Economische wet eist dat de Gouden dageraad aanbreekt

 

Nep geld

Door echte dingen te maken en echte diensten aan te bieden, verdien je echt geld. Maar nep geld is anders. Het wordt niet verdiend en voegt niets toe aan de rijkdom van de wereld. Nep geld wordt geleend van toekomstige opbrengst en uitgegeven door een crimineel syndicaat van banken.

In tegenstelling, echt geld wordt door niemand gecontroleerd. Het wordt – vrij – verdiend in win-win-uitwisselingen. Maar nep geld volgt een andere weg. Het wordt gemaakt door ingewijden en door hen gecontroleerd. Het gaat naar waar ze willen dat het gaat, het corrumpeert de politiek; vaak is het daarmee volledig geïntegreerd.

Lezers kunnen beweren dat geld de economie “stimuleert” en dat het “doorsijpelt” naar het gewone volk. Als dat zo is, is er weinig bewijs van. Als percentage van de werkende bevolking hebben tegenwoordig minder mensen een baan dan ooit sinds de jaren zeventig. In die tijd moest de typische man 900 uur werken om genoeg te verdienen een ​​nieuwe SUV te kunnen kopen. Tegenwoordig moet hij daarvoor 1600 uur werken.

 

 

Centrale banken hebben hun eigen balans verhoogd door tot nu toe wereldwijd de monetaire basis met $ 20 biljoen te vergroten. Dit geld ging niet naar de arbeiders. Het ging naar tycoons, miljardairs, kunstverzamelaars, beheerders van hedge fondsen en rijke mensen aan beide uiteinden van de geldstroom.

 

Rijkdom gebouwd op nep geld

Mensen zijn rijker dan ooit, privé-eigendommen staan ​​op een recordhoogte van meer dan 100 biljoen en stijgt over de hele wereld. Maar deze rijkdom was gebouwd op nep geld; is deze rijkdom ook nep?

 

Hier is de sleutel tot begrip van schuldgeld, in tegenstelling tot echt geld: echt geld is de vrucht van inspanningen uit het verleden – gedistilleerd en bewaard voor toekomstig gebruik. Schuldgeld is een claim op rijkdom die misschien nooit wordt geproduceerd.

Naarmate de hoeveelheid echt geld toeneemt, wordt een samenleving rijker en financieel stabieler, omdat het echte rijkdom is.

 

Maar naarmate het aanbod van schuldgeld toeneemt, zijn meer mensen meer en meer geld verschuldigd; de economie wordt brozer en gaat uiteindelijk kapot.

Maar als de autoriteiten de geldvoorraad willen vergroten, is het enige soort geld dat ze kunnen opbrengen de nep soort. Echt geld moet verdiend worden; zoals rijkdom, het kan niet worden gedrukt.

 

En dat is de aantrekkelijkheid van goud, centrale banken kunnen er niet meer van creëren omdat ze denken dat er niet genoeg is. Dat is de reden waarom goud zo betrouwbaar geld is. Het aanbod ervan stijgt min of meer in hetzelfde tempo als de economie. Meer goud betekent meestal meer welvaart.

 

Nep geld – of het nu de biljoenen euro’s-schuld zijn, of het aantal uitgegeven schuldbekentenissen door bv. de centrale banken van Zimbabwe of Venezuela – werkt in de tegenovergestelde richting. Hoe meer het toeneemt, hoe armer het volk wordt. In beeldspraak, het zet het paard achter de wagen.

 

Hier enkele gevolgen van de banksters in het misdaadkartel die van het voordeel hebben geprofiteerd door mensen – valselijk – met schuld te belasten. Al die schulden en al die ‘schuldverklaringen zoals o.a. hypotheken’ waarmee ze ons hebben opgezadeld, zijn in feite negatieve cijfers. En een negatief getal is per definitie minder dan nul. Hoe groter het negatieve getal, hoe geringer de waarde onder nul is. Een minus tachtig biljoen is veel minder dan nul. Dat is hoeveel die schuld echt waard is.

 

De enige manier waarop een dergelijke schuld kan worden omgezet in krediet is door deze te vergeven. En de enige manier waarop die vergeven kan worden is de levende mensen, en niet-ge-incorporeerde regeringen van de wereld die feitelijk eigenaar zijn van de schuld, wat dus het omgekeerde is van schuldig zijn, die te vergeven.

Duidelijker; wat een dergelijke schuld vertegenwoordigt – behalve dat het minder dan nul waard is – is misdaad. Sinds criminaliteit de enige manier is waarop zo’n schuld kan worden opgebouwd.

 

De grootste oplichterij in de menselijke geschiedenis

Hillary Clinton, George W. Bush, Alan Greenspan, Ben Bernanke, Barack Obama, Janet Yellen, Mitch McConnell, Angela Merkel, Mario Draghi, Juncker, Macron, Teresa May, Boris Johnson, Mariano Rajoy en vele duizenden anderen, waarvan de meeste mensen zich niet eens realiseren dat ze de grootste menselijke oplichterij in de geschiedenis mogelijk maken.

 

Deze mensen zijn de insiders, de lobbyisten, de Wall Street-kliek, bureaucraten en trawanten in de regering, de academische wereld, militairveiligheidscomplex, medische industrie, mainstreammedia en vele anderen meer. Ze vormen een losse verzameling van elite die de regering controleren en deze gebruiken zoals je zou verwachten – in hun eigen voordeel.

 

Ongeacht wie de leiding heeft, het maakt niet uit welke partij het Congres/ Parlement controleert, deze mensen – met hun eigen interne rivaliteiten en interne ruzies om gunsten – zijn de echte beslissers. Deze groep wordt de Deep State genoemd. Zoals de meeste mensen zich inmiddels hebben gerealiseerd; de overheid is er niet om de ‘het volk’ te dienen. Het is er om de lieden te dienen die het controleren.

 

De Amerikaanse federale regering en de niet-gekozen EU-kliek in Brussel zijn veel te groot, met veel te veel vingers in veel te veel pap voor de gekozen vertegenwoordigers om bij te houden. Daarom schrijven lobbyisten de belangrijke wetgevingen. De politici lezen deze ingewikkelde regels en voorschriften niet eens.

 

Het is met elke regering gebeurd die ooit heeft bestaan. Van het oude Rome tot het hof van Lodewijk XVI tot de Sovjet-Unie, er is altijd een groep insiders die de macht voor eigen gewin beheert.

 

In 1971 beëindigde president Nixon de converteerbaarheid van de US-dollar in goud. Bijna zonder het te beseffen kreeg de Deep State de controle over de meeste fiat-valuta’s. Tegen 1987 hadden ze geleerd hoe ze hun controle konden gebruiken om hun rijkdom gigantisch te vergroten, ver boven alles wat ze eerder hadden gezien. Maar nu staan ​​ze voor een nieuwe test: hun nepgeldsysteem kan binnenkort exploderen.

 

Economische wet

Uiteindelijk vanwege de economische wet zal Goud alle fake fiat-valuta’s moeten vervangen. De economische wet eist eerlijke ruil voor dingen van echte waarde, omdat het betaalde geld niet kan worden herroepen. De chaos die op een dag zal uitbreken als gevolg van dit bijna 50-jarig experiment met wereldwijd fiat geld, vereist een terugkeer naar geld met echte waarde. We zullen weten dat die dag is genaderd als olieproducerende landen goud eisen, of het equivalent daarvan, voor hun olie in plaats van dollars of euro’s.

 

De Amerikaanse petrodollar buitenspel zetten

Onder het huidig petrodollarsysteem wordt wereldwijd alle olie betaald in dollars. De Chinese regering heeft echter onlangs een nieuw mechanisme aangekondigd dat olieproducenten waar ook ter wereld in staat stelt olie voor goud te verhandelen. Het nieuwe mechanisme van China zal de Amerikaanse dollar en het Amerikaanse financiële systeem volledig buitenspel zetten, samen met eventuele restricties, voorschriften of sancties van Washington DC. Dus voor veel olieproducenten zal het Chinese-systeem veel aantrekkelijker zijn dan het petrodollarsysteem.

 

Dat is China’s “gouden alternatief” voor de petrodollar, dat officieel operationeel werd op 26 maart 2018. Dit systeem zal op grote schaal de handel in olie voor goud mogelijk maken, in plaats van dollars. Hier is hoe het werkt:

 

De Shanghai International Energy Exchange lanceert een termijncontract voor ruwe olie, uitgedrukt in Yuan, de valuta van China. Hierdoor kunnen olieproducenten over de hele wereld hun olie verkopen voor Yuan. Natuurlijk is de Yuan een fiat-valuta, net als de dollar. De meeste olieproducenten willen geen grote hoeveelheden Yuan aanhouden. Dat weet de Chinese overheid. Dat is waarom het ruwe olietoekomstcontract is gekoppeld met de optie om Yuan efficiënt te converteren in fysiek goud via de goudbeurzen in Shanghai en Hong Kong.

 

De petrodollar heeft Washington DC in staat gesteld om astronomische hoeveelheden geld uit te geven aan oorlogen, maar ook aan welzijn en andere voordelen voor meer dan de helft van de bevolking. Dit geeft Amerikanen een veel hogere levensstandaard dan ze anders zouden hebben. De meesten van hen beseffen dit niet of begrijpen niet hoe dit hun dagelijks leven beïnvloedt.

 

Dankzij de petrodollar kan Washington ook bijna elk land sanctioneren of uitsluiten van het op dollars gebaseerde wereldwijde financiële systeem met de klik van een schakelaar. Erger nog, het kan ook elk land afsnijden van de overgrote meerderheid van de internationale handel.

 

Dit heeft de Amerikaanse Deep State geleid in militaire acties tegen iedereen die het petrodollarsysteem bedreigt. Is de Deep State nu bang voor de effecten die dit zou kunnen hebben op de economie en op haar positie als ‘s werelds top macht?

 

Volgens uitgelekte e-mails hebben de V.S. – samen met Frankrijk – de gevreesde Gaddafi uitgeschakeld en de enorme goudreserves van Libië achterover gedrukt, die zouden worden gebruikt om een ​​pan-Afrikaanse munteenheid te steunen. Deze met goud gedekte valuta zou zijn gebruikt om olie te kopen en verkopen op wereldmarkten. Het zou waarschijnlijk de CFA-frank hebben verdrongen – de kopie van het euro-systeem dat in 14 centrale en West-Afrikaanse landen wordt gebruikt.

 

De VS en Frankrijk steunden een opstand die Gaddafi in 2011 ten val bracht. Na zijn dood verdwenen de plannen voor de door goud gesteunde valuta, samen met de 4,6 miljoen ounces goud.

 

De dollar is niet alleen een valuta. Het is een politiek wapen van Washington DC en ze zijn niet bang om het te gebruiken. Recentelijk probeerde het Rusland te straffen voor de acties in Oekraïne door economische sancties op te leggen.

 

Hierdoor was het voor Rusland moeilijker om toegang te krijgen tot het op dollars gebaseerde financiële systeem. Het is dus geen verrassing dat Rusland een deal sloot om daarna olie en gas te verkopen aan China voor Yuan.

 

Hoe belangrijk is het dat Rusland met China samenwerken de dollar te omzeilen? Rusland is een van ‘s werelds grootste energieproducenten. En China is ‘s werelds grootste energie-importeur. Historisch gezien zouden ze uitsluitend in Amerikaanse dollars met elkaar handelen.

 

Maar het futures-contract van de Shanghai International Energy Exchange zal het proces van olieverkoop naar China tegen Yuan – of effectief tegen goud – stroomlijnen en verstevigen. Wanneer twee van de grootste spelers op de mondiale energiemarkt het petrodollarsysteem volledig omzeilen, is dat een groot probleem.

 

En het is niet alleen Rusland en China; andere landen willen ook het Amerikaanse financiële systeem en Amerikaanse economische sancties omzeilen. China’s ‘gouden alternatief’ geeft hen de mogelijkheid om precies dat te doen. Dit maakt de Amerikaanse dollar een veel minder effectief politiek wapen.

 

Neem Iran, bijvoorbeeld. Het is ‘s werelds op vier na grootste olieproducent. En het accepteert nu Yuan als betaling voor haar olie. Zo ook Venezuela, dat bewezen werelds grootste oliereserves heeft. Anderen zullen snel volgen. Dit alles is economisch volkomen zinvol. Olieproducerende landen kunnen doorgaan met het petrodollarsysteem en hun olie verkopen voor dollars. Maar er is niet veel financiële stimulans om dat nog langer te doen. De FED heeft opzettelijk de Amerikaanse staatsobligaties verlaagd om de economische groei te ‘stimuleren’. Terwijl het systeem Amerikaanse rivalen blootstelt aan de grillen van Washington DC.

 

Nu hebben olieproducenten een tweede optie. Door het “gouden alternatief” van China kunnen ze hun olie verkopen voor Yuan, en deze vervolgens snel en gemakkelijk omzetten in goud. In tegenstelling tot de dollar is goud een internationale vorm van geld zonder politiek risico, vooral vanuit het perspectief van olieproducenten met een slechte relatie met de VS.

 

Rusland is mogelijk een van ‘s werelds grootste olieproducenten. Maar Saoedi-Arabië is nog steeds ‘s werelds grootste olie-exporteur. En veel van die olie gaat naar China, ‘s werelds grootste olie-importeur. De Saoediërs waren ook de Amerikaanse partner in de petrodollar-overeenkomst van 1974.

 

Voor nu weigeren de Saoediërs deel te nemen aan het ‘gouden alternatief’ van China. Dat komt omdat het verkopen van olie voor alles behalve dollars de deal met petrodollar verbreekt die ze in 1974 met de VS hadden gesloten. Vergeet niet dat de Saoediërs ermee instemden hun olie uitsluitend in dollars te verkopen in ruil voor Amerikaanse wapens en militaire bescherming.

 

Op zijn campagnespoor zei Donald Trump: “Als Saoedi-Arabië niet de mantel van de Amerikaanse bescherming had, denk ik niet dat het er nog zou zijn.” Hij is absoluut correct. Als de Saoediërs begonnen olie voor Yuan te verkopen, zouden ze onmiddellijk de Amerikaanse diplomatieke en militaire bescherming verliezen. Maar Saoedi-Arabië is al op zoek naar alternatieven voor Amerikaanse bescherming.

 

Dit is waar het verhaal echt interessant wordt. Rusland en Saoedi-Arabië zijn al tientallen jaren vijanden. De Saoediërs steunden, samen met de VS, de Afghaanse moedjahedeen die het Sovjetleger uit Afghanistan verdreef. De Saoediërs steunden ook een aantal Tsjetsjeense opstanden tegen Rusland. En meer recentelijk hebben de Saoediërs en Russen aan weerszijden van de Syrische burgeroorlog gestaan.

 

Maar recentelijk bezocht de Saoedische koning samen met 1500 leden van zijn koninklijke entourage Moskou. Het was het eerste officiële bezoek van een Saoedische koning aan Rusland. De reis viel samen met een Saoedische investering van $ 10 miljard in Russische energieprojecten en een wapendeal van $ 3 miljard.

 

Als onderdeel van die deal zullen de Saoediërs het Russische S-400-raketsysteem kopen. Het is zonder twijfel het meest capabele luchtverdedigingssysteem ter wereld. Het is een krachtig afschrikmiddel voor zelfs Amerikaanse straaljagers.

 

Sinds de geboorte van de petrodollar zijn de Saoediërs afhankelijk geweest van Amerikaanse militaire bescherming. Het is tenslotte wat zij ervoor krijgen om hun olie in dollars te prijzen. De Saoediërs dekken hun weddenschappen af. Ten eerste kopen ze geen Amerikaans luchtverdedigingssysteem. Ten tweede kopen ze een Russisch luchtverdedigingssysteem dat in staat is om een ​​Amerikaanse aanval af te schrikken. Het Huis van Saud maakt met andere woorden belangrijke stappen om zichzelf een alternatief te bieden voor de Amerikaanse bescherming.

 

Afgelopen augustus kondigde Saoedi-Arabië aan bereid te zijn om Panda-obligaties uit te geven om het tekort aan overheidsuitgaven te financieren. Opvallend is dat dit Yuan-obligaties zijn van niet-Chinese emittenten die in China worden verkocht.

 

De Saoedische valuta, de riyal, is gekoppeld aan de dollar. Tot op dit moment heeft Saoedi-Arabië exclusief US-dollars gebruikt voor al zijn belangrijke financiële initiatieven. Schulduitgifte in Yuan is een belangrijke stap. Het betekent dat Saoedi-Arabië financieel dichter naar China afdrijft.

 

Een paar jaar geleden was de Saoedische olie goed voor meer dan 25% van de Chinese olie-import. Ze waren de nummer 1-leverancier van Beijing. Tegenwoordig is het marktaandeel van de Saoediërs gedaald tot onder de 15%. De Saoediërs verliezen enorm marktaandeel en worden verdrongen uit de grootste oliemarkt ter wereld, vooral omdat ze weigeren olie te verkopen aan China in Yuan.

 

China heeft het overduidelijk gemaakt. Het is bereid om zaken te doen met iedereen die Yuan als betaling accepteert. Als de Saoediërs buigen voor Chinese druk, wat is dan nog over van het petrodollarsysteem? De Saoediërs hebben nog geen echte breuk met de VS en de petrodollar gemaakt. Maar ze drijven financieel richting China en militair naar Rusland. Deze bewegingen stellen de petrodollar buitenspel. De Saoediërs hebben nu duidelijk de optie om de petrodollar te dumpen.

 

Als de Saoediërs olie gaan verkopen aan China in Yuan, is de petrodollar de volgende dag verledentijd. Daar komt nog bij dat de petrodollar op zich er bijzonder slecht voorstaat, grotendeels dankzij het ‘gouden alternatief’ van China – is de petrodollar belangrijk in erosie geraakt.

 

De toegenomen vraag naar goud en China’s ‘gouden alternatief’ weg van de petrodollar zal de goudmarkt laten schrikken. En deze vraag is duidelijk nog niet in de goudmarkt geprijsd. Zoals veel lezers zullen weten, is goud nog steeds aanzienlijk gedaald ten opzichte van de piek in 2011. Als de petrodollar sterft, zal goud deze vervangen als de munteenheid voor de oliehandel. Dat maakt het gele metaal extra aantrekkelijk als de enig beste manier om van deze belangrijke verschuiving in de monetaire rangorde van vandaag te profiteren.

 

Ondertussen hebben China, Rusland en Zimbabwe hun goud gedekte valuta’s op zondag 1 april aangekondigd. De Amerikaanse goud gedekte valuta werd op 2 april jl. geëffectueerd voordat de markten opengingen. Geruchten doen de ronde dat de RV voor het grote publiek op 9 april zal beginnen.

 

China en Zimbabwe hebben een samenwerkingsverband afgekondigd. Dit zal ertoe leiden dat Zimbabwe naar de goudstandaard overgaat. Zodra Zimbabwe haar goudstandaard heeft geactiveerd, zal dit ertoe leiden dat de VS de goudstandaard (USN) afkondigt.

“Note; de USD heeft al een Gold-dekking onder het nieuwe financiële systeem, en wordt vermeld als” United States Note (USN)”.

 

Miljoenen zullen alles verliezen! Als het bbp verslechtert

Miljoenen mensen zullen alles verliezen. Velen zoeken naar een schuilplaats om de komende economische ineenstorting te overleven. De Fed bekende dit lang geleden toen ze aankondigden dat ze de marktinterventie zouden beëindigen. Dit is een perfecte methode om het beleid via Federal Reserve-interventies te sturen. De recente bbp-cijfers tonen de daling van de productiviteit.

 

In bovenstaande video wordt correct gesteld dat de FED een buitenlandse organisatie is:

 

“Kort samengevat… omdat de Federal Reserve Amerika is opgedrongen door een buitenlandse mogendheid, zou dit als een oorlogsdaad kunnen worden beschouwd.”

 

Mike Maloney en Stefan Molyneux verkennen de onbedoelde gevolgen die ons te wachten staan als gevolg van immorele handelingen van de overheid en het Federal Reserve System. – 4 minuten