Wat gaat er gebeuren?

 

Wanhopig op zoek naar liquiditeit:

De wereld economie kampt met steeds ernstiger financiële problemen, waarvan we nu getuigen zijn, mede veroorzaakt door de massale zelf-versterkende krimp van de economische activiteit over de gehele wereld. Internationale reserves worden verkocht in een wanhopige zoektocht naar liquiditeit. De krimp werd in oorsprong veroorzaakt door een vertraging in de economieën in de Reservevaluta-uitgevende landen, dat wil zeggen, de VS, Groot-Brittannië, Europa, en Japan.

 

liquiditycrisisDe Chinezen hebben kennelijk een plan, dat ze niet openbaar maken, want volgens waarnemingen koopt China enorme hoeveelheden goud. Ter gelijker tijd, gaat de VS door met de destructie van de goudprijs, om de indruk te geven dat de Dollar tot het einde der dagen de belangrijkste munt van de wereld zal blijven. Op hun beurt, door de accumulatie van goud en niets te zeggen, denken de Chinezen:

 

“De VS is verwikkeld in een onoplosbaar probleem. We doen niets om de VS te provoceren. De VS zal zichzelf vernietigen met een grandioze ineenstorting.”

 

Alle belangrijkste valuta’s hebben dit jaar enorm veel aan waarde verloren. Ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft de Japanse yen in het afgelopen jaar 16% verloren, zo heeft de euro 18% verloren, de Australische dollar verloor 19%, de Mexicaanse peso verloor 22%, en de Braziliaanse real is 39% omlaag. De Canadese dollar is met 15% gedaald tot een 11-jaar laagte record. De Noorse Kronen daalde met 18% naar een 13-jaar laagte record. De Russische Roebel is 23% lager. En de Columbiaanse peso daalde 30%. Dit zijn verbazingwekkende bewegingen voor de belangrijkste valuta’s op de wereld. Dit is de waarde van geld op je bank- of spaarrekening. De ineenstorting van een belangrijke valuta kan triljoenen in rijkdom vernietigen, met inbegrip van pensioenen. Of ze het zien, of doen met een doel, ze hebben een onherstelbare monetaire valuta crisis met de dollar als centrale munt gecreëerd.

 

“De VS creëerden biljoenen dollars om de financiële crisis van 2008 en 2009 te bestrijden. Het merendeel van die dollars zit nog steeds in het bankcircuit en niet in de economie. Een deel ervan heeft de weg naar de aandelenmarkten en de obligatiemarkten gevonden, dat een aandelenbubbel en een obligatie super bubbel creëerde. Hoe hoger de aandelen en obligaties gaan, hoe harder ze zullen vallen.” Zegt Doug Casey.

 

Als gevolg van dit alles, staat nu het schrijven op de muur, het lijkt erop dat de gecombineerde onrust onder internationale FX en aandelen, en de markt voor nationale bedrijfsschulden die op instorten staat, eindelijk beginnen door te dringen op de aandelenmarkten. De Dow is met meer dan 600 punten gedaald in de afgelopen week, obligatierendementen zijn ingestort, de Amerikaanse dollar is aan het tuimelen, de prijs voor ruwe olie is in elkaar gezakt, en junk bonds zijn in vrije val.

 

Corporate insiders verkopen hun aandelen op of rond recordniveaus, en volgens sommigen, kan dit het teken zijn voor externe investeerders om ook te beginnen met de verkoop.

 

De waarheid begint vanachter het gordijn vandaan te komen. Om de aandacht van de waarheid af te leiden zou binnenkort een verschrikkelijke valse vlag kunnen plaatsvinden. Zoals gebruikelijk moet de werkelijkheid verborgen blijven en de aandacht afgeleid worden, de ontrafeling zal door iets onverwachts komen.

 

Stijgende rente:

De Fed spreekt over rentestijging, aangenomen dat dit realiteit is, en de Fed echt de tarieven verhoogt, volgt hier de analyse van de interest-rate-hikeconsequenties:

 

Een 0,25% tariefsverhoging zal het equivalent van $ 800 miljard aan onderpand vereisen, als noodzaak dit waar te maken. Dit is een enorm bedrag, genoeg om het hele monetaire systeem onderuit te halen, – tenzij iemand bereid is om dit bedrag op te brengen.

 

Om te beginnen moet worden begrepen als de Fed inkrimpt en daardoor zekerheden aan het systeem heeft onttrokken, en omdat alles nu zo gesteund is… moet de “zekerstelling” ergens anders vandaan komen. Dat “ergens” moest Europa zijn. Mario Draghi heeft geprobeerd om de EU RAAD VAN BESTUUR in nog meer QE te verleiden; maar in wezen hebben de Duitse haviken geweigerd toestemming te geven, in plaats daarvan willen ze wat lucht uit de bestaande bubbels laten lopen. De Fed veronderstelde dat Europa de strijdbijl zou overnemen maar in plaats van meer QE lieten ze die vallen.

 

Mario Draghi heeft nog geprobeerd het debacle op te vangen met zijn verklaring van vorige week; “het kost wat het gaat kosten”. Er is een probleem met deze uitspraak en dat heeft te maken met het onderpand, of beter gezegd het gebrek ervan. – ECB ervaart dezelfde grenzen waar de Fed tegenaan liep tijdens de laatste ronde van QE, er is onvoldoende onbezwaard onderpand aanwezig. – Het is een andere manier om te zeggen dat dit betekent; “Er is gewoon niet genoeg uitstaande schuld”. Trouwe lezers zullen begrijpen waarom, omdat renteschuld wordt afgerekend met schuld-geld, maar toch klinkt het hypocriet, omdat de onderliggende financiële en economische problemen ontstaan zijn ​​doordat er te veel schulden waren, maar nu er is niet genoeg schuld voor meer behoefte aan QE.

 

De schuldafbetaling geschiedt met schuldgeld dat uit NIETS is gecreëerd door diezelfde Centrale Bank. Dat heet dan publieke schuld’, die gebruikt is voor de creatie van schuldgeld. Dit is effectief OPLICHTING, omdat nu de gedupeerde burgers buiten hun medeweten om worden verplicht deze ‘NEP-SCHULD’ aan de Centrale Bank via belastinggeld af te betalen!

 

Maar wat betekent dat voor de Fed, oorspronkelijk behandelden ze het “solvabiliteit” probleem door het toevoegen van meer liquiditeit en dat is nu omgezet in een veel grotere solvabiliteitsprobleem. Alleen deze keer ontbreekt ook de liquiditeit, en hebben zij niet de middelen (onderpand) om de benodigde aanvullende liquiditeit te creëren, wat in wezen betekent meer schuld-geld creëren. – Vergeet niet; schuld-geld wordt gemaakt op basis van schuld, zonder schuld kan geen geld worden gecreëerd.

 

Heeft de Fed wel hersens?

Door te praten over de verhoging van rentetarieven heeft de Fed zichzelf stevig in de klem van eigen makelij gezet. Hebben ze wel hersens? brainZonder de schuld van de ECB of elders kan geen schuld-geld worden aangemaakt! – Aan de ene kant, als ze de rente niet verhogen is hun geloofwaardigheid weg, als dat al niet het geval is? En aan de andere kant, als ze de rente verhogen veroorzaken ze de implosie van het financiële stelsel. – Reeds een jaar geleden waarschuwde het ‘hoofd van de afdeling Monetaire en Economische Zaken van de BIS, in zijn waarschuwing over de afhankelijkheid van de markten van de macht van de centrale banken:

 

Betreffende stijgende rente is het belangrijk te begrijpen, dat in een variabele rente-omgeving alle gerelateerde gebeurtenissen gelijktijdig zullen optreden. Bank en pensioenfonds obligatieportefeuilles zullen enorme verliezen rapporteren; overheden zullen hun rentekosten sterk zien stijgen, door het duurder lenen, terwijl de vlucht uit papieren valuta naar goud en zilver opgang komt. Het wordt wereldwijd de vernietiging van het kaartenhuis van het banksysteem.

 

De terugkeer naar historisch normale niveaus van de rente leidt tot de implosie van het mondiale financiële systeem, en voert de wereld in een ernstige depressie. Anderzijds om door te gaan de rente omlaag te drukken, en het creëren van triljoenen nieuwe munteenheden, levert het bijna zekere resultaat op van nog grotere zeepbellen, die uiteindelijk resulteren in een crack-up boom gevolgd door hyperinflatie die alle fiat munten in de vergetelheid van de geschiedenis stuurt, er is geen alternatieve keuze! Het is nu de pijn van vandaag, of morgen nog meer pijn.

 

Nog gevaarlijker; wanneer al het andere faalt, gaat het Empire op oorlogspad. Kijk, naar 1929 en de beurscrash. Daarna volgde de Grote Depressie, valuta oorlogen, handelsoorlogen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn we hier nu weer? Hebben we niets geleerd van de paniek in 2008 en de Grote Recessie, valuta oorlogen, en lopende oorlogen in het Midden Oosten? – Als de markten instorten, wordt de oorlogsdreiging groter.

 

Goud en zilver:

Goud en zilver zijn tegenstrijdig aan andere grondstoffen. Waarom? Gerald Celente zegt:

 

Gold and silver bars. Vector illustration

“De vraag naar goud en zilver is omhoog. Voor mij, is het de ultieme veilige haven. Ik heb sinds 2012 en 2013 gezegd dat de bodem voor goud ongeveer op $ 1050 per ounce ligt. Ik heb dat bedrag gegeven omdat dit de kostprijs is om het uit de grond te halen. – Goud is de bescherming tegen het ergste wat kan gebeuren.”

 

Dus, is de piek in de goud en zilver vraag een voorloper van de volgende crash, die Celente voorspelt en binnenkort komt? Celente zegt,

 

“Ik geloof volledig van wel. – Het is nu zelfs nog erger. Kijk naar de bubbels die ze hebben geschapen.”

 

Verder om je op het ergste voor te bereiden, en het beste te hopen, is het advies van Celente: de 3 G’s – Geweren – Goud – Get-away = vluchtweg. Bekijk zijn uiteenzetting op de video hieronder.

 

Goud heeft geen laagte bereikt; de edelmetaal banken die de agenten zijn van de Centrale Banken en op de bestelling van de Fed handelen, Value of Golddrukten kunstmatig de prijs naar beneden. Dit is de manier waarop de Fed de dollar beschermt tegen het verlies van waarde. In alle ernst is dit sinds de herfst van 2011 aan de gang. De prijsveranderingen worden waargenomen op de meest vreemde momenten van de dag en nacht, en wel om geen andere reden, dan dat op die momenten de marktbeweging gering is, en geactiveerd kan worden door massale naakte (ongedekte) short verkopen van papierencontracten die de prijs van goud recht naar beneden bewegen.

 

Maar natuurlijk zegt dit niets over de waarde van goud. Het betekent gewoon dat de Federal Reserve en de edelmetaal banken de markt hebben gemanipuleerd. Dus dat is wat er gaande is. Nog belangrijker is op te merken; Dit is de ergste vorm van criminaliteit en de ergste vorm van corruptie.

 

Dus zeg nooit goud heeft een nieuw dieptepunt geraakt omdat het niet zo is, onze corrupte regering heeft kunstmatig de prijs naar beneden gedrukt.

 

FT-Runaway-Debt-in-the-US-Beats-GDP-Growth_06152015Een van de gevolgen van een vrij zwevende fiat munt, is stijgende staatsschuld. Als geldaanmaak beperkt wordt, wat het geval is in het echt gouden standaard systeem, bestaan ook geen roekeloze overheidsuitgaven. Bijgevoegde grafiek laat duidelijk zien hoe dramatisch alle schuld in de VS, zowel publiek als privaat, in het verleden steeg tot ver boven de economische groei zodra nadat de goudstandaard werd beëindigd in 1972. Het openbaart de fraude met de voortdurend groeiende BBP-cijfers. Een historische tijdlijn van de gouden standaard in de Verenigde Staten is hier.

 

Een door goud gesteunde Roebel en goud gedekte Yuan zal een ‘sneeuwbal exit’ van de dollar tot gevolg hebben, dat het vermogen van Amerika beëindigt om de reserve dollar rol te gebruiken om de eeuwigdurende overzeese oorlogen van Washington te financieren.

 

 

Kredietcrisis:

Eveneens gedoemd door de komst van de kredietcrisis, zijn alle dienstverleningen waarvan we afhankelijk zijn – zoals je bank, de supermarkt tot en met de overheid – deze kunnen allemaal worden stilgelegd. De eerste stap in je bescherming is te begrijpen wat dan werkelijk aan de hand is.

bomb_0Op een gegeven moment is een schuldcorrectie onvermijdelijk. Schulduitbreidingen worden ‘altijd‘, gevolgd door schuld inkrimpingen. Er is geen andere manier omdat de schuld zich niet eeuwig kan vergroten. Wanneer dat gebeurt, zullen ZIRP en QE niet genoeg zijn om het tij te keren, omdat die al op volle toeren draaien, en geen alternatief beschikbaar is.

 

Dan zal de waarde van de schuld fors en snel dalen. Schuldeisers kijken naar hun kredietnemers – handelaren kijken naar hun tegenpartijen – bankiers kijken elkaar aan – en plotseling, wil niemand een cent met een ander delen, uit angst dat ze die mogelijk nooit meer terugzien. – Credit stopt. – Het is niet alleen dat niemand wil lenen, maar ook niemand wil uitlenen.

 

Dit is belangrijk omdat kredietproblemen “besmettelijk” zijn. Wanneer bedrijven gefinancierd zijn met enorme hoeveelheden schuld gaan ze failliet, dat zorgt voor een kettingreactie. Stress van de meest risicovolle schulden kan zich snel op onverwachte manieren verspreiden. Instellingen die anders gezond zijn eindigen in wanbetaling, omdat ze geïnvesteerd hebben in toxische schulden.

 

Net zoals na de crisis van 2008, wordt een snelle reactie van de centrale bankiers verwacht. Zij zullen onbeperkt nieuwe kredietfaciliteiten afkondigen. Maar dat werkt niet meer. De huizenprijzen zullen crashen. Niemand wil lenen tegen de waarde van een huis. Aandelenkoersen zullen crashen. – Niemand zal in staat zijn om te lenen tegen zijn aandelen. Kunst, verzamelobjecten en dergelijken – alles gaat in vrije val. De volgende crisis treft waarschijnlijk alle beleggingscategorieën. En met $ 57 biljoen meer aan wereldwijde schulden dan in 2007, is het beduidend moeilijker de crash te stoppen.

 

Heb je het tot nu toe kunnen volgen? Want nu komt het punt waarop het interessant wordt. In een door goud gedekt monetair systeem vallen de prijzen. Maar het geld is er nog steeds. Het geld wordt zelfs meer waard. Het verdwijnt niet. Het is meer waard, want je kunt het gebruiken om méér spullen mee te kopen. Uiteraard geven de mensen het geld niet uit. De omloopsnelheid van het geld – de frequentie waarbij elke eenheid van de munt wordt hergebruikt om iets te kopen – gaat omlaag. En dit lijkt alsof het aanbod van geld ook daalt. Maar stel je voor wat er gebeurt met het kredietgeld. Dat geld stopt niet alleen met circuleren. Het verdwijnt.

 

Een bank die een “vermogen” had – in de vorm van een lening aan een klant – van $ 100.000 in juni, kan nul hebben in juli. Een bedrijf dat de ene week geld verspilde om eigen aandelen terug te kopen, kan die aandelen gehalveerd zien in waarde twee weken later. Een persoon met een $ 100.000 vermogensportefeuille kan van de ene dag op de andere ervaren dat zijn portfolio geen enkele waarde meer heeft.

cash in handDit alles is standaardvoer voor een kredietcrisis. De nieuwe rimpel – een verwoestende – is dat mensen nu doen wat ze altijd doen, maar nu ertoe gedwongen worden om te doen op een radicaal andere manier. – Ze stoppen met uitgeven. Ze hamsteren contant geld. Maar welk contant geld kun je hamsteren wanneer de meeste transacties op krediet worden gedaan? Kun je een kredietlijn hamsteren? Kun je je creditcard in je kluis stoppen? – Neen – ze kunnen alleen hamsteren wat ze in hun handen houden, iets dat snel meer waarde verkrijgt. Mensen zullen het soort geld hamsteren dat ze begrijpen. Ze willen papieren geldbiljetten.

 

Maar, volgens een bekend patroon, zullen deze papieren biljetten snel verdwijnen. Mensen legen de geldautomaten. Ze halen hun geld van de bank af. Ze vragen om “cash back” wanneer ze gebruik maken van hun creditcards. Ze willen ‘echt geld’ – ouderwets geld dat ze in hun zakken en in hun huis, in een kluis kunnen stoppen.

 

Lezers worden erop gewezen dat dit alles gebeurt in een kort tijdsbestek – dagen – misschien weken – hooguit een paar maanden. Dat is alles. Het is de periode na de kredietcrisis wanneer het geld uit het systeem wordt gezogen – en voordat de overheid de inflatie tsunami ingang heeft kunnen zetten.

 

Zoals centrale bankiers het uitdrukken; “een vast besloten centrale bankier kan altijd zorgen voor positieve inflatie van de consumentenprijzen.” Maar dat kost tijd!

 

Paniek:

panic in euroEn in dat tijdsinterval, breekt paniek uit. Een papiergeld paniek. – Wanneer mensen wanhopig papiergeld proberen te bemachtigen – om voedsel mee te betalen, brandstof, en voor alles wat ze nodig hebben.

 

Kredietfaciliteiten worden leeg getrokken t.b.v. echt geld. Banken zullen borden op de deuren hangen, – eerst met: “Geld opnemen beperkt tot € 500.” En dan: “Geen geldopnames.”

Je hebt geld nodig om benzine te kopen. “Alleen Contant” staat er, als de automaat van de krediet economie gestopt is te functioneren. Het tankstation – haar leveranciers – en haar financiers willen niet vast komen te zitten met een “krediet” van jouw failliete geldschieter!

 

De basislijn is dat het Westers Imperialisme niet kan worden veroordeeld zonder te wijzen op de economische slavernij van de mensheid. NU, lijkt het erop dat deze toestand de mogelijkheid biedt van volksopstand tegen de overheid en/of praktische monetaire hervorming te eisen door elite, private bankiers, enz. ter aansprakelijk te stellen. Zij zijn over de hele wereld de brute schuldigen die d.m.v. het monetaire systeem de trieste vernietiging van de politieke en economische soevereiniteit veroorzaakten, als hun voorbereiding voor de invoering van de Nieuwe Wereld Orde, respectievelijk Wereld Dictatuur.

 

Kerstboodschap:

De Jezuïeten Khazarian Maffia heeft gedurende meer dan 300 jaar de wereld gemanipuleerd d.m.v. fraude, bedrog, moorden, drugs, etc. wat inmiddels allemaal bekend is bij oplettende wakkere burgers, en hopelijk nu eindelijk ook doordringt en begrepen wordt bij vele anderen, door te zien hoe onze maatschappij door hen wordt gemanipuleerd.

 

Alternative X-mas wishDe WAKKEREN leven nu in een zeer bijzonder tijdperk in de geschiedenis, instaat de koers van de maatschappij te wijzigen in de goede richting en verder te sturen. De WAKKEREN behoren tot de uitverkorenen om te helpen de Khazarian Maffia nachtmerrie snel aan haar einde te brengen, en een prachtig nieuw begin in te zetten.

 

Zodra WDS vertrouwensman Neil Keenan de drie ontvangen brieven van de WDS ondertekent, zal hij de controle verkrijgen over de Global Accounts. Volgens Neil, zal hij dan in staat zijn om zorg te dragen de veranderingen door te voeren, zoals beschreven is in de oorspronkelijke overeenkomst van Bretton Woods:

 

“Als je dit begrijpt, dan besef je wat voor grote diefstal plaatsvond niet alleen na de eerste, maar ook na de tweede Bretton Woods overeenkomst. Om dat te verduidelijken, deze diefstal vond reeds plaats nog voordat de inkt op de overeenkomst was gedroogd. Het westerse financiële systeem is opgezet met het oogmerk voor het plegen van dergelijke diefstallen, en zoals we allemaal weten, hebben ze daarvoor Oosterse activa van de Global Accounts gebruikt om al hun doelen te bereiken.”

 

Neil zegt dat we nu dicht bij de eindfase zijn van dit gemene spel: Wees ervan verzekerd dat we zullen evolueren. Wij zullen voldoen aan ons potentieel als menselijk ras. Wat er nu staat te gebeuren vindt plaats, vlak voordat de RKM de wereldeconomie laat instorten. Ons tijdperk begint. Geloof het. En bereid je voor op onze eigen wereld, zoals die al eeuwen geleden had moeten zijn, vrij van onderdrukking en manipulaties. Ontvang met dit bemoedigend nieuws de beste wensen voor een gelukkig kerstfeest en voorspoedig Nieuwjaar 2016 van het finalwakeup-team.