Deel 3

Bedreiging die niet bestaat:

De onverwachte opkomst van Rusland als resultaat van de implementatie van een deskundige strategie door Vladimir Poetin om geleidelijk een aantal van de meest corrupte neoliberale Jeltsin gekloonde ambtenaren te vervangen, en zijn reconstructie van de Russische staat met sluitende begroting en goed functionerend nationale instellingen, werd in het westen meteen gezien als een bedreiging voor de Amerikaanse militaire suprematie en de Duitse economische expansie. Deze transformatie van Rusland van een westerse vazalstaat naar een soevereine onafhankelijke staat, veroorzaakte een agressief tegenoffensief door de VS en haar marionet de EU.

 

Oorspronkelijk was Poetin optimistisch dat Rusland als een kapitalistische staat, en zonder enig concurrerende ideologie, met normalisering en stabilisering van de Russische staat, door de VS en de EU zou worden verwelkomd. Hij dacht ook dat ze Rusland als een economisch- politiek- en zelfs als NAVO- partner zouden accepteren. Poetin maakte zelfs toenadering voor samenwerking met de NAVO en de EU. Het Westen probeerde Poetin van zijn illusies af te brengen.

 

“Het is absoluut duidelijk; de VS en Duitsland willen Rusland laten terugkeren naar de vazalstatenstatus van de jaren 1990. Ze willen geen normale relatie. Vanaf het moment dat Poetin begon met de reorganisatie van de Russische staat, en haar economie herstelde, hebben de westerse mogendheden zich verwikkeld in een reeks politieke en militaire interventies, om zo de Russische bondgenoten, handelspartners, en onafhankelijke staten uit te schakelen.”

hypocrisy

 

“De VS-EU financierden de neo-liberaal-oligarchie gesteunde politieke oppositie in een poging om middels demonstraties en verkiezingen, Rusland te laten terugkeren naar de oude vazalstaat status. Hun inspanningen om Poetin af te zetten en opnieuw een westerse vazalstaat te vestigen mislukte. Wat in 1991 werkte met de machtsgreep van Jeltsin tegen Gorbatsjov was ineffectief tegen Poetin. De overgrote meerderheid van de Russen willen geen terugkeer naar het decennium van schandalen.”

 

Deze VS-EU geleide interventies zullen meer en meer een vijandig klimaat creëren. Dit zal niet minder worden, want de Verenigde Staten wordt geleid door de neoconservatieve ideologie van Amerikaanse wereldhegemonie en dat betekent hegemonie over Rusland en China. De Russische regering beroept zich op feiten, en is verbaasd, als het ervaart dat Washington geen enkel belang heeft bij feiten. Had Saddam Hoessein massavernietigingswapens? Gebruikte Assad van Syrië chemische wapens tegen zijn eigen volk? Had Iran kernwapens? Natuurlijk niet, en natuurlijk wist Washington dat ze hierover logen.

 

De Duitse economische heersende klasse is verdeeld, aan een kant de dominante pro-Amerikaanse sector die bereid is om lucratieve handel met Rusland op te offeren, in de hoop de hele economie in een post-Poetin tijdperk, Rusland te plunderen dat daarvoor gedomineerd zal worden door herboren Jeltsin klonen; met aan de andere kant, een minderheid uit de industriële sector, die de sancties wil beëindigen en terugkeren naar normale economische betrekkingen met Rusland.

 

De door VS en EU geleide machtsovername via vazalpolitieke cliënten gesteund door corrupte oligarchen en Nazi straatvechters in Oekraïne veroorzaakte de huidige crisis. Deze Oekraïense machtsgreep is een topbedreiging voor het 1945voortbestaan van Rusland als onafhankelijke staat. Na de overname van Kiev, stuurde de NAVO het stromannenregime in Kiev eropuit om met militaire macht de onafhankelijke gebieden in het zuidoosten te elimineren en beslag te leggen op de Krim. Teneinde zodoende de strategische positie van Rusland in de Zwarte Zee volledig weg te nemen. Rusland het slachtoffer van de NAVO machtsgreep werd door de west bestempeld als agressor. Een grote leugen die ondersteund wordt door de massamedia.

 

Oekraïne is het belangrijkste strategisch militaire platform van waaruit de VS en de NAVO een aanval op het Russisch grondgebied willen uitvoeren, ter verzekering van de voor Duitsland grootste afzetmarkt sinds de annexatie van Oost-Duitsland. De VS en Duitsland zien de Oekraïense verovering als extreem waardevol, maar ook als de sleutel tot de lancering van een all-out offensief om de Russische economie te wurgen via sancties, het dumpen van olie, en Rusland militair te bedreigen. Het strategische doel is om de Russische bevolking tot armoede te degraderen en opnieuw de quasi-zieltogende oppositie tegen Poetin te reactiveren om de regering omver te werpen en Rusland als permanente vazalstaat terug te halen.

 

De US-Duitse elitemacht kijkt verder dan Rusland, ze geloven dat als ze Rusland controleren, daarna China kunnen omsingelen en isoleren en haar kunnen aanvallen zowel vanuit het Westen als het Oosten. Hun plan is een permanente oorlog om de aanwezigheid van Rusland in Europa te beëindigen en de opkomst van China als wereldmacht te ondermijnen, ze zijn bereid om daarvoor tot de rand van een nucleaire oorlog te gaan.

 

“De ideologische essentie van de VS-Duitse imperiale expansie en verovering in Europa en de Kaukasus heet ‘Russische Bedreiging’. Het is de toetssteen om tegenstanders en bondgenoten te definiëren. Landen die geen sancties handhaven worden aangevallen. De massamedia herhaalt de leugens. De ‘Russische Bedreiging’ is uitgegroeid tot de strijdkreet voor de kruiperige vazallen, de gefabriceerde verantwoording voor angstaanjagende offers om hun imperialistische ‘beschermvrouw’ in Berlijn en Washington te dienen, maar ook bang zijn voor de opstand van de ‘opgeofferde’ bevolking.”

 

Er is geen ‘Russische Bedreiging’ alleen door ideologie gedreven verlangen van het Amerikaans en Duits geleide offensief om in heel Europa en in de Kaukasus – als herhaling van dezelfde leer van Hitler – de steun te verkrijgen van binnenlandse industriële bankiers, conservatieven en rechtse overzeese medewerkers en extremisten in de Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.

 

Het leidt geen twijfel, dat het belegerde Rusland gedwongen wordt om offers te brengen. De oligarchen vluchtten naar het westen; de liberalen verstoppen zich. Maar net zoals de Sovjets het tij keerden van de oorlog in Stalingrad, zal het Russische volk, na de eerste twee jaar van deze actie, weer overleven, en opbloeien en opnieuw een baken worden van hoop voor alle mensen op zoek om onder de tirannie van de VS-NATO militarisme en economische dictaten van de Duitse-EU uit te komen.

 

De Sancties:

sanctionsDe economische last van de westerse sancties heeft Rusland gedwongen in het oosten op zoek te gaan naar zakelijke mogelijkheden. Hetgeen geen windeieren heeft gelegd, te oordelen naar de uitkomst van president Poetin’s bezoek aan India – met 20 high profile deals – is de pivot van Moskou verschoven naar Azië waar hij een warm welkom ontvangt.

 

De Russische president Vladimir Poetin maakte een bezoek aan India, dat nog geen 24 uur duurde, t.b.v. het bijwonen van een vergadering, en een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi. Zo werden 20 contracten ondertekend in de aanwezigheid van Poetin en Modi voor een totale waarde van 100 miljard dollar. Dat zijn onder andere transacties ter waarde van $ 40 miljard t.b.v. kernenergie, $ 50 miljard aan ruwe olie en gas, en $ 10 miljard t.b.v. van tal van andere sectoren, waaronder defensie, meststoffen, ruimtevaart, en diamanten.

 

Olie is niet meer zo’n machtig wapen tegen het hedendaagse Rusland als men zou denken. Door te stellen dat de daling van de olieprijs Rusland onderuit zal trekken, net zoals het de Sovjet-Unie deed, schrijft de Daily Telegraph: “men is vergeten hoe ver Rusland is gekomen sinds die donkere dagen.”

 

“Het is waar dat de Sovjet-Unie niet kon voortbestaan met dalende olie-inkomsten en dat Saoedi-Arabië gecrediteerd wordt voor de hulp het voormalige keizerrijk te breken door een dramatische toename van de olieproductie van 2 miljoen naar 10 miljoen vaten per dag in 1985.”

 

“Sancties kunnen het moeilijker maken voor Russische bedrijven om toegang te krijgen tot westerse knowhow, welke uiteindelijk van invloed kan zijn op de Russische olie-uitvoer. Maar dat is alleen als dit jaren aansleept, wat twijfelachtig is, gezien de hoge prijs die de EU nu al betaalt. Een verlaging van het wereldwijde olieaanbod – en sterkere wereldwijde groei – zal waarschijnlijk in de tussentijd de oliemarkt opnieuw in evenwicht brengen.”

 

Een graadmeter voor de verbeterde vooruitzichten van Rusland is dat voor het eerst sinds 1992 de bevolking weer groeit. In feite, niettegenstaande sancties, lijken voor nu de Russische financiën vrij stabiel te zijn. En … Rusland heeft slechts ongeveer $ 678 miljard aan buitenlandse schuld, die ze heftig aan het afbetalen zijn, sinds de oorspronkelijke hoogte van $ 732 miljard aan het einde van 2013. Ter vergelijking de Amerikaanse schuld aan het buitenland bedraagt $ 60 biljoen, en is nog steeds groeiende. Rusland heeft een record-hoog begrotingsoverschot en een positieve betalingsbalans. En het is in staat de dollar te omzeilen d.m.v. handelsovereenkomsten. Zelfs na het ondersteunen van noodlijdende bedrijven met $ 60 miljard uit de dollar liquiditeit, heeft Rusland nog bijna $ 375 miljard aan buitenlandse reserves.

 

“Hoewel de groei van het BBP sinds 2012 vertraagd is van een verzengend 4,25% tempo, is het nog steeds in staat naar verwachting 1% groei uit te komen, wat niet slechter is dan 2013. Furieus over de uitsluiting van de SWIFT – Society voor Worldwide Interbank Financial Telecommunicatie – die assisteert om internationale financiële transacties te vergemakkelijken – heeft Poetin opdracht gegeven aan de Russische centrale bank om een eigen alternatief nationale betaling afwikkelingssysteem op te zetten.”

 

Het “Project Double Eagle” is gecreëerd, om handelspartners in staat te stellen om de olie aankopen in goud te betalen. Dat gebruikers toestaat af te stappen van de dollar en de euro, en hun aankopen te voldoen in iets fysieks en meer substantieel dan fiat geld – wat met gejuich werd ontvangen door de Russische collega BRICS-landen – Brazilië, India, China en Zuid-Afrika.

 

Dus, er is duidelijk een methodische aanpak door Poetin. Rusland heeft niet alleen haar goud productie aanzienlijk opgevoerd, maar legt ook grote goud voorraden aan, dat een verdubbeling van haar reserves tussen 2008 en 2014 betekent.

 

Het is juist dat de begroting van het land gebaseerd is op een olieprijs van $ 96 per vat. Met olie onder $ 70 doet dat zeker pijn. Maar Rusland zal overleven. Het zal enige bezuinigingen moeten invoeren. Maar het krijgt ook steun van de vallende Roebel – met een daling van ca. 50% ten opzichte van de dollar sinds het einde van september – helpt dat om de verliezen te compenseren van goedkopere olie.

 

“Russische oliemaatschappijen verdienen dollars in het buitenland voor hun export, maar besteden Roebels in eigen land. Dat betekent dat hun oliewinning budgets onaangetast blijven, en bovendien ervoor zorgt dat de overheidsbelastinginkomsten niet plotsklaps dalen. De olie productie steeg feitelijk naar 10,6 miljoen vaten per dag in september, dicht bij het allerhoogste maandelijkse cijfer sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie. De Russische export van 8 miljoen vaten per dag is goed voor 15% van de totale olie wereldmarktvolume.”

 

Ironisch genoeg kunnen Obama’s sancties ernstiger gevolgen voor de VS zelf hebben. Als Rusland de productie opvoert met het oog op meer inkomsten zal dit leiden tot een nog grotere daling van de olieprijs. En een van de belangrijkste slachtoffers zal US schalie productie zijn. VS fracking operaties – kosten meer dan conventionele Russisch of Saoedisch oliewinning d.m.v. boringen – deze beginnen onder $ 70 per vat onrendabel te worden. Als de olieprijs daalt tot $ 60, zullen veel Amerikaanse onconventionele bronnen moeten sluiten en de olie-invoer zal opnieuw stijgen. Zodoende bedreigt de olieprijs de Amerikaanse energie-onafhankelijkheid en versterken Rusland eerder dan het verzwakt.

 

Ondertussen, “gaat Rusland door met de exploratie en ontwikkeling van de olie infrastructuur. Poetin heeft onlangs een 25-jarige olie leveringscontract met China afgesloten, welke o.a. de bouw van een gloednieuwe 3.000-mijl lange pijpleiding omvat. En hij stuurt een vloot van nucleair aangedreven ijsbrekers in het Noordpoolgebied, samen met troepen om hen tepipes beschermen, om meer reserves te exploreren.”

 

Terwijl consumenten in het westen de besparingen op benzine en diesel tellen, telt Poetin de miljarden die hij kan verdienen als de olieprijs weer normaal wordt. Hoogstwaarschijnlijk zal Rusland deze strijd niet verliezen. Zoals bekend, heeft Poetin niet de minste intentie om deze strijd te verliezen – in feite, hij is de enige die echt begrijpt wat de ultieme prijs is voor het winnen ervan.

 

Maar sancties en manipulaties als wapen tegen Rusland zijn veel schadelijker dan in de EU wordt toegegeven: “Ik ben het niet eens met de euforie van velen in de EU over het succes van de sancties tegen Rusland,” citeert een Oostenrijkse krant de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann die zegt: “Ik zie geen reden voor een vreugdestemming. Ik weet niet waarom we blij zouden moeten zijn als de Russische economie instort.” – “Duitse en Oostenrijkse bedrijven die zaken doen met Rusland lijden onder de zwakke roebel, terwijl één op de drie bedrijven personeel moet ontslaan, of projecten annuleren,” waarschuwde de directeur van de Vereniging van Duitse Kamers van Koophandel en Industrie.

 

Licht in de Roebel Troebel:

De mainstream media vertelt; ‘Rusland is machteloos omdat de wereld het laatste beetje vertrouwen in Poetin heeft verloren’. Regime verandering is noodzakelijk. President Poetin wordt beschuldigd als de schuldige, in de verwachting hem bij zijn volk in diskrediet te brengen. Hij is verantwoordelijk voor de diepe recessie in Rusland. Echter in werkelijkheid, staat ten minste 80% van de Russische bevolking stevig achter Poetin. Hij wordt letterlijk door de overgrote meerderheid van de Russen vereerd als een held.

 

Als Associated Press samen met het NORC Centre for Public Affairs Research, de resultaten bevestigt van de laatste opiniepeiling blijkt dat ongeveer 80% van de Russen nog steeds Poetin en zijn beleid ondersteunen. Uit een soortgelijke enquête uitgevoerd in 2012, bleek dat Poetin toen de steun genoot van 58% van de Russische bevolking. Het is belangrijk te begrijpen dat de kracht van de Russen is, zich bedreigd voelen, dat ze situaties kunnen overleven die andere volken niet kunnen opbrengen.

 

“Als je over ratings begint te denken, wordt je zelfzuchtig.” Zegt Poetin. Dat is de reden waarom Poetin niet aan ratings denkt, de economische problemen oplost, en Rusland leefbaar maakt! Het is verbazingwekkend dat het Westen probeert Poetin te demoniseren. Hij is recht door zee, slim, geduldig en beschikt over enorme kennis van situaties en feiten betreffende de hele wereld. Als niemand in staat is hem te evenaren, wordt het tijd om hem te demoniseren. Mogelijk houdt Poetin de hele wereld af van een nucleaire ramp en WW3. Stel je voor wat zou kunnen gebeuren met een trigger-happy individu belast met het Russische leiderschap.

 

Obama heeft ook geregeld dat de olieproducerende marionetten in het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië en de Golfstaten de markt overspoelen met goedkope olie en gas, waardoor het prijsniveau omlaag gaat ten koste van Rusland en Venezuela, twee landen waar Washington een regimeverandering wil uit lokken. De energie-output controlerende sjeiks zijn blijkbaar vanuit Washington genoeg compensaties beloofd om dit te doen, ondank grote eigen verliezen?

 

Poetin heeft alle kaarten in handen om wraak te nemen tegen de manipulatie van de roebel en de olieprijs manipulatie door het Obama-team. Om een paar te noemen: Het uitstellen van de schuldbetaling op de uitstaande schatkistobligaties die Bad Banksbegin volgend jaar moet worden voldaan, dat is geen faillissement omdat ze kunnen stellen te willen wachten totdat de roebel is gestabiliseerd. De zwaar onder gekapitaliseerde TBTF banken zullen daardoor zeker instorten. Zodra dat in beweging komt zullen zeker de 1 biljard geïntegreerde en gemanipuleerde derivaten die over de hele wereld zijn verspreid het volgende slachtoffer worden. Het kaartenhuis zal aan alle kanten afbrokkelen.

Een andere mogelijkheid is om de EU te vertellen dat geen energie wordt geleverd aan landen die lid zijn van de NAVO. Dat zal Duitsland in zeer ernstige problemen brengen, waardoor een groot deel van de industrie zal moeten sluiten en met hen het geïntegreerde bankwezen. Het zal komisch zijn om de gezichten van Merkel, Holande en Cameron te zien, wat zeker het einde van de NAVO en van de Amerikaanse macht zal zijn.

 

Een ander Poetin kaart: Niemand in het westen drijft handel in roebels. In kortzichtig compliciteit met Washington, dumpten de westerse marionettennaties hun roebel reserves, welke Rusland niet opkoopt, waardoor de markt overspoeld raakt. Rusland heeft niet alleen grote dollarreserves, maar de roebel wordt ook gedekt door goud een feit dat consequent in de MSM wordt verzwegen. Maar voor nu geeft Rusland de voorkeur eraan om de roebel te laten kelderen.

 

Rusland heeft straks roebels nodig. Dat is de munteenheid van Rusland welke nodig is om toekomstige handel te drijven wanneer ze zich ontkoppelen van het westerse monetaire systeem. Dus, als Rusland denkt dat haar munt het dieptepunt heeft bereikt, zullen ze de goedkope roebels in de markt terugkopen tegen enorme hoeveelheden dollars en euro’s. Rusland zal dan de westerse markt met dollars, euro’s en andere westers geallieerde valuta overspoelen. En dat is dan het antwoord van Poetin, de markt overspoelen met de valuta’s van anderen en tegelijkertijd roebels uit het Westen terugkopen. Dit is een briljante zet om de munt van Rusland te herstellen in een nieuw opkomend monetair systeem waaraan Europa waarschijnlijk zal deelnemen, ten nadele van Washington.

 

Opinie van anderen:

60 bekende en invloedrijke gezagsdragers spraken in Duitsland, waaronder de voormalige presidenten, als o.a. Genscher, Schröder, en andere bekenden. Ze zeggen allen unaniem dat Duitsland haar relatie met Rusland niet mag beschadigen. Dit gebeurt nu omdat bondskanselier Angela Merkel zich in een moeilijke positie heeft gemanoeuvreerd. Als de Amerikanen de olieprijs manipuleren, gaat die omlaag, en Rusland verliest dollars als gevolg van de maatregels die door de Amerikanen werden genomen met medewerking van de overeenkomst gemaakt met Saoedi-Arabië.

 

Rusland werd niet als EU-lid geaccepteerd, want zonder Rusland, heeft Duitsland overwicht in de EU. Als Rusland was aanvaard zouden de Duitsers hun invloed en dominantie hebben verloren. Maar zelfs oud Kanselier Kohl toen hij nog in goede gezondheid was, was van mening dat zonder Rusland, de wereldorde niet voldoet aan de belangen van alle naties, vertelde de voormalig president van de Sovjet-Unie, Gorbatsjov. Bekijk zijn interview met RT nieuws.

 

De Tweeledige Propeller – China en Russia.

Voor lezers die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen China en Rusland en de invloed ervan op de rest van de wereld, hier een 27 pagina PDF met alle details, ingezonden door een oplettende lezer.

Vladimir Poetin zei het duidelijk: “Rusland en China zullen een belangrijk effect hebben op het hele systeem van internationale betrekkingen. De relatie zal een belangrijke factor zijn in de wereldpolitiek en zal de hedendaagse architectuur van internationale betrekkingen beïnvloeden…” En om precies aan te geven wat deze relatie betekent in geopolitieke ommekeer, vervolgde president Poetin: “Rusland en China hebben nog nooit op militair gebied zo’n vertrouwelijke relatie gehad zoals nu het geval is. Militaire oefeningen worden gehouden in joint oorlog games, op zee en op land, zowel in Rusland als in China.”

 

“Geef ons Goud terug:”

In heel Europa grijpen overheden terug op hun goud als de angst over de integriteit van hun fiat en schulden economie zich verspreidt. Max Keiser beschrijft de de-fiatisation van de wereld als het Amerikaanse imperium plaats maakt voor de opkomende macht van China.

 

Enkele voorspellingen voor 2015:

Larry Edelson van Money and Markets verwacht dat 2015 een succes jaar voor je zal worden. Volgens zijn modellen, zal het een jaar zijn dat nog belangrijker wordt dan 2008, toen de vastgoedcrisis uitbrak. Het jaar waarin de euro in de afgrond keldert, en daarmee het gehele Europese Unie experiment – het zal het jaar zijn waarin de markt voor staatsschulden instort. Hetgeen mijn visie volledig onderschrijft.

 

Het zal ook een cruciaal jaar zijn in de oorlog cycli, met meer conflicten, verspreid over de hele wereld – niet mijn visie. – Een jaar van toenemende cyber spionage tot meer sociale protesten tegen overheden. Toenemende valuta oorlogen, tot regelrechte handelsoorlogen. Een jaar van binnenlands en internationale terrorisme, meer burgerlijke protesten en oorlogen, tot een regelrecht internationaal conflict. En de markten – allemaal – rijp zullen zijn voor de pluk – dat laatste is wel mijn visie.

 

Het team van The Final Wakeup Call wenst alle lezers een gelukkig, gezond, en voorspoedig 2015, met de verwachting dat velen meer WAKKER WORDEN!