De donkere hoeken van geheimzinnige wereldmachten

Enorme hoeveelheid geconcentreerde controle in een klein aantal handen

Onderlinge verbondenheid van topspelers

Wie is de belangrijkste speler?

Wie is wie onder de mondiale machtsmakelaars?

 

 

De donkere hoeken van geheimzinnige wereldmachten

Zou de ineenstorting van de Amerikaanse dollar als een verrassing komen? De geschiedenis leert ons dat dit niet het geval zal zijn. Op haar huidige koers lijkt de dollar voorbestemd de weg te volgen die elke andere fiatvaluta in de geschiedenis is gegaan: naar haar ondergang en uiteindelijke ineenstorting.

 

Geldschepping via de uitgifte van schulden moet in evenwicht zijn met economische groei. Als de schuldenlast toeneemt, is meer groei noodzakelijk en als deze groei hapert, zoals nu het geval is, doet het hele systeem dat ook, tenzij de schuld wordt kwijtgescholden. De enige vragen voor de dollar zijn dus:

 

  • Wanneer zal de ineenstorting plaatsvinden? en;
  • Zweeft er een vinger boven de “Vernietigingsknop”?

 

Het verschil deze keer is dat de hele wereld zal worden getroffen.

 

“Feiten houden niet op te bestaan omdat ze worden genegeerd.”

Aldous Huxley

 

Dus wie controleert de wereld echt? De Illuminati? De Vrijmetselaars? De Bilderberg Groep? Of zijn dit allemaal afleidingsmanoeuvres om je nieuwsgierige ogen af te leiden van de echte mondiale elite? Zoals bij de meeste onderwerpen die het onderzoeken waard zijn, is het antwoord niet zo eenvoudig.

 

Er bestaat geen twijfel over dat er geheimzinnige wereldmachten zijn die als enige doel hebben om hun macht te behouden en te vergroten. Maar het is misschien niet zo geheimzinnig als je zou denken. En dat maakt het nog crimineler…

 

Laten we de drie hoofdcategorieën onderzoeken: Financieel, Politiek en Media. Dit is moeilijker dan je denkt, want ze werken allemaal samen volgens het ontwerp.

 

Voor de financiële elite: volg het geld.

Systeemtheoreticus James B. Glattfelder werpt licht op de donkere hoeken van de controle over banken en internationale financiën met zijn wetenschappelijke procesanalyse.

 

“Uit een enorme database van 37 miljoen bedrijven haalde Glattfelder de 43.060 transnationale bedrijven (bedrijven die in meer dan één land actief zijn) die allemaal verbonden zijn door hun aandeelhouders. Door verder te graven construeerde hij een model dat precies laat zien hoe verbonden deze bedrijven met elkaar zijn via hun aandelenbezit en bijbehorende bedrijfsinkomsten.”

 

Enorme hoeveelheid geconcentreerde controle in een klein aantal handen

Slechts 1318 transnationale bedrijven vormen de kern van de economie. In de bijgevoegde grafiek zijn de super-verbonden bedrijven rood, de zeer verbonden bedrijven geel. De grootte van de stip staat voor de inkomsten.

 

Bovenstaande afbeelding is ijzingwekkend en lijkt op een soort intergalactische lichtbol. Glattfelder heeft opmerkelijk werk geleverd door deze connecties terug te brengen tot de hoofdrolspelers en ook aan te geven hoeveel macht ze hebben over de wereldmarkt.

 

Deze “eigendomsnetwerken” kunnen onthullen wie de hoofdrolspelers zijn, hoe ze georganiseerd zijn en hoe deze machten precies met elkaar verbonden zijn.

 

“Elk van de 1318 bedrijven had banden met twee of meer andere bedrijven, en gemiddeld waren ze met 20 bedrijven verbonden. Wat meer is, hoewel ze 20 procent van de wereldwijde bedrijfsinkomsten vertegenwoordigen, blijken de 1318 via hun aandelen collectief eigenaar te zijn van de meerderheid van ‘s werelds grote blue chip en productiebedrijven – wat de “echte” economie is – die nog eens 60 procent van de wereldwijde inkomsten (BBP) vertegenwoordigen.

 

Toen het eigendoms-web verder werd ontward, kwam men uit bij een “superentiteit” van 147 nog dichter op elkaar zittende bedrijven – al hun eigendom was in handen van andere leden van de superentiteit – die 40 procent van de totale rijkdom in het netwerk controleren.

 

Volgens zijn gegevens ontdekte Glattfelder dat een top van 730 aandeelhouders maar liefst 80% van de totale inkomsten van transnationale bedrijven controleert.

 

En – verrassing, verrassing! – Het zijn vooral financiële instellingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat is een enorme hoeveelheid geconcentreerde controle in een klein aantal handen…

 

Hieronder staan de top tien van transnationale bedrijven die de meeste controle hebben over de wereldeconomie – en als je één van de miljoenen bent die ervan overtuigd is dat Big Banks de wereld regeren, dan zou je een sluipend gevoel van rechtvaardigheid moeten krijgen van deze lijst:

 

1) Barclays plc.

2) Capital Group Companies Inc.

3) FMR Corporation

4) AXA

5) State Street Corporation

6) JPMorgan Chase & Co.

7) Legal & General Group plc.

8) Vanguard Group Inc.

9) UBS AG

10) Merrill Lynch & Co Inc.

Onderlinge verbondenheid van topspelers

Enkele van de andere gebruikelijke verdachten ronden de top 25 af, waaronder JP Morgan, USB-eigenaar van Credit Suisse, en Goldman Sachs. Wat je niet zult vinden zijn ExxonMobil, Microsoft of General Electric, wat vreemd is. In feite is alleen China Petrochemical Group Company op nummer 50 het eerste bedrijf in de rij dat iets creëert.

 

De top 49 van bedrijven bestaat uit financiële instellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen – met uitzondering van Wal-Mart, dat op nummer 15 staat… De rest schuift gewoon geld door naar elkaar. Dit is de onderlinge verbondenheid van de hoofdrolspelers in dit internationale plan.

Wie is de belangrijkste speler?

De belangrijkste speler is Barclays: “Barclays was een van de hoofdrolspelers in het LIBOR manipulatieschandaal en bleek fraude te hebben gepleegd en samen te spannen met andere onderling verbonden grote banken. Ze kregen een boete van $200 miljoen van de Commodity Futures Trading Commission, $160 miljoen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en £59,5 miljoen van de Financial Services Authority voor “poging tot manipulatie” van de Libor- en Euribor-tarieven.

 

Ondanks hun misdaden betaalde Barclays eerder dat jaar toch $61.781.950 aan bonussen, waaronder maar liefst $27.371.750 aan investeringsbank hoofd Rich Ricci. En ja, dat is zijn echte naam…”.

 

Dit zijn de jongens die de wereld besturen. “Het is in wezen het ‘te groot om failliet te gaan’ argument uitgelegd in een wetenschappelijke setting – alleen in plaats van alleen de Amerikaanse en Britse banken, vormen deze een internationale kliek van banken en financiële instellingen die zo met elkaar verweven zijn dat ze een serieuze bedreiging vormen voor de wereldeconomie.”

 

In plaats van “te groot om failliet te gaan” zijn ze “te verbonden om failliet te gaan”…

 

 

Wie is wie onder wereldwijde machtsmakelaars

Glattfelder beweert;

 

Een hoge mate van onderlinge verbondenheid kan slecht zijn voor de stabiliteit, omdat stress zich als een epidemie door het systeem kan verspreiden.

 

Het is één ding om vermoedens te hebben dat iemand achter de schermen werkt om de geldvoorraad van de wereld te controleren.

 

Het is iets heel anders om wetenschappelijk bewijs te hebben dat dit duidelijk ondersteunt. Maar deze mensen kunnen alleen bestaan binnen een politiek systeem dat hun doelen ondersteunt. En die politieke systemen opereren behoorlijk openlijk…

 

De Politieke Elite heeft elke belangrijke geopolitieke beslissing van de laatste zeven decennia genomen die via een van de volgende organisaties verliep: de Trilaterale Commissie, de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen, de Bilderberg Groep en de Wereldbank/het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 

De Trilaterale Commissie werd in 1973 mede opgericht door de beruchte David Rockefeller om een groep van ‘s werelds machthebbers te creëren die samenwerken – buiten enige officiële regerings- of politieke loyaliteit – om samenwerking tussen Noord-Amerika, West-Europa en Japan tot stand te brengen. Gelanceerd onder het mom van samenwerken om de wereldproblemen op te lossen. Een nobel doel – maar hun “problemen” zijn erg subjectief.

 

Het is eigenlijk een wereldwijde who is-who van machtsmakelaars. En hoewel de Trilaterale Commissie iedereen die momenteel een openbaar ambt bekleedt uitsluit van lidmaatschap, dient het als een draaideur van de rijken en machtigen uit de financiële, politieke en academische elite. Om de volledige ledenlijst te bekijken, zie: http://www.trilateral.org/download/file/TC_list_12-13(2).pdf.

Je zult schrikken wie er nog meer deel uitmaken van deze geheimzinnige organisatie. Onlangs nog is deze site verwijderd door de Google cabal.

 

Toch blijven de Fed, andere centrale banken en regeringen de vrije markt manipuleren en toekomstige groei en inkomsten wegkapen. Vaste financiële instellingen en politici blijven zich verrijken om hun rijkdom en macht te behouden ten koste van ons.

 

Ontdek wat er onder de oppervlakte van het volk sluimert en motiveer de burgergeest om in opstand te komen en terug te nemen wat de “Bad Guys” van ons hebben gestolen. Als wij, de mensen, nu wakker worden, dan zal het gebeuren omdat wij de meerderheid in aantal hebben, open je ogen en je hart voor de opties die beschikbaar zijn.

 

Wordt vervolgd, blijf dit volgen…