie; Het financiële systeem bevindt zich in een situatie met veel vingers in de dijk, maar het valt niet op voorhand te zeggen welke vinger het eerste wordt verwijderd waardoor de dijk instort.  Maar in ieder geval het is wel steeds zekerder dat het einde van de Amerikaanse dollarhegemonie in zicht is.  De enige vragen op dit moment zijn:

 

Wanneer eindigt het en wanneer begint de echte paniek? Hoe dan ook, de ondergang van de dollar is een zekerheid.

 

Het wordt verwacht, dat goud voor twintig keer of meer van de huidige prijs zal worden verhandeld.  Reken erop dat het gaat gebeuren. Mensen moeten goud/zilver bezitten, omdat de centrale planners hen naar de ondergang leiden.

 

Ook zilver zal op termijn buitengewone winsten boeken.  Koper zal ook fantastische winsten zien, als ze blijven moderniseren en investeren in infrastructuur in zowel India als China.

 

Het komt erop neer dat mensen nog even geduld moeten hebben, want de dag nadert waarop de wereld haar aandacht zal verleggen naar goud, zilver en andere grondstoffen.

 

Slimme beleggers blijven voortdurend fysiek goud en zilver kopen. Goud en zilver zijn beide ver ondergewaardeerd, en nog belangrijker, het is geld buiten het banksysteem. Dat betekent dat uw geld geen risico loopt bij een bankfaillissement als u goud/zilver bezit dat buiten het banksysteem is opgeslagen.

 

In dit artikel is het financiële geldsysteem in begrijpelijke taal geanalyseerd. Het laat zien hoe de mensheid door het geldsysteem tot slaaf is gemaakt. Niet één op de honderd mensen heeft dit ooit begrepen of opgemerkt. Wees behulpzaam vele anderen onder ons hierover te informeren. Stuur deze uitleg naar iedereen die je kent, met het verzoek te lezen en te begrijpen hoe ze tot slaaf zijn gemaakt.

 

Als veel lezers dit gaan begrijpen, kunnen we gezamenlijk onszelf bevrijden van deze slavernijketen die ons knevelt.

 

Samen staan we sterker om dit geldsysteem te verwerpen en te vervangen door een nieuw, op waarden gebaseerd geldsysteem dat ons ter beschikking wordt gesteld door onze Buitenaardse broeders en zusters.

 

Het wachten is op ons, anderen zullen het niet voor ons doen!

 

Het einde van de DOLLAR Federal Reserve Note

Iedereen moet het weten door Bo Polny

Bo luidt de noodklok over de dood van de Amerikaanse dollar – federaal reservegeld en legt uit hoe dit de wereldeconomie en onze economie zal beïnvloeden.

Over cryptos heeft hij het mis; Cryptos is cabal hebben geen intrinsieke waarde, geweldig voor korte termijn speculatie, geïntroduceerd om excessieve valuta inflatie af te schuimen.