Domino’s beginnen te vallen

Wordt wakker, lees de krantenkoppen, zie de nieuwe bankpaniek…

Grote staatsschuldcrisis

Bankencrisis ontvouwt zich

Edelmetalen zijn uw veilige haven

De laatste kaart

 

Domino’s beginnen te vallen.

Een “Too Big To Fail” bank in Europa staat letterlijk op instorten. Weet je nog dat rijke mensen over de hele wereld hun geld in Zwitserse banken staken omdat die zo sterk, veilig en zo privé waren?  Nu, de op één na grootste bank in Zwitserland staat letterlijk op instorten. Zoals eerder gemeld; Credit Suisse is een uitstekende kandidaat om een van de volgende dominostenen te zijn die omvalt. Ze staat al lange tijd op wankele bodem, en nu heeft wereldwijd de paniek in het bankwezen de uitstroom van activa uit de bank behoorlijk versneld. Dus, waarom zou je je zorgen maken als deze bank failliet gaat? In tegenstelling tot Silicon Valley Bank en Signature Bank is Credit Suisse zo cruciaal voor het wereldwijde banksysteem dat het officieel is

 

Credit Suisse, de 167 jaar oude bankengigant, is geen domino die valt als reactie op bankfaillissementen in de VS. Toch kan de huidige hachelijke situatie nauwelijks op een slechter moment komen voor het wereldwijde financiële systeem.

 

Word wakker, lees de krantenkoppen, zie een andere bank paniek

Credit Suisse is een van de slechts 30 wereldwijde financiële instellingen die door de internationale Financial Stabiliteit Board als systeemrelevant zijn aangemerkt. Met andere woorden, het is te groot om failliet te gaan.

 

De wijdverspreide paniek is zeker niet wat de bureaucraten bij de Federal Reserve hadden voorzien. Na de tweede grootste bankinstorting in de Amerikaanse geschiedenis en de derde grootste bankinstorting in de Amerikaanse geschiedenis een paar dagen geleden, onthulde de Federal Reserve een ongekend reddingsplan dat een einde moest maken aan de bankenpaniek.

 

Grote staatsschuldcrisis

Als je het nog niet hebt gezien, kunt je de details hier bekijken op de officiële website van de Federal Reserve.  Het belangrijkste onderdeel van het plan is het besluit van de Fed om alle deposito’s bij Silicon Valley Bank en Signature Bank volledig te garanderen.

 

De wereld gaat een grote staatsschuldencrisis tegemoet en dat gaat veel markten binnenstebuiten keren en op hun kop zetten.

 

Verwacht dit jaar geen vrijwillige renteverhoging. In plaats daarvan zal wereldwijd de volgende ronde van QE van start gaan om de dalende markten te stabiliseren. Het probleem is dat het deze keer minimaal en slechts korte termijneffecten zal opleveren. De afgelopen jaren hebben beleggers over de hele wereld risico’s genegeerd. Daarom zal de komende paniek behoorlijk wreed zijn.

 

Wanneer de rente vanaf deze kunstmatig onderdrukte niveaus, onvermijdelijk gaat stijgen, zullen de obligatie- en aandelenmarkten instorten, en daarmee ook de vastgoedmarkt. Pensioenfondsen zullen worden weggevaagd. Dit is een uiterst slechte situatie; waarin de wereld zich steeds dieper graaft.

 

De Europese Unie zal niet overleven. Ze zal uiteenvallen. En op dat moment zullen alle krachtige economische cycli dit jaar samenkomen en de supercyclus vormen die de totale ineenstorting zal inluiden.

 

Regeringen zijn wanhopig; Spanje is begonnen met het belasten van banktegoeden. Je betaalt inkomstenbelasting op je loonstrookje, en vervolgens betaal je nog een belasting als je het op de bank zet.

 

Wat gebeurt bij een financiële crisis; als de elitaire bankbloedlijnen over zulke grote sommen geld beschikken, waarom leggen dan de nationale regeringen verlammend financiële bezuinigingen op aan hun bevolking?

 

En waarom houden de gekozen politici in de westerse democratieën hun mond om hun kiezers in het ongewisse te laten over deze enorme verborgen rijkdommen, terwijl ze tegelijkertijd belastingen verhogen en snijden in de overheidsuitgaven voor diensten en infrastructuur?

 

Er moet een onderzoek worden ingesteld: Is er echt wereldwijd een bankencrisis? Of is de “financiële crisis” slechts een opgezet media-evenement als dekmantel voor massale diefstal door de elite?

 

In 2008 heeft de wereld beleefd hoe de orkaan door het financiële systeem trok, nadat het eerst door het oog ervan binnenkwam en vervolgens in het midden ervan overstak, alles verliep relatief nog rustig, en nu verlaat het dat oog aan de andere kant, en komen we in de achtergebleven stroom terecht. Dit wordt veel ernstiger, anders en langduriger dan wat we in 2008/9 hebben beleefd.

 

Het meeste van het gedrukte fiat geld zit nog steeds in het banksysteem, en nog niet in de economie. Verdeeld over vastgoed-, aandelen-, obligatie- en cryptomarkten, die allemaal zeepbellen creëren. Hoe hoger ze gaan, hoe harder ze vallen.

 

Jammer genoeg zijn niet veel mensen voorbereid als de volgende crisis toeslaat. Hou Janet Yellen in de gaten, ze heeft net aanstekervloeistof over elke kleine bank in Amerika gegoten en vergeet niet… de EU.  Luister naar serieuze problemen bij “te groot om failliet te gaan” banken. De komende maanden worden extreem belangrijk, en wees verstandig om je voor te bereiden, nu het nog kan.

 

“Alles staat op de rij voor de grootste schokken in de wereldeconomie en -markten. Deze paniek leek uit het niets te komen nu de wereldwijde obligatiemarkten een enorme uitverkoop zien en aandelen kelderen.”

 

Bankencrisis ontvouwt zich

De bankencrisis die zich in de wereld ontvouwt, bewijst dat er nog meer op ons afkomt. In maart van dit jaar zijn in één week tijd drie banken omgevallen.

 

Het begon eerst met een op cryptocurrency gerichte bank in Californië, Silvergate, die op 8 maart instortte, en twee dagen later ging ook Silicon Valley Bank (SVB) ten onder. Het was de grootste bank-run ooit. En dat was de op één na grootste ooit in de geschiedenis van de VS. Het was ook de grootste bank die omviel sinds 2008.

 

Silicon Valley Bank had 209 miljard dollar aan activa, vergeleken met het grootste bankfaillissement ooit, Washington Mutual, met 307 miljard dollar aan activa, en dat was in 2008.

 

Om te begrijpen waarom ze instorten, moet je het vergelijken met wat er in 2008 en 2009 gebeurde.

 

Deze crash is veel ernstiger. In 2008 en 2009 stortte Washington Mutual in omdat het een oneerlijke bank was. Het schreef frauduleuze hypotheken, rommelhypotheken. Het had ten onder moeten gaan vanwege de fraude.

 

De subprime fraude en instorting was wijdverspreid de fraude in het hele financiële systeem. Citibank was een van de ergste overtreders. Dit waren individuele banken, die ten onder hadden kunnen gaan en de hypotheken hadden kunnen doen, dat wat president Obama beloofd had te doen.

 

De hypotheken hadden kunnen worden afgeschreven tot de realistische marktwaarde die net zoveel zou kosten als het betalen van je maandelijkse huur. En je had gewoon de oplichters uit het systeem gehaald. Een bank beroven is gewoon er één bezitten, wordt vaak gezegd, en nog waar!

 

Obama had beloofd de leningen af te schrijven, om de subprime hypotheekmensen in hun huizen te houden, maar om de leningen af te schrijven naar de reële waarde moesten ze eerst de fraude ongedaan maken. Hij nodigde de bankiers uit in het Witte Huis en zei: “Ik ben de enige die tussen jullie en de menigte met hooivorken staat.”

 

Hij redde dus de banken en gaf de Fed opdracht tot 15 jaar kwantitatieve versoepeling. En de Fed zei: “De hypotheken zijn minder waard dan -de waarde van het onroerend goed is niet voldoende om alle bankdeposito’s te dekken, omdat de banken slechte hypotheken hebben afgesloten.”

 

“Hoe redden we de banken die de waarde van wat ze hebben verkeerd hebben weergegeven?”

 

Ze verlaagden de rente tot nul, en veroorzaakten de grootste inflatie in de geschiedenis. Overspoelden de markt met krediet, in plaats van de vastgoedprijzen omlaag te brengen naar een betaalbaar niveau, maar ze nog onbetaalbaarder maakten. Want dat maakte de banken veel rijker. Het maakte ook de 1% in de financiële sector veel rijker, enzovoort!

 

Natuurlijk creëerde dit inflatie in aandelenprijzen, obligaties, onroerend goed en crypto prijzen gingen verder omhoog. Waardoor de onderste 90% buiten verder onderuit ging.

 

Als mensen een of meer rottende vissen beginnen te ruiken, kunnen ze een run op de banken veroorzaken, wat stap één zou zijn naar een volledige financiële ineenstorting.

 

Credit Suisse (CS) zit diep in de problemen. Terwijl deze regels worden geschreven praat Union Bank of Switzerland, de grootste bank, (UBS). over een overname van CS voor 3 miljard dollar.

 

Als onderdeel van de deal biedt de Zwitserse Nationale Bank 100 miljard frank liquiditeitssteun aan UBS, terwijl de regering een garantie van 9 miljard frank geeft voor potentiële verliezen van activa die UBS overneemt, m.a.w. dit is een door de belastingbetaler gesteunde reddingsoperatie.

 

Deze reddingsoperatie, in feite en bailin, is het grootste verlies tot nu toe voor de Europese AT1-markt van 275 miljard dollar en overtreft ruimschoots het verlies van ongeveer 1,35 miljard euro dat de junior obligatiehouders van de Spaanse kredietverstrekker Banco Popular SA in 2017 leden, toen deze werd overgenomen door Banco Santander SA om een faillissement te voorkomen.

 

Dringende waarschuwing: “Het spel is uit” bereid je onmiddellijk voor!

 

Edelmetalen zijn uw veilige haven

Deze keer zullen edelmetalen en hun aandelen niet meedalen met de markt. In plaats daarvan zullen ze aanzienlijk stijgen. Goud en zilver zullen beleggers beschermen tegen de massale vermogensvernietiging die heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt. Het financiële systeem kan de vernietiging van de activamarkten niet overleven en de implosie van schulden, onroerend goed en de rest komt eraan.

 

Iedereen moet uit de elektronische valuta stappen en in edelmetalen gaan. Zilver en goud toevoegen aan uw privékluis is de enige manier om zeker te zijn dat uw geld geaccepteerd wordt na de ineenstorting.

 

De cabal heeft de door het IMF uitgegeven SDR-wereldvaluta gepland, die bestaande fiatvaluta’s tot 90% devalueert. Stel je voor dat je voor alles tien keer meer moet betalen, in plaats van €2 nu, dan €20 voor een brood. Uw hypotheek van € 200.000 gaat een hypotheek van 2 miljoen euro worden!

 

Houd de komende tijd Israël in het vizier, want binnenkort zouden daar wel eens ongelooflijke gebeurtenissen kunnen plaatsvinden.  Geruchten over een op handen zijnde oorlog tussen Israël en Iran beginnen een crescendo te bereiken, zo’n conflict zou mogelijk kunnen uitbarsten, als afleiding van de ware gebeurtenissen op financiële markten.

 

Kijk, voor een aankondiging over de ontdekking van de Ark van het Verbond.  Onnodig te zeggen dat zo’n aankondiging de grootste archeologische bom allertijden in de geschiedenis zal zijn.  De huidige locatie van de Ark is lange tijd zeer geheim gehouden, maar de Israëlische regering kan dit niet eeuwig verzwijgen. En als de waarheid eindelijk naar buiten komt, gaat letterlijk alles veranderen.

 

Wakeup en Shakeup of anders accepteer een vroegtijdige dood, of slavernij voor onbepaalde de rst van je leven.

 

Geld uit het niets creëren is geen oplossing. De centrale banken drukken geld bij, alsof er geen morgen is, terwijl de schulden zich sneller dan ooit opstapelen en de economie uit elkaar valt. Reken op ‘sky-high’ inflatie voordat het nieuwe QFS systeem in bedrijf is gesteld.

 

Dit is de essentie van een staatsschuldcrisis: Beleggers beseffen nog niet dat de schuld nooit zal worden terugbetaald, maar ook de rente op de schuld die regeringen niet konden en kunnen betalen.

 

De Khazarische maffia die zich voordoet als centrale bankiers moeten voor het gerecht worden gebracht.

 

“In het strafrecht is het een gegeven dat gestolen activa moeten worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Deze eigenaren zijn de gemiddelde belastingbetalende burgers van onze planeet. Politie en leger over de hele wereld hebben de plicht de wet te handhaven en criminelen te arresteren. Top centrale bankiers zijn bewezen criminelen. Waar wachten ze dan nog op?

 

De Laatste Kaart door Dr. Carol Rosin

De laatste cabal kaart is de Alien card, om wapens in de ruimte op te stellen, dat een leugen is uit 1974 toen Werner von Braun dit vertelde aan zijn jarenlange vertrouwelijke assistente Carol Rosin, vlak voor zijn dood in 1977.

 

Een uitgebreid meer gedetailleerde versie, waarin wordt uitgelegd hoe oorlogen tot stand komen, en specifiek de oorlog tegen Saddam Hoessein al 20 jaar van tevoren werd voorbereid.