Het middel van centrale banksters is erger dan de kwaal

Iedereen zou nu goud en zilver moeten kopen

Allen, die hun rijkdom in valuta tellen, zijn armer geworden

President Trump wordt waarschijnlijk herkozen “op basis van de economie”

 

De economie en financiële markten zijn vervalst door nepgeld

Geld en banken zijn gebaseerd op een foutief openbaar sentiment. Geld moet een symbool van waarde zijn. De grootste manipulators op aarde zijn de centrale banksters. Ze hebben een monopolie op de geldhoeveelheid. Ze kunnen hun balans op elk gewenst moment verhogen of verlagen door activa te kopen of te verkopen, voornamelijk overheidsschuld. Ze hebben de monetaire basis sinds 2008 ongeveer vervijfvoudigd, terwijl ze de rente op overnachtbankleningen op bijna nul hielden.

Het door hen uitgegeven geld is uit het niets ontstaan, het is een vervalst alternatief dat niet de naam ‘geld’ maar hooguit ‘valuta’ mag dragen, in tegenstelling tot geld dat door arbeid of energie is gecreëerd, t.w. energiegeld dat de waarde van arbeid, grondstoffen, of mineralen weergeeft. Door omkoping door centrale banksters is dit waardeloze schuldgeld juridisch wettig betaalmiddel gemaakt door het waardevolle energiegeld gelijk te stellen met het waardeloze schuldgeld van de centrale banken. Teneinde de energie van het volk in de zakken van de elite te laten vloeien. Dat een grenzeloze duidelijk zichtbare fraude is.

 

De centrale banken weten dat de valse beursstijging van aandelen en de stijgende prijzen van onroerend goed afhangt van meer en steeds meer nepgeld. Haal het nepgeld weg en de hele markt stort in elkaar. De uitgave van fake geld komt als schuld in het financiële systeem. Het wordt uitgeleend, tegen rente, waardoor de hoeveelheid ‘liquiditeit’ wordt vergroot, maar ook de hoeveelheid ‘schuld’.

 

De hele economie en haar financiële markten zijn gefalsificeerd door het nepgeld. De financiële sector was in 1969 nog relatief klein. Financiële activa bedroegen toen nog slechts ongeveer twee keer het bbp, zoals dat al tientallen jaren voordien het geval was. Nu is dit vijf keer het bbp.

 

De gemiddelde loontrekker kon toen nog een aandeel in de S&P 500 kopen met 20 uur werk, en niet zoals nu tegen meer dan 100 uur zoals het geval is. De overheidsschuld bedroeg toen slechts $ 353 miljard, en geen $ 23 biljoen zoals nu. Het rendement op 10-jarig schatkistpapier was 6%, en niet 1,36%. En de overheid boekte een overschot van $ 3 miljard in 1969, en geen tekort in de triljoenen.

 

De 21e eeuw was bedoeld om de economie naar een niveau van perfectie te brengen dat nooit eerder door mensen was bereikt. Tot nu toe is het beleid niet effectief geweest. – Toen de klok op 1 januari 2000 om middernacht doortikte, eindigde de wereld niet. De gevreesde Y2K-bug bleek onschadelijk te zijn. Geen computer faalde. Geen vitale dienst werd opgeschort. De banken, de benzinestations, de tv – alles werkte nog!

 

Dit was een gunstig voorteken, het betekende een veel belovende nieuwe eeuw voor de boeg. En waarom zou het niet zo zijn? Amerika was inmiddels meester van de hele aarde geworden, en ook van het heelal. Haar oorlogsschepen konden elke onderzeeër, vernietigen of supertankers uit het water schieten. De bedrijven konden alle concurrenten verslaan, zo werd gedacht. – De markten zoals al het andere deden het goed.

 

Al dit triomfantelijke nieuws werd ondersteund door de aandelenmarkt, waar de toonaangevende bedrijven – de 30 Dow-aandelen – meer waard waren dan ooit in de geschiedenis. In nominale dollars zat de Dow op 11.497 op 1 januari 2000. In goud kostte het 44 ounces om de Dow te kopen, meer dan 20 ounces meer dan 20 jaar eerder.

 

Het leven was goed. Maar de mensen verwachtten dat technologie het nog beter zou maken. Elektronische communicatie, computers en alle glitters van het internettijdperk zouden vrijwel alles verbeteren.

 

Toen stortten op 11 maart 2000 de dotcoms in. En het volk begon vragen te stellen. Er was toegang tot veel meer informatie en amusement. Maar wat maakt het uit? – Elke nieuwe technologie is niet noodzakelijk een verbetering. Mensen kregen kabel en wifi, samen met elektronische bedieningsapparaten voor hun warmtebron, airconditioning en beveiliging.

 

Ze besteedden uren aan het ‘programmeren’ van hun nieuwe gadgets en nog veel meer uren aan het controleren van hun Facebook-updates. Ze schakelden over van praten met elkaar naar praten met Siri en Alexa, om berichtjes te versturen. Ze stopten met het lezen van de krant en begonnen het nepnieuws online te verteren.

 

Ze rijden in elektrische auto’s. Maar dat was niet nieuw. Thomas Edison onthulde zijn elektrische auto, met een alkalinebatterij, in 1889, 115 jaar voordat Tesla werd opgericht. En met hun draagbare apparaten, tabletten laptops en computerschermen voor hun neus, werden ze overweldigd door informatie, ermee overspoeld; ze verdronken erin.

 

Honderden e-mails, duizenden berichten, quadriljoenen pixels en bytes. Ze konden het niet bijhouden. Investeringsexpert James Davidson meldt:

 

De afgelopen paar jaren is meer informatie verzameld dan in de voorgaande 5000 jaar van de menselijke geschiedenis. Volgens een rapport van IBM is 90% van de gegevens in de wereld van vandaag de afgelopen twee jaar gecreëerd met een snelheid van 2,51 miljard bytes aan gegevens per dag.

 

Het bleek dat meer niet beter was. – De bbp-cijfers waren teleurstellend. De tekorten waren teleurstellend. Besparingen, kapitaalinvesteringen, innovatie, productiviteit, start-ups en salarisgroei waren allemaal teleurstellend. In het kort; Het informatietijdperk was een teleurstelling. – Net zoals de War on Terreur en Drugs.

 

Alles is een bubbel en het slechtst bewaarde geheim in de financiële sector is officieel bevestigd: de centrale banken blazen deze bubbels op via meer kwantitatieve expansie op de Repomarkt. Het moeilijkste is om te bepalen wanneer deze bubbels zullen opblazen en de grootste recessie in de geschiedenis de markten verplettert. Omdat de centrale banken hun benchmarkrente in 2019 drie keer hadden verlaagd terwijl de Amerikaanse economie sterk was, hebben ze nu geen munitie meer over.

 

Het middel van centrale banksters is erger dan de kwaal

De economie is een gigantische bubbel geworden en misschien wordt het coronavirus de pin? Maar als het dit niet is, zal het iets anders zijn. Omdat meer diepere problemen bestaan dan het coronavirus: de markten zijn in het algemeen erg overgewaardeerd, er is veel hefboomwerking in het banksysteem. Een gezondere economie is beter bestand tegen dergelijke problemen voor wat het uiteindelijk moge worden.

 

Het enige dat Centrale Banken ter beschikking hebben voor de redding, is slechts één medicijn dat niets geneest. Ze zijn als een kwakzalver met niets anders dan ‘slangenolie’. Het enige dat ze kunnen toedienen is nepgeld. Waardoor de toegediende middelen van de centrale bank kwalijker zijn dan de ziekte zelf, omdat als bijvoorbeeld het coronavirus uit de hand loopt en de productie door gebrek aan toelevering moet worden stopgezet, minder mensen aan het werk gaan, vanwege het feit bedrijven niet de toelevering krijgen die ze nodig hebben. Er zullen massatekorten ontstaan als de toevoer stopt.

 

Het juiste monetaire beleid is liquiditeit afvoeren om de vermindering van het aanbod te evenaren. Maar in plaats daarvan, geven de centrale banken nog meer liquiditeit waardoor grotere vraag naar het afnemend aanbod van goederen ontstaat, dat resulteert in de stijging van consumentenprijzen en eindigt in hyperinflatie.

 

Iedereen zou nu goud en zilver moeten kopen

Alle centrale banken verzwakken opzettelijk hun valuta. Ze voeren overal ter wereld hetzelfde soort inflatoir monetair beleid uit, maar wat gebeurd is dat handelaren en speculanten onterecht nog in de dollar geloven en denken dat het een veilige haven is. Wat het niet is.

 

In plaats daarvan zou iedereen nu goud en zilver moeten kopen, zoals veel verstandige mensen reeds doen. Het wordt bevestigd in de hogere goudprijs, ondanks de massale interventie van de manipulatoren om deze prijzen omlaag te duwen. Denk hierover eens na; wanneer aandelen blijven dalen, zal de goudprijs minder vallen. En als aandelen stijgen, dan komt dat omdat de Centrale Bank ze met meer nepgeld omhoogdrijft. Waardoor goud nog meer zal stijgen.

 

Allen die hun rijkdom in valuta tellen zijn armer geworden

Alle valuta’s verzwakken tegelijkertijd, alleen de dollar verzwakt langzamer dan andere valuta’s. Maar dat gaat veranderen omdat mensen die nu vluchten in de dollar denken dat het een veilige haven is, en zich uiteindelijk zullen realiseren dat de reservevaluta zijn looptijd heeft gehad.

 

Sinds 1999 hebben zowel kapitalisten als loontrekkenden een klap opgelopen. De rijken zagen hun aandelen met de helft dalen, gemeten in de oude, betrouwbare goud gekoppelde dollar van vóór 1971. Het kostte meer dan 40 ounce goud om de Dow-aandelen in 1999 te kopen. Nu kost het minder dan 20.

De loontrekkenden kregen een nog grotere klap. Volgens een Tweet van grondstoffenexpert Josh Crumb was het minimumloon voor 1971 1,42 gram goud per uur. Nu is het slechts 0,32 gram. Mensen die tijd verkopen krijgen nu slechts een kwart zoveel echt geld als voorheen.

 

Zo, kan worden gezien en begrepen, dat echt geld en nep steeds verder uit elkaar gaan. Inmiddels bereikte goud een nieuw hoogtepunt van meer dan $ 1600 per ounce. Het bevestigt in reële termen, dat bijna iedereen die z’n rijkdom in valuta telt, armer is geworden.

 

President Trump wordt waarschijnlijk herkozen “op basis van de economie”

Hoe zit het met die geweldige economie waar mensen steeds over horen? Als je naar de reguliere media luistert, denk je misschien dat het goed gaat met de economie. En je hebt zeker gehoord dat president Trump waarschijnlijk wordt herkozen “op basis van de economie.” Dat laat alleen maar zien hoe onze verwachtingen zijn gedaald in lijn met de achteruitgang van onze beschaving.

 

Als echt een verstandig beleid zou worden gevoerd en echte groei werd geregistreerd; dan lijkt deze economie ongezond. De cijfers voor nieuwe banen in januari toonden bijvoorbeeld dat 225.000 nieuwe banen werden gecreëerd. Het werd begroet alsof het weer goed ging met de economie. Maar, zoals Emil Kalinowski van Enterprising Investor opmerkt:

 

Als we de jaren 1990 en 2000 als onze controlegroep gebruiken en ons aanpassen aan de groter geworden Amerikaanse beroepsbevolking van vandaag, dan hebben we tussen de 317.000 en 433.000 nieuwe banen per maand nodig. En dat is als we conservatief zijn. De jaren zestig, zeventig en tachtig zagen veel meer banen in verhouding tot de beroepsbevolking.

 

De belangrijkste indicator in een moderne economie is de hoeveelheid aan industriële productie. Het is de ruggengraat van de economie, waaruit de goederen vandaan komen. Hoe gaat dat nu? Emil Kalinowski opnieuw:

 

De industriële productie-index werd gerapporteerd als 109,7 (in december 2019). Dat is slechts 4,1% hoger dan in december 2007. De industriële productie in de VS is in totaal 4,1% gegroeid. Niet per jaar. Maar over 12 jaar!

 

Bekeken met een wat langere blik, bleef de groeitrend tot 1999 gestaag opwaarts te gaan. Daarna vlakte de groei af, met sindsdien weinig winst.

 

Sinds de crisis van ’08-’09, zegt Kalinowski, bevinden de VS zich in een stille depressie – de derde langste, zwakste groeiperiode in haar geschiedenis. Het begon in de Obama-jaren. En het gaat nog steeds door, zonder wezenlijke verandering in de trend.

 

De Amerikaanse productie werd behoorlijk “uitgehold” vanwege lage lonen in het buitenland en het phony geld thuis. Buitenlanders exporteerden producten naar de VS die op haar beurt als tegen prestatie valse dollars exporteerde om ervoor te betalen. En de trend is zo ver gevorderd dat veel gewone producten helemaal niet meer in het Westen worden gefabriceerd.

 

Het nep-geld-voor-echte-handel is winstgevend voor zolang het duurt. Alhoewel de exporterende buitenlanders uiteindelijk echt geld willen ontvangen. En dan komt iedereen in de problemen.

 

“Er is geen ontkomen aan het bloedbad; de woningmarkt, de economie en de aandelenmarkt en subprime-activiteiten vallen uiteen.”

 

Kijk, hoe grote banken sinds 2008 opnieuw over-leveraged zijn. In het najaar van 2007 stapten beleggers uit assets, met name onroerend goed en bankaandelen. De Dow daalde meer dan 40% tussen september en maart 2008.

 

Niettemin denken velen dat de economie het goed doet, zoals duidelijk blijkt; het is dat wat in 2008 ook gebeurde, maar het laatste waaraan wordt gedacht. Een crash is niet alleen onvermijdelijk, maar ook op handen. Weinigen vermoeden het, net zoals niemand de ineenstorting van 2008 had verwacht. Alleen deze keer zal het een stuk erger kunnen worden. Een bank veel groter en machtiger dan Lehman staat op instorten. Maar weinigen zullen ooit willen geloven dat juist deze bank zou kunnen falen. Voorlopig heeft het haar hefboomwerking naar catastrofale hoogten opgevoerd. Een oplossing die uiteindelijk haar eigen vernietiging zal brengen. En ook die van de wereldeconomie.

 

Bedenk; Alles wordt veroorzaakt door ‘reeds bestaande zwakten’. Doch de aandelenmarkt is geprijsd alsof er helemaal geen zwaktenbestaan. Of, anders gezegd, er zijn zoveel reeds bestaande verzwakkingen dat een infectie waarschijnlijk al fataal zal zijn. Dat is wat er gebeurt als nepgeld de ruggengraat is van de beschaving.

 

Voortbouwend op wat is geleerd van FWC-artikelen; zou je je eigen onderzoek kunnen doen en dat verspreiden voordat het te laat is. Praktisch, is het al te laat! De Deep State kan alleen winnen door leugens en bedrog en wanneer mensen onbewust en onwetend blijven van hun eigen onnozelheid, onverschilligheid en apathie, gaan ze winnen. Dus wordt alsjeblieft wakker, stop met het volgen van de reguliere media die mensen onwetend, bang en tot slaaf willen houden. Vertel het anderen door deze leerzame informatie te delen met iedereen die je kent. Hoe meer ogen worden geopend des te gemakkelijker het wordt de global maffia te verslaan.