Bailins verkocht als

de preventie van bailouts:

 

Duitsland is de dynamisch expansionistische macht in Europa:

Duitsland transformeerde zich van een opkomend invloedrijke EU-partner tot de meest dynamische expansionistische macht in Europa, met name in de voormalige Warschaupact economieën.

De VS en Duitsland willen Rusland laten terug keren naar de vazalstaatstatus van de jaren 1990. Ze willen geen normale betrekkingen. Vanaf het moment Poetin de Russische staat en de economie herstelde, hebben de westerse mogendheden zich verwikkeld in een reeks politieke en militaire interventies, om daarmee Russische bondgenoten, handelspartners en onafhankelijke staten uit te schakelen.

 

Nu lijden de Europese neoliberale media aan een collectieve hernia bij de gedachte dat een aantal voormalige Oostbloklanden zich op Moskou richten. Dat is in het bijzonder het geval in Duitsland, met als culminatie dat de toespraak van Merkel in Australië vol stoere kritiek op Rusland was. Echter, bij nader inzien, van wat zij het Kremlin beschuldigt te doen, is precies wat Duitsland in de EU al gedurende de afgelopen 20 jaar doet.

 

“De EU is in ernstige problemen. De levensstandaarden gaan omlaag over de hele EU en de politieke instabiliteit steekt de kop op van Dublin tot Athene en Madrid tot Zagreb. IJsland is onlangs teruggekomen op haar plan voor toetreding in de EU. Eerder hadden aspiranten zoals Servië en Montenegro van hun voorgenomen lidmaatschap, om aan te sluiten, afgezien.”

 

“Angela Merkel denkt dat dit de schuld van Rusland is. Dat is vergelijkbaar met de schuld te geven aan de Braziliaanse voetbalteam voor hun 7-1 WK nederlaag tegen Duitsland. Pure nonsens. Als Merkel de echte schuldige wil vinden, hoeft ze alleen maar in de spiegel te kijken. De Berlijnse regering, die ze gedurende 11 jaar heeft geleid, heeft het continent droog gezogen. Terwijl de perifere staten en cruciale landen stagneren, doet Duitsland het relatief prima. Dit komt omdat het hele EU-systeem – met name de Euro valuta – haar grootste lid ondersteunt, terwijl de rest versmoort.”

 

Onzichtbare wurggreeplening:

EU-leden, zoals Ierland en Spanje werden overspoeld met goedkoop Duits krediet. Dit was eigenlijk een vorm van ‘n onzichtbare (lening) wurggreeplening. Duitse banken verstrekten gemakkelijk geld voor de aankoop van goederen van Duitse makelij, van auto’s tot elektronica. Toen de regeling in 2008 opblies, gingen de Duitse schuldeisers niet akkoord met een haircut. In plaats daarvan werden de bezuinigingsmaatregelen aan Ierse en Spaanse belastingbetaler opgelegd, door hen tot slaaf te maken via de strenge bezuinigingseisen vanuit Berlijn.

 

“Merkel lijkt te geloven dat Rusland een aantal Europese staten dwingt met hen zaken te doen. Dat is volledige onzin. Het is geloofwaardiger dat financieel benadeelde overheden de praktijken van Berlijn beginnen te doorzien en nu op andere paarden wedden. Het is immers de plicht van een soevereine staat om voor haar eigen burgers op te komen, en niet voor de verwende bankiers van Frankfurt of industriëlen van München. Duitslands arrogante mishandeling van de rest van Europa is inmiddels begrepen.”

 

“Echter, in Boedapest en Bratislava, doen de premiers Viktor Orban en Robert Fico recht aan hun kiezers en sluiten de allergrootste transacties voor hun land. Merkel is diep beledigd door een dergelijke praktijk, omdat het de almachtige wurggreep van Duitsland op hun handel reduceert. Orban is ook geëngageerd om de South Stream-pijpleiding, in samenwerking met Moskou door te drukken. Waarom? Niet om Berlijn te ondermijnen, maar om de eigen energievoorziening te garanderen, omdat de Oekraïne onbetrouwbaar is als doorvoerland. Dit is volkomen begrijpelijk – het is Orban’s taak om de belangen van Hongarije veilig te stellen, en niet om te buigen voor Duitsland.”

“De pro-NAVO, neoliberale media in West-Europa, presenteren deze handelsakkoorden tussen Rusland en de worstelende oostelijke staten als een soort lafhartige plan om de EU te ondermijnen. Dergelijke suggesties zijn hyperbolische onzin. De leiders van Hongarije, Slowakije en Servië zouden graag, de hand van Merkel afbijten als ze bereid was om Duits contant geld rond te strooien. Maar zij doet dat niet, terwijl Poetin wel.”

 

Daarom doen deze landen wat het beste is onder hun huidige omstandigheden. Daar is niets sinisters mee.

Wat Merkel niet begrijpt, is dat het eigen nationale belang van Duitsland ligt in de ontwikkeling van een economische unie met Rusland, en niet tegen Rusland. Duitsland heeft niets te winnen van de Verenigde Staten anders dan totale afhankelijkheid. De VS kan Duitsland niets bieden dat het niet heeft. In feite zijn beiden concurrenten in de High Tech sector. Zonder Rusland en haar markten en middelen, is Duitsland gedoemd. Rusland heeft een uitlaatklep voor haar grondstoffen en hulpbronnen in China, maar Duitsland niet. De VS wil Duitsland behouden als een vazal en als een bruikbare stationering voor haar imperiale ambities, door gebruik te maken van haar luchthavens en bases. Dus in marxistische termen, het nationale belang van Duitsland en de ontwikkeling van samenwerking met Rusland is in tegenspraak met haar lidmaatschap van de NAVO, en is de facto ondergeschikt aan de Verenigde Staten.

 

Intussen, dringt een groep van prominente Duitsers bij hun land en het Westen erop aan een open dialoog met Rusland te voeren, om duidelijk te maken dat Europa en Rusland beiden een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om vrede en veiligheid op het continent te garanderen, maar dit kan alleen worden bereikt door, “evenwichtige beveiliging” die door alle partners wordt gerespecteerd.

In een brief zeiden ze:

 

“De Russische veiligheidseisen zijn net zo legitiem en belangrijk als die van de Duitsers, de Polen, de Baltische staten en de Oekraïne. We moeten niet proberen Rusland van Europa weg te duwen.”

 

Bailin verkocht als bailout afwending:

Uiteindelijk, geeft de EU toe

 

“na de economische en financiële crisis heeft de financiële sector gefaald in het vermogen om fondsen naar de reële economie te sturen, dat heeft in het bijzonder de lange termijn investeringen geschaad.”

 

De oplossing?

 

“De Commissie zal de EU-verzekeringswaakhond vragen… om advies over een mogelijk wetsontwerp; “om meer persoonlijke pensioenspaargelden voor de lange termijn als financiering te ‘mobiliseren’, aldus het document.”

Mobiliseren, is een meer acceptabel woord dan inbeslagname.

 

In Reuters woorden,

de spaargelden van 500 miljoen burgers van de Europese Unie kunnen worden gebruikt om lange termijn investeringen te financieren om zo de economie te stimuleren en te helpen met de dichting van het gat, dat door de banken is achtergelaten sinds de financiële crisis, zegt een EU-document.”

 

Wat niet gezegd blijft, is dat het een “gebruik” is op een puur onvrijwillige basis, naar het oordeel van de “EU”, en kan dus het best worden omschreven als confiscatie. Meer precies: Cyprus-stijl verbeurdverklaring, dat kracht van wet heeft verkregen.

 

In plaats van het beteugelen van het gigantisch en riskante derivaten casino, geven de nieuwe regels voorrang aan de betaling aan elkaar t.b.v. derivaten-verplichtingen van de banken, boven alle andere schuldeisers.

Dat geldt niet alleen voor spaarders, maar ook voor publieke en private pensioenfondsen die de doelgroep is voor dit nieuwste bailin spel, genaamd “bail-in-bruikbaar” obligaties.

 

“Bailin” wordt verkocht als ‘ter vermijding’ van toekomstige overheidsbailouts en de ondergang van de ‘too big to fail’ banken (TBTF). Maar dit is feitelijk de institutionalisering van de TBTF, doordat de grote banken in bedrijf worden gehouden middels de onteigening van tegoeden van hun schuldeisers – d.w.z. het geld van hun cliënten.

Het is een nette oplossing voor bankiers en politici, die niets te maken willen hebben met nog een alles verstorende bankencrisis, en ze zijn blij dat dit nu bij wet is geregeld.

Maar een bailin kan veel ergere gevolgen hebben dan een bailout voor het publiek. Als de belastingen omhooggaan, ben je waarschijnlijk nog steeds in staat om je rekeningen te betalen. Als je bankrekening of pensioen wordt weggevaagd, kun je van de wind op straat gaan leven en het voedsel delen met je huisdieren.

En als je een lening of hypotheek hebt van een bank, zullen zij onder noodgevallen de lening inroepen, en wanneer ze niet gecompenseerd worden met je eigen spaargeld, confisqueren ze het actief, zoals is aangegeven in de kleine lettertjes onderaan de lening overeenkomst.

In plaats van de activa van de bank te verkopen en hun deuren te sluiten, zoals gebeurt in het geval van failliete bedrijven in een kapitalistische economie, worden “zombie” banken ten koste van alles in leven gehouden, en die kosten worden dan weer door ons, het volk, gedragen. Immers, de banken zijn eigendom van de maffia ‘clan’.

In de laatste versie van de bailin-regeling, zijn TBTF-banken verplicht om een buffer aan te houden die gelijk is aan 16-20% van het vermogen van hun gewogen activa risico in de vorm van aandelen of converteerbare obligaties in het geval van insolventie. Maar zeer waarschijnlijk zijn ze niet eens in staat aan deze conditie te voldoen. En dat zal ze geen zier schelen. De belastingbetalers zijn sowieso het slachtoffer om voor alle tekorten op te draaien.

 

Bailin obligaties:

Waarde effecten genaamd “bailin obligaties,” stipuleren in de kleine lettertjes dat de obligatiehouders contractueel akkoord gaan – in plaats van wettelijk gedwongen – dat in bepaalde gevallen, lees: een faillissement van de bank – het geld van de kredietverlener (spaarder) wordt omgezet in het kapitaal van de bank. Echter, zelfs 20% van de risico gewogen activa is niet genoeg om het faillissement van een Megabank in een grote derivaten instorting te voorkomen. Zodat het volk nog steeds de doelmarkt is voor deze obligaties, maar dan via onze spaar- en pensioenfondsen.

Anders dan de pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen die lange termijn obligatiehouders zijn, is het niet duidelijk wat de markt is voor bailin obligaties. Momenteel zijn de meeste houders van contingent kapitaalobligaties beleggers die gericht zijn op kortetermijnwinsten, die bij de eerste tekenen van een crisis worden gedumpt. Beleggers die in 2008 soortgelijke obligaties hielden, leden zware verliezen.

Een door Reuters gehouden poll van potentiële investeerders, toont dat velen dat risico niet nog een keer zullen nemen. Terwijl banken en ‘schaduw’ banken specifiek zijn uitgesloten als kopers van bailin obligaties, als gevolg van de “angst voor besmetting”: als ze elkaars obligaties houden konden ze allemaal tegelijk failliet gaan.

 

Dat pensioenfondsen failliet gaan is blijkbaar niet van belang.

 

Amerikaanse banken hebben meer dan $ 280 biljoen aan derivaten in hun boeken; bij de EU-banken zal deze hoeveelheid niet veel minder zijn. Zij verdienen hun grootste winsten met de handel ervan, deze winst kan uitmonden in hun grootste verlies wanneer de derivaten zeepbel barst.

Dus, zoals Cyprus ons al heeft geleerd; je geld in de bank is niet de veiligste plek, het is beter om het grootste deel van je spaargeld te converteren in edelmetalen en deze particulier op te slaan, tenminste, als je je zuurverdiende spaargeld wilt veiligstellen.

 

Bescherm je spaargelden d.m.v. ongehoorzaamheid:

Zoals waarschijnlijk de meeste lezers al weten, is de EU het eigendom van het Rothschild-kartel dat niet zal stoppen met het kaal strippen van elke burger, ze willen jouw spaargeld en zelfs je pensioen hebben anders word je niet onderdanig aan hen, er is geen andere bescherming hiertegen dan je spaargeld uit het banken circuit te halen, en leert te leven buiten het bestaande netwerk, door de vorming van kleine gemeenschappen waar voedsel wordt verbouwd en geruild zonder geld. Verander je denkpatroon; de Illuminatie willen ons allemaal tot hun slaaf maken. Hun ergste nachtmerrie is onze niet-naleving – de weigering hun waanzin te aanvaarden waaraan de wereld stellig ten ondergaat, gewoon geen belastingen betalen, of woningen door banken in beslag laten nemen; ronduit weigeren te voldoen aan je eigen slavernij in welke vorm dan ook.

 

 

De Amerikaanse Khazarian regering eist wereldhegemonie (NWO) – waarvoor Rusland in de weg staat:

De VS is al bezetter van Europa, Canada, Australië en Japan die ze veranderden in hun vazalstaten. De nieuwste resolutie van het Amerikaanse Parlement tegen Rusland is slechts een hulpmiddel om dit doel te bereiken – t.w. de wereldhegemonie, vertelt Paul Craig Roberts, voormalig adjunct-secretaris van de US Treasury, aan RT.

 

“Rusland moet begrijpen dat de Verenigde Staten een ideologie van wereldhegemonie heeft en geen enkele soevereine natie accepteert die zelf beslissingen neemt. Je moet gewoon een Amerikaanse vazalstaat zijn. Net zoals de Verenigde Staten inmiddels heel Europa, Canada, Australië en Japan veranderden in vazalstaten, dat is de enige voorwaarde waaronder de Verenigde Staten; Rusland en China kan accepteren. Ze willen hen niet aanvaarden als soevereine, onafhankelijke landen die hun eigen belangen nastreven.”

 

Het demoniseren van de Russische leider en van Rusland als natie zal doorgaan, zoals uitgelegd hier.

 

De situatie zal hoe langer hoe meer vijandiger worden. Dit zal niet veranderen, omdat de Verenigde Staten geleid wordt door de neoconservatieve ideologie van Amerikaanse wereldhegemonie en dat betekent hegemonie over Rusland en China. Ik denk dat als de Russische regering afgaat op de feiten, dat het verwonderd zal zijn, omdat Washington geen enkel belang heeft bij feiten. Had Saddam Hoessein massavernietigingswapens? Heeft Assad van Syrië chemische wapens gebruikt tegen zijn eigen volk? Had Iran kernwapens? Natuurlijk niet, en natuurlijk weet Washington dat ze staan te liegen.

 

Deze (US) parlementaire resolutie is identiek aan wat Adolf Hitler zei toen hij aankondigde dat

 

“Gisteravond Poolse troepen de grens overgingen om Duitsland aan te vallen.”

 

Er is geen verschil. De Verenigde Staten werpt de regering van Oekraïne omver en dan beschuldigt ze Rusland van het binnenvallen van dat land. Dit is niet de moeite waard om over te praten. Dit is schaamteloos, duidelijk als propaganda bedoeld om van Rusland een demon te maken, dat is het enige doel van deze retoriek. Die niet zal veranderen. Bekijk het video interview:

 

 

Controlled Collapse: Rothschild Just Sold Massive Amounts of U.S. Assets: