Het einde van de Europese Unie

 

Meer verlaten de EU:

Als ‘Brexit ” een ernstige verkoudheid was voor de cabal, dan is wat begin december gaat komen een chronisch, besmettelijk en ongeneeslijk virus voor hen, en een schadelijke ontwikkeling voor ons allemaal. De economische kettingreactie zal gelijktijdig alle markten ter wereld verstoren, dat zal leiden tot een zeer serieuze crisis erger dan de Grote Depressie uit de jaren 1930. Wat gaat gebeuren is een enorme herverdeling van rijkdom van de italexitonvoorbereide mensen naar degenen die het zagen aankomen.

 

Meer dan € 33 biljoen aan activa staan op het spel. Niet dat al dat geld van eigenaar zal wisselen, of verloren gaat. Maar wel een groot deel ervan. Mensen die aandelen, obligaties, of een claim op een pensioenfonds bezitten, lopen in de komende gebeurtenis een groot risico. Het dreigt zelfs de waarde van de eigen woning nadelig te beïnvloeden, het spaargeld en het cashgeld dat in de oude kous is gestopt. De gevolgen van wat er op 4 december a.s. gaat gebeuren zal polariserend zijn. – Helaas, zullen miljoenen mensen over de hele wereld zeer waarschijnlijk hiervan het slachtoffer worden. Voor iedereen die aandelen, obligaties of beleggingsfondsen bezit, zal deze dag, v.w.b. hun financiële toekomst, van cruciaal belang zijn.

 

Een historische dag in Italië:

Want, 4 december is de dag van een andere officieel referendum – dit keer besluiten de Italiaanse kiezers – over wat wordt gedacht; het lot van de Europese Unie zal bepalen. – Als dit referendum z’n weg gaat zoals vele tekenen nu aangeven, stemmen de Italianen ‘nee’ wat de eerste belangrijke stap in de totale vernietiging van de EU zal zijn.

 

De uitkomst van dit aankomend referendum dreigt een impact te hebben dat tot vijf keer ernstiger zal zijn dan Brexit. Dat is de reden, naar analogie met Brexit, waarom dit referendum “Italexit” wordt genoemd, omdat het verlaten van Italië uit de EU het einde van de EU kan betekenen. – De schokgolven van het vertrek van Italië uit de EU zullen vrijwel zeker invloed hebben op elke spaarrekening, aandelenportefeuille, en cashgeld stash. Wees ervan overtuigd dat alle papieren activa zullen verbranden.

 

Sociale Zekerheden, pensioenfondsen, en zelfs edelmetalen zijn allemaal betrokken bij dit spel. Denk niet dat het kan worden genegeerd, omdat het nu het derde grootste land binnen de EU betekent. Voor onvoorbereide spaarders, beleggers en gepensioneerden in de hele westerse wereld, zal deze economische catastrofe een ramp van epische proporties zijn.

 

Als alles zich ontvouwt zoals wordt verwacht, kan het heel goed de aanleiding zijn voor het begin van de grootste economische ramp van deze eeuw. Kortom, dramatische veranderingen staan binnenkort te gebeuren. De wereld is aangekomen op de drempel van een nieuw tijdperk in de financiële markten.

 

Als Italië de eerste dominosteen is die valt, betekent dat de totale ineenstorting van de EU die niet kan worden gestopt, ongeacht wat politici en centrale bankiers proberen te doen om het te stoppen. En als de geschiedenis iets heeft geleerd, zal dat de belangrijkste financiële crisis tot nu toe gaan worden, eenmaal aan de gang, zal iedereen die dit niet heeft zien aankomen niet worden gespaard. Maar deze keer, behoeven degenen die zich hebben voorbereid op deze situatie, niet bezorgd te zijn over hun rijkdom.

 

Het einde van de EU:

Zal de val van de EU de grootste gebeurtenis zijn in de moderne financiële geschiedenis? Hoogstwaarschijnlijk end-of-euja. – Wanneer deze domino valt, zal dat uitmonden in een reeks van gebeurtenissen die niet meer te stoppen zijn, en de val van de EU ontketenen. Waarschijnlijk heeft de meerderheid van de bevolking, althans zeer zeker velen van hen, geen idee hoe radicaal dit afbraakproces hun welzijn beïnvloedt. De hele wereldeconomie zal een enorme transformatie ondergaan. Omdat de markten van nu hecht met elkaar verbonden zijn – en de informatie zich snel verspreidt – zodat de gevolgen van deze grote economische schok zich onmiddellijk over de hele wereld zullen verplaatsen. Met andere woorden, niemand waar dan ook op de planeet, zal veilig zijn omdat ze niet in Italië wonen. Denk eens na over wat er gaat gebeuren; om een beter inzicht van de impact te verkrijgen, hier enkele aspecten:

 

  • Instorting van aandelen- en obligatiemarkten, die letterlijk van een klif vallen;

 

  • Honderden Banken met internationale exposure gaan onderuit;

 

  • Duizenden bedrijven over de hele wereld gaan failliet;

 

  • Centrale Bankiers kunnen overdrijven in hun reactie op deze crisis door het manipuleren van valutawaarden, de rente, en het afdrukken van grote hoeveelheden snel in waarde dalend papiergeld. Wat deze ramp nog schadelijker maakt;
  • Because of ISIS, Europe is faced with a tsunami of refugees fleeing Syria.

    Because of ISIS, Europe is faced with a tsunami of refugees fleeing Syria.

    De refugemigrantencrisis zal zich over de hele EU en de VS uitbreiden, het leefklimaat verslechteren, wat leidt tot meer terreuraanslagen, en de uiteindelijke verwoesting van het reeds gevaar zijnde woonklimaat;

 

  • In de nasleep van een dergelijke mondiale ramp, zal de waarde van je woning, je spaargeld, je opgebouwde pensioenfonds en je beleggingsportefeuille, allen in een sneltreinvaart dalen.

 

Zal dit uitdraaien op een totaal economisch Apocalyps voor iedereen? – Het behoeft niet zo te zijn. Vooral als je dit hebt zien aankomen, door het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen om je vermogensportfolio, je spaargeld en je pensioenrechten te beschermen. In dat geval heb je de juiste beschermingspositie gekozen, je kunt zelfs historische winsten maken in deze enorme welvaartsoverdracht, welke nooit eerder heeft plaatsgevonden.

 

Belangrijke bijzonderheden:

Enkele belangrijke details over de hedendaagse economische situatie in Italië. Zoals velen op deze site reeds hebben gelezen; de oudste en meest eerbiedwaardige financiële instellingen in Italië zijn aan het afbrokkelen. O.a. ‘s werelds oudste Bank; Monte dei Paschi di Siena opgericht in 1472. – De koers van het aandeel stortte recentelijk in met 99%. Meer dan een derde van de leningen van Monte dei Paschi zijn waardeloos geworden, en daarbovenop; heeft de in moeilijkheden verkerende bank nog eens € 47 miljard in “non-performing” kredieten.

 

Immers, Italië beleeft de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog; bedrijven, particulieren en gezinnen worstelen om hun schuld terug te betalen. Monte dei Paschi heeft tot nu toe twee bailouts gehad. En besprekingen zijn gaande over een derde. En wat nog zorgelijker is; dat in de nabije toekomst de bank door een geweldige bank run wordt bedreigd waarin spaarders in drommen hun spaargeld terugtrekken. En dat betekent niet dat dit bij Monte dei Paschi stopt. Omdat alle banken in Italië soortgelijke crises problemen hebben.

 

Het gehele Italiaanse bankwezen is één stap verwijderd van een full-blown, potentieel dodelijke ramp. Dat doet denken aan de bancaire crisis die Amerika ondervond tijdens het subprime hypotheek fiasco in 2007/08, maar dit keer vijf keer erger zal zijn, omdat het Italiaanse banksysteem sindsdien niet is hersteld. Helaas, lijkt het erop dat het Italiaanse banksysteem is gedoemd, en daarmee de EU, en andere financiële instellingen in de wereld die hierin worden meegesleurd. – Wat nog dramatischer is, in tegenstelling tot de kleinere bankencrises in Griekenland, Portugal en Ierland; Italië is veel te groot om te worden gered met een bailout door de Europese Centrale Bank.

 

Een andere reden:

Italië is te groot voor een bailout omdat het ‘s werelds op twee na grootste markt voor staatsobligaties herbergt, met meer dan 2 biljoen euro aan uitstaande overheidsschuld. Met andere woorden, een bailout zou neerkomen in de orde van grootte van meer dan acht keer de Griekse bailout – deze enorme hoeveelheid geld is er gewoon niet.

 

Daarbovenop:

Italiaanse banken hebben in hun boeken meer dan € 4 biljoen in activa, waarvan tenminste € 360 miljard aan eurodebtelephantslechte non-performing leningen zijn. Ze hebben ook te lijden onder het verlies aan honderden miljarden in slechte derivaatweddenschappen. Dus de situatie in Italië is vele malen erger dan in de andere worstelende Europese economieën.

 

Kortom, Italië is te groot om te worden gered en too big to fail. – Zoals econoom Ambrose Evans-Pritchard in The Telegraph schreef:

 

“De Italiaanse banken zijn de achilleshiel van het financiële stelsel in de eurozone.”

 

De reden, waarom tientallen miljoenen Italianen de EU willen verlaten:

Helaas, zijn de problemen in de bancaire sector overgevloeid in het dagelijks Italiaanse leven.

 

Een recente studie van McKinsey & Co. toonde aan dat verbazingwekkend 97% van de Italianen achteruitgingen in lonen en inkomen gedurende de periode 2005-2014.

 

Dat komt neer op een totaal van 58,6 miljoen Italianen die het nog slechter hebben dan hun ouders. – Het is dus geen wonder waarom zoveel Italiaanse kiezers waarschijnlijk “nee” zullen stemmen in het komende referendum. Tenslotte; zal de huidige situatie zich niet verbeteren, maar eerder nog verslechteren voor hen.

 

De economische problemen in Italië gaan dieper dan dat, want 100% van de Italianen leden een verlies in hun besteedbaar inkomen over hetzelfde tijdsbestek. Besteedbaar inkomen betekent inkomsten na belastingen en afdrachten – simpel gezegd; het netto besteedbare zakgeld. – Dit is de totale economische vernietiging van een heel land, in real time. Er is geen andere manier dit anders uit te drukken.

 

end-of-euroDat is de reden, waarom tientallen miljoenen Italianen de EU willen verlaten. Wat feitelijk betekent dat ze de euro zullen verlaten om terug te keren naar de Lire.

 

Het EU-experiment is uitgegroeid tot een kwaadaardig economisch kankergezwel. En net als alle kwaadaardige kankergezwellen doen, deze heeft zich verspreid over het hele land, met veel leed voor elke Italiaanse burger. En dat is de reden waarom zoveel Italiaanse kiezers iets anders willen proberen – wat dan ook – zolang het maar anders is.

 

De kosten van deelname aan de EU, eindigt met opgelegde bezuinigingen en verlies van nationale soevereiniteit. De Italianen hebben hun les geleerd; ze zagen hoe de economie van Griekenland werd vernietigd om private (RKM) banken die het geld leenden terug te betalen. Dat geld moest worden opgebracht door verlaging van de Griekse pensioenen, bezuinigen op het onderwijs, gezondheidszorg en publieke werkgelegenheid, en door de privatisering – aan de elite – van openbare bedrijven, zoals gemeentelijke waterbedrijven, met als resultaat een hogere prijs voor water te betalen uit verlaagde inkomens.

 

De EU werd met opzet gebouwd op een fundament van drijfzand, vanaf het begin gedoemd te mislukken. De EU is geweldig voor de “elite” in Brussel; maar niet zozeer voor de gemiddelde burger. Ondertussen is ook in andere EU-landen een middelpuntvliedende afscheidingskracht gaande. In Spanje, willen de Basken en de Catalanen zich afsplitsen. In België de thuisbasis van de EU, willen de Vlamingen zich scheiden van Wallonië. In Italië heeft een paar jaar geleden 89% van de Venetianen gestemd zich af te scheiden. In de Italiaanse regio Zuid-Tirol, waar 70% van de mensen Duits spreken, heerst een sterke onafhankelijkheidsbeweging. De kans is groot dat in de toekomst veel EU-landen uiteenvallen, als antwoord op het kunstmatig bij elkaar houden.

 

In dit Italiaanse referendum, zullen de kiezers beslissen over het lot van de zittende premier, Matteo Renzi. Het is natuurlijk onmogelijk om te voorspellen of de stemming-uitslag “ja” of “nee” zal worden. Maar alle tekenen wijzen erop dat het resultaat “nee” zal zijn, en dat zal de eerste stap betekenen dat Italië de EU gaat verlaten, en de euro als munteenheid laat vallen, om haar economische en politieke onafhankelijkheid te herwinnen.

 

 

Zoals The Wall Street Journal onlangs meldde:

 

“De waarschijnlijke begunstigde als dit referendum mislukt: zal de populistische Five Star Movement worden, opgericht door comic Beppe Grillo, die in de peilingen is gestegen en de omvang van de woede brexitonder de Italianen over de politiek van hun politieke klasse weerspiegelt.”

 

In het kort: De eerste vallende domino was Brexit. De tweede domino Italexit. Eindresultaat: Totale ineenstorting van de Europese Unie.

 

Wereldbank chef-econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stieglitz zei onlangs:

 

“Italië wordt de ‘catastrofale oorzaak’ die leidt tot de val van de EU”

 

Het gevaar is, dat nu de wereldeconomie volledig met elkaar is geïntegreerd – zodat wat in de EU gebeurt zich direct verspreidt door de wereldvaluta- en aandelenmarkten.

Op die dag zullen een reeks ontoombare gebeurtenissen in beweging komen. En deze kettingreactie zal uiteindelijk leiden tot het einde van de EU. Zoals blijkt uit bijgaande kaart, is het niet alleen Italië – maar heel Europa dat in slechte economische staat verkeert, met inbegrip van Frankrijk.

Voeg daaraan toe dat de steeds groter wordende migrantencrisis, de brutale verspreiding van terrorisme in Europa, en het is duidelijk hoe de hele EU zal desintegreren.

 

Investeerder en bestsellerauteur Jim Rogers deed onlangs deze huiveringwekkende voorspelling:

 

“Dit wordt erger dan elke Bear markt die je in je leven hebt gezien… De EU als we kennen zal niet meer bestaan, de euro zoals we kennen zal niet meer bestaat …”

 

De periode van de resterende tijd tot 4 december a.s. is erg kort, iedereen die zich nog niet hierop heeft voorbereid, moet daarmee vandaag nog beginnen. Er is geen uitstel of vertraging meer mogelijk. Bereid je voor op het ergste en hoop op het beste.

 

De sleutel voor het behoud van je rijkdom is het bezit van fysiek goud en zilver. Goud en zilver zijn reële activa, en als eigenaar van fysiek edelmetaal is dit het bezit van rijkdom, zonder enige aansprakelijkheid door derden, en dat is je de beste waarborg tegen verlies. Het goud, en zilver moet worden opgeslagen in eigen, of privé kluis buiten het banksysteem. Het zal waarde behouden als de centrale banken falen, en valuta’s over de hele wereld onderuitgaan in de komende maanden en jaren.

 

De Amerikaanse presidentsverkiezingen:

“Vergeet niet dat het verkiezingssysteem wordt gemanipuleerd”, zei kandidaat Donald Trump dit weekend. Waarschijnlijk niet in de manier waarop de heer Trump bedoelde het publiek te doen geloven. Omdat het “systeem” zo is gemanipuleerd dat de uitslag van de verkiezingen nauwelijks wat toedoet. Het enige antwoord is massale ontwaking voor het electoraat.

Rechter Jeanine Pirro: Brengt de juiste vraag naar voren; “Zullen de mensen nog wel een plaats hebben in Clintons America? Het is tijd om nu verder te gaan met de feiten die echt belangrijk zijn. Bekijk deze korte video, en stuur de link van dit artikel door naar anderen, in het belang van ons allemaal en onze kinderen.