De Gemene Diefstal:

De ECB heeft weer de sluizen geopend en laat nog eens een biljoen euro’s aan liquiditeit instromen direct naar dezelfde banken die hebben bewezen dat ze nog niet voor een cent te vertrouwen zijn. Zo werkt het zombie systeem; de werknemers geven, de monsters nemen. Aangezien in dit stadium van de kredietcyclus, de mensen met een baan in de minderheid zijn geraakt, zijn de belastingopbrengsten ook minder, dus zet de ECB de drukpersen aan. Maar bij wie komt dit geld vandaan? Het rationele denken is; het komt van iemand, maar dat is niet het geval.

 

melting euroDe waarheid is – als geld wordt geleend, komt het van de mensen die het uitlenen. Als verdiensten worden belast, komt het van belastingbetalers. Maar van wie komt het als het vers afgedrukt is? In eerste instantie lijkt het erop van niemand. Niemand vindt in zijn zak minder euro’s. Niemand heeft minder euro’s. Maar hoe kan dat dan? Niets komt uit het niets. Wanneer nul wordt toegevoegd aan nul blijft het nul.

 

En toch, hebben de zombie banken nu een biljoen euro’s meer in hun kluizen. Dat is wat een tijdje geleden geschreven werd in de Financial Times. “Banken ontvangen 1 biljoen € in ECB-leningen.”

 

Dit geld lijkt zeker echt. De banken kunnen het uitlenen. Uitgeven. Uit het raam smijten, of in de afvoer gooien. Ze kunnen dure sigaren mee aansteken, of dure wijnen van drinken. Ze kunnen het gebruiken om iets te kopen. Net zoals de drie voormalige topbestuurders deden bij de spaarbank Caja Madrid die failliet ging, en nu het doelwit zijn van het Spaanse Hooggerechtshof in een onderzoek naar € 15.5 miljoen in verdwenen bankgelden, die werden besteed d.m.v. niet-geregistreerde creditcards voor privégebruik.

 

Een van de ex-bank bestuurders onder de loep is Rodrigo Rato, een senior Partido Popular (PP) en ex president bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tussen 2004 en 2007. Rato was daarna voorzitter van Caja Madrid en van Bankia, de geldschieter die werd gecreëerd uit de fusie van Caja Madrid en zes andere failliete spaarbanken. De andere twee bestuurders in dit onderzoek zijn oud-voorzitter Miguel Blesa en voormalig algemeen directeur Ildefonso Sánchez Barcoj.

 

“Details zijn aan het licht gekomenevil castle ​​over de € 15.5 miljoen aan bankfondsen die werden besteed door de leden van de raad van bestuur bij de Caja Madrid spaarbank met niet geregistreerde creditcards tussen 2003 en 2012. Een uitsplitsing van de credit cardrekeningen, gezien door (de krant) El País, blijkt dat Miguel Blesa, de voormalige voorzitter van de Caja Madrid, meer dan € 10.000 alleen al aan wijn besteedde, en hij in 2008 de kaart gebruikte om € 9000 te betalen voor zijn vakantie naar Zuid-Afrika om daar op elanden te jagen. Hij betaalde ook rekeningen van € 2.000 voor horloges en maaltijden in chique restaurants. In totaal betaalde Blesa € 436.000 met creditcards van het bankbedrijf, zo’n € 54.600 per jaar, volgens de documenten van de bank. Hij is nu het doelwit van een onderzoek naar het wanbeleid bij de bank tijdens zijn ambtstermijn als voorzitter, een functie waarvoor hij € 3.500.000 per jaar werd betaald.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Maar mijn grootste zorg nu is niet waar dat geld naartoe gaat, maar waar het vandaan komt. Kwam het biljoen van de ECB uit de ruimte, van een andere planeet? Nee? Dan, is iemand eigenaar van al deze rijkdom op aarde? Ja? Dan moet het afkomstig zijn van mensen ergens op Aarde. Maar van wie kwam het dan?

 

Het antwoord hierop is als volgt: elke eenheid van een munt vertegenwoordigt een vordering op middelen. Om dit in beter perspectief te plaatsen; bijvoorbeeld een nieuwe BMW 7-serie kost in ronde cijfers € 100,000 dus een biljoen euro’s koopt 10 miljoen van deze auto’s. Met andere woorden, er zijn voldoende nieuwe euro’s om 10 miljoen nieuwe BMW’s serie 7 te kopen. Dit betekent dat de mensen die hierop oorspronkelijk een vorderingen hadden nu een geringere vordering overhouden, want er zijn maar een beperkt aantal nieuwe BMW’s 7 beschikbaar.

 

En aangezien de oorspronkelijke vorderingen ontstonden ​​uit de waarde van de munt die ze verdiend en gespaard hebben, impliceert het dat de ‘waarde’ van het nieuwe geld gestolen moet zijn uit de waarde van het oude geld. Wat kan dit anders worden genoemd als diefstal? Mensen die eerder euro’s hadden, hebben nu euro’s met minder koopkrachtwaarde – althans in theorie. Ze hebben nooit ermee ingestemd hun geld in waarde te laten dalen. Erger nog ze wisten niet eens wat er met hun geld gebeurde.

 

En nu de EU zich in een recessie bevindt – en omdat recessies in principe deflatoire zijn – dalen de prijzen omdat er minder vraag is – de oude houders van de munt merken waarschijnlijk niets – of klagen er niet over. Het is een uiterst ernstige diefstal, erger nog het is een uiterst kwalijke DIEFSTAL, – het is gewoon GEMENE DIEVERIJ. Het is de perfecte roofoverval. De arme slachtoffers weten niet eens dat ze het slachtoffer zijn. Ze hebben op maandag net zoveel geld in hun zakken en op hun bankrekeningen als ze op de vrijdag ervoor hadden. En als de prijzen iets stijgen, ziet één op de honderd niet eens dat de ECB de schuldige is.

 

Terug naar af:

Maar ten minste een man heeft het goed gezien; zijn naam is Beppe Grillo de oprichter en leider van de “vijf-sterren beweging” (M5S) in Italië. Hij verzamelt een miljoen handtekeningen die nodig zijn om bij het Parlement een verzoek tot referendum in te dienen om Italië uit de eurozone te halen, en dit zo snel mogelijk uit te voeren. Hij beweert dat de Italiaanse overheid niet effectief is in het herstellen van banen en het helpen van mensen. De Italiaanse anti-establishment M5S, die vorig jaar op het politieke toneel verscheen, won in haar eerste parlementsverkiezingen in 2013, maar even 25 procent van de stemmen, Grillo vertelde zijn aanhangers eervorige week op een M5S evenement in Rome.

 

“Verlaat de euro en verdedig de soevereiniteit van het Italiaanse volk tegen de Europese Centrale Bank,” – “We moeten zo snel mogelijk de euro verlaten,” – “We zullen in zes maanden een miljoen handtekeningen verzamelen en deze naar het Parlement brengen en vragen om een ​​referendum om onze mening te uiten.”

 

Grillo hoopt dat het recente succes van zijn partij en de groeiende steun, hen in staat stelt voldoende handtekeningen te verzamelen om het idee uiterlijk voor december 2015 door het Parlement te drukken. Grillo zei: “Dit keer hebben we 150 parlementariërs en senatoren, en hebben we tijd om [de handtekeningen] in te dienen bij het Europees Parlement, en een wet aan te nemen over het referendum,” onder verwijzing naar de 109 zetels van de 630 in de Kamer van Afgevaardigden, en 54 zetels van de 315 in de Senaat, die zijn partij bezit.

 

De grondwet van Italië verbiedt populairedirections referendums over geratificeerde financiële wetten en internationale verdragen, maar in ieder geval is deze actie een duidelijke boodschap aan de regering, gelooft Grillo.

 

Op een moment dat de werkloosheid in de op twee na grootste economie in de EU boven de 12 procent ligt met een all-time hoog van 44 procent voor de Italiaanse jongeren onder de leeftijd van 25, gelooft Grillo in directe participatie via de vorm van numerieke democratie als de enige manier is om de Italiaanse frustratie bekend te maken.

 

Hoewel het IMF voorspelt dat de Italiaanse recessie in 2015 over is, met een verwachte groei van 1,1 procent, heeft het land de grootste moeite om het begrotingstekort onder de EU-limiet van 3 procent van het BBP te houden. De voorspelling van het IMF is gewoon een andere flagrante leugen, alsof iemand in staat is de toekomst te voorspellen, tenzij ze die zelf manipuleren.

 

“Vanwege de economische crisis moet Italië de euro verlaten en terugkeren naar de lire,” zegt de komiek geworden politicus, Beppe Grillo, die met zijn anti-establishment Five Star Movement een belangrijke macht in de politiek van het land heeft verworven na de laatste algemene verkiezingen. In zijn interview met het Duitse tijdschrift Focus, drong Grillo aan op heronderhandeling van de Italiaanse € 2 biljoen schuld, welke de op een na hoogste is in de eurozone, na Griekenland met 127 procent van het bruto binnenlands product (BBP).

 

“Op dit moment worden we verpletterd, niet door de euro, maar door onze schulden. Wanneer de rentebetalingen bedragen bereiken van € 100 miljard per jaar, zijn we dood. Er is geen alternatief,” zei de 64-jarige Grillo.

 

Volgens de prognose van de Five Star Movement leider, heeft het Italiaanse politieke systeem “slechts zes maanden” voordat het land instort en niet langer in staat zal zijn “om de pensioenen en de publieke sector salarissen te betalen.” Als er geen veranderingen komen in de schuldverplichtingen, gelooft Grillo, dat de enige optie voor zijn land is om de euro te verlaten en terug te keren naar haar vroegere nationale munt, de lire.

 

“Als ik aandelen heb gekocht in een bedrijf dat failliet gaat, dan is dat mijn pech. Ik nam een ​​risico, en heb verloren,” legde hij uit, door een vergelijk te maken met de vrije markt. “Als de omstandigheden hetzelfde blijven, moet Italië de euro verlaten en terugkeren naar de lire.”

 

Beppe Grillo was in de jaren ’80 een populaire komiek op de Italiaanse televisie, maar hij verdween in de jaren ’90 van het scherm, wat erop wijst dat zijn harde satire te veel was om te verwerken voor de Italiaanse politici. Daarna heeft hij voornamelijk in theaters opgetreden en als organisator van een reeks van massabijeenkomsten om te protesteren tegen de criminele activiteiten van de Italiaanse politieke elite.

 

De negatieve effecten van de EU politiek:

Volgens het officiële statistiekbureau van Spanje, het Instituto Nacional de Estadística, besteedde in 2008 austeritehet gemiddelde Spaanse huishouden € 31.711. In de daaropvolgende vijf jaar is dat cijfer consequent, gedaald tot € 27.098 vorig jaar.

Dat is een vrij sterke daling, maar het vertelt slechts een deel van het verhaal, omdat deze cijfers geen rekening houden met de inflatie. Prijzen in Spanje gingen tussen 2008 en het einde van 2013 met ongeveer 9,5% omhoog. Dit betekent simpelweg; om bij stijgende prijzen dezelfde koopkracht te behouden in theorie in 2013 bijna € 35.000 ter besteding nodig is, om dezelfde hoeveelheid goederen en diensten te kopen die in 2008 € 31.711 hebben gekost. Maar in plaats van dat de bestedingen van huishoudens met 9,5% omhoog gingen, daalden deze met 14,5%. Na aftrek van de inflatie, hebben de Spaanse huishoudens in 2013 bijna 22% minder besteed dan ze vijf jaar eerder deden.

 

Als een gemiddelde zo snel en zo diep daalt, kan gevoeglijk worden aangenomen dat grote aantallen mensen hun uitgaven tot op het bot hebben gekort. En als we bedenken dat, grotendeels als gevolg van de instorting van de bouw-boom, Spanje nu 25% volwassen werkloosheid heeft – drie keer het niveau in 2007 – en de werkloosheid onder jongeren onder de 25 jaar tot bijna 54% is gestegen, komt dit niet als een verrassing.

 

Vergelijkbare omstandigheden spelen zich af in de hele zuidelijke regio van de EU, maar nergens zo heftig als in Griekenland, waar de werkloosheid onder volwassen ​​ca. 27% bedraagt en de jeugdwerkloosheid het dubbele daarvan is, t.w. 54% net zoals in Spanje.

 

Het vooruitzicht dat de inflatie negatief is geworden, wat deflatie is, is voor elke lengte van de tijd een groot alarm voor het goed van de economische wereldorde, zozeer zelfs dat weinigen zich hierover openlijk willen uitspreken.

 

In sommige EU landen is dit al het geval. De Griekse inflatie is al meer dan een jaar licht negatief; in Portugal is reeds gedurende 10 van de afgelopen 12 maanden de inflatie negatief; de inflatie in Spanje is we are safeaanzienlijk afgezwakt en slingert dit jaar rond het nulpunt, met de meest recente maandelijkse cijfers in verder dalende richting. Italië, lijkt ondertussen af te stevenen op dezelfde ingeslagen weg naar een negatief jaar-op-jaar inflatiecijfer, welke tot afgelopen augustus op -0,09% lag.

 

Het is inmiddels wel duidelijk dat de euro en de EU ons zijn opgedrongen, om de bloedlijnfamilies te verrijken, en het merendeel van de mensen in armoede te laten verkommeren. Overheden zijn niet geïnteresseerd in het oplossen van de crisis; indien zij dit willen doen, kunnen ze dat van de ene op de andere dag doen. De tot dusverre gestolen rijkdom uit de zakken van de burgerbevolking door de particuliere centrale banken die eigendom zijn van de bloedlijn families, bedraagt ​​$ 70.000.000 voor elk individu dat nu op de planeet Aarde leeft.