Je Levensstandaard Verwoest:

 

Ongedekte leningen vellen het bankwezen:

Leugens, geld, corruptie, hebzucht, en human idiotisme. De draagwijdte van deze fouten zijn enorm. Groot genoeg om het financiële welzijn van het volk, en de financiële stabiliteit van de wereld te vernietigen. Het ziet niet goed uit voor de grote banken. De waarde van veel bankaandelen bevestigen duidelijk de downtrends, met name v.w.b. de Europese banken. Velen van hen worden overspoeld door ongedekte leningen die nooit kunnen worden terugbetaald en dus als totaal verlies moeten worden afgeschreven. De wanhoop stijgt als onvermijdelijk over de hele wereld het tij zich keert tegen de elite, met merkbare verzwakking van economieën, omdat de financiële stabiliteit met de dag zwakker wordt.

Unsecured loans swamp banking industryDat is o.a. de reden waarom veel Wall Street elites onlangs naar buiten kwamen om de wereld te vertellen dat er een reset komt. Mensen gaan naar bed op vrijdag en komen terug op maandagochtend, en ontdekken dat de markten niet open zijn, en wanneer ze opengaan, is de reset of het begin ervan een feit.

 

Het experiment van de centrale banken is een enorme mislukking. Maar, het lijkt erop dat de lage rentepolitiek voorlopig nog niet voorbij is. Zelfs een verdubbeling naar omlaag van dit mislukt beleid zal de economie niet verbeteren. Het zal alleen leiden tot een nog grotere crisis.

 

Potentiële marktcrash triggers:

Een van de grote potentiële triggers die de markten kan crashen is de meer dan € 10 biljoen in Europese staatsobligaties met negatieve rente. Negatieve tarieven betekent dat de geldhandel aan schuld een premie toekent t.o.v. contant geld. Dus, het zegt; schuld is beter dan contant geld. Dat is onmogelijk. Of het nu een trigger wordt of niet, het is in ieder geval uiterst explosief.

 

Het bedrag aan obligaties die kunnen worden getroffen in een crash zijn niet alleen € 10 biljoen negatief betalende schulden, maar ook de andere obligaties van € 40 biljoen welke daaraan moeten worden toegevoegd. Als iemand denkt dat negatieve rente het herstel van de economie kan bevorderen, kijk eens terug naar de periode van 2008 tot heden om de vooruitgang te ontdekken die er niet is. Er is geen! De wereld zit in de grootste luchtbel aller tijden in de financiële geschiedenis.

 

Een andere grote trigger is de slechte toestand waarin de Deutsche Bank verkeert. Ze leverden bewijs dat andere instellingen met hen de goud en zilver markten hebben gemanipuleerd. Wat een misdaad is. Het zijn gewoon criminelen.

 

Centrale banken zullen ze niet redden zoals tijdens de financiële instorting van 2008. Ze zijn echter wel de entiteiten die verondersteld worden het redding mechanisme te zijn tegen faillissementen en gebrek aan liquiditeit, maar zijzelf zijn illiquide en insolvent. Centrale banken hebben per definitie geen reserves en zijn ook geen banken! Ze staan aan hun limit van wat ze nog kunnen doen, in het bijzonder zonder fiscale steun van de overheid t.w. geld van belastingbetalers, zijn ze machteloos. Inmiddels zoeken beleggers en spaarders hun heil in alternatieve bronnen van waarde, zoals goud en zilver.

 

EU in slechtste conditie ooit:

Het land binnen de EU in de slechtste conditie is waarschijnlijk Italië. De banken daar hebben kredieten verstrekt die niet performen – welke besmet zijn en niet voldoen aan de oorspronkelijke leningscondities – het totaal ervan reduceert het complete eigenvermogen van de bank. Erger nog, de hoeveelheid kredieten die niet performen in Italiaanse banken zijn opnieuw gestegen in het afgelopen jaar van 17% naar 18%. Het is moeilijk voor te stellen dat 18% van alle leningen in dat land niet performen, terwijl de Italiaanse economie echt in de problemen zit, zoals blijkt uit de 11,7% werkloosheid.

 

De Italiaanse fiscale omstandigheden zijn veel slechter dan zelfs die van Spanje. En de vooruitzichten dat hun obligaties goed geld zijn, is vrijwel nihil. Na het winnen van negen van de tien burgemeester steden vorige week, is in oktober a.s. met het referendum, zowel de dreiging van een exit uit de EU, als een 5-Star/populistische coalitieregering huiveringwekkend, dat de leiders die deze Italiaanse obligaties hebben geïnstigeerd naar veiliger oorden doet vluchten.

 

EU in worst shapeSpanje, Frankrijk, Portugal en anderen landen hebben ook steeds meer problemen met slechte schulden in hun banken, en deze slechte schulden zijn onoverkomelijk. Dat komt omdat de slechte schulden in veel banken groter zijn dan het kapitaal van de bank, zodat ze geen verliezen kunnen accepteren, want het zou hun boekwaarde, het eigen vermogen, elimineren. Met andere woorden, veel banken zijn insolvent, omdat het verschil tussen de werkelijke waarde van hun activa en de waarde waarop ze worden vermeld op de balansen van banken in totaal groter zijn dan het eigen vermogen t.w. het aandelenkapitaal van de bank.

 

Laat je niet misleiden, omdat deze banken nog steeds open zijn voor business. Alhoewel velen van hen insolvent zijn, blijven ze liquide als gevolg van de vrijgevigheid van de Europese Centrale Bank, die voorover en achteruit buigt om insolvente banken tegen hun falen te behoeden, want het alternatief is nog slechter.

 

De EU is regulier failliet en is volgens de Russische president Vladimir Poetin nog dictatorialer geworden dan de Sovjet-Unie ooit was. Het faillissement van de EU is veroorzaakt door het faillissement van Deutsche Bank, de grootste bank van Europa. De bank is nu onder Chinese controle, wordt gezegd. – Want als de WDS niet was ingestapt om Deutsche Bank te redden, zou de ineenstorting een domino-effect hebben gehad over het totale bankwezen in de wereld, volgens insiders.

 

 

Wie betaalt de bailout van de banken?

Ofwel de overheid betaalt de bailout van de banken met belastinggelden van het volk, of de spaarders zoals gebeurde in het geval van Cyprus en Griekenland met bailins, en met andere regelingen die nadelig zijn voor rekeninghouders om te voorkomen dat ze hun geld opnemen.

 

Bank BailoutAls deze vroege indicatoren betreffende de bankproblemen juist zijn, en het lijkt erop dat ze juist zijn, staat de wereld voor een andere 2008-type crisis, maar nu tien keer erger door de eenvoudige reden dat de schulden van nu vele malen groter zijn en hardnekkiger dan ze acht jaar geleden waren. De enorme schuldenlast en de niet performende bankkredieten in een neergaande economie belooft een trein wrak.

 

Gelukkig weten de meeste lezers hoe ze aan de andere kant van het oog van deze storm kunnen komen met hun rijkdom intact. Met fysiek goud en fysiek zilver in eigen bezit. Dit zijn de ultieme veilige havens.

 

Zwitserland:

Het Zwitsers parlement bleek verstandiger geworden te zijn door het verzoek van Zwitserland voor toetreding tot de Europese Unie in te trekken – een verzoek dat reeds in 1992 was gedaan, maar nooit op is gereageerd. Deze formele intrekking bevestigt dat de Europese Unie nu gezien wordt als de directe oorzaak van de economische ramp. En de economische ondergang wordt nu nog verder versterkt door de opzettelijk georganiseerde vluchtelingencrisis, en Brexit.

 

Politieke leiders nemen alle belangrijke beslissingen zonder het volk te raadplegen, omdat zij hen niet toestaan dat ze de mogelijkheid hebben om te beslissen over belangrijke kwesties. Alleen de Zwitsers hebben dit recht en gebruiken dat vaak. In de EU is het nog erger het merendeel van de bindende besluiten worden voor alle lidstaten genomen door ongekozen en geen verantwoording schuldige bureaucraten. Dat is de reden waarom de meerderheid van de Britten hun soevereiniteit terug willen hebben, in plaats van af te geven aan Brussel. Ze willen niet gedwongen worden onbeperkt en ongecontroleerd EU-regels te accepteren, zoals geforceerde immigratie, die bij implementatie de structuur van Engeland en de rest van Europa vernietigt.

 

De Brusselse EU-cabal zal alles eraan doen te vermijden dat een van de resterende 27 landen een referendum houdt. Maar de kat is uit de zak en het zal heel moeilijk zijn de drang naar vrijheid te stoppen. Het dilemma voor Europa en ook voor de wereld is dat deze politieke onrust, zoals nu ook gebeurt in Frankrijk, een ramp is voor de wereldeconomie en het financieel systeem dat op de rand van de afgrond staat – De bubbels barsten aan alle kanten in aandelen, obligaties, onroerend goed en derivaten, evenals dat alle valuta’s blijven dalen als gevolg van de tekorten en het gelddrukken; goud en zilver zullen doorgaan al deze beleggingscategorieën te overtreffen.

 

Helikopter geld:

Hoe langer de centrale banken de rentetarieven laag of negatief houden, des te roekelozer worden leningen verstrekt. Helaas kunnen ze nog iets destructiever doen dan de rentetarieven in de buurt van nul of eronder te houden. Ze kunnen “helikoptergeld” introduceren.

 

Helicopter moneyRock-bottom rentetarieven stuwen aandelenkoersen naar recordhoogtes. De S & P 500 is sinds maart 2009 met 215% gestegen. Nu staat de koers op 3% onder het all-time hoog, zelfs terwijl de grootste bedrijven in Amerika moeite hebben geld te verdienen. De winst voor ondernemingen in de S & P 500 is gedurende vier kwartalen aan het dalen. Dat is de langste periode van dalende winst, sinds de financiële crisis van 2008-2009. En het wordt alleen maar erger. De Centrale Banken banken hebben bedrijven aangemoedigd om miljarden dollars te lenen. – Amerikaanse bedrijven hebben $ 10 biljoen geleend op de obligatiemarkt sinds 2007. Vorig jaar leende ze een record $ 1.5 biljoen.

 

Industriële-machine reus Caterpillar (CAT) meldde afgelopen maand dat de omzet in haar detailhandel weer was gedaald. Ongelooflijk, dit markeert 42 opeenvolgende maanden van dalende verkoop voor het bedrijf. De verkoop is elke maand gedaald sinds eind 2012. Erger nog, het bedrijf meldde dat de vertraging in de verkoop onlangs begonnen is zich te versnellen, zowel in Noord-Amerika (de VS) als in Azië/Pacific (China).

 

Caterpillar wordt sinds lange tijd beschouwd als een van de beste barometers van de wereldeconomie. Hun machines worden gebruikt in van alles, in de landbouw in transport tot het bouwen toe van winkelcentra. Als de wereld groeit, gaat het Caterpillar ook goed. Als de wereld vertraagt, is het een van de eerste bedrijven dat het voelt.

 

Ondanks de grootpraat van overheden en centrale bankiers in de afgelopen jaren, bevestigen de resultaten van Caterpillar dat er nooit een herstel is geweest. Als de meest recente gegevens een indicatie zijn, betekent dat de economie een volgende moeilijke periode tegemoet gaat. Maar dat is vandaag niet de enige reden voor bezorgdheid. Steeds meer tekenen wijzen erop dat een vertraging is begonnen.

 

Econoom Milton Friedman kwam in de jaren 1960 met een idee. Hij zei dat de overheid geld kon strooien uit helikopters om de groei te stimuleren. Mensen besteden het gratis geld, en dan gaat de economie weer groeien. Het is twijfelachtig of Friedman dit cartooneske idee ooit serieus nam. Lange tijd, heeft niemand het gedaan.

 

Hoe slechter de economie wordt, hoe groter de kans de centrale banken ‘iets’ zullen doen. Maar er is een probleem. Ze hebben geen gereedschap meer, en ze hebben weinig ruimte om de rentetarieven nog verder te verlagen.

 

Hun andere favoriete manier om de economie te “stimuleren” is gelddrukken. Helikopter geld is in feite een mutatie van QE. Maar in plaats van geld te drukken en aan de banken te geven, kunnen centrale banken gelddrukken en rechtstreeks aan het volk geven. Voor veel mensen klinkt dit als een droom die waar wordt. Immers, iedereen wil graag gratis geld. Maar, zoals trouwe lezers reeds weten, heeft dat ernstige bijwerkingen. Helikopter geld kan de waarde van alle papieren valuta’s vernietigen.

 

Hyperinflatie:

HypInflationWanneer overheden geld drukken, heeft het volk uiteindelijk meer papiergeld dat achter dezelfde hoeveelheid goederen en diensten aanjaagt. Alles van een brood tot een ​​nieuwe auto gaat meer kosten. Als ze te ver gaan, wat bijna altijd het geval is, wordt de munt waardeloos.

 

Dat is de reden waarom goud en zilver echt geld zijn, ze beschermden de rijkdom van mensen gedurende duizenden jaren, omdat het een zeldzame set van kwaliteiten heeft: Het is duurzaam, gemakkelijk deelbaar, en gemakkelijk te vervoeren. Iedereen over de hele wereld herkent onmiddellijk de intrinsieke waarde.

 

En in tegenstelling tot papiergeld, kan de overheid in een bevlieging niet meer goud maken. Dat is de reden waarom goud gedurende eeuwen haar waarde heeft behouden. Het is ook de reden waarom de waarde van goud omhoog kan schieten wanneer overheden roekeloze dingen doen zoals het drukken van geld. – Deze crisis zal iedereen met papiergeld in zijn/haar portemonnee nadelig beïnvloeden.

 

Alan Greenspan waarschuwt voor de crisis, en pleit voor terugkeer naar de Goud Standard:

Alan Greenspan zei in een interview over het het huidige beleid van de Fed niet wilde kritiseren, maar de terugkeer naar het monetaire beleid van meer dan een eeuw geleden – t.w. de vaststelling van de waarde van de munt aan een bepaalde hoeveelheid goud – dat een een goede zaak zou zijn. De paradox is dat Greenspan zelf met opzet ermee begon i.o.v. de RKM!

 

“Als we teruggaan naar de gouden standaard en handelden op grond van de feitelijke structuur van de gouden standaard, zoals dat was voor 1913 zouden we geen problemen hebben, zei hij. “Ik sta bekend als een gold bug en iedereen lacht me uit,” zei hij. De heer Greenspan vraagt zich af: “waarom blijven centrale banken goud bezitten” als het niet belangrijk is?

 

Verwacht dat de RKM gecontroleerde centrale banken ons de goudstandaard zullen opdringen, omdat ze inmiddels het grootste deel van het goud in de wereld hebben gestolen. Het is de enige manier waarop ze nu obscene winsten kunnen maken, tenminste als ze erin slagen de goudwisselstandaard t.b.v. de wereldhandel in te voeren. Lees meer hierover: 

 

Het einde van je financiële privacy:

end of financial privacyWet- en regelgeving in het Westen is aangepast om de financiële privacy van spaarders en beleggers te korten. Zodra de financiële privacy is verwijderd, wordt het gemakkelijker voor de overheid om op grote schaal geld in beslag te nemen. Het is keer op keer in de geschiedenis gebeurd. En dat gaat vrij snel weer gebeuren.

 

Het idee is banken over de hele wereld te verplichten de privacy van de klanten te verwijderen door het eisen van een enorme hoeveelheid informatie voordat een rekening kan worden geopend of een transactie kan plaatsvinden.

 

Zodra een financiële crisis begint, zal waarschijnlijk de overheid reageren met bevriezing en vervolgens de herinvestering van pensioenactiva van de mensen. In plaats van aandelen en obligaties en andere beleggingscategorieën, zullen de publieke activa worden gedumpt in staatsobligaties waarover weinig of geen rente wordt uitgekeerd – of erger nog, negatieve rente wordt berekend waarbij jij de overheid betaalt om hen het geld dus jouw spaargeld te laten lenen voor hun strijd tegen het terrorisme die ze zelf organiseren!

 

Wat mensen nog aan activa is overgelaten, zal enorm worden afgeschreven. Niets van dit alles is per ongeluk. Het idee is om mensen zo arm te maken dat ze zich niet kunnen veroorloven om het land te verlaten, zelfs als ze dat willen. Ze willen je in de val houden, – Ze zorgen ervoor dat je je niet kunt veroorloven om nog te vertrekken. Het is moeilijk te geloven dat met zoveel dingen die gebeuren er nog steeds te veel mensen zijn die niet agressief worden om hun geld in goud en zilver om te zetten, en hun extra cash in een eigen kluis te bewaren, of naar het buitenland te verplaatsen, als verzet tegen deze veranderingen. WAKKER WORDEN mensen en wordt geen slaaf in het web van de Nieuwe Wereld Order.

 

Brexit a Glimmer of hope!

De Britten hebben niet geluisterd naar de waarschuwingen van de elites, de staatshoofden in de EU, de ongekozen dictators van de Europese Unie in Brussel, centrale bankiers, de TBTF banksters, en alle anderen die probeerden de status quo te handhaven. In plaats daarvan kozen ze ervoor úít de Europese Unie te stappen.

 

Dus, Brexit is een feit, 52% -tegen-48% een 4% marge voor de overwinning, bij een opkomst van meer dan 72% laat zien hoe sterk de “Leave” beweging bleek te zijn. De hierop volgende marktcrash zal laten zien hoe ontzettend zwak de economie is. Niets van dit soort paniek zou gebeuren als de EU en de wereldeconomie als geheel, gezond waren geweest met voldoende groei. Deze groeit is er niet, en herstel is er ook niet. Alleen enorme hoeveelheden aan schulden die elke dag worden gedumpt op de wereldwijde financiële vuilnisbelt, alleen om de dag van afrekening uit te stellen. Dit is de realiteit, en de crash zal plaatsvinden vanwege de vele negatieve rentedragende staatsobligaties die nu alleen al in de EU € 10.4 biljoen groot is. De elite hebben de controle over het monetaire systeem verloren, omdat ze er niet in geslaagd zijn de onderliggende gezonde groei en inflatie te creëren, terwijl hun pogingen om de markten kunstmatig overeind te houden elke dag minder en minder effect zullen hebben.

 

Er is een heel eenvoudige reden waarom de kredietcyclus is veranderd! De economische cyclus heeft zich ook gedraaid. De rugwind die voor de markten werkte vanaf 2009 tot medio 2015, is veranderd in tegenwind en deze werkt nu tegen de elite cabal. – De belangrijkste bijkomende schade door BREXIT toegebracht aan de cabal is dat het het vermogen vernietigt van de westerse centrale banken om de marktprijs van goud, zilver, of enig ander natuurlijke grondstof te manipuleren.

 

Heelveel van wat staat te gebeuren is nog onzeker na de Brexit stemming. Maar er is één ding absoluut zeker: het is in geen geval een slechte zaak om goud en zilver te bezitten! Brexit is niet zo slecht als de MSM het publiek doet geloven.

 

 

Reken op verstoring in het geldsysteem, zorg ervoor voldoende contant geld in huis te hebben, hamster genoeg voedsel en water, en heb veel geluk.

 

Voor meer inzicht:

Grootste Bubbel in de geschiedenis van Financiën

Greg Hunter interview met Jim Sinclair en Bill Holter

 

Silver Bijproduct bevoorradingsproblemen vijfvoudige winst in zilver betekenen.

Door Jim Willy