Waarheid die niet kan worden gemanipuleerd, noch verborgen:

 

Tsunamischuld:

De wereld heeft zichzelf in een ongelooflijk omvangrijke schuld verwikkeld. Schuld die elke dag groeit, het lijkt op een vloedgolf die op het punt staat om elk moment omlaag te storten. Dit beïnvloedt alle levens, al dan niet actief. Een van de ergste debt tidal-wavedepressies in de geschiedenis staat te gebeuren; de waarde van je huis, en al het andere onroerend goed kan met ten minste 30% dalen. De RKM-elite die de wereld beheersen volgen zorgvuldig deze gebeurtenis. De leiders aan de top van de belangrijkste centrale banken en financiële instellingen, zowel het IMF, BIS, Fed. ECB, BoJ, TBFT-banken, Wereldbank, Ministeries van Financiën, enz. zijn hierbij betrokken.

 

Deze elites met “voorkennis” t.w. de bankiers en autoriteiten, vrezen deze ontwikkeling meer dan hyperinflatie of zelfs burgerlijke onrust, want dit is een – zelf geïnflecteerde – factor die hun macht meer bedreigt dan al het andere.

 

Valutamarkt:

De belangrijkste economische macht in de wereld is in richting veranderd; dat toont de valutamarkt de allergrootste markt ter wereld. Bijvoorbeeld, elke dag gedurende 24 uur, wordt een gemiddelde aan $ 80 miljard in aandelen verhandeld. Maar de valutamarkt is vele malen groter, zonder twijfel de allergrootste markt op de planeet. Vier biljoen dollar aan commerciële transacties wisselen elke dag van hand. Elke dag wordt er 500 keer meer geld verhandeld op de valutamarkt dan op welke beurs dan ook ter wereld. Terwijl de meeste mensen hierover nog nooit hebben gehoord.

Largest market-currenciesDe meeste mensen beseffen het niet, maar het dagelijks handelsvolume in deze enorme markt van valuta’s is van invloed op elk aspect in het financiële leven van mensen. Het betreft de prijs van hun huizen en auto’s, tot de koffie en melk die ze elke dag drinken. En natuurlijk ook alle investeringen, aandelen, obligaties, opties, edelmetalen, enz.

 

Enorme geconcentreerde macht:

De Reagan recessie van 1981 – ’82, had niets te maken met de Sovjets. Het had niets te maken met de energieprijzen. Integendeel, het is gebeurd omdat de valutamarkt met ongeveer 50% “viel”.

 

Zodra de enorme geconcentreerde macht van de valutamarkt wordt begrepen, wordt het duidelijk waarom bijvoorbeeld; de prijs van goud van $ 850 tot minder dan $ 300 omlaagging in de periode van 1980 tot 1985. Toen de dotcom boom “opblies” in 2000, en gevolgd werd door een recessie een jaar later, zeiden de meeste mensen – ook financiële journalisten –  dat dit door “excessieve speculatie in de aandelenmarkt” was veroorzaakt. Maar dat was niet het geval. De Tech-markt stortte in omdat de valutamarkt met 50% naar omlaag ging.

 

Waarom heeft de valutamarkt op alles zo’n grote invloed in de financiële wereld? In de afgelopen 30 jaar zijn er twee belangrijke perioden geweest waarin de valutamarkt in waarde steeg: van 1985 tot 1993 en van 2002 tot 2008. En ook twee belangrijke trends waarin de valutamarkt in waarde daalde. Van 1978 tot 1985 en 1993-2002.

 

Interconnected powerSimpel gezegd: Als deze trendverandering plaatsvindt, is dat een enorme tektonische verschuiving onder de markten. Alles gedraagt ​​zich anders. Wanneer de valutamarkt stijgt in waarde, ontstaat meestal een economische boom. Er is een gevoel van welvaart, zoals werd gezien in de periode van 2002-2008.

 

Grondstoffenprijzen stegen, waardoor voor een groot deel ook de beurzen stegen. Omdat mensen meer geld hadden, en veel van dit geld in de aandelenmarkt stroomde. Dit goedkope geld veroorzaakte een enorme zeepbel, die ontplofte in de crash van ’08. Dat komt omdat dit in zekere zin geen “echt geld” was. Het was feitelijk ‘geleend’ geld. En mensen hebben de neiging om meer te speculeren wanneer ze extra geld hebben en markten zien stijgen.

 

Wanneer de trend op de valutamarkt verandert, en opnieuw begint te vallen, eindigt de economische boom. Landen gaan failliet. Bedrijven blijven in gebreke op hun schulden. Dus banken en overheden stoppen met het lenen van geld. En dan dalen de prijzen van grondstoffen ook.

 

Van 1980 tot 1986 daalde de valutamarkt in waarde met bijna 50%. Dat was voor de economie verschrikkelijk. In 1982, steeg het aantal faillissementen in het bedrijfsleven met 50%. Niet alleen banken stopten met kredietverlening, meer dan 1.000 banken gingen zelfs failliet. Kortom, toen de valutamarkt daalde, werd het geldlenen krap, waardoor de economie een contractie onderging.

Verandering van richting:

crude-oil-super-tankerDe valutamarkt is net als een olietanker: het duurt een tijdje om te draaien en van richting te veranderen. Dat komt omdat het een enorme markt is – feitelijk de grootste in de wereld. En deze markt is niet onderworpen aan ‘emotionele schommelingen’ als in kleinere markten – zoals bv. aandelenmarkten ervaren. Maar als die eenmaal van richting verandert, en vaart krijgt, is er geen houden meer aan.

 

Rond 2014/15 onderging de valutamarkt een metagenese shift, in een reusachtige val naar omlaag. En de onderliggende data, vertelt dat deze nieuwe trend nog vele jaren zal aanhouden.

 

Deze nieuwe verschuiving veroorzaakt een geweldig probleem, en het gaat niet alleen om de prijs van elk afzonderlijk aandeel, grondstoffen, en obligaties die over de hele wereld worden beïnvloed. Het gaat ook om de invloed op de prijzen van de huizen, auto’s, energierekening, zelfs speelgoed, etc.

 

Belangrijke trendverandering:

Wat de wereld nu beleeft is de grootste trendverschuiving ooit, de belangrijkste trendverandering in de geschiedenis. De recente verschuiving op de valutamarkt heeft een belangrijke trendverandering in alle andere markten in beweging gezet, en deze gaat de wereldeconomie op een verwoestende manier beïnvloeden.

 

Voor de meeste mensen, die hun informatie vergaren uit de mainstream financiële media, zal het niet prettig worden. Omdat Trend changeveel analisten naar kleinere markten kijken om voorspellingen te maken, welke tot nu toe fout zijn geweest, maar wat er gaat komen is misschien wel de slechtste Depressie in de wereldgeschiedenis. De vroege waarschuwingssignalen zijn overal om ons heen waarneembaar.

 

Vandaag de dag zijn de kredietmarkten opgedroogd, – net zoals in 1837, 1893 en tijdens bijna elke andere grote depressie het geval is geweest. Bedrijven raken sneller in gebreke op hun leningen, dan op enig moment sinds de recessie van 2008. Tijdens de eerste 6 maanden van 2015, bleven 52 bedrijven in gebreke in de Verenigde Staten. Dat is een default aantal, dubbel zo groot als het jaar ervoor.

 

Ondertussen zijn ontelbare subprime autoleningen kredietnemers – net zoals de risicovolle hypothecaire kredietnemers uit 2006 en 2007 – in gebreke gebleven voor het hoogste percentage sinds ’08. Banken trekken zelfs het krediet in van prime en super-prime consumenten. Dit zijn leners met de beste creditscores.

 

De voorraden stapelen zich op:

Consumenten kopen minder. En voorraden stapelen zich op in de magazijnen. De belangrijkste reden voor dit: Mensen hamsteren al het geld dat ze hebben.

 

Geldomloopsnelheid:

De geldomloopsnelheid meet hoe snel geldeenheden door de economie worden verspreid. Hoe lager de snelheid, des te Money Velocityminder mensen wisselen geld uit. De geldsnelheid is nu op het laagste niveau in 60 jaar. Geld wisselt niet van handen. Overheden hebben miljarden gepompt in de economie, maar de banken lenen het niet uit. Omdat mensen en bedrijven het geld dat ze hebben hamsteren.

 

De bottom line is, als de valutamarkt blijft dalen, blijft de economie krimpen. Terwijl, consumenten en beleggers het vertrouwen verliezen. Het is een verwoestende spiraal – waarin de mensen reeds verstrikt zijn.

 

Weet je nog hoe slecht de laatste beurscrash voelde? Wat er gaat komen zal tien keer erger worden, omdat de valutamarkt niet de crash van 2008 initieerde.

 

De machtselite hebben niet langer de macht om de crisis uit te stellen:

In wezen kunnen ze geld “afdrukken” en een hogere of lagere rente invoeren. Ze hebben deze tools in het verleden vele malen gebruikt om de economie “overeind” te houden, en een depressie af te wenden. Deze maatregelen hebben tot tot nu toe gewerkt. Maar het ‘gereedschap’ van de centrale bankiers heeft geen kracht meer. En de situatie die zich nu ontvouwt, is totaal anders dan waarmee ze ooit eerder werden geconfronteerd.

 

Magisch gereedschap:

Als de gebeurtenissen, hierboven beschreven, zich beginnen te ontvouwen; zullen de centrale banken opnieuw proberen een “zachte landing” te creëren. Ze zullen hun magisch gereedschap opnieuw gebruiken, en ontdekken dat het geen kracht meer heeft.

 

magical-toolkitZonder toename van de geldomloopsnelheid, is er geen enkele manier om de gebeurtenissen te manipuleren. De bankiers hebben wereldwijd tientallen biljarden in het banksysteem gepompt. Maar dat geld is niet door de economie gestroomd. Met andere woorden, hun belangrijkste “functie” de economie manipuleren is niet meer mogelijk.

 

Hun volgend “tool” is het gehannes met de rente. Wanneer de banksters de rentetarieven verlagen, proberen ze een ​​impuls aan de economie te geven, maar zoals beschreven in Euro-exit, vernietigen ze wat er nog over is in de economie. Lagere tarieven maken het gemakkelijker voor de rijke 1% elites om te lenen en geld uit te geven, maar de gewone burger is niet kredietwaardig, en dat wordt met de dag slechter.

 

 

Machteloos deze trend te veranderen:

Kortom, noch de overheid, noch de centrale bankiers hebben de macht om deze trend te veranderen die uiteindelijk zal leiden tot de ineenstorting van de wereldeconomie en het hele financiële systeem.

 

 

REVOLUTION: De risico/beloning ratio – Mike Maloney

Bijna twee jaar geleden, voorspelde Mike Maloney dat Venezuela zou worden gekweld door hyperinflatie. Nu, is met 1,600% de inflatie zeer snel op gang gekomen, en deze zal blijven stijgen. Wat gebeurt er nu?

 

Financiering is nodig voor Neil Keenan & Groep K Mission:

Velen hebben gevraagd wat ze kunnen doen om te helpen de globaal accounts veilig te stellen, teneinde de wereld te bevrijden van de onderdrukking door de RKM-maffia? Hier is je kans om een verschil te maken! Als je blieft: Help Secure Global Collateraal Accounts en klik hier: