Waarom de Vrije Markt niet bestaat:

 

Het geheime Kartel:

Er zijn energiecrisissen omdat de overheid ze maakt. Mainstream media kartel, gecontroleerd door de cabal, oftewel het ‘geheime kartel’, heeft zich uiteraard nooit de voor de hand liggende vraag gesteld: ‘waarom gedurende een eeuw lang of meer vóór 1971 nooit een energiecrisis is geweest, behalve tijdens WW2, en de 1956 Suezkanaal crisis? Consumenten zijn niet plotseling verkwistender geworden, en er waren indertijd ook zeer koude winters. Arabische sjeiks wensten zich, zover het menselijk geheugen teruggaat, alle rijkdom. Maar sinds, in 1971 president Nixon de goudverbinding met US-dollar verbrak, heeft de overheid, in opdracht van het geheime kartel, maximumprijzen op ruwe olie en aanverwante producten ingesteld.

 

deep-stateWees je ervan bewust dat het geheime kartel vecht tegen de rest van ons – ze willen hun macht over ons handhaven door de rijkdom van de bevolking af te nemen en in eigen zak te steken, ze willen zich veiligstellen met hun rijkdom, en hun reputatie bewaren. Hun geldsysteem snijdt de fondsen af naar iedereen die hen uitdaagt, en zorgen ervoor dat de opbrengsten van elke natie bij hen terechtkomt. Kijk naar de wel geklede superrijke maffia! Wat staat te gebeuren is een ware nachtmerrie! Alleen als de bevolking massaal wakker wordt kan dit worden afgewend.

 

De verviervoudiging van van ruwe olieprijzen in 1973 door het OPEC-kartel voorkwam dat maximumprijzen werden afgeschaft. Economisten zullen waarschijnlijk niet weten: hoe overschotten en tekorten worden geproduceerd. Overschotten zijn het resultaat van de regelgeving van een minimumprijs die hoger is dan de prijs die op de vrije markt zou heersen. Wat ook gebeurt voor andere grondstoffen om overschotten voor tarwe, suiker, boter, en vele andere grondstoffen te produceren. In tegenstelling leidt een maximumprijs die lager is dan de prijs die anders zou heersen tot tekorten. Dat is de reden waarom er tekorten zijn en energiecrisissen.

 

De Vrije Markt:

Verwijder alle controles op de prijzen van ruwe aardolie en aanverwante petroleumproducten en de crisis is over. really_free_marketDat betekent dat een vrije markt, de inmenging van de overheid aantoont, en laat zien dat de keizer geen kleding aanheeft. Het onthult hoe nutteloos, schadelijk de activiteiten van de overheid zijn die daarvoor een departement van Energie heeft opgericht, en vele tienduizenden werknemers in dienst heeft om controles te handhaven. Vervolgens heffen overheden belastingen op olie om importolie uit het buitenland te subsidiëren. Erger nog overheden eisen en stellen strenge milieueisen aan zowel de gebruikers als producenten met weinig of geen respect v.w.b. de economische kosten. Door hieraan ingewikkelde regels en bureaucratie toe te voegen, verhogen ze enorm de tijd die nodig is om centrales op kernenergie, olie of kolen voor de productie van energie te bouwen, om voldoende aanbod van energie te creëren, en d.m.v. de vermenigvuldiging van kosten, de productie van energie af te remmen.

 

Het meest effectieve mechanisme om vast te stellen of het goedkoper is schalieolie of andere alternatieven in productie te brengen is de vrije markt. Particuliere ondernemingen verkennen deze alternatieven, op voorwaarde dat zij profiteren van de voordelen, alleen als ze ervan verzekerd zijn dat toekomstige prijzen niet zullen worden gemanipuleerd. De rode draad van prijscontrole en regelgeving is de enige belangrijke belemmering voor de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen door particuliere ondernemingen. Uiteindelijk is het de consument die betaalt via het energieverbruik voor al deze extra kosten. De vrije markt is gebaseerd op de echte vraag en aanbod, zo betalen consumenten veel minder en hebben veel meer energie ter beschikking, indien zij vrij zijn om voor zichzelf te kiezen hoe ze van de energie gebruik maken. – I.p.v. dat ze indirect via belastingen en inflatie nog meer betalen, en door bureaucraten worden verteld hoe de energie te gebruiken.

 

De Overheid is de vijand:

De overheid legde bovendien ook loon- en prijscontroles op, waar mede daardoor brandstoftekorten ontstonden.
In 1973, werd door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger, een briljant plan gelanceerd: Amerika had grote militaire macht en Saoedi-Arabië kon die macht gebruiken ter bescherming van hun enorme olie-imperium.

 

government-peoples-enemyKissinger ruilde de militaire macht van Amerika tegen de belofte van Saoedi-Arabië om olie uitsluitend te verkopen in US-dollars. Dat betekende, dat elk land dat olie van OPEC wilde kopen, gedwongen werd om dollars te gebruiken. Waardoor ieder ander land dat olie wilde kopen uit het Midden-Oosten, eerst hun eigen munt moest omzetten in US-dollars. En aangezien olie in alle moderne economieën wordt gebruikt – en de Saoedi een belangrijke speler in de oliehandel is – plaatste dit de VS in een unieke positie.

 

Landen over de hele wereld moesten eerst goederen en diensten naar Amerika exporteren om dollars te ontvangen die ze nodig hadden om olie te kopen. Amerika aan de andere kant kon gewoon dollars uit dunne lucht “afdrukken” om voor henzelf olie en goederen te importeren. Dat betekende dat de VS enorme tekorten op de handelsbalans konden accepteren omdat zij de meest waardevolle grondstof in de wereld exporteerden, de US- dollar die hen niets kost. Tot aan het begin van de jaren 1970 was Amerika ‘s werelds grootste schuldeiser. Maar vanaf begin van de jaren 1980 begonnen ze hun eerste tekorten op de handelsbalans op te lopen. En sinds de jaren 1990 zijn hun handelstekorten uitgegroeid tot vele biljoenen dollars.

saudis-control-oil-priceMet het doel de dollars te verdienen die anderen nodig hadden om olie te kopen, overstroomde diezelfde landen de Amerikaanse markt met goedkope auto’s; goedkope tv’s, goedkope kleding, en in omgekeerde richting overspoelde de VS simpelweg de hele wereld met steeds goedkoper wordende dollars. Een andere belangrijke voorwaarde die ook was overeengekomen; OPEC-landen waren verplicht om hun winsten te investeren in Amerikaanse staatsobligaties, dat de vraag naar overheidsschuld voedde, waardoor de VS-overheid met roekeloze overgave konden blijven lenen, en zo de grootste staatsobligaties bull markt creëerden, welke de wereld ooit heeft gezien

 

Het hele kaartenhuis wordt in stand gehouden door deze simpele overeenkomst uit 1973 iz de oprichting van de petrodollar, welke nu eigenlijk het belangrijkste probleem is geworden voor de VS om te behouden. Dat was de reden om oorlog te voeren tegen Kaddafi en nu ook in Syrië, omdat zij tegen de Petrodollar zijn. De slimme Chinezen zien dit als hun grootste kans om de Verenigde Staten te verslaan en het einde van de gouden eeuw van Amerika in te luiden naar het tijdperk van Chinese dominantie.

 

Het einde van de petrodollar:

petrodollars-endNu, staat de Amerikaanse licentie om geld te drukken op het punt te worden ingetrokken. Want in de afgelopen drie jaar is de Amerikaanse olie-import vanuit Saoedi-Arabië drastisch teruggelopen. De VS importeerde in december 2013 ongeveer 1,5 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was het aantal tot bijna de helft hiervan teruggelopen. De stijging van de Amerikaanse olieproductie en mogelijke olie ‘marktmanipulatie’ heeft geleid tot een 62% instorting van de wereld-olieprijzen.

 

Saudi-Arabië kan gemakkelijk olie in Yuan prijzen en dan de Yuan ruilen voor de Zwitserse frank of SDR en de opbrengst gebruiken om toe te voegen aan de reserves of goud ervoor te kopen. Saudi-Arabië zou ook de olie in SDR of goud kunnen prijzen om die activa aan te houden, of ze te ruilen voor andere harde valuta’s, om te ontsnappen aan de dollar.

 

Rusland geopolitieke arsenaal:

russias-geopolitical-arsenalHet gevaarlijkste wapen van Rusland is niet de nucleaire kernkoppen. Het snelst evoluerende “wapen” in het geopolitieke arsenaal van Rusland is het bezit van goudreserves en grondstoffen, naast de Russische nationale munt, de roebel, die inmiddels bevrijd is van RKM-controles. Rusland heeft desalniettemin in de afgelopen jaren haar militaire arsenaal ook verder opgebouwd. Dit is niet per ongeluk gedaan. Goud is een onderdeel van het Russische nationale plan. Bovendien, gebruiken Rusland en China gezamenlijk hun goudreserves t.b.v. hun resp. door goud gedekte valuta’s om te concurreren tegen de ongedekte US-dollar. Deze situatie voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van de dollar.

 

Het belangrijkste is dat olie niet langer meer zal worden geruild voor zomaar een stukje papier, maar voor een document gesteund door rijkdom, namelijk goud. Als je geen eigenaar van goud bent, kun je dat jezelf gedurende ruble-new-symbolnog een lange tijd kwalijk nemen!

 

Zoals aangegeven; Rusland heeft in de afgelopen jaren naast zijn militaire arsenaal, ook haar goudreserves verder opgebouwd. Het nieuw symbool voor de Russische roebel, de nationale munteenheid van Rusland, werd onlangs gelanceerd. Net zoals de VS gebruikmaakt van het dollarteken ($), de U.K. het Pound sterling symbool (£) en de Europese Unie het euroteken (€), staat Rusland op het punt haar roebel-symbool over de hele wereld te exporteren.

 

 

OPEC verliest geloofwaardigheid:

Voordat in 2014 de huidige olieprijs-crisis begon, had OPEC consequent voldaan aan haar verantwoordelijkheid t.w. de controle over het markt overaanbod. De leden van dit block controleren net iets meer dan 40 procent van opec-loses-credibilityalle olie in de wereld, wat betekent dat een afgedwongen verlaging door deze industriegroep een groter effect heeft dan enige ander land kan uitoefenen.

 

Toch zal de OPEC niet in staat zijn de geloofwaardigheid van het eenheidsfront te behouden zoals aan de wereld werd gepresenteerd gedurende de afgelopen decennia. Olie-afhankelijke landen, met name, Nigeria, Venezuela, Algerije, Irak en Libië – eisen hun oliemarkten te herstellen wat noodzakelijk is voor de import van consumptiegoederen en afbetaling van de internationale schulden. Desalniettemin, heeft deze week Rusland ter elfder ure besloten om de OPEC-maatregelen te ondersteunen door hun olieproductie in overeenstemming te bevriezen. De olieprijzen stegen wereldwijd toen de Russische president Vladimir Poetin aangekondigde dat Rusland zal meedoen met het korten of bevriezen van ruwe olieoutput.

 

Vrije Energie Technologie:

De wereld zou vrije energie technologie kunnen toepassen en gebruiken om al deze problemen op te lossen, maar het geheime kartel, meer precies de Rothschilds en Rockefellers zijn de belangrijkste eigenaars van Big Oil, en zij hebben vanaf het begin de betreffende uitvindingen van Nicolai Tesla geboycot, zo’n honderdjaar geleden. Maar zodra de wereld bevrijd is van de cabal en verlost is van hun manipulaties, zullen mensen niet alleen genieten van vrije energie, maar ook andere zeer geavanceerde technologieën; zoals genezingssystemen, waterzuivering, betere scholing; in absolute vrijheid in een vrije markt en volledige onafhankelijkheid.

 

Soros – Rothschild oorlogspropaganda agenda-race blootgelegd:

Je zult het niet geloven dat de tactiek van George Soros wordt gepromoot door Hollywood d.m.v. de nieuwe film ‘Birth of a Nation’. Je zult geschokt zijn over wat biljardair Lynn Forester de Rothschild heeft te zeggen over haar marionet Hillary Clinton.

HILLARY zal ervoor zorgen dat WW3 uitbreekt: – door Harley Schlanger:diabolic-hillary
Hillary Clinton is de keuze van de Rothschilds om president te worden, volgens Harley Schlanger, zal Clinton dezelfde koers volgen als Obama, en wel direct naar Wereldoorlog 3 toewerken. Het conflict met Rusland in Syrië wordt met de dag gevaarlijker, terwijl Hillary nu al aandringt op een oorlog met de Russen. Trump wil een dialoog met Poetin, om ons te redden van Armageddon. – Hillary is niets anders dan een duivelse crimineel.