Grootste wereldwijde crisis ooit:

Alles ziet er heel normaal uit; je buren wonen nog in hun onbetaalbare grote huizen, rijden de kinderen van en naar school in gloednieuwe luxe auto’s, waardoor niemand meer denkt aan een dreigende economische ineenstorting. De waarheid is echter dat de meeste van deze huizen en auto’s voor het grootste deel zijn gefinancierd met ‘schuldgeld’, en dat zal opbreken op het moment de economie tegen de muur te pletter slaat. Alle cijfers zijn absoluut alarmerend wat aangeeft dat de wereldeconomie goed op schema ligt voor het grootste wereldwijde financiële Armageddon.

 

Glitters DeceiveMensen zijn ongeduldig en hun geheugen is erbarmelijk klein. Zeer weinigen zijn in staat om een ​​lange-termijn visie te nemen over wat gaande is, omdat iedereen gewend is geraakt “in het nu te leven” en niet gericht zijn op wat hen tegemoet komt. De krantenkoppen schreeuwen niet over een “beurskrach” of een “economische depressie”, in oktober zou het de maand zijn geweest dat alles ging gebeuren. Maar dat betekent niet dat de economie op elke wijze van fantasie aan de beterende hand is. De – HSBC bank eigendom van de RKM – de grootste in de westerse wereld, zegt dat een wereldwijde recessie nu is begonnen, en de pijn die we tot nu toe hebben ervaren, slechts het topje van de ijsberg is. Dus denk niet dat het tijd is om te ontspannen, dus ga gewoon door met de voorbereidingen.

 

De wereldeconomie is failliet op elk aspect en in elke regio. Het merendeel van de EU staat onder druk, terwijl Portugal is uitgegroeid tot het meest recente acute land. De Portugese Socialistische Partij heeft samen met de communisten een links blok gevormd en heeft daarmee de absolute meerderheid in het land, hetgeen niet wordt geaccepteerd door marionet president Aníbal Cacavo da Silva, die hen niet uitnodigt om de nieuwe regering te vormen, omdat ze tegen de bezuinigingen, en de voorgestelde loonmatigingen zijn. De socialisten willen ook dat de Portugese schuld met 50 procent wordt afgeschreven, en willen de EU muntunie verlaten. De euro heeft inmiddels al genoeg Europese landen vernietigd.

 

De banken verkeren in een desolate puinhoop, de rente moet nul procent blijven, anders is elke instelling die derivaten houdt failliet, zoals bijvoorbeeld Deutsche Bank die rond de $ 100 biljoen aan derivaten heeft die op springen staan en zij zijn niet de enige bank met een dergelijke massale blootstelling. Zo ook JP Morgan, feitelijk de Amerikaanse TBTF banken hebben gezamenlijk maar liefst $ 250 biljoen aan derivaten-blootstelling. De werkelijke blootstelling-waarde voor deze banken wordt geschat op rond de $ 500 biljoen. Wanneer een van de tegenpartijen onderuitgaat, zal het banktotaal van $ 500 biljoen, en het wereldwijde totaal aan derivaten exposure van $ 1,5 biljard onvoorstelbaar verliezen lijden.

 

De huidige economie wordt geconfronteerd met een dodelijke convergentie van drie kritische factoren als de fall-out van de grootste schuldzeepbel in de geschiedenis. Veroorzaakt door:

 

 1. Rampzalig experiment met de globalisering
 2. Het masseren van de statistische cijfers tot het punt waar de economische trends volledig worden verduisterd
 3. Het belangrijkste van alles, de nadering van overbelasting aan schulden, zonder enig rendement in de energie- en andere sectors, derivaten, terwijl Amerikaanse Staats Obligaties worden gedumpt door China, Rusland, en tal van andere landen.

 

De ‘crack-up’ fase:

De economie is in de ‘crack-up’ fase. Waarin vier dingen de manier en wijze bepalen hoe de economie en de markten zich in de toekomst zullen cracking_upontvouwen.

 

 • Ten eerste, is waarneembaar de toenemende wanhoop en extreem financiële repressie bij de centrale banken omdat ze zichzelf in de hoek hebben gewerkt zonder uitweg waardoor ze verloren en wanhopig zijn geworden.

 

 • Ten tweede, een groeiende marktverstoring en volatiliteit. Gedurende de laatste drie maanden, gedroeg de beurs zich als een dronken matroos. Maar bedenk dat het gewoon een stelletje robots zijn en daghandelaren die gedachteloos de grafische punten verhandelen. Het heeft niets te maken met binnenkomende informatie van gegevens over de echte wereld. Een dezer dagen gaat een van de centrale banken wankelen. En komt de markt in een heftige reset.

 

 • Ten derde, kijk naar de Baltic Dry-index en het is duidelijk dat de economie lijdt onder achterblijvende vraag naar verschepingen en de over-fabricage van bulkcarrier-capaciteit als gevolg van de door centrale bank gedreven goedkoop geldhausse politiek gedurende de afgelopen 20 jaar. Die zullen het financiële stelsel en de wereldwijde economie uit elkaar scheuren op een manier die nooit eerder is gezien of meegemaakt. De vraag is drastisch achter gebleven bij een steeds toenemende schuld. Wat het gevolg is van het gelddrukken door centrale banken, in deze ongekende grootte van monetaire stimuleringsmaatregelen van ongeveer $ 60 biljoen aan nieuwe schulden die werd toegevoegd tegen ergens rond de $ 15 biljoen dollar aan GDP groei, of te wel slecht een kwart ervan ‘extra’ groei opleverde.

 

 • Ten vierde, het krediet is in de afgelopen 14 jaar 14 keer vergroot. Zoiets is nog niet eerder in de geschiedenis voorgekomen. De 20-jaar durende wereldwijde centrale bank credit boom heeft wereldwijd enorme overinvesteringen veroorzaakt in olie-exploratie, mijnbouw, de industrie, het transport en distributie capaciteit, etc.. Maar nu dat de kredietinflatie haar ultieme begrenzing heeft bereikt, is de ‘crack-up’ fase bereikt, de krachten van de wereldwijde deflatie zullen de prijs van goederen en veel consumenten diensten omlaag drijven.

 

Het Energie-adviesbureau Wood Mackenzie zei dat naar schatting $ 1,5 biljoen aan waarde in de olieprojecten in Noord-Amerika geen geld oplevert sinds olie werd verhandeld tegen $ 50 of minder. Zelfs na grote bezuinigingen, worstelen veel Amerikaanse olie bedrijven om hun enorme schulden te betalen…

 

Wanneer de volgende crisis begint, zal cash-geld koning zijn. Het zal meer van de alledaagse goederen en diensten kopen, en zal meer dan drastisch voor alle soorten financiële- en vastgoed- activa de prijs bepalen.

 

Het is zeer moeilijk om te voorspellen wat de gevolgen en trapsgewijze effecten zullen zijn. Maar de mate van overinvesteringen en overcapaciteit in alles van schalie olie-exploratie, tot ijzererts mijnen – droge bulk carriers – aluminium fabrieken – staalfabrieken – en ga zo maar door, is zo groot, iets wat nog nooit eerder is gezien, de problemen zullen eerst veel erger worden voordat het beter wordt.

 

Monetaire inflatie:

Overheden financieren hun bestedingstekorten d.m.v. inflatie, het stelt ze in staat om grote tekorten te lopen, die gedeeltelijk worden gefinancierd uit inflatie – t.w. geldontwaarding – omdat de centrale banken geld creëren uit lucht.

 

Monetaire inflatie fungeert als een verborgen belasting. Het is in duidelijke taal DIEFSTAL. Mensen lopen rond met geld in hun portemonnee. Ze hebben geld staan op hun bankrekeningen. Maar dit geld is in wezen belast met waardeverlies als gevolg van monetaire inflatie.

 

keep-calm-we-need-monetary-inflationHet is niet altijd mogelijk de effecten van monetaire inflatie te bepalen door naar prijsinflatie te kijken. Hogere prijzen zijn slechts een gevolg van de monetaire inflatie. Monetaire inflatie moedigt misbruik aan van hulpbronnen met als gevolg meer schuld en minder opbrengst. Het laat beleggers denken dat er meer opbrengsten komen ​​dan werkelijk het geval is.

 

Dit leidt vaak tot onhoudbare zeepbellen, zoals in aandelen en vastgoed. Inflatie verbergt de kosten van overheidsuitgaven. Als centrale banken niet in staat zouden zijn om geld uit het niets te creëren en om overheden te helpen om hun tekorten te financieren, dan zouden de mensen tegen de daarvoor nodige hogere belastingen protesteren.

 

Inflatie is erger dan men denkt; inmiddels is de vernietiging van fiat geld in volle gang. Het bezit van goud is een manier om jezelf te beschermen tegen het misleidend beleid van Centrale Banken, en waarborgt het behoud van je vermogen.

 

Centrale bankiers en overheden vernietigen de waarde van papiergeld, maar ze kunnen geen schade aanrichten aan de waarde van goud. Goud behield haar waarde gedurende elke financiële crisis in de geschiedenis. Dat is de reden waarom mensen goud gedurende duizenden jaren als een opslag van waarde hebben erkend.

 

Het is ook belangrijk voldoende cash-geld bij de hand te houden. In tegenstelling tot goud, zal contant geld op zijn minst enige waarde verliezen tijdens een crisis. Maar wanneer een crisis uitbreekt, kun je met contant geld betalen voor de dagelijkse boodschappen en diensten. Dus, hou geld bij de hand genoeg voor zo’n drie tot zes maanden. Vergeet niet, dat het moeilijk zal zijn om geld te krijgen tijdens een crisis, zoals werd gezien in Griekenland en Cyprus.

 

Zeven irrationele jaren van nul rente en kwantitatieve versoepeling met Gods barmhartigheid hebben de beurzen laten stijgen tot een ongekende hoogte dat alleen kan worden omschreven als duizelingwekkend, maar de reële economie, is een absolute mislukking.

 

Financiële engineering:

Een assistent-professor van financiën, Noah Smith, schreef een artikel voor Bloomberg over de gevaren van financiële engineering. Onder verwijzing naar de ineenstorting in 2008, schrijft hij:

 

“Al decennia lang, hebben handelaren hun deals geplaatst – grote zeer risicovolle deals – waardoor de marktprijzen in navolging van derivaten prijsmodellen zich omhoog bewogen. Die weddenschappen beloonden zich… totdat het niet meer gebeurde… handelaren vertrouwden zoveel op de modellen van de financiële ingenieurs dat ze bereid waren om te wedden met de gedachte dat ze stand zullen houden met flinterdunne precisie.”

 

The concept of stock market with businessmanOnnodig te zeggen, dat de flinterdunne precisie zo juist was als het precisie-schieten van een blinde man in de nacht. Het artikel gaat verder uit te leggen hoe wiskundige modellen altijd “geplaagd worden door een bepaalde hoeveelheid van onzekerheid.” En dat is zeker. Evenzeer is het zeker dat centrale bankiers over de hele wereld deze modellen zullen blijven gebruiken.

 

Dat herinnert aan de definitie van krankzinnigheid – nl. hetzelfde elke keer opnieuw doen om verschillende resultaten te verwachten!

 

Gedurende de komende zes maanden zal de beurs een daling laten zien van ten minste 50%, vastgoed zal dalen met 40%, spaarrekeningen verliezen 30%, en de werkloosheid zal verdrievoudigen. Het begint zich reeds te ontvouwen.

 

Om te weten wat er gaat gebeuren, dit zijn de subjecten die moeten worden gevolgd:

 

 1. Onontkoombare beurscrash
 2. Sluipende activavernietiging
 3. 46 biljoen overdracht van rijkdom
 4. Slinkende omloopsnelheid van het geld
 5. Onzichtbare rijkdom confiscatie

 

Ad 1. Als aandelen naar beneden gaan, ondervinden beleggers ‘margin calls’ en worden gedwongen om hun posities onmiddellijk te verkopen, dat zal de markt uitverkoop versnellen en de prijzen omlaag sturen. – Een andere indicator is iets dat vaak wordt genegeerd door de meeste economen; het heet de aandelenmarkt participatiegraad. Deze meet alleen het volume van de beurs, en staat op verbazingwekkend laag niveau voor een markt die verkoopt tegen zulke hoge waarderingen.

Na de laatste crash van 2008, hebben veel mensen zich verzet om weer in de markt deel te nemen, dat resulteerde in het lage volume. Alhoewel de markt een all-time hoog heeft bereikt, zijn er niet veel mensen die investeren. Nog nooit eerder in de geschiedenis heeft een duurzame markt rally op zo’n laag volume plaatsgevonden.

 

Hoe kan de markt omhoog gaan als de participatiegraad zo laag is en als marge schuld zo hoog is? – De belangrijkste factor is: De Terugkoop – door beursgenoteerde ondernemingen die geld lenen tegen een lage rente om hun eigen aandelen te kopen, waardoor het bonus niveau voor de top executives zich verbetert. Het terugkopen van aandelen wordt op een record tempo uitgevoerd. Deze liggen op koers om dit jaar de $ 1 biljoen aan waarde te overschrijden.

 

Als contrast, hoe kon de marktprijs voor goud dalen als China voor 2400 ton goud heeft geïmporteerd in de afgelopen twee en een half jaar zonder enige opwaartse druk op de goudprijs? Deze hoeveelheid is bijna precies gelijk aan de totale hoeveelheid goud dat jaarlijks over de hele wereld wordt gedolven! Hoe is het mogelijk dat de gehele productie is opgekocht door China en toch de prijs naar beneden ging? Het antwoord is natuurlijk heel simpel, tenzij je doelbewust je ogen sluit en een oneerlijk “excuus” maakt.

 

“Wereldwijd is het geld nep. Goud is, en zal altijd ECHT geld blijven. Goud is Gods geld. Dat is waar het om gaat. Het gaat erom de bevolking van de wereld te dwingen vals geld te gebruiken om het echte geld te sparen.” – En, “Zilver is het goedkoopste ACTIEF op aarde.”- Bill Holter

 

In plaats van te investeren in de toekomst, houden de bedrijven zich bezig met full blown “financial engineering” en proberen daarmee hun aandelenkoersen omhoog te stuwen – terwijl zelfs hun winstmarges dalen. Het is het zelfde alsof je de waarde van je huis vergroot, door je eigen huis te kopen tegen een hogere prijs, en dan te zeggen dat het meer geld waard is. Dat is de aard van de toegepaste “financiële engineering.”

 

Markt Correctie:

Minder participanten nemen deel aan de beurshandel, maar ze gebruiken meer marge calls, om zo de koers-winstverhoudingen naar gevaarlijk Market-Correction-by-Cam-Cardow-The-Ottawa-Citizen-515x354nieuwe hoogte te stuwen. Dit is slechts een van de indicatoren welke een enorme ineenstorting signaleren – dat de meeste beleggers verblindt – maar binnenkort zal komen. Een 50% correctie op de aandelenmarkt is eigenlijk een conservatieve schatting. Als de markten dalen tot het dieptepunt van 2009, zal de correctie 70% bedragen.

 

Ad 2. Hoe kunnen onroerend goed prijzen omhoog gaan, als het percentage aan woningbezit bijna op een all-time laagte staat? – Hoe kunnen vastgoedprijzen zo hoog zijn wanneer het eigenwoningbezit op een 50-jaar laagte niveau staat? – Ruim tientallen miljoenen mensen verloren hun huis in de laatste crash. Dit creëerde een koopmoment voor een aantal van de grootste investeringsfondsen die deze woningen met enorme kortingen hebben opgekocht. Als er iets geleerd is van de subprime instorting in 2008 was het dat onroerend goed prijzen niet blijvend kunnen stijgen in ieder geval niet verder dan het punt dat huizenkopers zich kunnen veroorloven.

 

De prijzen zullen uiteindelijk terug naar beneden gaan. Als je een eigen huis bezit, is er nu reden voor grote bezorgdheid. Een van de reden dat huizen nog niet zijn gedaald, is omdat de hypotheekrente nog steeds op een all-time laagte verkeerd. Wat gebeurt er als de hypotheekrente terug gaat naar het historisch normale tarief van 6 tot 8%? Ineens worden de kosten van een hypotheek verdubbeld, en de prijs die kopers kunnen betalen voor een huis gaat naar beneden. Als de hypotheekrente terug gaat tot 7,5%, zullen de huizenprijzen dalen met 32% alleen maar om hetzelfde niveau van de maandelijkse lasten aan te houden. En wees er zeker van, hypotheekrente zal uiteindelijk omhoog gaan, dus de prijzen moeten omlaag gaan.

 

Verwacht dat onroerend goed prijzen rond de 40% dalen als miljoenen mensen uit de huidige vastgoedmarkt worden geprijsd, en ook omdat deze grote investeringsfondsen opeens al die huizen waarmee ze speculeerden moeten dumpen. Evenzo veel huiseigenaren zullen hun eigen vermogen in hun huis in een handomdraai zien verdampen.

 

Ad 3. Het demografisch effect speelt een belangrijke rol. Na de Tweede Wereldoorlog was er een enorme toename van baby’s die geboren werden. De toename van geboorten steeg in een ongekend tempo gedurende de daarop volgende 18 jaren, waardoor nu een pensioengolf is ontstaan die niet gunstig is voor de economie.

 

De meerderheid van de pensioenfondsen hebben ongedekte verplichtingen, als resultaat van de sociale zekerheid. Statistisch gezien is er geen enkele manier dat de overheid al deze beloften kan honoreren. Er zal een soort van default ontstaan. Maar uiteindelijk een typisch in gebreke blijven op de betalingen wordt, waardoor de uitkeringen halveren of stoppen. Er zal een combinatie van verschillende bezuinigingen ontstaan.

 

Een manier om de ongedekte schulden snel te verminderen is door gewoon de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen, dat reeds is gebeurd in veel van de EU-landen. Dat zal meteen tientallen miljarden in schulden laten vervallen. De laatste grote optie is om de uitkeringen aan gerechtigden eenvoudig te verlagen.

 

Ad 4. ​​De vertraging, van wat economen noemen, de “omloopsnelheid van het geld.” De meeste mensen hebben nog nooit van deze term gehoord – het is de verhouding tussen het nominale BBP met de nominale geldhoeveelheid. Met andere woorden een weergave van hoe snel het geld door de economie circuleert.

 

Ad 5. De ondergang van de fiat munt zal het spaargeld van mensen wegvagen. Als gevolg van het feit dat alle valuta’s deelnemen aan de valutaoorlog om de race naar de afgrond te winnen.

 

Als het internationale landschap tot rust is gekomen, verwacht dan dat de waarde van het geld op je bankrekening binnen een jaar is gedaald met 30%. En verwacht dan dat het verder nog eens 20% verliest in de volgende jaren, een totale daling van 50% of meer. Als gevolg hiervan, zal alles wat je koopt omhoog gaan in prijs – van brandstof, de rekeningen van nutsbedrijven, tot en met levensmiddelen.

 

Beschouw dit eens: Doordat elke keer lapwerk oplossing werden toegepast om op “toekomstige uitgaven te bezuinigen,” is de schuld in een versneld tempo blijven stijgen. In de VS is deze in de afgelopen vier jaar van $ 14biljoen naar meer dan $ 18 biljoen opgelopen, een toename van ongeveer $ 1 biljoen aan schulden per jaar.

 

million billion trillionOm woorden als miljoen, miljard, en biljoen, welke dagelijks worden gebruikt, beter te kunnen begrijpen; denk aan de volgende manier van weergave.

 

Eén miljoen seconden is 12 dagen geleden.

Eén miljard seconden is 31 jaar geleden.

Eén biljoen seconden is 31.000 jaar geleden.

 

Zoals hierboven vermeld is de Amerikaanse schuld met meer dan $ 1 biljoen dollar in het afgelopen jaar gegroeid, dat is 33.000 dollar per seconde.

 

Hoe ver is de wereld van de crash verwijderd?

Historisch waren buitenlandse naties goed om de Amerikaanse schuldverslaving te voeden door middel van het kopen van Amerikaanse staatsobligaties, maar dat komt nu tot een einde:

 

ABC News meldt: “Rusland verkoopt Amerikaanse T-Bonds.”

China Daily schrijft: “China reduceert haar aandeel in US T-Bonds.”

 

Maar het is niet alleen Rusland en China die op Amerikaanse schulden korten.

 

In de afgelopen maand alleen al daalde het buitenlandse aandeel in T-Bonds met $ 56 miljard. Japan, China, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Frankrijk, Duitsland en zelfs Israël hebben genoeg van de Amerikaanse schulden.

 

Hier een overzicht van de verkopen per land, gedurende de afgelopen maand september.

Sold US T-Bonds

 

En als landen stoppen met het kopen van Amerikaans schuldpapier, is er slechts één keuze overgebleven tussen, failliet gaan, of meer QE – d.w.z. meer geld uit “het niets” om de schuld te monetariseren door het opkopen van hun eigen schuld met gecreëerd geld uit niets!

 

En omdat faillissement geen optie is, wordt het geld drukken waardoor uiteindelijk de economie zal instorten, en zullen de vijf hierboven beschreven subjecten zich ontketenen. – Verwacht meer werkloosheid, meer erosie van de middenklasse, exploderende zeepbellen in de obligatiemarkten, studenten- en auto-leningen. Beleggers zijn nu bang geworden van het Amerikaanse schuldpapier omdat een faillissement zichtbaar wordt.

 

World War 3

Het winnen en de logica van een oorlog. “Er zijn geen winnaars in een Global Conflict“. Zei Vladimir Putin

 

“Onlangs heeft de Verenigde Staten de eerste test met het antiraketschild in Europa uitgevoerd. Wat betekent dit? Het betekent dat we gelijk hadden toen we een verschil van mening hadden met onze Amerikaanse partners. Ze probeerden gewoon opnieuw om de hele wereld en ons te misleiden. Anders gezegd, ze liegen. Het ging niet om de hypothetische Iraanse dreiging, die nooit heeft bestaan. Het was zuiver een poging om de strategische balans te vernietigen, om de balans van krachten in hun voordeel te veranderen, niet alleen om te domineren, maar de mogelijkheid te hebben hun wil te dicteren: ze dulden geen geopolitieke concurrentie, denk ik, en ook niet van hun bondgenoten. Dit is een zeer gevaarlijk scenario, schadelijk voor iedereen, met inbegrip van, naar mijn mening, zelfs de Verenigde Staten.

 

 

De Grote Financiële Instorting start voor het einde van dit jaar – Doug Casey

Macro financieel expert Doug Casey stelt:

“Ik denk dat de depressie reeds is begonnen, en ik noem het de Grote Depressie, omdat in vergelijking de Depressie van 1929 en 1946 veel kleiner was, dan deze wordt. Het is reeds begonnen. We zijn precies in het centrum van de storm, dat nu wordt verlaten. De gewone man moet goud kopen. Als je spaargeld hebt houdt dat niet in een bank. Bewaar het in gouden munten. . . of zilveren munten. . . Silver is volatiel, maar ondergaat een veel grotere prijsstijging dan goud.”

 

Bekijk zijn uitleg hier:

 

De komende Global Collaps tussen september-december a.s.:

Gepubliceerd op 31 augustus 2015

De wereldwijde ineenstorting van Derivaten – China’s Spook Steden – Valutaoorlog – De IMF plannen om de dollar te vervangen – De ISIS waarschuwing dat het kernwapens uit Pakistan kan verwerven – De Elite en de wereldwijde financiële ineenstorting – De Nieuwe Wereldorde – Ron Paul over de nieuwe US Financiële Crisis – Jonathan Cahn en de Shemitah – James Rickards – Jeff Berwick de Shemitah Exposed.

 

De eerste 35 minuten met betrekking tot China zijn bijzonder interessant en aangeraden te bekijken. Wanneer het RKM praathoofd begint kunt je begrijpen dat hij de boodschapper is van de cabalisten om het publiek te informeren over hun aanstaand plan om de wereldeconomie te vernietigen, en de Nieuwe Wereld Orde versneld in te voeren, zelfs reeds volgend jaar.

 

Goud is de enige Verzekering tegen het aankomende Financiële Armageddon:

Bill Holter concludeert, China heeft enorme schuldproblemen, maar een zeer goed plan B:

 

“China gebruikt de fiat schuld om een echte infrastructuur te bouwen, en wanneer het systeem opblaast, zal de fiat schuld worden weggeblazen en blijven ze achter met de goede infrastructuur. Hebben ze 20% aan slechte leningen? Dat kan heel goed, en zal waarschijnlijk zo zijn. Als het waar is dat hun ​​schuld wordt opgeblazen, vergeet dan niet dat China de afgelopen jaren grote hoeveelheden goud heeft geïmporteerd. In de afgelopen vijf jaar hebben ze zo’n 9.000 ton goud geïmporteerd. Hun weg is de oude weg naar buiten. De oude weg loopt over hogere goud herwaardering. Ze kunnen hun goud herwaarderen en intensiveren en kunnen dan zeggen dat ze $ 50.000 of $ 100.000 per ounce betalen voor alle ounces goud die ter verkoop worden aangeboden. Je kunt niet zeggen dat er geen goud genoeg is. Wat je kunt zeggen is dat het niet correct is geprijsd om het systeem te ondersteunen. Als ze een implosie van de schuld ondergaan, die hun balans verstoord, is dat de manier om de balans te herkapitaliseren, door de prijs van goud hoger te herwaarderen. Het creëert kapitaal, met andere woorden, China kan goud herwaarderen tot US $ 100.000 / ounce. Het financiële Armageddon is mathematisch opkomst; er is absoluut geen enkele mogelijke exit met het systeem intact onder de huidige stand van zaken.