Meer Paniek dan wordt toegegeven:

Op het eerste gezicht lijkt het QE programma van de Europese Centrale Bank te werken. De prijzen van activa gingen omhoog. Oude zeepbellen, zoals de vastgoedmarkt in Spanje, worden weer opgeblazen. – Maar kijk dichterbij en je ziet dat de dingen niet verlopen zoals gepland. – Euro-obligaties leden aan een grote uitverkoop. De euro had zwakker moeten worden om de Europese export te stimuleren; in plaats daarvan is deze t.o.v. de dollar sterker geworden. – Europese banken bloeden. Geruchten doen de ronde dat ratingbureau Fitch tientallen banken in de EU gaat panic buttondown graden. – Erger, Griekenland zegt dat het op 5 juni a.s. in gebreke zal blijven, bereid je dus voor op deze financiële aardbeving, rond begin oktober a.s., omdat het drie maanden gaat duren om Griekenland in gebreke te stellen, hetzij door het IMF of de ECB. – Voor de tussenliggende tijd probeert de ECB deze problemen met nog meer papiergeld op te lossen. Ze gaat deze maand en de volgende haar QE obligatieaankopen versnellen en vergroten.

 

Daarom werden hedge-fund managers uitgenodigd voor een diner in Londen met ECB-bestuurslid Benoît Coeuré, om hen een ‘voorsprong’ op marktgevoelige informatie te bieden. – Coeuré vertelde over het plan van de ECB om haar obligatie-aankoopprogramma te versnellen – vóórdat deze informatie werd vrijgegeven aan het publiek.

 

De hedge fund financiers deden wat iedereen met een smart Phone en geheime informatie zou doen. Ze plaatsten hun inzet voordat de rest van de wereld hoorde over deze plannen. – Meer precies dit heet handel met ‘voorkennis’ die daadwerkelijk illegaal is. Tenminste als het een particulier betrof, dan zou hij in grote problemen zijn gekomen. Wees gerust, deze regels zijn niet van toepassing op centrale bankiers.

 

Het suïcidale op krediet gebaseerd monetair systeem is corrupt en zelfdestructief. Het werkt alleen door verhoging van het schuldbedrag in de samenleving, en het blijft alleen functioneren totdat de schuldbubbel ontploft. – De wereld verandert te snel voor overheden om het bij te kunnen houden; de overheidsprogramma’s en instellingen zijn waanzinnige oplichterijen. Erger nog, ze produceren resultaten die tegenovergesteld zijn met de vastgestelde doelen. Zoals bijvoorbeeld: Gezondheidszorg programma’s die mensen niet gezond maken; zij maken ze ziek en afhankelijk van de farmaceutische industrie. – De hoge uitgaven in de defensie-industrie maken de mensen niet veiliger; het financiert drones, onhandige interventies, valse vlag operaties, en moorden, die meer vijanden maken. De mensen worden uiteindelijk niet alleen armer, maar ook minder veilig.

 

Bureaucratische tegenwerking door, hoge belastingen, papierwerk en regelgeving maken het bedrijfsleven zo moeilijk dat nieuwe ‘start-ups’ bedrijven, die goede banen en echte rijkdom leveren, vrijwel onmogelijk worden.

 

Het fractionele reserve bankingsysteem zoals het nu is gestructureerd, met al zijn ongelukkige attributen, is van cruciaal belang gemaakt voor het functioneren van het financiële stelsel in de wereld. – Overheden en de centrale banken van de wereld zullen alles doen om het vertrouwen in het financiële stelsel te behouden. Om dit te bereiken, moeten ze deflatie ten koste van alles voorkomen. En om dat te doen, zullen ze meer dollars, ponden, euro, yen, etc. blijven drukken. Overal is alles gebaseerd op piramide leverage, als default optreedt, zal het domino-effect de hele economie vernietigen.

 

Het “fractionele reserve” systeem moet d.m.v. wetgeving ondersteund worden waarom het niet in een vrije markt kan werken, en dus niet functioneert waar bankbiljetten inwisselbaar zijn in een commodity, zoals goud; de bankbiljetten moeten “wettig betaalmiddel” of strikt papiergeld zijn, dat kan worden gecreëerd d.m.v. fiat.

 

De hedendaagse beschaving staat nu op het spel, voornamelijk vanwege de niet duurzame praktijken in het financiële stelsel als geheel. En voor de optimisten onder ons, die alle politieke onzin over economische vooruitgang nog slikken, zal de meerderheid van de mensen het geloof in het stelsel snel verliezen.

 

In de nasleep van de grootste financiële catastrofe bekend in de Westerse wereld als het post-Depressie tijdperk, hadden veel economen, CEO’s, eigenaren van kleine bedrijven, ondernemers, politici en burgers tezamen de ‘vals gebleken’ hoop dat de beursineenstorting van 2008 het ontslag en gevangenneming van de witte-boorden-criminelen op Wall Street zou betekenen.

 

Misschien zouden ze de door hun gemaakte fouten inzien en begrijpen dat ze de structuur waarop onze samenleving op gezonde wijze moet functioneren, hebben vernietigd. Misschien, heel misschien, hebben ze een blik geworpen op de levens die ze vernietigden, in een vergeefse poging om hun eigen onverzadigbare hebzucht te onderdrukken.

 

Maar als je het boek, ‘De Prins’ van Machiavelli ooit heb gelezen, begrijp je dat we hier te maken hebben met het meest feilbare menselijk verlangen: het verlangen naar macht en de bereidheid er alles voor te doen om dat te verwerven, en wrede meedogenloosheid te manifesteren om het te behouden. – De bankiers, crimineel of niet, zijn degenen die momenteel alle macht binnen “het systeem” hebben.

 

Macht corrumpeert. Bankiers zijn machtige mensen. Ze willen het allemaal, en zijn bereid alles te riskeren om het allemaal te behouden.

 

“Of ze de rente verhogen of eventueel weer meer gaan drukken t.b.v. een krankzinnige QE4 ronde, het idee dat we in een recessieachtige toestand (of vrij snel zullen hebben) is de werkelijkheid die geaccepteerd moet worden; hoe eerder hoe beter.”

 

De Gold Bull Market nadert snel:

Goud is in de buurt van een drie-maanden hoogste prijs. En met nerveuze investeerders op de beurs is het hoogste punt bereikt, en ligt de volgende bullmarkt voor goud om de hoek.

 

Uiteindelijk zijn er twee mogelijkheden:

  1. Hogere rentetarieven die de markt treft, en de economie naar omlaag in het rood drukt. of,
  2. Opnieuw deelname met de rest van de wereld in de race naar de bodem.

 

bullmkt goldDie zijn geen aantrekkelijk opties. Maar nogmaals, dat is waarom er goud is. Het is onmogelijk om te voorspellen wat de Fed zal doen, of wat er als gevolg gaat gebeuren. Maar je bent gek als je blindelings aanneemt dat de economie, de beurs, en de dollar, euro, enz. gewoon blijven doorstijgen. Zo werkt dat niet. Markten bewegen nooit slechts in één richting. Zes jaar in een bullmarkt die hogere waarderingen heeft opgeleverd dan de meeste bedrijven verdienen. De VS zit anderhalf jaar in een dollar rally die echt begint te bijten. Ze hebben een economie die al te lang bezig is haar balans te herwinnen.

 

Als je niet zo zeker bent over wat te doen? Koop dan goud en zilver. Ze zijn goedkoper dan ze in jaren geweest zijn en veel goedkoper dan ze in de komende jaren zullen zijn.

 

“Goud doet wat het moet doen en dit is nog maar het begin,” zegt Senior edelmetaal analist Jeff Clark. – Ray Dalio, leider van het grootste hedge fund in de wereld, is het waarschijnlijk daarmee eens. Hij zei onlangs: “Als je geen eigen goud bezit, ken je de geschiedenis, noch de economie niet.”

Goudliefhebbers worden plotseling wakker. De Duitsers, uit angst voor een Eurozone breek-op, dekken zich in met goud. – De Bank of America zegt: “Het is tijd om meer cash en goud aan te houden.”

 

Hoeveel goud heeft China eigenlijk? Handelaren willen dat nu wel eens weten. Velen denken dat China stilletjes heel veel goud heeft gekocht, voor het geval haar munt te versterken om in aanmerking te komen voor deelname in de pool van het IMF t.b.v. de SDR, of als “reserve” munt.

 

“We zullen dat niet weten tot minstens oktober a.s., als China haar officiële goud cijfers bekend zal maken. Natuurlijk zal China niet de hele waarheid vertellen. Tot nu toe zijn ze officieel in het bezit van 1054 ton goud. Maar Senior edelmetaal analist Jeff Clark denkt dat het in werkelijkheid eigenaar is van minstens 4.000 ton. Als Jeff gelijk heeft, zal het de markt echt verrassen. En als we ontdekken dat China stilletjes enorme hoeveelheden meer goud heeft opgehoopt, “zal dat het lont onder de goudprijs ontsteken.”

“Ik denk dat het bedrag ergens tussen 10,000-14,000 ton goud ligt. Als dat waar is dan is dat het licht dat boven de hoofden van de mensen wordt aangestoken dat China al het goud heeft gekocht terwijl iemand anders de prijs kunstmatig laag heeft gehouden. Iets zal moeten veranderen… Het opent tevens de ogen van de rest van de wereld dat China een belangrijke speler is, omdat ze meer goud zullen hebben dan de VS zegt te hebben.”

“Alisdair Mcleod gelooft dat China 25.000 ton of meer kan hebben, Bill Holter gelooft 10.000 ton of meer is een veilige nummer. Bij de instorting van de markt dit najaar, moet China haar goud in Yuan “herkapitaliseren” als hun enige optie om te overleven, om de zwarte gaten te vullen gecreëerd door de default van US Thesauriers en andere activa. “Hij die het goud heeft maakt de regels”, dus China heeft de mogelijkheid om de goudprijs te bepalen.

 

Omgekeerd wilde de VS een lage goudprijs als bewijs dat de waarde van hun fiat geld “goed” was. – Een goudprijs misschien zelfs hoger dan deze zou moeten zijn, zal de Chinese PBOC in eerste instantie extra ruimte geven om meer te groeien en te inflateren. Waardoor de dollar en alle andere westerse valuta’s, omlaag gaan t.o.v. de Yuan, waardoor goud geprijsd in dollars en euro’s nog een extra verhoging zullen beleven.

 

Totalitarisme:

Europa gaat de wereld naar het altaar leiden van Economisch Totalitarisme, – meer precies Economisch Terrorisme – nu de EU-commissie totalitarianism-the-individual-does-not-countwanhopig bezig is de euro te behouden. Als de euro instort, zal ook Brussel instorten. Tienduizenden EU-banen bestaan ​​enkel en alleen omdat de euro bestaat. –Omdat Brussel niet zal hervormen, zoals Einstein correct stelt:

 

“Je kunt niet de huidige problemen met het denken van nu oplossen. Huidige problemen zijn het gevolg van het denken van nu.”

Het hele idee van een negatieve rente is zuiver het volgen van het Keynesiaanse concept; dat ‘verlaging van rentetarieven de vraag zal stimuleren’. Het ontbrekende element is geloof. “Als mensen niet geloven dat ze zelfs 1% rendement zullen maken, zullen ze geen 0% betalen.” Als ze de rentetarieven laag houden onder het voorwendsel, kredietnemers te stimuleren, is dat de uitroeiing van gepensioneerden die niet kunnen rondkomen van hun spaargeld, hun uitgaven verminderen, en het hele concept van pensioenen en pensionering vernietigen.

 

Gebrek aan vertrouwen voorkomt dat nieuwe bedrijven worden opgericht met als resultaat een verloren generatie van jongeren die geen baan kunnen vinden. De ouderen worden gedwongen om door te werken, dus is er een tekort aan banen, wat resulteert in hogere werkloosheid onder de jeugd.

 

Collapsing-EuroBrussel weet dat ze een echte crisis hebben in de Europese banksector. Echter, deze crisis is zo monumentaal dat ze niet kan worden opgelost met dezelfde lijn van denken die deze krankzinnige nachtmerrie heeft veroorzaakt. Uiteraard, het elimineren van contant geld moet voorkomen dat mensen een bank run veroorzaken als een lidstaat in gebreke blijft. – Het slimme geld zal proberen om zo snel als mogelijk uit het bankwezen weg te gaan, door het kopen van edelmetalen, diamanten, zeldzame kunst, munten, postzegels, antiek, onroerend goed, en andere vormen van harde activa. Dit is de enige uitweg, want als ze contant geld elimineren, is de kans groot dat ze kapitaalcontroles opleggen ter voorkoming dat geld het land verlaat. Deze lijn van denken leidt tot de volgende traditionele stap:

 

De dictatoriale bureaucraten in Brussel, niet hun RKM superieuren, vechten voor hun eigen bestaan. Zij willen tot burgeronrust aanzetten, welke tussen het najaar van dit jaar en 2017sterk zullen toenemen.

 

“Geopolitiek heeft Obama alles gedaan om de wereld onveiliger te maken. Hij heeft de Europese economie verpest met zijn sancties tegen Rusland, en creëerde daarmee de alliantie die nu bestaat tussen Rusland en China inclusief militaire acties en oefeningen. De VS zou op een conventioneel slagveld Rusland kunnen verslaan, maar kan China niet onder dezelfde voorwaarden verslaan. Ondertussen is Duitsland, de sterkste economie in Europa, grondwettelijk verboden een ​​grote militaire macht te hebben. Brussel probeert nu om een Europees leger te vormen om hun eigen macht te vergroten. Het is allemaal te gek om los te lopen.”

 

Brussel neemt daarom het initiatief om contant geld uit het betalingscircuit te elimineren, zoals inmiddels bekend is. En komen nu in de volgende fase, die van enorme deflatie – geen hyperinflatie. Overheden ondernemen van alles om alles te controleren; mensen zullen niet meer in staat zijn om iets te kopen of te verkopen zonder goedkeuring van de regering. Het Economisch Totalitarisme is genaderd tot aan onze voordeur.

 

Als Brussel zich realiseert dat ze het contante geld niet kunnen elimineren, zonder dat de rest van de hele wereld tegelijkertijd dat ook doet, zal het contante geld nog sneller uit de EU vertrekken, wat de US dollar naar nog grotere hoogtes zal voeren.

 

Brussel zal waarschijnlijk hetzelfde script volgen als in Cyprus is aangewend, t.w. valuta controles toepassen om te voorkomen dat het geld vlucht. En dan zal de EU kapitaalcontrole invoeren. De EU is in de meltdown modus van de westerse beschaving aangeland, als gevolg van de schulden, en de dictatuur vanuit Brussel.

 

Malversaties bij banken: Waarom de meeste grote Banken op koers liggen naar collaps.