Tandeloze Sancties:

Samen met de lage olieprijzen kwetsen de sancties Rusland. Maar de media meldden niets over de manier waarop Rusland zich aanpast aan de westerse economische manipulatie om die tandeloos te maken. Met beperkte mogelijkheden om transacties in dollars of euro’s te verrichten, welke samen een groot deel van haar buitenlandse reserves omvat, wordt Rusland gedwongen over te stappen op goud en de Chinese Yuan. In de sanctiestrijd, zegt het gezond verstand ‘ontkoppeling van de dollar en de euro’. Desalniettemin is een nieuwe golf van economische sancties tegen Rusland mogelijk, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel op de G20-top in Australië. Echter, haar Duitse minister van Economie Sigmar Gabriel, zei in tegenspraak dat verdere sancties de huidige problemen niet zullen oplossen in de Oekraïne, slechts alleen maar de situatie verergeren. Rusland blijft de aanwezigheid van zijn strijdkrachten in de Oekraïne ontkennen. Het is in het belang van Duitsland niet meer sancties aan Rusland op te leggen. Duitsland als exporteur van goederen heeft goede economische betrekkingen met Rusland; voor de levering van gas en olie, en de export van machines en auto’s. Dus het is van vitaal belang dat Duitsland goede economische en politieke betrekkingen met Rusland heeft. Duitsland moet dus de sancties beëindigen.

 

De Goud aankopen door de Russische centrale bank zijn na het Oekraïne debacle opgevoerd. “Per begin augustus, was de Russische goudreserve over de eerste 7 maanden met 7% gestegen. Met de aankoop naar verwachting van 200 ton goud die wordt toegevoegd aan de reserve tot een totaal van 1.112 ton. Verwacht wordt dat dit aangekochte totaal voor 2014, 273 ton zal bedragen, dat is goed voor 6,8% van de wereldwijde vraag.”

 

De ontkoppeling van Rusland met het Westen werd gevolgd door de uitbreiding van de handel met China. Een tweede belangrijke energie-deal is nu afgesloten, waardoor het totaal, tot nu toe, voor olie en aardgas samen goed is voor $ 800 miljard dollar. Hoewel een beetje absurd, voor de eenvoud om de grootte en waarde weer te geven uitgedrukt in dollars, maar de transfers zullen in roebels en Yuan worden gedaan. China heeft daarmee bijna een vijfde van haar aardgasbehoefte veilig gesteld dat het tot het einde van het decennium nodig zal hebben, terwijl Rusland een vriendelijke en betrokken koper voor energie heeft die niet onder de heerschappij van de westerse cabal valt.

 

Als gevolg van de huidige valuta crises is het onwaarschijnlijk dat financiële activa hun reële koopkracht in dit onvriendelijk internationale klimaat zullen behouden, ten minste voor een deel, dat tot internationale re-monetarisatie van goud zal leiden. Onder druk van de economische sancties, kan Putin besluiten dat het nu de tijd is om zijn ‘gold card’ te spelen. De aankopen van goud door de Russische centrale bank zijn goed voor 59% in het derde kwartaal van 2014. Hun goud voorraad is nu vijfde in de wereld, en de reserves worden gewaardeerd op zo’n 45 miljard dollar exclusief de waarde van de recente aankopen.

 

Als Putin besluit zijn munt gedeeltelijk met goud te steunen, zal dit de Amerikaanse dollar kwetsen als deze plotseling worden geconfronteerd met de concurrentie vanuit een geloofwaardig door goud gedekte munt. Het is dan waarschijnlijk dat andere centrale banken – ten minste voor een deel – hun dollarreserves zullen diversifiëren in rentedragend door goud gedekte roebels. Landen die olie importeren uit Rusland zullen een extra incentive hebben om dat te doen, want zij zijn dan instaat om voor de olie-import te betalen in Russische roebels om de sancties te omzeilen.

 

En zo groeit deze situatie uit tot een van de meest krachtige aanjagers voor de vraag naar goud. China lets get goldmaakt zich echt geen zorgen om de mensen te vertellen hoeveel goud het heeft of toevoegt aan haar buitenlandse reserves. De People ‘s Bank of China (PBOC) stelde voor het laatst in 2009 de officiële reserves op 1.054 ton. Anekdotisch bewijs en discrepanties in de officiële vraag duidt op aankopen die veel groter zijn dan China toegeeft. Ongeacht of bekend is wat het uiteindelijke doel is van de Chinese centrale bank. – In een serie artikelen over de laatste paar jaar, geschreven door partijfunctionarissen, is consequent aangehaald dat de behoefte aan goudreserves bij de centrale bank is deze te verhogen tot 8.500 ton, om zodoende de afhankelijkheid van de dollar en euro reserves te verminderen, maar de belangrijkste reden is het bevorderen van de yuan tot internationale reserve valuta-status. China is in feite bezig haar dollardeviezen om te zetten in goud. Ze kochten in 2013 een record hoeveelheid goud. Het tempo in 2014 is nauwelijks vertraagd. Het Global goudmijn aanbod is ongeveer 56 ton per week, en er waren vele weken dit jaar dat de Shanghai Gold Exchange meer dan dat kocht. Volgens sommige schattingen heeft China dit jaar ongeveer 70% van de wereldwijde goudproductie opgekocht.

 

Het afsluiten van grote opdrachten met Rusland waarvoor geen westerse valuta’s worden gebruikt, versnelt alleen maar dit proces. Tel de verwachte vraag aan goud van gezamenlijk Rusland en Zwitserland op, als het referendum passeert, en het totaal van de nieuwe behoefte stijgt naar 14,3% van de huidige wereldwijde vraag.

 

Beschouw een conservatieve aanname dat China halverwege haar doelstelling van 8.500 ton in reserves is, alhoewel andere bronnen citeren dat hun reserves dichter bij 10.000 ton liggen. – Deze aankopen vonden plaats over de laatste twee decennia. Maar hoe dan ook als de helft van dit moet worden toegevoegd, zijnde alsnog noodzakelijk, dan is dat goed voor een extra 5 tot 10% van de huidige behoefte aan goud. Hoe dan ook, gezien de kwetsbaarheid van de met schulden beladen westerse landen, wil China nog meer goud accumuleren, en wel eerder vroeger dan later, als het maar niet ten koste van een stijgende prijs gaat.

 

Alhoewel de Chinese en de Russische centrale banken de grootste potentiële kopers zijn van goud, is ook India van de partij. En vergeet Zwitserland niet, want het goudreferendum van dit weekend kan van grote invloed zijn, het heeft het potentieel om voor de komende jaren de vraag naar goud te stimuleren. Deze centrale banken zijn niet alleen. Wereldwijd waren gedurende 14 achtereenvolgende kwartalen de centrale banken gezamenlijk netto kopers van goud. Als er nog een grote speler, zoals bv. een centrale bank, de COMEX gebruikt om zijn goudreserves uit te breiden, kan dat de relatief kleine voorraden van de COMEX verpletteren. “Warehouse voorraden geregistreerd voor levering op de COMEX beurs zijn gedaald tot slechts 870.000 ounces (8.700 contracten). Dat is de hoeveelheid die in één maand kan worden opgeëist… in augustus werden 6281 contracten uitgeleverd”- En voor zilver: “heeft de COMEX voor december de verplichting bijna 600 miljoen ounces uit te leveren, maar beschikt slechts over een inventaris van iets meer dan 60 miljoen ounces, dat is ongeveer een verhouding van 10 – 1 t.w. ‘verplichting versus vermogen tot leveren’!”

 

Beschikbaarheid:

De fysieke markten zullen eerder vroeger dan later door een systemische “run” worden schoongeveegd. “De papier markten kunnen verder omlaag gaan waardoorsilver lining fysieke prijzen verder dalen, voor zilver wordt op papier al een sub $ 16 genoteerd tegen bijna $ 20 fysiek – incl. premium voor levering. De gemiddelde sterveling zal zich vergapen aan de prijzen van goud en zilver, maar dat is het echte verhaal niet, de fysiek goud en zilver markten worden bepaald door “beschikbaarheid”… of het gebrek daaraan. Wat gebeurt er als goud en zilver prijzen verder omlaaggaan en er is geen beschikbaarheid van het product?” DIT gaat zeker gebeuren en dat bepaalt dan de markt – en het einde van het papier.

 

“Wat als de COMEX zilverprijs naar $ 20 gaat, maar je kunt het niet kopen voor $ 30? Of COMEX op $ 50 en je kunt het niet voor $ 100 te pakken krijgen omdat niemand te verleiden is een ounce zilver te verkopen?” Wanneer het fiat systeem uiteindelijk instort wat mathematisch het geval is, dan zal fysiek metaal voor elk bedrag in fiat geld naar “geen aanbod” gaan. Gebrek aan beschikbaarheid is nu al het geval. Maar, als mensen iets willen, en te horen krijgen dat ze het niet kunnen bemachtigen, willen ze meer ervan!

 

Als je hebt gewacht om op dit punt zilver of goud te kopen, vertelde de markt reeds zo’n drie weken geleden je over de beschikbaarheid. Omdat de markt inmiddels heeft gesproken en gezegd: “als je $ 15 zilver wilt, kun je het niet krijgen”! Bedenk wat het gevaar is en gebeurt als de prijzen omhooggaan en “je kunt niets kopen”? Laat je dat niet gebeuren!

 

De grote banken zijn ook niet dom. Zij zullen deze problemen ook hebben zien aankomen, en dat betekent dat ze waarschijnlijk enkele houders hebben kunnen verleiden hun leveringen uit te stellen, het is niet waarschijnlijk dat veel speculanten levering zullen nemen. Maar zelfs een kortdurende krapte kan zeker leiden tot enorme prijspieken. Het zou zelfs kunnen leiden tot een ineenstorting van het vertrouwen in de futures-markt, waardoor de goud- en zilverprijs verder omhoog wordt gedreven.

 

De signalen van toegenomen fysieke vraag uit Rusland, China, India, en kleine beleggers die munten van de munt kopen, is een indicatie dat de goudprijs verder moet stijgen. “Het GOFO tarief (London Gold Forward Offered Rate) is al negatief, wat op krapte in de goudmarkt duidt.” Tenminste het is een indicatie voor de korte termijn, omdat nu de goud forward rate een tekort aan fysiek goud aangeeft en de bezorgdheid over de levering ervan erbij in prijst. Dit is geweldig nieuws. Levering wordt schaarser, prijzen gaan omhoog. Misschien zal dat ook de nodige eeuwig voortdurende korte posities om zeep brengen?

Goud kan worden gebruikt als onderpand. Meestal wordt voor dit voorrecht een prijs berekend, maar nu betalen ze extra als iemand z’n goud wil belenen, – wat betekent; goud vandaag in de hand is meer waard dan papieren valuta. Alleen mensen die hun goud belenen en het terug willen hebben, moeten zich afvragen, – “Zal het nog beschikbaar zijn als ik erom kom?”

 

Zorgen over de centrale bank van China dat ze haar deelnemingen zal de-dollarizeren kunnen worden toegevoegd aan de belangstelling voor goud. Met andere woorden, alle deprimerende geruchten rondom de goudprijs kloppen niet. Verwacht valutaontwaarding waarop goud nog hoger zal stijgen, daarom is het belangrijk je eigen goud te hebben, en als dat niet van toepassing is, dan zijn het de economische fundamenten die de goudprijs op de lange termijn veel hoger laten stijgen. Ook wordt het een kwestie van wanneer de grote banken hun greep op de futures markt zullen verliezen.

 

Eeuwenlang heeft goud haar nut bewezen. Het is misschien niet het perfecte geld. Maar het is het beste golden eggsdat tot nu toe is ontdekt. Sommige crypto valuta, zoals Bitcoin, kunnen uiteindelijk nuttiger blijken te zijn. Maar dat is aan de toekomst om te oordelen. Voor nu, werkt goud. “Fiat”, of papiergeld werkt niet.

Economisch gesproken; omdat de levering van goud beperkt is, hebben consumentenprijzen de neiging constant te blijven. Het aanbod van krediet is ook beperkt, omdat de munt beperkt is. Wanneer de vraag naar krediet toeneemt, gaat de prijs ervan – de rente – omhoog. Een door krediet aangewakkerde boom wordt daarmee vanzelf beëindigd.

 

Maar voor nu, hebben de Federal Reserve, de Bank of Japan (BOJ), en de ECB besloten dat ze willen dat jij je geld van je bankrekening haalt en daarvoor aandelen koopt. Blijkbaar hebben ze modellen die zeggen dat dit een goede zaak is. Of ze willen gewoon dat je het uitgeeft. En om zeker te zijn dat je aan hun wensen voldoet, laten ze je geen betere opties – en daarom zijn vrijwel alle harde beleggingen in prijs onderdrukt. Behalve het onroerend goed, want daarvoor moeten de mensen veel geld lenen van de banken, en dus moedigen ze je daarvoor aan, en bejubelen je investering.

 

Kortom, alles wat de centrale planners hebben geprobeerd, heeft niet geresulteerd in wijdverbreide welvaart, in plaats daarvan is het geconcentreerd in de handen van de top. Hetzij door toeval of samenzwering, maar alle mogelijke ontsnappingsluiken zijn voor 99,5% van de mensen dichtgelast. Alle mensen zijn gevangenen in het disfunctionele geldsysteem, gerund door enkele leden van de selecte elite, een systeem dat op weg is naar haar algehele instorting.

 

Iran opent de ‘grootste’ goudplant in het Midden-Oosten:

Iran heeft een nieuwe goudplant geopend, de grootste in het Midden-Oosten, met het doel haar productie van edelmetalen te verdubbelen. Door middel van een unieke technologie, zal het tot drie ton goud per jaar uit de grond halen. De nieuwe facility is gelegen in de omgeving van een van de rijkste mijnen van het land, Zareh Shuran, in het noordwesten van Iran. In een gebied waar goud, zilver en kwik worden gewonnen.

Productie van de plant zal drie ton goud per jaar bereiken en verdubbelt het totaal van de goudproductie in Iran. Verwacht wordt dat de plant spoedig een goudproductiecapaciteit van zes ton per jaar zal bereiken.

Zilver en kwik producties zullen naar verwachting respectievelijk 2,5 en 1,5 ton bedragen. De goud ertsreserves van de Zareh Shuran mijn worden geschat op 20 miljoen ton.

 

Moskou en Teheran bespreken ook plannen voor Russische bedrijven, om in ruil voor ruwe olie, bij de bouw van kerncentrales te helpen. Volgens bronnen dicht bij de handelsbesprekingen betrokken, voor een waarde van naar schatting maximaal 5 miljard dollar voor de eerste fase van het contract.

 

G20 een totale mislukking voor de Cabal:

De G20-bijeenkomst eindigde in Australië met een totale nederlaag voor de cabal en haar agenda, aldus meerdere bronnen. De cabal probeerde de Oekraïne als een excuus te gebruiken om een oorlog tegen Rusland te beginnen als hun manier om de westerse economieën weer op te bouwen en zichzelf aan de macht te houden. Echter, in plaats daarvan, verlieten de Fransen, Britten en Duitsers de door de cabal gecontroleerde Amerikanen om zich aan te sluiten bij de overgrote meerderheid van de planeet die het door de BRICS geleide initiatief ondersteunen van een nieuw Marshallplan voor de planeet, meldden bronnen. Gelukkig zijn hiermee de pogingen het sentiment aan te wakkeren voor een oorlog met behulp van de Oekraïne en ISIS bij de meeste wereldleiders verkeerd gevallen. Merkel en Putin hadden een 4 uur durende privé-bijeenkomst; de twee leiders spreken elkaars moedertaal vloeiend. Te oordelen uit verschillende bronnen; Duitsland zou afstand nemen van het VS regime en het door de Cabal geleide EU nazisme, om zich in Oost-Europa te verenigen met Rusland door de ondertekening van een vrijhandelsakkoord tussen het Duits geleide deel van de EU en de Russisch geleide EUR Aziatische Unie. Duitsland zou voor Russisch gas betalen in Duitse marken terwijl de Fransen de indruk gaven van hun voornemen om voor de Russische olie en gas te betalen in het Frans Franken.

 

 

De geheime kracht van de Illuminatie uitgelegd.

secret power

‘Politiek verblindde hen?’

Putin zegt dat sancties tegen Rusland nadelig zijn voor de Oekraïne:

 

Onderstaand interview met Putin is leerzaam om te lezen.

Poetin

http://rt.com/news/205871-putin-ukraine-sanctions-ard/

Dit interview is vertaald in het Nederlands door Irma Schiffers en te lezen op:

http://irmaschiffers2014.wordpress.com/de-gehele-toespraak-van-vladimir-poetin-nederlands/

Waar gaat de goudprijs naar toe?

Kopen Rusland en Europa meer goud? Zullen de Zwitserse ‘ja’ stemmen in het goudreferendum? Is er kans op QE4? Peter Schiff geeft commentaar op enkele van de meest recente krantenkoppen rondom de goudmarkt en ook over zijn ideeën betreffende de Amerikaanse economie. De Fed zal de rentetarieven verhogen, niet omdat ze dat willen, maar omdat de centrale bank in een hoek wordt gedreven door een zinkende dollar en versnelde inflatie. “- (Lees mijn volgende essay hierover.) – Goud gaat naar $ 5000,” zegt Schiff. “Ik denk dat wanneer deze daling voorbij is… goud als een raket omhooggaat.” Bekijk onderstaande video om te weten waarom hij denkt dat dit het beste fundamentele klimaat voor goud is, dat ooit is gezien, en waarom hij denkt dat deflatieangst een fantasie kan zijn.

 

En deze is van Mr. Doom – Mark Faber over de Gold Price, US Dollar en het Zwitsers Gold Initiatief:

Marc Faber: “Kijk. De kwaliteit van voorspelling door mensen is verschrikkelijk, in het bijzonder, het vooruitzichtenverslag van de Federal Reserve. Dus, ik weet het niet, misschien zal het (de goudprijs) gaan tot onder de $ 1000, maar mijn gevoel is dat het niet onder de $ 1.000. zal blijven…. Ik zou de huidige zwakte als een koopmoment gebruiken… Ik zeg iedereen, jij als belegger, en ik als belegger, we kunnen geen vertrouwen in de regering hebben… Ik ben mijn eigen centrale bankier. Ik houd mijn eigen fysiek goud. Ik vertrouw niemand van deze FCKs.” – “Van alle valuta’s die ik zie in de wereld, zijn er slechts vier waarin ik vertrouwen heb: Goud, zilver, platina en palladium. Niets anders.”