De Monetaire eigenschappen van Goud

Afnemende waarde van valuta’s:

Goud is de perfecte beschermer tegen de langzaam afnemende waarde van valuta’s. De meeste mensen bezitten zelfs geen fysiek goud. Zij zien Gold blinkingdit niet als lange termijn investering om zichzelf en hun zuur verdiende rijkdom te beschermen. Ze hebben geleerd dat goud nutteloos is, en geen “intrinsieke waarde” heeft – een verklaring die op zijn best twijfelachtig is. Zodoende, met uitzondering van een relatief kleine groep beleggers die toevallig beter weten, zijn mainstream economen erin geslaagd de misvatting dat goud nutteloos is te handhaven.

 

“Goud werd niet willekeurig gekozen door regeringen als hun monetaire standaard. Goud heeft zich eeuwenlang op de vrije markt bewezen als het beste geld, als de meest geapprecieerde waardevaste substantie voor een stabiel monetaire medium.” – Murray N. Rothbard (1926 – 1995) een Amerikaan, Oostenrijkse School economist, historicus, en politiek theoreticus.

 

Het einde van fiatgeld:

End of unbacked paper moneyPapiergeld is een belofte gekoppeld met iets van waarde, zoals bv. goud. Maar de goudenstandaard werd decennia geleden verworpen. Tegenwoordig is de US dollar – en ook alle andere valuta’s – zo goed als het geloof dat mensen erin hebben.

 

Wanneer het geloof verloren is, beginnen de problemen voor zichzelf te zorgen en wel op twee manieren:

 

  • Een snelle, scherpe depressie vernietigt de waarde van alle kredietvorderingen. Leners gaan failliet. Obligaties worden waardeloos. Bedrijven gaan failliet. De hele kapitaalstructuur wordt afgewaardeerd als schulden worden afgeschreven en alle soorten financiële activa hun waarde verliezen. – Deflatie.

 

  • Of, onder druk, gaan de centrale bankiers geld drukken. Schulden worden verminderd omdat de munteenheid haar waarde verliest. De zombies krijgen nog steeds geld, maar het is minder waard. Inflatieaanpassingen kunnen de hoge inflatie niet bijhouden. Pensioenen, prijzen en beloften verzwakken. – Inflatie.

 

Hoe dan ook, in beide gevallen worden alle rekeningen schoongeveegd en een nieuwe cyclus kan beginnen.

 

Goud wordt de redder:

De eerste te beantwoorden vraag is: Is goud een commodity, een investering, of geld? Goud is van nature variabel afhankelijk van de omstandigheden, en juist nu verandert goud van de ene hoedanigheid in de andere.

 

Gold as rescuerWanneer goud zich gedraagt als een commodity volgt ze het wel en wee van de indices. Wanneer ze gezien wordt als veilige haven bij investeringen, concurreert ze met aandelen en obligaties. En als ze de rol neemt van geld, dan is de wereld in rep en roer, dan verricht goud haar taak als meest stabiele lange-termijnvorm van geld, zoals gedurende vijf duizend jaar geschiedenis is bewezen. Als elke valuta in hun laatste fase van ontwaarding verkeert, zoals nu, benutten goud en zilver hun monetaire eigenschappen. Tegenwoordig groeit deze trend, terwijl er niets in de weg staat dit te voorkomen. Bereid je voor op een kettingreactie van instortingen die iedereen naar de afgrond voert.

 

Momenteel gedraagt goud ​​zich meer als geld dan als grondstof of investering. Goud concurreert nu wereldwijd met het fiat geld van de centrale banken voor vermogensallocatie door investeerders. Dat is een ernstig probleem omdat het laat zien dat de burgers over de hele wereld het vertrouwen beginnen te verliezen in alle andere vormen van geld, zoals dollars, Yuan, yen, euro en het pond sterling.

 

Tegelijkertijd is dit geweldig goed nieuws voor mensen met een prijs-blootstelling aan goud. De prijs van goud is in vele valuta’s omhoog gegaan omdat het vertrouwen in die valuta’s naar beneden ging. Het vertrouwen in een valuta daalt omdat beleggers het geloof verliezen in de acties van centrale banken die uit het niets geld blijven drukken. Voor het eerst sinds 2008, lijkt het erop dat de centrale banken de controle over het wereldwijde financiële systeem hebben verloren. Goud heeft geen behoefte aan een centrale bank. Goud stimuleert altijd het vertrouwen, omdat het schaars is, getest is door de tijd, en geen kredietrisico heeft.

 

De rol van goud als geld is voor beleggers moeilijk te begrijpen. Een punt van hun kritiek over goud is, dat het geen opbrengst levert. Goud levert geen opbrengst want geld heeft geen rendement. Om rendement te krijgen, moet je risico’s nemen. Maar onthoud:

 

“Goud is geld, al het andere is krediet!”

 

Bank-deposito’s, en de zogenaamde geldmarkt-fondsen bieden opbrengst, maar deze zijn geen geld. Een bankdeposito is onderworpen aan wanbetaling door de bank, zoals onlangs werd gezien in Griekenland en Cyprus. Een geldmarktfonds is onderworpen aan de ineenstorting van het fonds zoals het geval was in 2008. Goud heeft geen van deze risico’s.

 

Het verlies aan vertrouwen in fiat geld begint langzaam, vervolgens verspreid en intensifieert zich dat sneller. Het eindresultaat is paniek aankopen van goud gevolgd door een sterke prijsstijging. – Wees gewaarschuwd: Wat nu gaat gebeuren wordt de grootste overdracht van rijkdom in de geschiedenis. Degenen die geld verliezen zijn de houders van papieren activa, terwijl de houders van harde activa zoals goud en zilver deze verliezen winnen.

 

Goud ging van $ 35 per ounce in augustus 1971 naar $ 800 per ounce in januari 1980. Dat is 2200% winst in minder dan negen jaar. De wereld staart nu naar de beginfasen van een vergelijkbare gigantische sprong dat goud naar $ 10.000 per ounce of hoger kan voeren. Tijdens deze nieuwe sprong omhoog is het binnenkort voor de meesten onmogelijk om nog goud te bemachtigen, omdat niemand bereid is het te verkopen. Zo, zal goud spoedig zonder aanbod zijn, alleen de centrale banken, grote hedge funds, en miljardairs zullen nog in staat zijn om het weinig beschikbare goud te bemachtigen. De munt en lokale dealers zullen uitverkocht zijn. Deze fysieke schaarste zal de prijs excessief laten stijgen nog extremer dan in 1980 het geval was.

 

De tijd om goud te kopen is NU, voordat de prijs stijgt en de te leveren voorraden opdrogen.

 

Monetaire eigenschappen van goud:

Wat zijn de kenmerken waaruit blijkt dat goud ​​zich als geld gedraagt? Om te beginnen, wijkt de goudprijs-actie af van de prijsbeweging van alle gold-and-moneyandere grondstoffen. Deze afwijking trad voor het eerst op in het najaar van 2014, maar is in de afgelopen maanden dominanter geworden.

 

Goud waarnemers weten dat goud gemeten in dollars aanzienlijk is gedaald van haar all-time hoog in 2011. COMEX goud piekte op $ 1876 per ounce op 2 september 2011. En nog onlangs werd goud verhandeld voor zo laag als $ 1056 per ounce op 27 november 2015. Dat is een 44% daling in iets meer dan vier jaar. Maar in dezelfde periode, daalden in het algemeen de grondstoffen indices met zelfs meer. Een vooraanstaande grondstoffen-index daalde 53%.

 

Het contrast tussen het gedrag van goud en grondstoffen is nog extremer wanneer de periode wordt gereduceerd.

 

Vanaf 20 juni 2014 tot 15 januari 2016, daalde de algemene commodity-index met 63%, terwijl goud slechts daalde met 17%. De recente instorting van de grondstoffenprijzen was bijna vier keer groter dan de daling van de goudprijs. Vanaf half januari tot half februari 2016, steeg de goudprijs met 14%, terwijl grondstoffen nog steeds in de buurt van het vijf jaar dieptepunt rondhangen.

 

Goud is nu de wereld-currency; beleggers wereldwijd tonen een dalend vertrouwen in de Chinese Yuan, Saoedi rial, Zuid-Afrikaanse Rand, de Russische roebel en een lange lijst van andere opkomende markten valuta’s. De voorkeur van investeerders verschuift in de richting van US dollars en goud. Dit verklaart gemeten in dollars de out-performance van goud t.o.v. de rest van de grondstoffen.

 

Interessant is dat wanneer de prijs van goud niet wordt gemeten in dollars, maar in andere valuta’s de procentuele prijsstijging in goud nog indrukwekkender is omdat deze valuta’s de laatste tijd ten opzichte van de dollar zijn gedaald.

 

Belangrijk om in dit verband op te merken, is dat de Amerikaanse dollar tussen 2000 en 2012 ongeveer 33% van haar waarde verloor. Deze daling is het gevolg van het feit dat de wereld wakker is geworden v.w.b. de afschuwelijke omstandigheid dat Amerika meer heeft geleend en uitgegeven. En om deze daling in het juiste perspectief te brengen, in diezelfde tijd steeg goud van minder dan $ 300 per ounce tot meer dan $ 1790 per ounce.

 

Wanneer begrepen wordt dat goud geld is en concurreert met andere vormen van geld in een wirwar van onderlinge verhoudingen zonder anker, dan is het duidelijk dat het monetair systeem instabiel is geworden en goud als enig baken overeind staat.

 

Het is belangrijk om te realiseren dat de dollar slechts een vorm van geld is, en niet per se de beste voor alle investeerders onder alle omstandigheden. Goud is een sterke concurrent in de race tussen de verschillende vormen van geld. Dit is de reden waarom goud onlangs haar functie veranderde in geld.

Aangezien het bestaande fiat muntsysteem zich ontrafelt, en in de niet al te verre toekomst verder uiteenvalt, zal zilver een explosieve prijsstijging gaan doormaken.

 

Gold rush on its wayEen 10-voudige toename t.o.v. het huidige prijsniveau wordt voorzien, als de zilverprijs omhoog schiet en de goud / zilver ratio, die momenteel op een zeer hoog niveau van meer dan 80-1 staat, terugkeert naar historische dieptepunten, van ongeveer 10-1 of 15-1 . Op grond van dit gegeven, denk niet dat men genoeg fysiek zilver kan kopen tegen de prijzen van nu, en maak je zeker geen zorgen over eventuele korte termijn pullbacks.

 

Probeer gewoon al het zilver te kopen dat je kunt betalen, vooral omdat het nu nog kan. Goud en zilver zijn liquide cash geld; die kunnen worden gebruikt voor ruilhandel. Edelmetalen zullen niet alleen de koopkracht handhaven, zoals ze al duizenden jaren hebben gedaan, maar zullen ook in de komende crisis in reële termen in waarde stijgen, en wel een stuk sneller dan men zich nu kan voorstellen. Edelmetalen zullen de komende tijd in een stroomversnelling naar omhoog schieten. En dat kan heel snel gebeuren waardoor de meeste beleggers zullen achterblijven in afwachting van een nieuwe terugslag.

 

 

Goud versus negatieve rente:

Twee van de drie belangrijkste centrale banken – de BoJ en de ECB – voeren het negatief rentebeleid, wat de aanleiding is voor een bespreking bij de FED om ook een ​​dergelijk beleid te volgen.

 

De vraag is nu hoe hoog zal de prijs van goud en zilver worden als alle drie de grote centrale banken negatieve rente implementeren? Waar zullen de mensen hun spaargeld houden als dat bij de bank daadwerkelijk elk jaar geld kost? Dan zijn goud en zilver de perfecte ondergrondse valuta’s. – Hoe zal de wereldeconomie functioneren als er geen veilige wereld reserve valuta is met inhoudelijke waarde om handelstransacties te verrichten? Niemand weet het. Niemand heeft enig idee, kennelijk helemaal geen idee, terwijl de oplossing heel simpel is; door alle wereld valuta met de waarde van goud en of zilver te dekken voor een prijs die de meeste of alle schulden nivelleert.

 

In New York zijn inderdaad geruchten gehoord over een plan om het goud in Fort Knox – als dat er nog is(?) – te gebruiken. Voor een nieuwe gouden dollar, voor het nivelleren van een grote hoeveelheid schuld in de Schatkist. Het zou alleen in geval van nood gebeuren om de controle over een kelderende US-dollar op te vangen.

 

Dit soort besprekingen gebeuren omdat niemand in de hiërarchie binnen de centrale banken weet, hoe de aanhoudende wereldwijde valutaoorlog te stoppen, veroorzaakt door de verpletterende schuldenlast die alle belangrijke westerse economieën in de wurggreep houdt.

 

Gold bull marketDe wereld nadert nu een belangrijk buigpunt nu het regime van papiergeld volledig uit elkaar dreigt te vallen.

 

Deze 15-jarige grafiek toont de grote bull markt die de prijs van goud heeft doorgemaakt van rond $ 250 per ounce, tot $ 1900 per ounce, en weer terug naar beneden tot ongeveer $ 1250, waar deze nu is aangeland.

 

Als je niet ten minste 5% van je vermogen in edelmetalen hebt belegd – en je bent niet van plan te kopen, omdat je op een correctie wacht. Kijk dan nog eens goed naar deze grafiek. Daarin is de correctie weergegeven. Het is tijd om NU goud en zilver te kopen. Zilver is erg goedkoop ten opzichte van goud.

 

Nogmaals Zilver:

Sommige lezers op dit forum uitten voortdurend hun ongeloof in zilver als een monetaire metaal. De ratio van nu toont aan dat goud momenteel extreem is overgewaardeerd ten opzichte van zilver. Dat betekent dat zilver sterkere tendens naar omhoog heeft.

 

Maar uiteindelijk, moeten beleggers zich richten op de lange termijnwaarde van zilver. Net zoals goud, is zilver “echt geld”, en geen fiat valuta. Terwijl de prijs op de korte termijn kan fluctueren, behoudt het historisch gezien haar waarde. Zilver is ook een goed ruilmiddel. Dit kan van groot belang zijn in de opkomende crisis, zoals de Grieken reeds eerder hebben ervaren. De bodemlijn is; terwijl op dit moment goud intens blinkt, zijn er ook goede redenen om serieus te kijken naar het stralend vermogen van zilver.

 

Wereldwijd is de PANIC begonnen: Goud Target:$ 10.000! – Jim Willie

 

Deutsche Bank is de katalysator die het bankwezen mee naar beneden neemt en goud omhoog stuwt naar $ 10.000 / ounce, en de zilverprijs de pan uit rijst in de richting naar $ 500/ounce!

 

De goudprijs zal de werkelijke waarde van meer dan $ 10.000 per ounce worden. De zilverprijs zal de werkelijke waarde van meer dan $ 500 per ounce bereiken. Om tot deze niveaus te komen zal de verhouding weer rond de 20-1 bereiken.

 

De belangrijkste evenementen als die zich ontvouwen, zijn spannend om naar te kijken, de een na de andere, in een onontkoombare reeks uit de greep van het fascisme en geconcentreerde unipolaire macht, met een sterke beweging naar vrijheid en rechtvaardige systemen met gedistribueerde energieopwekking. De stappen zullen leiden tot een kwantumsprong in de Goud & Zilver prijzen. Het proces zal een paar jaar duren, maar misschien een adembenemende snelheid behalen zodra het proces is begonnen. De stappen omvatten:

 

  • De kritische massale afwijzing Amerikaanse T-Bills, daarbij verwijzend naar haar wortels van het corrupte en illegale monetair beleid.
  • De terugkeer naar de Goud Standard voor de handel met de invoering van goudhandel biljetten als letters of credit, ter vervanging voor een eerlijk tastbaar betalingssysteem en dus niet meer schulderkenning coupons.
  • Wereldwijd herkapitalisering van het bancaire systeem met Goud als primaire reserve actief, om zo de groteske stagnatie te verlichten, insolventie en dysfunctie
  • Het zoeken naar evenwicht in Vraag en Aanbod op de nieuwe ongemanipuleerde aandelenmarkt, na de verwijdering van de exclusieve controle vanuit Londen en New York welke naar elders wordt verplaatst, zoals in Shanghai, Hong Kong, Dubai en Singapore.
  • De invoering van BRICS-goud & zilver gedekte valuta’s voor alle deelnemende landen binnen de Alliance – waarschijnlijk door gebruik van meerdere harde activa met geringe variatie in functie.
  • De heropening van de goudmijn industrie, en verlichting voor het Evergreen element bij Barrick
  • De aanpak en terugwinning van de eigenaren (RKM) van meer dan 40.000 ton gestolen goud opgeslagen in Bullion banken over de hele wereld met het grootste deel in Zwitserland.

 

Jim Willie is de man die jaren geleden reeds waarschuwde dat als Deutsche Bank onderuitgaat het 5 X Lehman zal zijn en hij waarschuwt dat het eindspel dat zal leiden tot de Global Goud Herwaardering IS NU BEGONNEN:

 

Gold is Running Out!

Gold is running outEurozone Breakup | Alasdair Macleod

Wat gaat er gebeuren met de prijs en het aanbod van de fysiek in het eindspel van record hoge wereldwijde vraag en afnemende liquiditeit? Beluister de visie van de internationale fysiek expert bij uitstek.

 

The Final Countdown | 2016 PDAC Presentatie

Bo Polny berekent de toekomst om te weten wanneer de ineenstorting zal gebeuren, en goud en zilver hun snelle prijsstijging beginnen naar een all time high voor het einde van dit jaar! Het gouddieptepunt was op 3 december 2015 op $ 1.045, en de prijs break-out begon op 29 januari 2016. De crash van de eeuw vindt plaats in 2016, en is nu reeds begonnen, deze is slechts enige dagen of weken verwijderd. Heb je je spaargeld en/of vermogen hiertegen verzekerd?