Koning Dollar onttroond:

De Chinezen haten de suprematie van de US dollar. Ze willen hun plaats onder de zon. En ze vinden daarvoor genoeg bondgenoten, die ook boos zijn op de U.S. – China is van plan het nieuwe International Payment System (CIPS) te activeren. Het nieuwe systeem maakt de afwikkeling gemakkelijker in het internationaal betalingsverkeer voor de Chinese munt om in yuan of renminbi te betalen. Als gevolg hiervan zal de Yuan wereldwijd een officiële handelsvaluta worden.

 

king_dollar_rgbMaar het werkelijke doel is simpeler: China wil de Amerikaanse dollar onttronen als ‘s werelds internationale reservemunt. Dit is slechts één van de vele wegen die China opent, welke onomkeerbare krachten ontketenen in de lawine van veranderingen die gaan komen. CIPS gaat dezelfde codering gebruiken als het bestaande internationale betalingssysteem, SWIFT dat gevestigd is in Brussel. – SWIFT is de afkorting voor de Society of Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Waar 44,6% van alle betalingen in US dollars worden afgewikkeld. Dit is het effectieve platform dat de Amerikaanse dollar in de wereld de machtige reserve valuta maakt.

 

De EU en de VS zetten onlangs SWIFT onder druk om Rusland uit het systeem van het internationale betalingssysteem te schoppen. Dat moest gebeuren om Rusland te straffen voor haar recente ‘overname’ van de Krim en het ‘opstoken van de oorlog in Oekraïne’, dus deed SWIFT wat ‘gevraagd’ werd.

 

Maar nu heeft de EU een andere gedachte gekregen en zet SWIFT weer onderdruk om Rusland een zetel in de raad van toezicht te geven van deze zeer exclusieve club. Deze stap is een klap in het gezicht van de VS – SWIFT heeft zich nu naar Rusland gedraaid om haar tegemoet te komen, want het is doodsbang voor de concurrentie die wordt geleverd door het nieuwe CIPS systeem van China. De SWIFT mensen willen niet dat Rusland al haar activiteiten via CIPS gaat doen. Maar dit zal nu wel te laat zijn. In feite is de laatste tijd veel misgegaan binnen het VS-valuta Empire. En veel ervan kan naar China worden getraceerd.

 

De Amerikanen beseffen niet wat een voordeel ze hebben met de dollar als ‘s werelds reservemunt. In principe kunnen ze zoveel geld drukken als nodig is. Washington hoefde nooit haar boekhouding in evenwicht te brengen – althans, nog niet. Andere landen moeten grote hoeveelheden US dollars aanhouden alleen opdat ze voor diensten en goederen op de internationale markt kunnen betalen.

 

Maar de Amerikaanse licentie om geld te drukken staat op het punt te worden ingetrokken. Want in de afgelopen twee jaar is de Amerikaanse olie-import vanuit Saoedi-Arabië drastisch teruggelopen. De VS importeerde in december 2013 ongeveer 1,5 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was het aantal tot bijna de helft hiervan teruggelopen. De stijging van de Amerikaanse olieproductie en misschien olie ‘marktmanipulatie’ heeft geleid tot een ineenstorting met 62% van de wereldolieprijzen. Nu is Saoedi-Arabië van plan om terug te slaan. Het wapen dat de nieuwe Koning Salman gaat gebruiken zal in de komende weken een wereldwijde economische verandering opleveren in grootte, of erger, vergelijkbaar met de financiële crises 2008-2009.

 

Einde Oliedollarmonopolie:

In de afgelopen twee jaar heeft Amerika: “de olie-invoer vanuit Saoedi-Arabië met een derde of meer over een vier maanden periode in 2014 gereduceerd waardoor de prijs van olie van $ 115 tot onder $ 50 zakte. En hebben ook vaak met Saudi-Arabië verschil van mening over haar beleid in Syrië, de rivaal van Saudi-Arabië. Elk van deze ontwikkelingen heeft de Saoediërs woedend gemaakt.”

 

President Vladimir Poetin zou graag de petrodollar zien sterven, toen hij daarvan in het openbaar melding maakte, “de dollarmonopolie in de energiehandel is schadelijk voor de Russische economie.” Het is ook bekend dat Rusland geheime besprekingen met China heeft gevoerd om naar de VS terug te slaan.

 

furiousOpzoek naar nieuwe allianties hebben ze ook gesprekken met Iran gevoerd. Zonder dat Saoedi-Arabië met hen meedoet, vonden Rusland en China het te moeilijk om de VS uit te schakelen. Maar nu, Saoedi-Arabië en de OPEC-partners hun aandeel in de problemen ook hebben, wordt het anders. – En omdat de VS niet langer meer de grootste klant van Saudi-Arabië is – dat is nu China – bovenop een lagere olieprijs – veroorzaakt door de VS – zijn hun winstmarges verpletterd – zo wordt de 50% lagere olieprijzen als een “klap in het gezicht” ervaren. – Dus zijn de Saoediërs ook woedend.

 

Voor de eerste keer ooit, overwegen de Saoediërs terug te slaan naar de VS door hun ‘speciale relatie’ met Amerika te beëindigen. Vergeet niet, destijds hebben zij ingestemd met de petrodollar, onder de voorwaarde zolang de VS hun olie bleef kopen en gebruiken. En nu de VS niet langer hun grootste klant is – China – hebben ze geen reden om petrodollars te gebruiken. Feitelijk willen zij die niet veel langer gebruiken.

 

Eigenlijk overwegen Saoediërs hun toekomst in de wereldeconomie te beleven met hun nieuwe vriendjes in Oost-Azië. En inderdaad, de Chinezen hebben al naar verluidt geheime bijeenkomsten gehouden met Saoedi-Arabië. Alles wijst erop dat Saoedi-Arabië, samen met China en Rusland binnenkort de genadeslag tegen de petrodollar zullen lanceren – dat binnen de oliehandel het monopolie van de Amerikaanse dollar ongedaan gemaakt.

 

OpecKingSalmanVerwacht wordt dat de nieuwe Koning Salman van Saoedi-Arabië binnenkort zijn beslissing zal aankondigen om de krachten met China, Rusland, Venezuela, Brazilië en anderen te bundelen, en de oliehandel buiten de Amerikaanse dollar te verrichten, en in plaats daarvan overstapt naar de Chinese petro-Yuan om die te gebruiken.

 

Wat het petrodollar bewind van meer dan vier decennia zal beëindigen. – Zelfs voordat Saudi-Arabië en de OPEC die gaan gebruikten – heeft de petro-Yuan reeds behoorlijke erkenning verkregen.

 

De Bank van Rusland en People’s Bank of China zijn onlangs overeengekomen om volledig buiten de Amerikaanse dollar te handelen. – Singapore, Maleisië en Qatar hebben ook een valutaswap met China afgesproken. In het geval van Qatar, wordt dit de eerste deal in de oliehandel met een OPEC-land – in het hart van het petrodollar systeem. Ook Canada en Australië hebben onlangs een valutaswap met China getekend! De petrodollar heeft het einde van haar historie bereikt.

 

Ondergang van de dollar:

Forbes kan het niet beter hebben verwoord:

“De ondergang van de dollar is praktisch verzekerd, omdat niet alleen de internationale gemeenschap, maar ook de Amerikanen zelf zich het nut afvragen van het houden van een fiat munt die steeds minder waarde heeft qua koopkracht.”

 

“China houdt $ 1.24 biljoen. Japan $ 1.23 biljoen. Wereldwijd houden de landen gezamenlijk zo’n $ 6.2 biljoen in US dollars, opgeslagen in hun boekhouding. – Maar als het dan plotseling niet langer een vereiste is om de oliehandel in dollars af te rekenen, behoeven geen van die landen deze overtollige dollars aan te houden. Integendeel, in plaats daarvan zullen ze een heleboel Yuan nodig hebben.”

 

Al deze landen zullen hun dollars dumpen die ze niet meer nodig hebben, en daarmee de markt overspoelen met US dollars. – In wezen, als Saoedi-Arabië het startsein geeft de petrodollar te vervangen, zal onmiddellijk een plotselinge sterke stijging van overtollige dollars beginnen te stromen vanuit alle landen. De wereldwijde heerschappij van de dollar komt dan definitief ten einde.

falling_dollarStop met te hopen dat het niet zal gebeuren, maar begin met je hierop voor te bereiden. Edelmetalen zijn een goede bescherming tegen economische onrust. Het zal duidelijk worden dat een smerig spel is gespeeld, en als je geen slachtoffer wilt worden, moet je nu actie ondernemen. – Gewoon; doe wat China doet; koop goud en zilver als de kredietwaardigheid van de VS, de EU en Japan onderuitgaan. Om deze redenen, moet je zeker een positie in goud en zilver hebben; anders kom je jezelf in het armenhuis tegen met de rest van de niet ‘bewuste’ bevolking.

 

“De waarheid is dat voor de meeste mensen in de wereld goud zijn werk al heeft gedaan in de afgelopen 14 maanden, en het resultaat daarvan is dat goud goed de koopkracht heeft behouden. Alle andere vormen van koopkracht, met uitzondering van de Amerikaanse dollar, zijn gedaald.” Zei Rick Rule in een interview.

 

De verwoesting zal aanbreken als de $ 6.2 biljoen terugvloeien in de VS. – Beschouw dit eens; “Op dit moment, bedraagt al het fysieke geld in de VS ​​slechts $ 2.9 biljoen. Dat betekent dat deze buitenlandse dollars het potentieel hebben om de geldhoeveelheid in de VS met een ruime factor drie te vergroten. Dat is een verwoestende stijging in zo’n korte periode, wat een rampzalige verschuiving veroorzaakt in de VS met het oog op de onmogelijkheid de VS regering te financieren.”

 

En beschouw dit eens; “Buitenlanders kopen nu meer dan 50% van de Treasury Bonds, 37% worden door de Amerikaanse overheid, en 13% door Amerikaanse burgers gekocht. Dus 50% van de Amerikaanse Treasuries worden niet meer gekocht en dat waren degenen die de Amerikaanse schuld financierden.”

 

Aangezien deze landen geen behoefte hebben aan dollars, hebben ze ook geen behoefte aan Treasuries. Dus zullen ze die verkopen op de openmarkt. Dat zijn miljarden dollars in Amerikaanse Treasuries die worden gedumpt. De onmiddellijke impact zal een ernstige daling van de waarde van de Amerikaanse Treasuries en de US dollar zijn, waarvan veel gepensioneerden afhankelijk zijn.

 

Twee opties zijn voor de VS overgebleven, geen van beide is goed.

  • Ze kunnen gewoon meer dollars afdrukken om voor hun eigen schuld te betalen. Natuurlijk zal dat alleen maar de inflatie nog verder doen toenemen. De markt wordt overspoeld met nog meer dollars, waardoor alle problemen nog erger zullen worden. – Of,

 

  • De rente verhogen om kopers aan te trekken die voor de schulden betalen.

Debt walletDe tweede optie zal niet één van die beslissingen zijn die door de Fed genomen worden, – zij willen geleidelijk verhogen. – Echter deze keer zal de Fed worden gedwongen om de rente drastisch te verhogen.

 

Het is ofwel verhogen of afdrukken; anders zal de VS niet in staat zijn om haar overheidsuitgaven te financieren. Een hogere rente zal kunnen leiden tot een cyclus van meer inflatie, zoals bijvoorbeeld dramatische stijging van kosten om een ​​huis of een auto te kopen.

 

Verwacht daarom, een volgende huizencrisis, minder bedrijfsinvesteringen, en stijgende werkloosheid.

 

Veel Amerikaanse oliemaatschappijen zullen worden verpletterd. Hun vier-decennia lange valuta voordeel zal verledentijd zijn. En in het midden van al dat, zal de stijgende rente een trapsgewijs effect over de hele wereld creëren, met verplettering van activa, obligaties, en anders.

 

De volgende crisis zal heel anders zijn

financial-collapseDe Dow kan 1000 punten – of 2.000 punten vallen in een enkele dag. En wanneer dit gebeurt, breekt daaropvolgend chaos en paniek uit die onplezieriger zal zijn dan in 2008.

 

“Omdat de schuld nu hoger is dan zes jaar geleden – de officiële overheidsschuld in de VS was toen minder dan $ 10 biljoen. Nu, is deze ongeveer $ 18 biljoen. (Met vergelijkbare cijfers voor de EU?) De totale schuld is ook hoger – ongeveer $ 50 biljoen dollar in 2007; en nu rond de $ 60 biljoen.”

 

Zoals Boston University Professor Laurence Kotlikoff hierop zegt, “de “fiscale kloof” – het verschil tussen wat met de Fed is overeengekomen om uit te betalen in de sociale zekerheid, Medicare, Medicaid, enz. en de contante waarde van alle toekomstige belastinginkomsten – staat op $ 210 biljoen. Dat is 1066% hoger dan het officiële cijfer van Washington.”

 

In 2008 was het slechts één subprime-schuld die in de woningmarkt, maar nu zijn er meer; subprime autoschuld, subprime-studentschuld, subprime-overheidsschuld, en subprime-schulden van bedrijven. – Mensen sparen nu hun geld, dat ze niet uitgeven. – China vertraagt, i.p.v. te versnellen. De wereldhandel vervaagt, en groeit niet.

 

Met als gevolg dat de omloopsnelheid van het geld – de snelheid waarmee elke eenheid in omloop wordt uitgewisseld van de ene transactie in de andere – en een belangrijke indicator is van boomcondities – begon eind jaren 1990 al te dalen. En daalt nog steeds. Deze feiten betekenen dat wanneer de volgende crash komt, de economie minder veerkrachtig zal zijn. Reeds zwak, zal de economie nog steeds dieper zinken. – Wat zullen de centrale bankiers gaan doen, of hebben ze geen enkele keuze meer?

 

Hier het antwoord:

Geloof het of niet de wereld staat op het punt waarop iets bijzonders kan gebeuren met onze manier van leven, en als je genoeg uithoudingsvermogen en energie bezit om door de onvermijdelijke barensweeën heen te gaan – zul je een ontwaking ervaren als ooit tevoren – stel je voor:

 

  • Een wereld zonder schuld.
  • Een wereld zonder armoede.
  • Een wereld zonder oorlog.
  • Een wereld zonder ziekte of tegenspoed.
  • Een wereld zonder meedogenloze controleurs.
  • Een wereld waar De Gouden Regel wet is.
  • Een wereld waar je je ware roeping in het leven kunt vervullen en ervaren.

 

Dit zijn slechts enkele van de dingen die mogelijk zijn, direct na de beëindiging van ongedekt fiat kredietgeld. Dit is de wereld die wij kunnen maken… als we ervoor kiezen.

 

De aanpak is even eenvoudig als radicaal – verandering van het bestaande privé beheerde monetaire systeem dat op schuldgeld is gebaseerd, in schuldenvrijgeld uitgegeven en beheerd door het volk middels een eerlijk op basis van verdiensten gekozen regering. – Laat de TBTF banken – too big to fail – failliet gaan, biedt ze geen enkele redding. – Overheden moeten zelf de hoeveelheid geld onder controle houden en GEEN privé clubje van bankiers belasten die met hun controle over het geld naar eigen wil ‘boom of bust’ laten prevaleren. Banken kunnen alleen het geld dat ze in de bank hebben uitlenen en voor meer geld moeten ze concurreren op de open markt. Banken zijn verplicht om 100% reserves aan te houden – de ‘fractionele reserve’ regel wordt afgeschaft. Gewoon ons eigen geld uitgeven, vrij van schulden! Dat, mijn vrienden, is het antwoord.

 

Als ze praten over hervorming! ‘Eigen gelduitgeven’ is de enige hervorming dat een groot verschil in de levensomstandigheden van iedereen zal maken – wereldwijd. Bedenk dat overheden de marionetten zijn van de Khazarian Maffia, aangevoerd door de Rothschild clan, die het volk willen gebruiken als hun slaven, en allen die in hun ogen overbodig zijn vernietigen, dat 90% van de huidige bevolking omvat. Overheden de vijand zijn van het volk, dat ze met leugens en bedrog op een dwaalspoor houden. De wereld staat NU op een breuklijn van verandering door vernietiging van het systeem, dat door de grote schulden op instorten staat. Losmaken van het systeem zal de overlevingskans aanzienlijk vergroten. Lees dit exposé, aangedragen door trouwe lezer RB.

 

De Khazaren maffia vazalstaat:

Sinds Amerika in 1913 – en de rest van de westerse wereld – door de Khazaarse bankmaffia, de Rothschilds, is overgenomen, hebben landen in de westerse wereld gefunctioneerd als marionettenoverheden van de Khazaarse Maffia (KM). – Jezus dreef de geldwisselaars uit de tempel en wij moeten nu hetzelfde doen. Wanneer de banksters voor de door hen gepleegde misdaden voor het gerecht worden gedaagd, zullen ze schuldig worden bevonden aan de meest ernstige misdaden, waaronder het aanzetten tot oorlog door fraude, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid, valse vlag operaties, en marteling. Letterlijk triljoenen van hun vermogens en al hun land en persoonlijke holdings kunnen dan in beslag worden genomen en teruggegeven aan de ware eigenaars, de burgers die zij hebben bestolen.